HIFK fortsätter hålla nollan – nu fyra matcher i rad

Det fortsätter gå bra defensivt för HIFK. Det blev nämligen 2-0 (1-0) när HIFK och JäPS möttes på måndagen i division 1, herrar i fotboll. Det betyder också att HIFK har hållit nollan i fyra matcher i rad.

Matchen var mållös till HIFK tog ledningen i 38:e minuten, genom Mustapha Coker. Och med sju minuter kvar att spela ökade HIFK ledningen genom Mosawer Ahadi. 2-0-målet blev matchens sista.

HIFK imponerar med tre segrar och två oavgjorda och 6–1 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan JäPS har två vinster och tre förluster och 5–8 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att HIFK nu ligger på femte plats. JäPS är på åttonde plats.

Nästa motstånd för HIFK är KäPa. Lagen möts fredag 26 maj 18.30 på Bolt Arena. JäPS tar sig an Jaro hemma lördag 27 maj 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Division 1, herrar

# Lag S MS P
1 Gnistan 7 9 17
2 Ekenäs IF 7 8 16
3 MP 7 6 16
4 HIFK 8 3 14
5 SJK Akatemia 7 0 12
6 SalPa 7 2 10
7 JäPS 7 -2 9
8 TPS 8 -4 8
9 KäPa 7 -4 7
10 Jaro 7 -6 5
11 JJK Jyväskylä 7 -7 5
12 KPV 7 -5 2

Relaterade artiklar

JäPS:s Justus Holopainen sänkte Jaro

JäPS vann hemma mot Jaro i division 1, herrar i fotboll med 2-0 (0-0). Justus Holopainen gjorde båda målen för JäPS i andra halvleken.

Inget av lagen fick in något mål under första halvlek, men efter pausen slog Justus Holopainen till och gav JäPS ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Justus Holopainen på nytt och ökade ledningen för JäPS. Det fastställde slutresultatet till 2-0.

JäPS har två segrar och tre förluster och 6–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Jaro har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–9 i målskillnad.

JäPS ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Jaro ligger på tionde plats.

JäPS möter Gnistan i nästa match borta söndag 4 juni 18.00. Jaro möter samma dag HIFK borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Fortsatt tätt bakåt för HIFK efter ny nolla på Bolt Arena

HIFK har varit omutbara defensivt i fem matcher i rad har nu i division 1, herrar i fotboll. I mötet med KäPa borta blev det en ny nolla, matchen slutade 0-2 (0-1).

Segern var HIFK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Matchen var mållös till HIFK tog ledningen i 34:e minuten, genom Mustapha Coker. Och med fem minuter kvar att spela ökade HIFK ledningen genom Aleksi Wahlman. 0-2-målet blev matchens sista.

I tabellen innebär det här att HIFK nu ligger på tredje plats. KäPa är på sjunde plats.

I nästa match, söndag 4 juni 18.00, har KäPa EIF hemma på Kallio TN, medan HIFK spelar hemma mot Jaro.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mållöst mellan JJK Jyväskylä och HIFK på Harjun stadion N

Varken hemmalaget JJK Jyväskylä eller bortalaget HIFK lyckades spräcka nollan i lördagens match i division 1, herrar i fotboll. Matchen slutade 0–0.

HIFK har nu en fin svit med tre matcher i rad utan att ha släppt in mål.

JJK Jyväskylä har en seger, två oavgjorda och två förluster och 2–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HIFK har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 4–3 i målskillnad. Det här var JJK Jyväskyläs andra oavgjorda match den här säsongen.

I tabellen innebär det här att JJK Jyväskylä nu ligger på åttonde plats. HIFK är på sjätte plats.

Nästa motstånd för JJK Jyväskylä är KäPa. Lagen möts lördag 20 maj 16.00 på Harjun stadion N. HIFK tar sig an JäPS hemma måndag 22 maj 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Herkko Kuosa och Hussein Mohamed målskyttar när JäPS vände mot KPV

I halvtid var KPV i ledningen med 1-0 på Keskuskenttä TN. Men JäPS vände – och vann. Till slut blev det 1-2 i matchen i division 1, herrar i fotboll. Matchhjälte blev Herkko Kuosa, som gjorde det avgörande målet med bara 3 minuter kvar av matchen.

KPV tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Santeri Mäkinen. I 70:e minuten slog Hussein Mohamed till, och kvitterade för JäPS.

Det matchavgörande målet kom med fyra minuter kvar att spela, när Herkko Kuosa slog till och gjorde 1-2 för JäPS. Kuosa fullbordade därmed lagets vändning.

På tilläggstid fick JäPS:s Hussein Mohamed rött kort, och fick spela med en man mindre sista minuterna.

JäPS åkte på en utvisning på tilläggstid när Jyrki Ahola fick lämna planen.

KPV har två oavgjorda och tre förluster och 1–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan JäPS har två vinster och tre förluster och 6–8 i målskillnad. Det här var KPV:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även JäPS:s andra uddamålsseger.

KPV har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fem spelade matcher. JäPS har sex poäng.

KPV tar sig an Jaro i nästa match borta söndag 21 maj 18.00. JäPS möter HIFK borta måndag 22 maj 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för HIFK mot KPV – Mosawer Ahadi matchhjälte

HIFK vann hemmamatchen mot KPV i division 1, herrar i fotboll med 1–0.

Mosawer Ahadi slog till efter 85 minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Det dröjde innan första målet kom. Först med fem minuter kvar att spela kom 1–0 till HIFK, genom Mosawer Ahadi.

På tilläggstid fick KPV:s Eric Khaydarov rött kort, och fick spela med en man mindre sista minuterna.

HIFK har två segrar, en oavgjord och två förluster och 4–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Förlusten var KPV:s andra uddamålsförlust.

HIFK har nu sju poäng efter fem spelade matcher, medan KPV har två poäng efter fyra matcher.

På lördag 13 maj 16.00 spelar HIFK borta mot JJK Jyväskylä, och KPV hemma mot JäPS.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

MP tog hem segern mot JäPS – Väinö Vehkonen matchvinnare

MP besegrade JäPS på bortaplan i lördagens match i division 1, herrar i fotboll. 1-3 (0-1) slutade matchen.

MP gjorde första målet. Väinö Vehkonen slog till, redan i sjunde minuten. I 66:e minuten slog Enoch Banza till, och kvitterade för JäPS.

Först med sju minuter kvar att spela tog MP ledningen genom Santeri Stenius.

1-3-målet kom i slutminuterna, med tre minuter kvar att spela, när Väinö Vehkonen på nytt slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

JäPS har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. MP har nio poäng.

JäPS möter KPV i nästa match borta lördag 13 maj 16.00. MP möter samma dag Jaro hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Klar seger för HIFK mot TPS på Bolt Arena

En halvtidsledning med 1-0 utökades i andra halvleken när HIFK slog TPS på hemmaplan i division 1, herrar i fotboll. Till slut blev det 2-0 till HIFK.

HIFK tog ledningen på tilläggstid i första halvleken, genom Paulus Arajuuri. 2-0-målet kom på stopptid, när Sakari Tukiainen slog till och gjorde mål. 2-0-målet blev matchens sista.

Både HIFK och TPS har nu fyra poäng efter fyra spelade matcher.

Nästa motstånd för HIFK är KPV. Lagen möts måndag 8 maj 18.30 på Bolt Arena. TPS tar sig an Jaro borta söndag 7 maj 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kasper Hämäläinen och Linus Rönnberg avgjorde när TPS slog JäPS

TPS tog till slut hem segern mot JäPS i matchen på Idrottsparkens övreplan på lördagen. Matchen i division 1, herrar i fotboll slutade 2-1 (1-0). Kasper Hämäläinen slog till efter 74 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Matchen var mållös till TPS tog ledningen i 35:e minuten, genom Linus Rönnberg. Direkt efter pausen nätade Enoch Banza och kvitterade för JäPS.

I 74:e minuten avgjorde Kasper Hämäläinen matchen.

Förlusten var JäPS:s andra uddamålsförlust.

JäPS har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. TPS tog nu sin första seger.

I nästa omgång har TPS HIFK borta på Bolt Arena, onsdag 3 maj 18.30. JäPS spelar hemma mot MP lördag 6 maj 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}