FM-Ligan

Pelicans klart för kval efter seger mot HPK

Efter seger, 4-2 (1-1, 1-1, 2-0), på hemmaplan mot HPK står det klart att Pelicans efter en bra säsong i FM-ligan herr i ishockey är klart för kval.

Avgörandet först i tredje perioden. Då drog Pelicans ifrån och vann matchen.

Karlis Cukste gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Lukas Jasek och Iikka Kangasniemi, målen för HPK gjordes av Ossi Ikonen och Markus Nenonen.

Resultaten i sista omgången innebär att Pelicans slutar på nionde plats och HPK på sjätte plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stabil seger för TPS – höll nollan mot SaiPa

TPS vann på bortaplan mot SaiPa i FM-ligan herr i ishockey. Laget gjorde en stark insats, och såg dessutom till att hålla nollan bakåt. Matchen slutade 0-5 (0-1, 0-3, 0-1).

Segern var TPS:s sjätte på de senaste sju matcherna.

I andra perioden var TPS starkast och gick från 0-1 till 0-4 genom mål av Niklas Arell, Mikael Pyyhtiä och Markus Nurmi. I tredje perioden nätade TPS:s Aarne Intonen på pass av Ville Lajunen och Mikael Pyyhtiä och ökade ledningen för TPS. 0-5-målet blev matchens sista.

TPS:s Ville Lajunen hade tre assists.

Resultaten i sista omgången betyder att SaiPa slutar på 14:e plats i tabellen, och TPS på fjärde plats. TPS är klart för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Turo Asplund och Erik Riska matchvinnare hemma mot Ilves

En resultatmässigt jämn match slutade till slut med seger för Sport som vann matchen hemma mot Ilves i FM-ligan herr i ishockey på tisdagen. 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) slutade matchen.

Första perioden blev mållös. I tredje perioden nätade Sports Erik Riska framspelad av Filip Riska och Valtteri Viljanen och ökade ledningen för Sport.

I tredje perioden slog Ilves Marko Anttila till på pass av Simon Johansson och Tuomas Salmela och reducerade åt Ilves. Fler mål än så blev det inte för Ilves.

Resultaten i sista omgången innebär att Sport slutar på tolfte plats och Ilves på tredje plats. Ilves är klart för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KooKoo kvalklart trots förlust mot Kärpät

Efter en bra säsong i FM-ligan herr i hockey är KooKoo nu klart för kval. Det trots förlust, 3-4 (0-1, 2-3, 1-0), på bortaplan mot Kärpät.

I tredje perioden nätade Kärpäts Saku Mäenalanen på nytt på pass av Ville Leskinen och Atte Ohtamaa och ökade ledningen för Kärpät.

I tredje perioden slog KooKoos Petteri Nikkilä till framspelad av Ville Meskanen och Joose Antonen och reducerade åt KooKoo. Men mer än så orkade KooKoo inte med.

Noterbart är att Petteri Nikkilä gjorde ett mål för KooKoo och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Kärpät slutar på sjunde plats, och KooKoo på åttonde plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Petrus Palmu tvåmålsskytt för Jukurit i segern mot Lukko

Jukurit vann mötet med Lukko hemma med 6-2 (2-0, 1-1, 3-1) på tisdagen i FM-ligan herr i hockey.

Jukurit dominerade matchbilden och gjorde tre raka mål innan Lukko fick hål på Jukurits försvar.

Segern var Jukurits sjunde på de senaste åtta matcherna.

Petrus Palmu gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Pekka Jormakka, Niclas Lundgren, Niklas Peltomäki och Simon Stransky, målen för Lukko gjordes av Julius Mattila och Sebastian Repo.

Det här betyder att Jukurit slutar på andra plats, och Lukko på tionde plats. Jukurit är klart för slutspel. Och Lukko är klart för kvalspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stort jubel när Tappara säkrade seriesegern med vinst mot Ässät

Spelarna i Tappara har all anledning att fira efter 3-0 (3-0, 0-0, 0-0) på hemmaplan mot Ässät. Det betyder nämligen att Tappara har säkrat seriesegern i FM-ligan herr i ishockey. Ässät slutar på 15:e plats i tabellen.

Segern var Tapparas sjätte på de senaste sju matcherna.

Tappara spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Waltteri Merelä, Veli-Matti Savinainen och Anton Levtchi.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden höll Tappara i sin 3-0-ledning och vann.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Chanslösa senast – men nu kunde JYP besegra KalPa

När JYP och KalPa senast gjorde upp var KalPa klart bättre och vann med hela 7-0. På tisdagen tog JYP revansch genom att vinna med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) på bortaplan i FM-ligan herr i ishockey.

Jerry Turkulainen stod för JYP:s avgörande mål.

Första perioden blev mållös. I tredje perioden nätade KalPas Juuso Könönen på pass av Kasper Simontaival och Kim Nousiainen och kvitterade för KalPa.

Men bara en minut fick Jerry Turkulainen in pucken och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 1-2.

Resultaten i sista omgången betyder att KalPa slutar på elfte plats i tabellen, och JYP på 13:e plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

HIFK segrare hemma mot Lukko

HIFK besegrade Lukko på hemmaplan i måndagens möte i FM-ligan herr i hockey. 5-1 (2-1, 3-0, 0-0) slutade matchen.

Första perioden var jämn. Lukko inledde bäst och tog ledningen genom Pavol Skalicky, men HIFK kvitterade genom Yohann Auvitu. Och HIFK hann också ta ledningen, genom Iiro Pakarinen. I andra perioden var HIFK starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Sebastian Dyk, Jere Innala och Roni Hirvonen. Tredje perioden blev mållös, och HIFK höll i sin 5-1-ledning och vann.

HIFK:s Jere Innala stod för fyra poäng, varav ett mål.

I tabellen innebär det här att HIFK nu ligger på fjärde plats. Lukko är på åttonde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TPS avgjorde i förlängningen mot Kärpät

Matchen mellan hemmalaget TPS och gästande Kärpät i FM-ligan herr i ishockey var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde TPS avgöra till 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Elmeri Eronen som gjorde det avgörande målet.

Det här innebär att TPS nu har fyra segrar i följd.

I tredje perioden nätade Kärpäts Tuukka Tieksola framspelad av Ville Leskinen och David Sklenicka och reducerade åt Kärpät.

Med en omgång kvar är TPS på fjärde plats i tabellen, och Kärpät är på nionde plats.

På tisdag 22 mars 18.30 spelar TPS borta mot SaiPa, och Kärpät hemma mot KooKoo.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Marko Anttila och Henrik Haapala avgjorde hemma mot Sport

Det blev en uddamålsseger för Ilves i matchen mot Sport i FM-ligan herr i hockey på söndagen. Laget vann med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) hemma. Segermålet för Ilves stod Henrik Haapala för.

Segern var Ilves sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden slog Sports Shaun Heshka till på pass av Henrik Eriksson och Rasmus Reijola och kvitterade för Sport.

I tredje perioden nätade Ilves Henrik Haapala framspelad av Marko Anttila och Simon Johansson och avgjorde matchen. 2-1-målet blev matchens sista.

Med en omgång kvar är Ilves på andra plats i tabellen, och Sport är på tolfte plats.

Lagen möts igen i nästa match, tisdag 22 mars 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.