Växjö tog hem första matchen mot Frölunda

Växjö har tagit greppet mot Frölunda i SM-semifinal herr, efter seger på hemmaplan med 6-2 (1-1, 1-1, 4-0) i första matchen.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Martin Lundberg efter 12.30, men Frölunda kvitterade genom Anthony Greco bara tre minuter senare. Frölunda gjorde 1-2, på nytt genom Anthony Greco efter 1.29 i andra perioden.

Växjö kvitterade till 2-2 genom Lukas Bengtsson tidigt i perioden av perioden. Växjö spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 6-2 genom mål av Jayden Halbgewachs, Joachim Blichfeld, Manuel Ågren och Victor Stjernborg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.51 kvar att spela.

Nästa match spelas i Scandinavium på söndag 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Relaterade artiklar

SM-guld till Växjö – efter seger mot Skellefteå

Segern på hemmaplan med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0) mot Skellefteå gör att Växjö är svenska mästare. Växjö vann SM-finalen herr serien med 4-1.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 19.54 in i andra perioden som Växjö tog ledningen genom Robert Rosén assisterad av Martin Lundberg och Glenn Gustafsson.

Tredje perioden var länge mållös. Växjö gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål på 38 sekunder i slutet av perioden av Victor Stjernborg och Ludvig Nilsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 59 sekunder kvar att spela.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö vann på nytt mot Skellefteå

Växjö fick resultatet som laget önskade mot Skellefteå i SM-finalen herr, efter seger på bortaplan med 4-1 (2-0, 1-1, 1-0). Därmed leder Växjö matchserien med 3-1 och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

I början av matchen var Växjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Keegan Lowe och Hardy Häman Aktell. Efter 3.41 i andra perioden ökade Växjö på till 0-3 genom Joel Kellman.

Med 1.58 kvar att spela av perioden kunde Oscar Möller göra 1-3 för Skellefteå. 2.50 in i tredje perioden slog Joel Kellman till ännu en gång framspelad av Hardy Häman Aktell och Tobias Rieder och ökade ledningen för Växjö. Det fastställde slutresultatet till 1-4.

Lagen möts igen på måndag 20.30, i Vida Arena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Skellefteå reducerar mot Växjö efter seger

Skellefteå vann på bortaplan mot Växjö med 3-2 (0-0, 0-0, 2-2, 0-0, 1-0) efter straffar i SM-finalen herr. Därmed reducerade Skellefteå i matchserien, som Växjö nu leder med 2-1 i matcher.

Första perioden blev mållös, likaså andra perioden.

Skellefteå tog ledningen först efter sju minuters spel i tredje perioden, genom Pär Lindholm på pass av Filip Sandberg och Oskar Nilsson.

11.39 in i tredje perioden nätade Växjös Dan Sexton på pass av Hugo Gustafsson och Lukas Bengtsson och kvitterade för Växjö.

Efter 16.25 slog Joel Kellman till på pass av Dan Sexton och Hugo Gustafsson och gav Växjö ledningen.

17.32 in i perioden slog Oscar Möller till framspelad av Jonathan Pudas och Rickard Hugg och kvitterade för Skellefteå.

I straffläggningen var det Skellefteå som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Simon Robertsson för.

Nästa match spelas i Skellefteå Kraft Arena på lördag 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö tog ny seger i serien mot Skellefteå

Växjö har tagit ett rejält grepp mot Skellefteå i SM-finalen herr, efter seger på bortaplan med 1-0 (1-0, 0-0, 0-0). Därmed leder Växjö matchserien med 2-0.

Dan Sexton blev matchhjälte 12.55 in i första perioden med sitt avgörande 1-0-mål.

Växjö tog ledningen efter 12.55, genom Dan Sexton på pass av Joel Kellman och Lukas Bengtsson.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden höll Växjö i sin 1-0-ledning och vann.

Nästa match spelas i Vida Arena på torsdag 20.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö fick en drömstart – vann efter gastkramande förlängning

Växjö har tagit greppet om matchserien mot Skellefteå i SM-finalen herr, efter seger efter förlängning på hemmaplan med 3-2 (0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0) i första matchen.

Keegan Lowe blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 16.06 in i femte perioden.

I början av matchen var Skellefteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Jonathan Johnsson och Linus Högberg. Efter 6.22 i andra perioden nätade Glenn Gustafsson, på pass av Robert Rosén och Lukas Bengtsson och reducerade åt Växjö.

Joachim Blichfeld gjorde dessutom 2-2 efter 9.11 framspelad av Martin Lundberg och Brian Cooper.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 36.06 innan Växjö också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Keegan Lowe, på pass av Hugo Gustafsson och Brian Cooper.

Nästa match spelas i Skellefteå Kraft Arena på måndag 20.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö vidare – besegrade Frölunda i avgörande matchen efter rysare

Efter seger på bortaplan med 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0) efter förlängning har Växjö nu avgjort matchserien mot Frölunda i SM-semifinal. Därmed vann Växjö med 4-2 i matcher.

Segermålet för Växjö stod Robert Rosén för 11.57 in i förlängningen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 13.19 in i andra perioden som Frölunda tog ledningen genom Max Friberg assisterad av Filip Johansson och Patrik Carlsson.

9.50 in i tredje perioden slog Manuel Ågren till på pass av Joachim Blichfeld och Robert Rosén och kvitterade för Växjö. I förlängningen tog det 11.57 innan Växjö också avgjorde till 1-2. Stor matchhjälte blev Robert Rosén, framspelad av Dan Sexton och Ludvig Nilsson.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö tog ny seger i serien mot Frölunda

Växjö har tagit greppet mot Frölunda i SM-semifinal, efter seger på hemmaplan med 3-2 (1-1, 0-1, 2-0). Därmed leder Växjö matchserien med 3-2, och behöver bara en seger till för att ta sig till SM-final.

Victor Stjernborg blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 5.49 in i sista perioden.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Tobias Rieder efter 6.23, men Frölunda kvitterade genom Jacob Nilsson efter 16.01. Frölunda gjorde också 1-2 efter 4.22 i andra perioden när Filip Hasa hittade rätt på pass av Jacob Nilsson och Christian Folin. 3.44 in i tredje perioden slog Manuel Ågren till framspelad av Lukas Bengtsson och Brian Cooper och kvitterade för Växjö.

Efter 5.49 nätade Victor Stjernborg framspelad av Tobias Rieder och avgjorde matchen.

Nästa match spelas i Scandinavium på måndag 20.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö lyckades utjämna mot Frölunda

Växjö utjämnade matchserien mot Frölunda i SM-semifinal, efter seger på bortaplan med 2-0 (1-0, 1-0, 0-0). Därmed står det nu 2-2 i matchserien.

Gästande Växjö började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.56 slog Erik Josefsson till framspelad av Ludvig Nilsson. Efter 12.11 i andra perioden slog Joachim Blichfeld till, på pass av Brian Cooper och Glenn Gustafsson och gjorde 0-2. I tredje perioden höll Växjö i sin 2-0-ledning och vann.

Nästa match spelas på lördag 16.15, i Vida Arena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Frölunda tog ny seger i serien mot Växjö

Med 1-0 (1-0, 0-0, 0-0) på bortaplan har Frölunda tagit greppet mot Växjö i SM-semifinal herr. Därmed leder Frölunda matchserien med 2-1.

Ryan Lasch blev matchhjälte 5.14 in i första perioden med sitt avgörande 1-0-mål.

Frölunda tog ledningen efter 5.14, genom Ryan Lasch assisterad av Andreas Borgman.

Andra perioden blev mållös. Tredje perioden blev mållös, och Frölunda höll i sin 1-0-ledning och vann.

Lagen möts igen på torsdag 20.30, i Scandinavium.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Frölunda kvitterade mot Växjö efter hemmaseger

Frölunda vann på hemmaplan med 4-2 (0-1, 2-1, 2-0) mot Växjö i SM-semifinal herr. Därmed står det nu 1-1 i matchserien.

Växjö tog ledningen efter 6.38, genom Dan Sexton framspelad av Kalle Kossila och Keegan Lowe. Efter 12.46 i andra perioden nätade Loui Eriksson, framspelad av Noah Hasa och kvitterade för Frölunda.

Ryan Lasch gjorde dessutom 2-1 efter 17.40 på pass av Christian Folin och Erik Borg.

Växjö kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Glenn Gustafsson på pass av Tobias Rieder och Joel Kellman.

I tredje perioden var Frölunda starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Filip Hasa och Linus Nässén och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.15 kvar att spela.

Nästa match spelas på tisdag 20.00, i Vida Arena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}