Ässät Pori

7 december kl 17:00 Ilves Tampere - Ässät Pori 2-0 Läs mer
Nästa match: Ässät Pori - Pelicans Lahti kl 18:30 Läs mer

Pelicans vill ta sig ur formsvackan borta mot Ässät

Nedsläpp

Pelicans är inne i en riktigt tung formsvacka i Finland FM-Ligan herr i ishockey. Inför mötet borta mot elfteplacerade Ässät har laget sex raka förluster, och är nu på 13:e plats i tabellen. Ässät förlorade sin senaste match med 0–2 mot Ilves. Senaste mötet mellan lagen slutade med seger för Ässät på bortaplan, 6–2.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Segerraden förlängd för Ilves – besegrade Ässät

2–0 (0–0, 1–0, 1–0) blev resultatet när Ilves och Ässät möttes på lördagen. I och med detta har Ilves hela fem raka segrar i Finland FM-Ligan herr i hockey. Segern säkrades av Ilves målskyttar, Joona Ikonen och Matias Maccelli, som gjorde ett mål var. För tabellens utseende betyder det här att Ilves ligger på tredje plats medan Ässät har elfteplatsen. Nästa motstånd för Ilves är Sport. Ässät tar sig an Pelicans hemma. Båda matcherna spelas onsdag 11 december 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ilves med fyra segrar i rad möter Ässät

Nedsläpp

I kväll möter Ilves Ässät på hemmaplan i Finland FM-Ligan herr i ishockey. Ilves har fyra segrar i rad, senast med 4–2 mot HIFK, vilket har tagit laget till fjärde plats i tabellen. Det blev seger i den senaste matchen för Ässät, 5–1 mot Jukurit på hemmaplan. När lagen möttes senast, 21 september, slutade det med seger för Ässät med 3–1.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ässät segrare hemma mot Jukurit - Otto Kivenmäki matchvinnare

Ässät besegrade Jukurit på hemmaplan i torsdagens match i Finland FM-Ligan herr i ishockey. 5–1 (0–0, 2–1, 3–0) slutade matchen. Otto Kivenmäki gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Lenni Killinen, Tylor Spink och Teemu Vuorisalo, målet för Jukurit gjordes av Kristian Tanus. För Ässät gör resultatet att laget nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Jukurit är på tolfte plats. På lördag 7 december 17.00 spelar Ässät borta mot Ilves, och Jukurit hemma mot KalPa.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ässät slog Lukko Rauma på bortaplan

Ässät vann mötet i Finland FM-Ligan herr i hockey på bortaplan mot Lukko Rauma, med 5–2 (1-2, 2-0, 2-0). Målskyttarna som fixade segern för Ässät var Lenni Killinen, Aleksi Rekonen, Tylor Spink, Tommi Taimi och Teemu Vuorisalo, medan målen för Lukko Rauma gjordes av Justin Danforth och Jonne Tammela. Lukko Rauma ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Ässät ligger på tolfte plats. I nästa match möter Lukko Rauma SaiPa borta och Ässät möter Jukurit hemma. Båda matcherna spelas torsdag 5 december 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tuff match slutade med seger för TPS mot Ässät

Det svängde i matchen i Finland FM-Ligan herr i ishockey mellan TPS och Ässät. Bortalaget Ässät hade ledningen i början av tredje perioden, med 2–0, men TPS vände matchen och vann till slut med 5–2. Målskyttarna som fixade segern för TPS var Anton Holm, Joel Janatuinen, Lauri Korpikoski, Topi Nättinen och Teemu Väyrynen, medan målen för Ässät gjordes av Mikko Salmio och Tylor Spink. Resultatet innebär att TPS ligger kvar på 14:e plats och Ässät på 13:e plats i tabellen. I nästa omgång har TPS Kärpät hemma, tisdag 3 december 18.30. Ässät spelar borta mot Lukko Rauma lördag 30 november 17.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Segerraden förlängd för Kärpät – besegrade Ässät

1–3 (0-2, 0-0, 1-1) blev resultatet när Ässät och Kärpät möttes på lördagen. I och med detta har Kärpät hela tio raka segrar i Finland FM-Ligan herr i hockey. Målgörare för Kärpät blev Lasse Kukkonen, Mika Pyörälä och Jari Sailio och för Ässät var det Tylor Spink som hittade rätt. Ässät ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Kärpät leder serien. Nästa motstånd för Ässät är TPS. Lagen möts torsdag 28 november 18.30. Kärpät tar sig an JYP hemma tisdag 26 november 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-Ligan

# Lag S MS P
1 Kärpät 28 47 69
2 Tappara 29 34 60
3 Ilves 28 25 53
4 HIFK 29 12 53
5 JYP 29 30 52
6 HPK 29 4 47
7 Lukko 28 9 45
8 KooKoo 28 4 44
9 SaiPa 29 -11 38
10 KalPa 28 -16 35
11 Ässät 28 -23 33
12 Jukurit 28 -25 31
13 Pelicans 28 -29 28
14 TPS 28 -29 25
15 Sport 27 -32 23

Skytteliga

Edwin Hedberg 8
Tyson Spink 8
Tylor Spink 6
Peter Tiivola 5
Jakob Stenqvist 4
Niklas Appelgren 3
Teemu Vuorisalo 3
Aleksi Rekonen 2
Lenni Killinen 2
Mikko Salmio 2
Otto Kivenmäki 2
Roni Hirvonen 2
Tommi Taimi 2
Aleksi Varttinen 1
Jyri Marttinen 1
Niklas Peltomäki 1
Olli Vainio 1
Saku Salmela 1
Valtteri Pihlajamäki 1
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.