SHL

Oskarshamn klart för åttondelsfinal trots förlust mot HV 71

Trots förlust, 1-4 (0-0, 0-2, 1-2), mot HV 71 på hemmaplan i SHL är Oskarshamn nu klart för åttondelsfinal.

Segern var HV 71:s sjätte på de senaste sju matcherna.

Den perioden slutade mållös.

HV 71 startade andra perioden bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Radan Lenc och Nichlas Torp.

7.16 in i tredje perioden slog Emil Lilleberg till på pass av Myles Powell och Hampus Plato och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Oskarshamn.

15.18 in i perioden nätade HV 71:s Nicholas Shore framspelad av Andy Miele och Kalle Maalahti och ökade ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 1-4-mål med 1.05 kvar att spela genom Andy Miele. 1-4-målet blev matchens sista.

Andy Miele gjorde ett mål för HV 71 och spelade fram till två mål och Kalle Maalahti hade tre assists.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Oskarshamn slutar på sjunde plats, och HV 71 på elfte plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Chanslösa senast – men nu kunde Timrå besegra Rögle

När Timrå och Rögle senast gjorde upp var Rögle klart bättre och vann med hela 5-0. På torsdagen tog Timrå revansch genom att vinna med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) på bortaplan i SHL.

Segern var Timrås fjärde på de senaste fem matcherna.

Timrå tog ledningen efter 12.26, genom Albin Lundin på pass av Robin Alvarez och Jonathan Dahlén.

Andra perioden blev mållös.

Efter 5.31 i tredje perioden gjorde Timrå 0-2 genom Joonas Lyytinen.

Rögle reducerade dock till 1-2 genom Samuel Jonsson när bara fyra minuter återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Det här var Rögles elfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Timrås tolfte uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången betyder att Rögle slutar på nionde plats i tabellen, och Timrå på femte plats. Rögle är därmed klart för åttondelsfinal. Och Timrå är klart för kvartsfinal.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Theodor Johnsson tvåmålsskytt när Malmö vann mot Luleå

Det blev Malmö som vann matchen borta mot Luleå i SHL på torsdagen. 1-3 (0-0, 1-2, 0-1) slutade matchen.

Segern var Malmös sjunde på de senaste åtta matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden.

Malmö startade andra perioden bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Theodor Johnsson innan Luleå svarade och gjorde 2-1 genom Axl Johansson.

Malmö punkterade matchen med ett 1-3-mål med 1.05 kvar att spela genom Kim Rosdahl framspelad av Lukas Wernblom och Carl Söderberg. 1-3-målet blev matchens sista.

Resultaten i sista omgången betyder att Luleå slutar på tionde plats i tabellen, och Malmö på 14:e plats. Luleå är därmed klart för åttondelsfinal. Och Malmö tvingas kvala för att hålla sig kvar i SHL.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Skellefteå slog Örebro Hockey i målmässigt jämn match

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Skellefteå, som vann hemma mot Örebro Hockey med 3-2 (1-0, 2-1, 0-1) i SHL på torsdagen.

Skellefteå tog ledningen efter 18.25, genom Andreas Wingerli assisterad av Pär Lindholm och Jonathan Pudas.

Efter 4.17 i andra perioden gjorde Skellefteå 2-0 genom Melker Karlsson.

Örebro Hockey reducerade dock till 2-1 genom Mathias Bromé efter 6.33 av perioden.

Skellefteå gjorde 3-1 genom Jonathan Johnsson efter 12.48.

Örebro Hockey reducerade till 3-2 med 39 sekunder kvar att spela genom Elias Ekström framspelad av Linus Öberg och Robert Leino. Mer än så blev det dock inte för Örebro Hockey.

Skellefteå har två segrar och tre förluster och 6–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har tre vinster och två förluster och 13–12 i målskillnad. Det här var Skellefteås elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys 14:e uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att Skellefteå slutar på andra plats och Örebro Hockey på fjärde plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Frölunda klart för kvartsfinal trots förlust mot Färjestad

Trots förlust på hemmaplan mot Färjestad i kväll, 0-2 (0-0, 0-0, 0-2), blev Frölunda klart för kvartsfinal i och med de övriga resultaten i SHL.

Segern var Färjestads sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden blev mållös.

Andra perioden blev mållös.

I tredje perioden gjorde Färjestad 0-1 efter 3.46 genom Michael Lindqvist. Och med bara 5 sekunder kvar satte Eric Engstrand avgörande 0-2.

Resultaten i sista omgången betyder att Frölunda slutar på sjätte plats i tabellen, och Färjestad på tredje plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stort jubel när Växjö säkrade seriesegern med vinst mot Brynäs

Spelarna i Växjö har all anledning att fira efter 5-0 (2-0, 1-0, 2-0) på bortaplan mot Brynäs. Det betyder nämligen att Växjö har säkrat seriesegern i SHL. Brynäs slutar på 13:e plats i tabellen.

Brynäs får sikta på kval efter förlusten mot Växjö.

Segern var Växjös sjätte på de senaste sju matcherna.

Växjö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Ludvig Claesson och Victor Stjernborg.

Efter 17.35 i andra perioden nätade Joachim Blichfeld, på pass av Joel Persson och Hardy Häman Aktell och gjorde 0-3.

Växjö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Joachim Blichfeld, som gjorde två mål.

Växjös Hardy Häman Aktell hade tre assists och Joachim Blichfeld gjorde tre mål.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Leksand besegrade Linköping på bortaplan

Leksand vann matchen borta mot Linköping i SHL på torsdagen. 2-5 (0-1, 0-1, 2-3) slutade matchen.

Leksand tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Mikael Ruohomaa assisterad av Patrik Zackrisson och Carter Ashton.

Efter 13.46 i andra perioden nätade Anton Johansson, framspelad av Jon Knuts och Patrik Norén och gjorde 0-2.

Leksand vann också tredje perioden 2-3 och matchen slutade 2-5.

Linköping har fem förluster och 9–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har en vinst och fyra förluster och 9–17 i målskillnad.

Det här betyder att Linköping slutar på tolfte plats, och Leksand på åttonde plats. Leksand är klart för åttondelsfinal.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Färjestad starkast i straffläggningen – vann hemma mot Luleå

Det var jämnt hela vägen när Färjestad mötte Luleå hemma i SHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Daniel Viksten för.

I och med detta har Färjestad fyra raka segrar i SHL.

I början av matchen var Luleå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Julius Honka och Filip Pyrochta.

Efter 1.59 i andra perioden nätade Mattias Göransson, framspelad av Marcus Nilsson och Patrik Lundh och reducerade åt Färjestad.

4.02 in i tredje perioden nätade Luleås Brendan Shinnimin på pass av Linus Fröberg och ökade ledningen.

11.13 in i perioden slog Joakim Nygård till framspelad av Linus Johansson och Max Lindroth och reducerade.

Efter 17.38 nätade Axel Bergkvist framspelad av Victor Ejdsell och kvitterade för Färjestad.

I straffläggningen var det Färjestad som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Daniel Viksten för.

Färjestad har fyra segrar och en förlust och 19–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har två vinster och tre förluster och 10–12 i målskillnad. Det här var Färjestads 14:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås 14:e uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Färjestad på tredje plats i tabellen, och Luleå är på tionde plats.

I nästa match möter Färjestad Frölunda borta och Luleå möter Malmö hemma. Båda matcherna spelas torsdag 9 mars 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Revansch och tre poäng för HV 71

HV 71 gick segrande från matchen i SHL när laget mötte Skellefteå hemma i Husqvarna Garden på tisdagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte då Skellefteå vann med 7-2. Den här gången blev slutresultatet 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

Segern var HV 71:s femte på de senaste sex matcherna, och femte hemmasegern i rad.

HV 71 tog ledningen efter 6.21, genom Nicholas Shore på pass av Joseph Laleggia och André Petersson.

Efter 18.17 i andra perioden nätade André Petersson, och gjorde 2-0.

Till slut kom också 3-0-målet genom André Petersson som ökade HV 71:s ledning framspelad av Andy Miele efter 17.17 i tredje perioden. 3-0-målet blev matchens sista.

André Petersson gjorde två mål för HV 71 och spelade dessutom fram till ett mål.

Med en omgång kvar är HV 71 på tolfte plats i tabellen, medan Skellefteå är på andra plats.

I nästa match möter HV 71 Oskarshamn borta och Skellefteå möter Örebro Hockey hemma. Båda matcherna spelas torsdag 9 mars 20.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Frölunda vann – Loui Eriksson matchvinnare

Frölunda besegrade Oskarshamn på hemmaplan i tisdagens match i SHL. 5-2 (2-1, 2-1, 1-0) slutade matchen.

Frölunda startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.58 slog Erik Borg till assisterad av Jere Innala och Anthony Greco.

Oskarshamn kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 2.12 slog Hampus Plato till framspelad av John Dahlström och Emil Lilleberg.

Frölunda tog ledningen på nytt efter 15.02, när Loui Eriksson hittade rätt på pass av Filip Johansson och Jacob Nilsson.

Efter 10.11 i andra perioden nätade Antti Suomela, på pass av Patrik Karlkvist och Jiri Smejkal och kvitterade för Oskarshamn.

Frölundas Jacob Nilsson gjorde 3-2 efter 12.12 framspelad av Loui Eriksson och Patrik Carlsson.

Jere Innala gjorde dessutom 4-2 efter 15.11.

16.06 in i tredje perioden slog Loui Eriksson till ännu en gång på pass av Patrik Carlsson och Andreas Borgman och ökade ledningen. 5-2-målet blev matchens sista.

Loui Eriksson gjorde två mål för Frölunda och ett målgivande pass.

Frölunda har två segrar och tre förluster och 12–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har en vinst och fyra förluster och 6–16 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Frölunda på femte plats i tabellen, och Oskarshamn är på sjätte plats.

Frölunda möter Färjestad i nästa match hemma torsdag 9 mars 20.00. Oskarshamn möter samma dag HV 71 hemma.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.


SHL

# Lag S MS P
1 Växjö 52 42 102
2 Skellefteå 52 47 99
3 Färjestad 52 15 90
4 Örebro 52 14 83
5 Timrå 52 7 81
6 Frölunda 52 1 81
7 Oskarshamn 52 6 78
8 Leksand 52 -5 77
9 Rögle 52 -9 72
10 Luleå 52 -13 71
11 HV 71 52 -13 68
12 Linköping 52 -32 67
13 Brynäs 52 -37 62
14 Malmö 52 -23 61

Senaste resultat

9 mars kl 20:00 Luleå HF - IF Malmö Redhawks 1-3 Läs mer
Skellefteå AIK - Örebro HK 3-2 Läs mer
Brynäs IF - Växjö Lakers HC 0-5 Läs mer
Linköping HC - Leksands IF 2-5 Läs mer
IK Oskarshamn - HV 71 1-4 Läs mer

Skytteliga

Spelare Lag Mål
Antti Suomela IK Oskarshamn 37
Oscar Möller Skellefteå AIK 24
Adam Tambellini Rögle BK 23
Jiri Smejkal IK Oskarshamn 23
Patrik Karlkvist IK Oskarshamn 23
André Petersson HV 71 21
Ahti Oksanen IK Oskarshamn 20
Rodrigo Abols Örebro HK 20
Jonathan Dahlén Timrå IK 19
Robert Rosén Växjö Lakers HC 19
Joakim Nygård Färjestads BK 18
Ty Rattie Linköping HC 18
Brendan Shinnimin Luleå HF 17
Emil Larsson Örebro HK 16
Marcus Sylvegård IF Malmö Redhawks 16
Fredrik Forsberg HV 71 15
Ludvig Larsson Rögle BK 15
Mathias Bromé Örebro HK 15
Vilmos Gallo Linköping HC 15
Andreas Wingerli Skellefteå AIK 14