Ilves vann mot VPS

Efter en mållös första halvlek avgjorde Ilves matchen mot VPS i andra halvlek. Till slut vann Ilves fredagens bortamatch i Finland FM-ligan herr med 2-0.

Första halvlek blev mållös, och det dröjde till den 75:e minuten innan Santeri Haarala gav Ilves ledningen.

0-2-målet kom i matchens absoluta slutskede, med två minuter kvar att spela, när Oiva Jukkola slog till och gjorde mål. 0-2-målet blev matchens sista.

VPS har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 5–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ilves har två vinster, en oavgjord och två förluster och 5–4 i målskillnad.

För VPS gör resultatet att laget nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Ilves är på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 3 juni. Då möter VPS KTP på Arto Tolsa Areena 17.00. Ilves tar sig an FC Lahti hemma 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 SJK 8 9 20
2 HJK 10 11 19
3 KuPS 10 6 19
4 AC Oulu 9 -2 14
5 FC Honka 10 0 12
6 Ilves 8 1 11
7 FC Haka 9 -3 9
8 KTP 9 -5 9
9 FC Inter 6 -1 7
10 IFK Mariehamn 8 -4 6
11 FC Lahti 7 -5 6
12 VPS 8 -7 6

Relaterade artiklar

Oavgjort möte mellan Haka och VPS

Lagen delade på poängen när Haka och gästande VPS möttes i Finland FM-ligan herr i fotboll, på måndagen. Matchen slutade 2-2 (2-2).

Haka startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara tre minuter slog Juan Lescano till.

VPS kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Peter Godly Michael, i elfte minuten.

Haka tog ledningen tidigt i matchen, återigen genom Juan Lescano, i 13:e minuten.

VPS kvitterade till 2-2 i 34:e minuten, när Samu Alanko fick träff. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade 2-2.

Haka har två segrar, en oavgjord och två förluster och 9–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan VPS har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 5–9 i målskillnad. Det här var Hakas tredje oavgjorda match den här säsongen.

VPS ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Haka är på sjätte plats.

I nästa match möter Haka FC Inter borta och VPS möter Ilves hemma. Båda matcherna spelas fredag 26 maj 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ilves kryssade hemma mot HJK

Det blev delad pott när Ilves tog emot HJK i Finland FM-ligan herr i fotboll. Slutresultatet skrevs till 1-1 (0-0).

Inget av lagen lyckades göra mål under första halvlek, men efter pausen slog James Sabit till och gav Ilves ledningen.

Kvitteringen kom på stopptid, när Bojan Radulovic slog till och gjorde mål för HJK. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

Ilves har en seger, en oavgjord och tre förluster och 3–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HJK har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 11–7 i målskillnad. Det här var Ilves andra oavgjorda match den här säsongen.

Resultatet innebär att Ilves ligger kvar på sjunde plats och HJK på andra plats i tabellen.

Nästa motstånd för Ilves är VPS. Lagen möts fredag 26 maj 18.00. HJK tar sig an IFK Mariehamn borta lördag 27 maj 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Underläge i halvtid – då fixade Ashley Coffey och Lucas Morais AC Oulus vändning

Bortalaget VPS hade greppet i halvtid och ledde med 1-0 i Finland FM-ligan herr i fotboll. Men AC Oulu vände på matchen och vann till slut med 2-1. Matchhjälte blev Lucas Morais, som gjorde det avgörande målet med bara 10 minuter kvar av matchen.

Matchen förblev jämn målmässigt till VPS tog ledningen i 37:e minuten, genom Roni Hudd. I 67:e minuten nätade Ashley Coffey, och kvitterade för AC Oulu.

Lucas Morais gjorde det matchavgörande målet i 79:e minuten. Därmed hade laget vänt matchen.

AC Oulu har två segrar, en oavgjord och två förluster och 5–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan VPS har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 3–8 i målskillnad. Det här var AC Oulus andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också VPS:s andra uddamålsförlust.

Det här betyder att AC Oulu ligger på fjärde plats i tabellen, och VPS är på tionde plats.

I nästa match, måndag 22 maj 18.00, har AC Oulu FC Honka hemma, medan VPS spelar borta mot Haka.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Jaime Moreno matchhjälte för SJK hemma mot Ilves

SJK vann i Finland FM-ligan herr i fotboll med 1-0 (1-0) mot Ilves på hemmaplan.

Jaime Moreno stod för SJK:s avgörande mål efter 20 minuter.

Det betyder att SJK ännu inte har förlorat den här säsongen, efter fyra vinster och två oavgjorda matcher.

SJK startade matchen bäst och tog ledningen. Jaime Moreno slog till, redan i 20:e minuten.

Det här var SJK:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ilves tredje uddamålsförlust.

Resultatet innebär att SJK ligger kvar på tredje plats och Ilves på sjunde plats i tabellen.

SJK tar sig an KTP i nästa match borta måndag 22 maj 18.00. Ilves möter HJK hemma söndag 21 maj 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Roni Hudd och Savio Roberto avgjorde hemma mot IFK Mariehamn

Det blev en uddamålsseger för VPS i matchen mot IFK Mariehamn i Finland FM-ligan herr i fotboll på fredagen. Laget vann med 2-1 (1-0) hemma.

Målgörare för VPS var Roni Hudd och Savio Roberto, medan IFK Mariehamns enda mål gjordes av Jamie Hopcutt.

VPS har en seger, två oavgjorda och två förluster och 2–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IFK Mariehamn har en oavgjord och fyra förluster och 5–10 i målskillnad. Förlusten var IFK Mariehamns tredje uddamålsförlust.

IFK Mariehamn har haft en tuff start på serien och har bara en poäng efter fem spelade matcher. VPS tog nu sin första seger.

VPS tar sig an AC Oulu i nästa match borta lördag 13 maj 17.00. IFK Mariehamn möter samma dag 18.30 Haka hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Underläge i halvtid – då fixade Niklas Jokelainen och Otso Liimatta AC Oulus vändning

Hemmalaget Ilves hade greppet i halvtid och ledde med 1-0 i Finland FM-ligan herr i fotboll. Men AC Oulu vände på matchen och vann till slut med 2-1. Stor matchhjälte blev Otso Liimatta, med sitt 2–1-mål på stopptid.

Ilves tog en tidig ledning. Djair Parfitt Williams gjorde målet framspelad av James Sabit, redan i 16:e minuten. Direkt efter pausen gjorde Niklas Jokelainen mål och kvitterade för AC Oulu.

I den 86:e minuten fick Ilves Petteri Pennanen utvisad, och fick spela med en man mindre sista fyra minuterna.

Det matchavgörande målet kom på tilläggstid, när Otso Liimatta slog till och gjorde 1-2 för AC Oulu. Därmed hade laget vänt matchen.

Ilves har två vinster, en oavgjord och två förluster och 5–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan AC Oulu har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 7–7 i målskillnad. Det här var Ilves andra uddamålsförlust den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Ilves ligger på sjätte plats medan AC Oulu har femteplatsen.

I nästa omgång har Ilves SJK borta, lördag 13 maj 17.00. AC Oulu spelar hemma mot KuPS tisdag 9 maj 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mållöst när VPS tog emot FC Honka

Lördagens möte blev en riktigt målfattig historia. Varken hemmalaget VPS eller gästande FC Honka lyckades få till det i avsluten, och matchen i Finland FM-ligan herr i fotboll slutade mållös, 0-0.

Matchen blev den fjärde i rad utan seger för VPS.

Det här var VPS:s andra oavgjorda match den här säsongen.

VPS har nu två poäng efter fyra spelade matcher, medan FC Honka har sex poäng efter fem matcher.

Nästa motstånd för VPS är IFK Mariehamn. FC Honka tar sig an FC Lahti hemma. Båda matcherna spelas fredag 5 maj 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Santeri Haarala avgjorde när Ilves sänkte KTP

Målet i första halvleken av blev matchens enda. Ilves vann med 1-0 (1-0) hemma mot KTP i Finland FM-ligan herr i fotboll.

Segermålet för Ilves stod Santeri Haarala för efter 29 minuter.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Ilves tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Santeri Haarala.

Det här var Ilves andra uddamålsseger den här säsongen.

Ilves har nu sju poäng och KTP har fyra poäng när båda lagen har spelat fyra matcher.

Nästa motstånd för Ilves är AC Oulu. KTP tar sig an Haka borta. Båda matcherna spelas fredag 5 maj 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}