Fortsatt tätt bakåt för HIFK efter ny nolla på Bolt Arena

HIFK har varit omutbara defensivt i fem matcher i rad har nu i division 1, herrar i fotboll. I mötet med KäPa borta blev det en ny nolla, matchen slutade 0-2 (0-1).

Segern var HIFK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Matchen var mållös till HIFK tog ledningen i 34:e minuten, genom Mustapha Coker. Och med fem minuter kvar att spela ökade HIFK ledningen genom Aleksi Wahlman. 0-2-målet blev matchens sista.

I tabellen innebär det här att HIFK nu ligger på tredje plats. KäPa är på sjunde plats.

I nästa match, söndag 4 juni 18.00, har KäPa EIF hemma på Kallio TN, medan HIFK spelar hemma mot Jaro.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Division 1, herrar

# Lag S MS P
1 Gnistan 7 9 17
2 Ekenäs IF 7 8 16
3 MP 7 6 16
4 HIFK 8 3 14
5 SJK Akatemia 7 0 12
6 SalPa 7 2 10
7 JäPS 7 -2 9
8 TPS 8 -4 8
9 KäPa 7 -4 7
10 Jaro 7 -6 5
11 JJK Jyväskylä 7 -7 5
12 KPV 7 -5 2

Relaterade artiklar

HIFK fortsätter hålla nollan – nu fyra matcher i rad

Det fortsätter gå bra defensivt för HIFK. Det blev nämligen 2-0 (1-0) när HIFK och JäPS möttes på måndagen i division 1, herrar i fotboll. Det betyder också att HIFK har hållit nollan i fyra matcher i rad.

Matchen var mållös till HIFK tog ledningen i 38:e minuten, genom Mustapha Coker. Och med sju minuter kvar att spela ökade HIFK ledningen genom Mosawer Ahadi. 2-0-målet blev matchens sista.

HIFK imponerar med tre segrar och två oavgjorda och 6–1 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan JäPS har två vinster och tre förluster och 5–8 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att HIFK nu ligger på femte plats. JäPS är på åttonde plats.

Nästa motstånd för HIFK är KäPa. Lagen möts fredag 26 maj 18.30 på Bolt Arena. JäPS tar sig an Jaro hemma lördag 27 maj 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Underläge i halvtid – då fixade Aaro Soiniemi och Marius Söderbäck KäPas vändning

Hemmalaget JJK Jyväskylä hade greppet i halvtid och ledde med 1-0 i division 1, herrar i fotboll. Men KäPa vände på matchen och vann till slut med 2-1.

Segermålet för KäPa stod Marius Söderbäck för efter 78 minuter.

JJK Jyväskylä gjorde första målet. Shirman Osso slog till, redan i tolfte minuten. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Aaro Soiniemi och kvitterade för KäPa.

I den 77:e minuten blev JJK Jyväskyläs Antti Åke utvisad, och fick spela med en man mindre sista 13 minuterna.

Marius Söderbäck gjorde det matchavgörande målet i 78:e minuten. Söderbäck fullbordade därmed lagets vändning.

Båda lagen har nu en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, JJK Jyväskylä med 3–7 och KäPa med 8–12 i målskillnad.

JJK Jyväskylä ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan KäPa ligger på sjunde plats.

I nästa omgång har JJK Jyväskylä EIF borta på Keskuskenttä TN, lördag 27 maj 16.00. KäPa spelar hemma mot HIFK fredag 26 maj 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mållöst mellan JJK Jyväskylä och HIFK på Harjun stadion N

Varken hemmalaget JJK Jyväskylä eller bortalaget HIFK lyckades spräcka nollan i lördagens match i division 1, herrar i fotboll. Matchen slutade 0–0.

HIFK har nu en fin svit med tre matcher i rad utan att ha släppt in mål.

JJK Jyväskylä har en seger, två oavgjorda och två förluster och 2–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HIFK har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 4–3 i målskillnad. Det här var JJK Jyväskyläs andra oavgjorda match den här säsongen.

I tabellen innebär det här att JJK Jyväskylä nu ligger på åttonde plats. HIFK är på sjätte plats.

Nästa motstånd för JJK Jyväskylä är KäPa. Lagen möts lördag 20 maj 16.00 på Harjun stadion N. HIFK tar sig an JäPS hemma måndag 22 maj 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

SalPa vann mot KäPa – trots underläge i halvtid

I halvtid var KäPa i ledningen med 2-1 på Kallio TN. Men SalPa vände och vann. Till slut blev det 2-3 i matchen i division 1, herrar i fotboll. Stor matchhjälte blev Jesse Huhtala, med sitt 3–2-mål efter 83 minuter.

SalPa startade matchen bäst och tog ledningen. Jesse Huhtala gjorde målet, redan i 17:e minuten.

KäPa kvitterade till 1-1 i 26:e minuten, genom Juri Kinnunen.

Laget tog också ledningen i 34:e minuten, när Niilo Heikurinen fick träff. Det såg länge ut att gå mot seger för KäPa. Med åtta minuter kvar att spela kvitterade SalPa genom Jesse Huhtala.

Och med sju minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Jesse Huhtala som med målet fullbordade sitt hattrick.

Jesse Huhtala gjorde tre mål för SalPa.

KäPa har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 8–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan SalPa har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 10–6 i målskillnad. Det här var SalPas andra uddamålsseger.

KäPa har fyra poäng och SalPa har tio poäng efter fem omgångar.

KäPa möter JJK Jyväskylä i nästa match borta lördag 20 maj 16.00. SalPa möter samma dag EIF hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

1–0-seger för HIFK mot KPV – Mosawer Ahadi matchhjälte

HIFK vann hemmamatchen mot KPV i division 1, herrar i fotboll med 1–0.

Mosawer Ahadi slog till efter 85 minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Det dröjde innan första målet kom. Först med fem minuter kvar att spela kom 1–0 till HIFK, genom Mosawer Ahadi.

På tilläggstid fick KPV:s Eric Khaydarov rött kort, och fick spela med en man mindre sista minuterna.

HIFK har två segrar, en oavgjord och två förluster och 4–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Förlusten var KPV:s andra uddamålsförlust.

HIFK har nu sju poäng efter fem spelade matcher, medan KPV har två poäng efter fyra matcher.

På lördag 13 maj 16.00 spelar HIFK borta mot JJK Jyväskylä, och KPV hemma mot JäPS.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

SJK Akatemia tog kommandot från start mot KäPa

SJK Akatemia hade greppet från start i matchen i division 1, herrar i fotboll mot KäPa på lördagen. Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 5-3 (3-2) hemma på OmaSp Stadion TN.

KäPa tog en tidig ledning. Roope Huhtala gjorde målet, redan i elfte minuten.

SJK Akatemia kvitterade till 1-1 i 20:e minuten, genom Adam Bilal Mekki.

Laget tog också ledningen i 27:e minuten, när De Melo Weslen Junior Faustino fick träff.

SJK Akatemia ökade ledningen till 3-1 bara sex minuter senare genom Markus Arsalo.

Fyra minuter senare var det Roope Huhtala som såg till att KäPa reducerade till 3-2. Direkt efter pausen slog Thomas Lahdensuo till och kvitterade för KäPa.

I 68:e minuten slog Denis Cukici till, och gav SJK Akatemia ledningen.

5-3-målet kom på stopptid, när Babacar Fati slog till och gjorde mål. 5-3-målet blev matchens sista.

SJK Akatemia har nio poäng och KäPa har fyra poäng efter fyra omgångar.

I nästa match möter SJK Akatemia EIF borta på lördag 13 maj 16.00. KäPa möter SalPa fredag 12 maj 18.30 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Klar seger för HIFK mot TPS på Bolt Arena

En halvtidsledning med 1-0 utökades i andra halvleken när HIFK slog TPS på hemmaplan i division 1, herrar i fotboll. Till slut blev det 2-0 till HIFK.

HIFK tog ledningen på tilläggstid i första halvleken, genom Paulus Arajuuri. 2-0-målet kom på stopptid, när Sakari Tukiainen slog till och gjorde mål. 2-0-målet blev matchens sista.

Både HIFK och TPS har nu fyra poäng efter fyra spelade matcher.

Nästa motstånd för HIFK är KPV. Lagen möts måndag 8 maj 18.30 på Bolt Arena. TPS tar sig an Jaro borta söndag 7 maj 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Eero Markkanen tvåmålsskytt när Gnistan vann

2-0 (0-0) vann Gnistan med på bortaplan mot KäPa i division 1, herrar. Bakom segern låg två mål av Eero Markkanen, båda i andra halvleken.

Gnistan har nu en fin svit med tre matcher i rad utan att ha släppt in mål.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 59:e minuten innan Eero Markkanen gav Gnistan ledningen.

0-2-målet kom på tilläggstid, när Eero Markkanen på nytt slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 0-2.

Efter tre matcher har KäPa nu fyra poäng och Gnistan har nio poäng.

Lördag 6 maj 16.00 spelar KäPa borta mot SJK Akatemia. Gnistan möter EIF hemma på Åggelby söndag 7 maj 18.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}