Vaasan Sport

18 januari kl 18:30 Kookoo Kouvola - Vaasan Sport 5-2 Läs mer
Nästa match: Kookoo Kouvola - Vaasan Sport kl 17:00 Läs mer

Eddie Wittchow gjorde två mål när KooKoo vann mot Sport

Det blev KooKoo som vann matchen hemma mot Sport i Finland FM-Ligan i hockey på fredagen. 5–2 (4-1, 0-1, 1-0) slutade matchen. Eddie Wittchow gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Anrei Hakulinen, Miikka Pitkänen och Toni Suuronen, målen för Sport gjordes av Toni Kallela och Roope Talaja. Resultatet innebär att KooKoo ligger kvar på 14:e plats och Sport på nionde plats i tabellen. Lördag 19 januari 17.00 möts lagen igen, med KooKoo som hemmalag.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport förlänger kontrakten med två backar

Sport har förlängt kontrakten med Valtteri Viljanen och Victor Westermarck.

Nevalainen och Paukku fortsätter i Sport

Sport har förlängt kontrakten med backen Niklas Nevalainen och yttern Jesse Paukku.

Jona Nyström: Drar FM-ligan sina disciplinära beslut ur tombolan?

Den senaste tidens disciplinära beslut i FM-ligan väcker, milt uttryckt, förvåning. Och då är det trovärdigheten som lider.

Revansch för Tappara som besegrade Sport

I senaste mötet, 29 december, var Sport bättre och vann med 6–5. På lördagen tog Tappara revansch genom att vinna med 3–1 (0-1, 0-0, 3-0) på hemmaplan i Finland FM-Ligan i ishockey. I och med detta har Tappara hela fem raka segrar. Tapparas målskyttar var Kristian Kuusela, Niko Ojamäki och Ben Blood, medan Tony Sund gjorde målet för Sport. För Sport gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Tappara är på tredje plats. I nästa omgång har Tappara SaiPa borta, fredag 18 januari 18.30. Sport spelar borta mot KooKoo lördag 19 januari 17.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tappara med fyra segrar i rad möter Sport

Nedsläpp

I dag är det dags för match för Tappara som tar emot Sport hemma i Finland FM-Ligan. Tappara har fyra raka segrar, vilket har tagit laget till tredje plats i tabellen. Det blev seger i den senaste matchen för Sport, 2–1 mot Kärpät på hemmaplan. När lagen möttes senast, 29 december, slutade det med seger för Sport med 6–5.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Osala: Sport var bättre och förtjänade att vinna

Sport bjöd på fullt ös i fullsatt hemmahall när ligaledarna Kärpät gästade. Slutet på matchen blev en ursinnig förvarskamp.

Sport sänkte ligaettan inför fullsatta läktare

Sport tog en stilig seger i en intensiv match på Kopparön.

Antti Kalapudas och Olavi Vauhkonen avgjorde hemma mot Kärpät

Det blev en uddamålsseger för Sport i matchen mot Kärpät i Finland FM-Ligan i hockey på fredagen. Laget vann med 2–1 (1-0, 1-1, 0-0) hemma. Sports mål gjordes av Antti Kalapudas och Olavi Vauhkonen. Ville-Valtteri Leskinen stod för Kärpäts enda mål. I tabellen innebär det här att Sport nu ligger på sjunde plats. Kärpät leder fortfarande serien, 14 poäng före TPS. Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 12 januari. Då möter Sport Tappara 16.00. Kärpät tar sig an Lukko hemma 17.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Revansch och tre poäng för Ilves

Ilves gick segrande från matchen i Finland FM-Ligan i hockey när laget mötte Sport borta på lördagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte då Sport vann med 5–4. Den här gången blev slutresultatet 5–6 (4-2, 1-1, 0-3). Teemu Lepaus gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Juha Leimu, Mark Flood, Teemu Rautiainen och Juho Liuksiala, målen för Sport gjordes av Joel Kiviranta 2, Olavi Vauhkonen 2 och Tommi Tikka. För tabellens utseende betyder det här att Sport ligger på åttonde plats medan Ilves har niondeplatsen. På fredag 11 januari 18.30 spelar Sport hemma mot Kärpät, och Ilves hemma mot Ässät.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport slog TPS efter Jesse Paukkus dubbel

Det blev Sport som gick segrande ur mötet i Finland FM-Ligan på bortaplan mot TPS, med 4–0 (1-0, 2-0, 1-0). Jesse Paukku gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Valtteri Viljanen och Toni Kallela. I tabellen innebär det här att Sport nu ligger på sjätte plats. TPS är på andra plats. På lördag 5 januari 17.00 spelar TPS borta mot JYP, och Sport hemma mot Ilves.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-Ligan

# Lag S MS P
1 Kärpät 41 74 91
2 Tappara 41 15 74
3 TPS 41 9 71
4 Pelicans 41 26 70
5 HPK 41 12 64
6 HIFK 42 3 64
7 Lukko 41 -4 63
8 Ilves 41 -3 61
9 Sport 41 -8 59
10 SaiPa 41 -11 58
11 JYP 40 -1 53
12 KalPa 39 -23 52
13 Jukurit 41 -16 50
14 KooKoo 41 -32 49
15 Ässät 40 -41 39

Skytteliga

Roope Talaja 19
Aleksi Ainali 14
Olavi Vauhkonen 13
Antti Kalapudas 11
Tommi Tikka 10
William Rapuzzi 9
Brody Sutter 8
Joel Kiviranta 8
Toni Kallela 7
Tony Sund 5
Victor Westermarck 5
Niklas Nevalainen 4
Jesse Paukku 3
Jyri Niemi 3
Miro Lehtimäki 3
Erik Riska 2
Valentin Claireaux 2
Oskari Manninen 1
Tomi Körkkö 1
Valtteri Viljanen 1
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.