SHL

Brynäs klart för åttondelsfinal efter seger mot Leksand

Efter seger, 5-4 (4-0, 0-2, 0-2, 1-0) efter förlängning, på hemmaplan mot Leksand i SHL är det klart att Brynäs får spela åttondelsfinal för att ta sig vidare i SM-slutspelet.

Anton Rödin blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål efter bara 58 sekunder i förlängningen.

Brynäs spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Linus Ölund, Anton Rödin, Dmytro Timashov och Nick Olesen. Leksand reducerade dock till både 4-1 och 4-2 genom Marek Hrivik och Patrik Norén, det sista med 02.01 kvar att spela i andra perioden. Leksand reducerade och kvitterade till 4-4 genom Marek Hrivik och Marek Hrivik i tredje perioden. Det sista målet kom med tolv sekunder kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Leksand. I förlängningen tog det 58 sekunder innan Brynäs avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Anton Rödin, framspelad av Greg Scott och Veini Vehviläinen.

Noterbart är att Marek Hrivik gjorde tre mål för Leksand.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Brynäs slutar på tionde plats, och Leksand på åttonde plats. Båda lagen är därmed klara för åttondelsfinal.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Färjestad klart för kvartsfinal trots förlust mot Växjö

Trots förlust på hemmaplan mot Växjö i kväll, 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1) efter förlängning, blev Färjestad klart för kvartsfinal i och med de övriga resultaten i SHL.

Joel Kellman stod för Växjös avgörande mål.

I tredje perioden slog Växjös Martin Lundberg till framspelad av Amil Krupic och Julius Nättinen och kvitterade för Växjö.

Resultaten i sista omgången innebär att Färjestad slutar på sjätte plats och Växjö på femte plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Örebro Hockey klart för åttondelsfinal efter seger mot Skellefteå

Efter seger, 3-1 (1-1, 2-0, 0-0), mot Skellefteå på hemmaplan i SHL är Örebro Hockey nu klart för åttondelsfinal.

I tredje perioden nätade Örebro Hockeys Rodrigo Abols på pass av Libor Sulak och Kristaps Roberts Zile och ökade ledningen för Örebro Hockey. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Örebro Hockey slutar på sjunde plats, och Skellefteå på tredje plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Missat SM-slutspel för Linköping efter förlust

Efter förlust, 1-3 (1-1, 0-0, 0-2), på bortaplan i SHL mot Frölunda står det klart att Linköping missar SM-slutspelet. Det blev klart på torsdagen.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Elliot Ekmark efter 4.24, men Frölunda kvitterade genom Ryan Lasch efter 16.52.

Andra perioden blev mållös. Tredje perioden var länge mållös. Frölunda gick från 1-1 till 3-1 genom två mål av Max Friberg i slutet av perioden på 35 sekunder i slutet av matchen och avgjorde den. Det sista målet kom med 33 sekunder kvar att spela.

Resultaten i sista omgången innebär att Frölunda slutar på fjärde plats och Linköping på elfte plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Oskarshamn klart för åttondelsfinal efter seger mot Djurgården

Efter seger, 3-2 (1-0, 2-2, 0-0), mot Djurgården på hemmaplan i SHL är Oskarshamn nu klart för åttondelsfinal.

Oskarshamn gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0 genom mål av Kim Rosdahl och Joakim Thelin, vilket avgjorde matchen.

Sebastian Strandberg och Emile Poirier reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 3-2 kom inte Djurgården. I tredje perioden höll Oskarshamn i sin 3-2-ledning och vann.

Det här betyder att Oskarshamn slutar på nionde plats, och Djurgården på 13:e plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark seger för Skellefteå i toppmatchen mot Luleå

Det var två topplag som möttes i SHL på tisdagen. Och det slutade med seger för bortalaget Skellefteå, som besegrade Luleå med 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

Med en omgång kvar är Luleå på tredje plats i tabellen, och Skellefteå är på andra plats. Tio poäng skiljer lagen åt.

Det här innebär att Skellefteå nu har fyra segrar i följd.

Luleå hade greppet inför tredje perioden och ledde med 2-1, men lyckades inte hålla i ledningen.

Linus Karlsson gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Simon Robertsson och Adam Wilsby, målen för Luleå gjordes av Jack Connolly, Linus Omark och Juhani Tyrväinen.

Luleå möter Malmö i nästa match hemma torsdag 24 mars 20.00. Skellefteå möter samma dag Örebro Hockey borta.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Oskarshamn

Hemmalaget Oskarshamn var fortfarande med i matchen mot Växjö inför tredje perioden. Men där fick Växjö rejäl utdelning. Till slut blev det hela 1-6 (0-2, 1-1, 0-3) i matchen i SHL.

I början av matchen var Växjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Richard Gynge och Olle Lycksell. Växjö stod därefter för fyra raka mål i tredje perioden när laget gick från 1-2 till 1-6. Växjö tog därmed en klar seger.

Växjös Joel Persson hade tre assists och Richard Gynge stod för tre poäng, varav två mål.

Med en omgång kvar är Oskarshamn på tionde plats i tabellen, och Växjö är på femte plats.

På torsdag 24 mars 20.00 spelar Oskarshamn hemma mot Djurgården, och Växjö borta mot Färjestad.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stark defensiv när Linköping vann mot Örebro Hockey

Fyra egna mål – men inte ett enda för Örebro Hockey. Linköping tog en klar seger hemma mot Örebro Hockey i SHL. Slutresultatet blev 4-0 (1-0, 2-0, 1-0).

Segern var Linköpings fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Linköping tog ledningen efter 18.19, genom Patrick Russell assisterad av Craig Schira och Markus Ljungh. I andra perioden var Linköping starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Benjamin Maxwell och Christoffer Ehn. Linköping gjorde också 4-0 genom Robert Lantosi framspelad av Jonas Junland efter 44 sekunder i tredje perioden. 4-0-målet blev matchens sista.

Med en omgång kvar är Linköping på nionde plats i tabellen, medan Örebro Hockey är på sjunde plats.

Linköping möter Frölunda i nästa match borta torsdag 24 mars 20.00. Örebro Hockey möter samma dag Skellefteå hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.