Kärpät Akatemia

K-Vantaa - Kärpät Akatemia 3-2

Sport B vann enkelt hemma mot Kärpät Ak

Det blev en klar seger för Sport B mot Kärpät Ak hemma i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i hockey. Matchen slutade 8-3 (3-1, 2-1, 3-1).

Segern var Sport B:s femte på de senaste sex matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Sport B hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.42 genom Joona Myllyaho innan Kärpät Ak kvitterade.

Innan perioden var över hade Sport B tagit ledningen med 3-1. Sport B tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 4-1 innan Kärpät Ak reducerade.

Därefter kontrollerade dock Sport B spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5-2. Sport B tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.21 genom Joona Myllyaho, och gick upp till 7-2 innan Kärpät Ak svarade.

Innan matchen var över hade Sport B gjort hela 8-3.

Jonathan Lassander gjorde två mål för Sport B och spelade dessutom fram till ett mål och Tim Ekman stod för ett mål och två assists.

Sport B har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Kärpät Ak har en vinst och fyra förluster.

Med två omgångar kvar är Sport B på sjätte plats i tabellen, och Kärpät Ak är på tolfte plats.

I nästa omgång har Sport B K-Vantaa borta i Tikkurila, lördag 19 november 13.50.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tomas Kronqvist det stora utropstecknet när Sport B slog Kärpät Ak

Sport B besegrade Kärpät Ak borta i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey med 5-4 (1-2, 3-1, 1-1). Men mycket snack handlade om Tomas Kronqvist – som gjorde ett hattrick för Sport B. Övriga mål för bortalaget gjordes av Santeri Kuusisto och Jasu Leikkari, målen för Kärpät Ak gjordes av Wäinö Vierimaa 2, Kimo Bont och Tatu Mettovaara.

Segern var Sport B:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Kärpät Ak har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Sport B:s tredje uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Kärpät Ak sist i serien, medan Sport B är på sjätte plats.

Söndag 6 november 16.00 möts lagen igen, med Sport B som hemmalag.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport B möter Kärpät Ak i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr

Nedsläpp

Sport B möter Kärpät Ak borta i dag i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey. Det blev seger i den senaste matchen för Sport B, 1-0 mot Jokerit JoVi på bortaplan, Kärpät Ak lyckades inte lika bra och blev besegrat av Jukurit.

Kärpät Ak ligger tolva i tabellen inför matchen, medan Sport B är sexa. 24 poäng skiljer lagen åt.

Sport B är rätt bra på bortaplan, och har två segrar.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Segerraden förlängd för Jukurit – besegrade Kärpät Ak

6-2 (0-0, 3-2, 3-0) blev resultatet när Jukurit och Kärpät Ak möttes i Mikkeli på söndagen. I och med detta har Jukurit fem raka segrar i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i hockey.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det Jukurit som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

I tredje perioden var Jukurit starkast och gick från 3-2 till 6-2 genom två mål av Mio Kautonen och ett mål av Arttu Lettojärvi och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 01.12 kvar att spela.

Noterbart är att Jukurits Niklas Karjalainen stod för ett mål och tre assists och Mio Kautonen gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Jukurit är i fortsatt serieledning, med 46 poäng efter 17 matcher, och Kärpät Ak sist, på tolfte plats med sex poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 5 november. Då möter Jukurit K-Vantaa i Tikkurila 19.50. Kärpät Ak tar sig an Sport B hemma 14.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Jukurit med fyra raka segrar – möter Kärpät Ak

Nedsläpp

I dag möts Jukurit och Kärpät Ak i Mikkeli i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i hockey. Jukurit har fyra raka segrar, senast med 8-2 mot Jokerit JoVi, och är nu på första plats. Det blev förlust för Kärpät Ak mot Jokipojat senast.

Förra mötet lagen emellan slutade med seger på bortaplan för Jukurit, med 3-1.

Kärpät Ak har problem på bortaplan, och har bara tagit en seger på sju försök hittills den här säsongen, mot KooKoo. Bara i två av bortamatcherna har laget gjort mer än ett mål.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Väntad seger för JYP som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för JYP, och så blev det också när det formstarka laget mötte Kärpät Ak på bortaplan. Efter segersiffrorna 6-1 (3-0, 0-1, 3-0) har nu JYP fem raka segrar. Kärpät Ak har fem förluster i rad i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey.

JYP spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Noel Koivu, Leo Koskela och Teemu Immonen. Efter 15.39 i andra perioden slog Wäinö Vierimaa till, framspelad av Sami Murtomäki och Eeli Kaarlela och reducerade åt Kärpät Ak. JYP fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Aaro Chrons, Jonatan Tiilikainen och Joni Riihimäki.

Det här betyder att JYP ligger på andra plats i tabellen, och Kärpät Ak är på tolfte och sista plats.

Söndag 23 oktober spelar Kärpät Ak hemma mot JYP Ak 13.30 och JYP mot Sport B borta 13.15 i Vaasa hh 2.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Fyra raka segrar för JYP – efter 9-0 mot Kärpät Ak

JYP och Kärpät Ak har två helt olika formkurvor. JYP vann söndagens möte i JKL kh och har därmed fyra raka segrar i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey. Bortalaget Kärpät Ak däremot har fyra raka förluster. Matchen slutade 9-0.

Vinsten mot Kärpät Ak innebär att JYP har sju segrar i rad på hemmaplan.

JYP har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Kärpät Ak har en vinst och fyra förluster.

Resultatet innebär att JYP ligger kvar på tredje plats och Kärpät Ak sist, på tolfte plats i tabellen.

Lagen möts igen i nästa match, i Oulunsalo lördag 22 oktober 14.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

JYP på jakt efter ännu en seger – möter Kärpät Ak

Nedsläpp

JYP tar emot Kärpät Ak i JKL kh i FM-ligan, B-juniorer, nedre herr i ishockey i dag. Segern mot Jokipojat med 4-3 senast gör att JYP har tre raka segrar och ligger trea i tabellen. Bortalaget har tre raka förluster, senaste mot JYP Ak med 0-4.

Kärpät Ak har problem på bortaplan, och har bara tagit en seger på fem försök hittills den här säsongen, mot KooKoo. Bara i en av bortamatcherna har laget gjort mer än ett mål.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan, B-juniorer, nedre

# Lag S MS P
1 JYP 22 55 52
2 Jukurit 22 30 52
3 K-Vantaa 22 27 45
4 Tuto Hockey 22 25 44
5 Ässät 22 40 43
6 Sport 22 19 41
7 KooKoo 22 4 31
8 K-Espoo Ch 22 -6 29
9 JYP Aka 22 -27 21
10 Jokerit JoVi 22 -28 21
11 Kärpät Aka 22 -70 9
12 Jokipojat 22 -69 8