FM-ligan

Sport förlorade bittert – risken stor för ligakval

Efter förlust mot Lukko på lördagen är kampen om fortsatt ligaspel inte längre enbart i Sports händer. – Ingenting är omöjligt, säger Sports tränare Mika Nummi.

Sport förlorade mot jumbon – ”Vi kom inte upp vår nivå”

Sports damer åkte på en tung hemmaförlust mot KJT Haukat. Gästerna var piggare och tog en rättvis seger.

Sports damer hängde oväntat bra med mot Ilves

Även om Sport förlorade hemmamatchen mot Ilves var det inte särskilt dystra miner efteråt. Tränaren Mika Nummi konstaterar att första perioden var lagets bästa den här säsongen.

Tung förlust när Sport krossades av Ilves

Sport hade riktigt stora problem med Ilves i Damernas FM-liga Damer, FM-ligan i ishockey, och föll tungt på hemmaplan med utklassningssiffrorna 0–5 (0-1, 0-2, 0-2). Johanna Juutilainen gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Satu-annika Parkusjärvi, Kreetta Kulhua och Linda Välimäki. Resultaten i sista omgången betyder att Sport slutar på sjunde plats i tabellen, och Ilves på andra plats. Sport tvingas därmed kvala för att hålla sig kvar i Damernas FM-liga Damer, FM-ligan.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sports damer satsade på powerplay – lyckades två gånger av tre

Matchen mellan HPK och Sport blev jämn och målfattig. Sport utnyttjade sina minuter i numerärt överläge och vann.

Sport slog HPK i jämn match i HML hh

Ett måls övervikt avgjorde en jämn match för Sport, som vann borta mot HPK med 2–1 (1-1, 1-0, 0-0) i Damernas FM-liga Damer, FM-ligan i hockey på lördagen. Pihla Hämeenniemi gjorde målen för HPK, medan Ida Kuoppala blev tvåmålsskytt för gästerna. Med en omgång kvar är HPK på sjätte plats i tabellen, och Sport är på sjunde plats. Nästa motstånd för Sport är Ilves. Lagen möts söndag 25 november 12.45 i Vasa.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sports damer vill göra gott när de gör mål – stödjer Project Liv

I fortsättningsserien är varje mål som Sport gör extra värt. Laget utmanar publiken att donera en euro till Project Liv för varje fullträff.

Förlustsviten bruten för Sport - efter 4–0 mot KJT

0–4 (0-2, 0-1, 0-1) slutade matchen i Damernas FM-liga Damer, FM-ligan i ishockey mellan KJT och gästande Sport. Det betyder att Sport, äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster. I Sport blev Ida Kuoppala, Noora Mylläri, Jenny Tienvieri och Neea Lehtimäki målskyttar. Med två omgångar kvar är KJT sist i serien, medan Sport är på åttonde plats. Nästa motstånd för Sport är HPK. Lagen möts lördag 24 november 14.00 i HML hh.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tung förlust när Sport krossades av Blues

Sport hade riktigt stora problem med Blues i Damernas FM-liga Damer, FM-ligan i hockey, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 2–9 (0-2, 0-4, 2-3). I och med detta har Sport fyra förluster i rad. Blues mål gjordes av Emmi Rakkolainen 3, Tinja Haukijärvi 2, Janina Aro, Annina Rajahuhta, Minnamari Tuominen och Nelli Laitinen, Sports av Jade Mäkivaara och Ida Kuoppala. Blues leder serien efter matchen, medan Sport är på åttonde plats. Nästa motstånd för Sport är KJT. Lagen möts söndag 18 november 15.20 i Kerava.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport föll borta mot Lukko

Bortalaget Sport fick se sig besegrat av Lukko i söndagens match i Damernas FM-liga Damer, FM-ligan i ishockey. 5–2 (2-1, 2-1, 1-0) slutade matchen. Sport får sikta på kval efter förlusten mot LukkoEmilia Varpula 4 och Ella Harjula gjorde målen för Lukko, medan Ida Kuoppala blev tvåmålsskytt för gästerna. Med fyra omgångar kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, medan Sport är på åttonde plats. Nästa motstånd för Sport är Blues. Lagen möts lördag 17 november 15.20 i Tapiola 2.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sports damer förlorade mot TPS – "Vi har slarvat bort två matcher mot dem"

Sports målskytte haltar. "Vi gjorde inte mål på våra lägen, men de gjorde mål på sina", säger Sporttränaren Mika Nummi efter förlusten mot TPS.

Sport föll mot TPS på bortaplan

Sport fick se sig besegrat i mötet med TPS på bortaplan i Damernas FM-liga Damer, FM-ligan i ishockey, med 1–3 (1-1, 0-1, 0-1). Målgörare för TPS blev Minni Lehtopelto, Susanna Tapani och Juulia Salonen och för Sport var det Ida Kuoppala som hittade rätt. Det här betyder att Sport ligger på åttonde plats i tabellen, och TPS är på sjätte plats. Sport tar sig an Lukko i nästa match borta söndag 28 oktober 15.15.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport utklassat av Kuortane hemma med hela 1–6

Sport åkte på en riktig smäll när laget förlorade på hemmaplan mot Kuortane med hela 1–6 (1-1, 0-3, 0-2) i Damernas FM-liga FM-Ligan i hockey. Sofianna Sundelin gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Petra Hautaniemi, Anni Timonen, Kiira Yrjänen och Viivi Vainikka, målet för Sport gjordes av Ida Kuoppala. Det här betyder att Sport ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Kuortane på femte plats. Nästa motstånd för Sport är TPS. Lagen möts lördag 27 oktober 14.50 i Impivaara1.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sport vann efter stark inledning – två mål på tjugo sekunder

Sport tog hand om sjätteplatsen och är nu första lag under slutspelsstrecket efter att ha tvålat till HPK på hemmais på lördagseftermiddagen. Två snabba mål i första perioden bäddade för segern.

Noora Mylläri tvåmålsskytt för Sport i segern mot HPK

Sport vann mötet med HPK hemma med 5–3 (3-1, 1-0, 1-2) på lördagen i Damernas FM-liga FM-Ligan. Noora Mylläri gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Ida Kuoppala, Jenny Palmberg och Jenniina Kuoppala, målen för HPK gjordes av Pihla Hämeenniemi, Heta Seikkula och Jutta Stoltenberg. Sport ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan HPK ligger på åttonde plats. Söndag 21 oktober 12.45 spelar Sport hemma mot Kuortane.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Jona Nyström: Sports damer jagar strecket i FM-ligan

Vi är bortskämda med en väldans massa ligahockey här i Vasatrakten. I helgen spelar till exempel Sports damer viktiga hemmamatcher.

Kärpät körde över Sport i damligan

Sport hade ingen chans när Kärpät gästade Vasa på lördagseftermiddagen. Kärpät avgjorde matchen i första perioden och vann med tio mål.

Tung förlust för Sport hemma mot Kärpät

Det blev en riktig storförlust för Sport hemma mot Kärpät i Damernas FM-liga FM-Ligan i hockey. Matchen slutade 1–11 (0-5, 1-4, 0-2). Suvi Käyhkö gjorde tre mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Sari Wäänänen 2, Isa Rahunen 2, Saija Tarkki, Nelli Salomäki, Aino Karppinen och Niina Mäkinen, enda målskytt för Sport blev Jade Mäkivaara. Det här betyder att Kärpät ligger på tredje plats i tabellen, och Sport är på sjunde plats. I nästa omgång har Sport HPK hemma i Vasa, lördag 20 oktober 12.45.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Sports damer öppnade starkt och försvarade bra

Bra powerplay och riktigt bra målvaktsspel av Tiia Pajarinen lade grunden till Sports tredje seger i FM-ligan.

Sport slog Kuortane i jämn match i Kuortane

Ett måls övervikt avgjorde en jämn match för Sport, som vann borta mot Kuortane med 3–2 (2-0, 1-0, 0-2) i Damernas FM-liga FM-Ligan i hockey på onsdagen. Bakom de tre poängen för Sport låg mål från Ida Kuoppala, Mette Ohlis och Pauliina Suoniemi, medan Kiia Nousiainen och Emilia Vesa gjorde Kuortanes mål. Det här betyder att Kuortane ligger kvar på femte plats i tabellen, och Sport på sjunde plats. I nästa match möter Sport Kärpät hemma på lördag 13 oktober 15.15.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Blues för svåra för Sport

Sport gick in och tog fajten, men rådde inte på Blues som anfördes av meriterade Annina Rajahuhta.

Sport dominerade – landslagsstjärnan ledde TPS till seger

Sport förde spelet hemma mot TPS, men ett par utvisningar i tredje perioden ställde till det. Gästernas landslagsanfallare Susanna Tapani glänste med ett hattrick.

Sports damer tog första ligasegern

På lördagen inledde Sports damer ligasäsongen. På söndagen vann Vasalaget sin första match för säsongen, mot Lukko.

Vägen tillbaka hade ingen tidtabell – Noora Mylläri går från övertränad till ligan

Lär dig lyssna på kroppens signaler – innan det får följder. Det rådet ger Sportspelaren Noora Mylläri. I helgen gör hon comeback, två år efter hösten då det blev för mycket.

Sports damer fick hockeylektion

Sports damer åkte på en rejäl utskåpning i Tammerfors.

Hårdaste säsongen någonsin väntar nya ligalaget

Två veckor återstår till premiären. Sport får en rivstart i damligan mot KalPa – ett av de förväntade topplagen. Vasalaget går närmast in för att undvika nedflyttningskval.

Målsättning: Ingen ska behöva betala för att spela ligahockey

Ligalag, men några heltidsproffs finns inte i Sport. Målsättningen i Vasaklubben är att ingen spelare ska behöva betala för att spela.

"Hon vet vad vardagen på toppnivå innebär"

Landslagsmeriterade målvakten Tiia Pajarinen var på väg till guldlaget Kärpät, men kom till Sport. Hon kan bli en viktig förebild i laget enligt Sports general manager Ove Kvist.

Sports damer får landslagsmålvakt

Lagbygget pågår inför Sports kommande säsong i damligan. I målet får Sport förstärkning av landslagsmeriterade Tiia Pajarinen.


FM-ligan

# Lag S MS P
1 Blues 18 91 44
2 Ilves 18 67 42
3 KalPa 18 61 39
4 Kärpät 18 54 39
5 Kuortane 18 35 35
6 HPK 18 -15 23
7 Sport 18 -49 18
8 TPS 18 -79 17
9 Lukko 18 -67 11
10 KJT 18 -98 2

Senaste resultat

BLUES YSIKOPPI RY naiset - Rauman Lukko Naiset 13-3
TPS Juniorijääkiekko Naiset - HPK Juniorijääkiekko ry Kiekkonaiset 0-4
KJT Naiset - Kuortaneen Urheiluopisto Naiset 2-5
Oulun Kärpät 46 ry naiset - Juniori-KalPa ry Naiset 1-3
Vaasan Sport damer - Ilves ry naiset 0-5 Läs mer
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.