Jokipojat vann mot Hermes – Timotej Sille blev matchvinnare

Jokipojat besegrade Hermes på bortaplan i lördagens match i FM-serien Mestis, kvartsfinal herr i hockey. 2-4 (0-1, 1-1, 1-2) slutade matchen.

Jokipojat tog ledningen efter 13.19, genom Niklas Meriläinen framspelad av Jonne Brygger och Petteri Villanen. Efter 5.57 i andra perioden nätade Jerkko Rämö, framspelad av Aapo Ahola och Arttu Lausniemi och kvitterade för Hermes.

Jokipojats Timotej Sille gjorde 1-2 efter 15.51 på pass av Denis Kusy och Artur Gatiyatov.

4.26 in i tredje perioden slog Joonas Lohisalo till på pass av Oskari Kalajanniska och Ernests Osenieks och kvitterade för Hermes.

5.21 in i perioden nätade Jokipojats Timotej Sille ännu en gång framspelad av Rayen Petrovicky och Matej Galbavy och gav laget ledningen för Jokipojat.

Laget punkterade matchen med ett 2-4-mål med fyra sekunder kvar att spela genom Denis Kusy assisterad av Timotej Sille och Jonne Brygger. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Timotej Sille gjorde två mål för Jokipojat och ett assist.

Hermes har två vinster och tre förluster och 18–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Jokipojat har tre vinster och två förluster och 19–18 i målskillnad.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Hermes med 4-2.

Tisdag 4 april 18.30 möts lagen igen, med Jokipojat som hemmalag.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Relaterade artiklar

K-Espoo segrade och avgjorde mot Jokipojat

K-Espoo har säkrat segern i matchserien mot Jokipojat i FM-serien Mestis, semifinal herr i hockey, totalt med 4-0 i matcher. Det efter seger på bortaplan med 3-0 (0-0, 2-0, 1-0).

K-Espoo har nu fyra raka segrar. Jokipojat har fyra förluster i rad.

Den första perioden slutade 0–0. Andra perioden var länge mållös. K-Espoo ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 2.23 i slutet av perioden av Anton Ollikainen och Joona Tamminen. Till slut kom också 0-3 genom Anton Ollikainen som ökade K-Espoos ledning assisterad av Oula Kuure efter 19.06 i tredje perioden. 0-3-målet blev matchens sista.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Slagläge för K-Espoo efter ny seger

K-Espoo är bara en seger ifrån att avgöra serien mot Jokipojat i FM-serien Mestis, semifinal herr i ishockey, efter seger på hemmaplan med 3-2 (1-0, 1-2, 1-0). K-Espoo leder nu matchserien med 3-0 och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

Aleksi Matinmikko stod för K-Espoos avgörande mål 8.37 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. K-Espoo inledde bäst och tog ledningen genom Olli Iisakka efter 4.42, men Jokipojat kvitterade genom Jonne Brygger i slutet av perioden. Efter 4.03 i andra perioden gjorde K-Espoo 2-1 genom Tommi Huhtala.

Jokipojat kvitterade till 2-2 genom Leevi Karjalainen efter 6.20 av perioden. 8.37 in i tredje perioden slog Aleksi Matinmikko till framspelad av Arttu Tuomaala och Erno Hopponen och avgjorde matchen för K-Espoo.

Nästa match spelas på onsdag 18.30, i Joensuu.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo vann på nytt mot Jokipojat

K-Espoo har övertaget mot Jokipojat i FM-serien Mestis, semifinal herr i hockey, efter seger på bortaplan med 5-0 (3-0, 1-0, 1-0). K-Espoo leder matchserien med 2-0.

K-Espoo spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Janne Hämäläinen, Jaakko Heikkinen och Olli Iisakka. Efter 1.44 i andra perioden slog Anton Ollikainen till, framspelad av Miro Keskitalo och Oula Kuure och gjorde 0-4. Till slut kom också 0-5 genom Olli Iisakka som ökade K-Espoos ledning på pass av Jaakko Heikkinen och Joni Piipponen efter 18.16 i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 0-5.

K-Espoos Miro Keskitalo hade tre assists.

Nästa match spelas på måndag 17.00, i Hagalund ishall.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

K-Espoo fick en bra start mot Jokipojat

K-Espoo har tagit greppet mot Jokipojat i FM-serien Mestis, semifinal herr i hockey, efter seger på hemmaplan med 4-2 (0-0, 2-1, 2-1) i första matchen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. K-Espoo startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Arttu Tuomaala och Joni Piipponen innan Jokipojat svarade och gjorde 2-1 genom Artur Gatiyatov. 5.46 in i tredje perioden nätade Jokipojats Miika Heiskari på pass av Santeri Koponen och kvitterade för Jokipojat.

17.13 in i perioden slog Olli Iisakka till framspelad av Jaakko Heikkinen och Joni Piipponen och gav laget ledningen för K-Espoo.

K-Espoo punkterade matchen med ett 4-2-mål med 2.60 kvar att spela genom Niko Kivelä på pass av Rasmus Ruusunen och Atro Leppänen. Det fastställde slutresultatet till 4-2.

Nästa match spelas i Joensuu på lördag 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Jokipojat vann efter avgörande i förlängningen mot Hermes

Jokipojats väg till seger mot Hermes hemma i FM-serien Mestis, kvartsfinal herr i hockey blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (2-0, 0-0, 0-2, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Artur Gatiyatov, som gjorde det avgörande målet med bara 47 sekunder kvar att spela i förlängningen.

I början av matchen var Jokipojat starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Matej Galbavy och Denis Kusy.

Andra perioden blev mållös. Men Hermes stod för en grym upphämtning till 2-2 med två mål på bara 1.46. Topias Liljamo gjorde 2-1 efter 17.31 och Aapo Ahola fullbordade comebacken till 2-2 efter 19.17. I förlängningen tog det 31.13 innan Jokipojat avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Artur Gatiyatov, på pass av Jani Taskula och Kristjan Kombe.

Jokipojat har tre segrar och två förluster och 17–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hermes har två vinster och tre förluster och 16–17 i målskillnad. Det här var Jokipojats andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hermes andra uddamålsförlust.

I nästa match möts lagen igen i Karleby ishall, onsdag 5 april 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Hermes vann borta mot Jokipojat

Hermes vann matchen borta mot Jokipojat i FM-serien Mestis, kvartsfinal herr i ishockey på torsdagen. 2-4 (1-3, 0-0, 1-1) slutade matchen.

Jokipojat startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.16 slog Jani Taskula till framspelad av Kristjan Kombe och Artur Gatiyatov.

Hermes kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.01 slog Topias Liljamo till assisterad av Oskari Kalajanniska och Samu Koskenkorva.

Laget tog också ledningen efter 9.56, när Joonas Lohisalo hittade rätt på pass av Kasper Mäenpää.

Hermes ökade också ledningen till 1-3 efter 18.32, när Sisu Yliniemi fick träff på pass av Aleksi Antti-roiko och Eppu Karuvaara.

Efter 20.33 i andra perioden nätade Jani Taskula ännu en gång, på pass av Joel Kerkkänen och Santeri Koponen och reducerade åt Jokipojat. 4.46 in i tredje perioden slog Oskari Kalajanniska till framspelad av Aleksi Antti-roiko och Eppu Karuvaara och ökade ledningen för Hermes. Kalajanniska fullbordade därmed Hermes vändning. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Jokipojat vann senast lagen möttes med 4-1 i Karleby ishall.

Lagen möts igen i nästa match, i Karleby ishall lördag 1 april 17.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Jokipojat på bortaplan mot Hermes

Jokipojat vann mötet med Hermes borta med 4-1 (2-0, 1-1, 1-0) på tisdagen i FM-serien Mestis, kvartsfinal herr i ishockey.

I början av matchen var Jokipojat starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Joel Kerkkänen och Ville Sivonen. Jokipojat ökade ledningen till 0-3 genom Jani Taskula efter 15.25 i andra perioden.

Hermes reducerade dock till 1-3 genom Topias Liljamo efter 19.48 av perioden. Jokipojat punkterade matchen med ett 1-4-mål med 45 sekunder kvar att spela genom Matej Galbavy på pass av Jonne Brygger och Timotej Sille. 1-4-målet blev matchens sista.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Hermes med 7-4.

De båda lagen möts igen torsdag 30 mars 18.30, i Joensuu.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Hermes vann mot Jokipojat på bortaplan

Hermes vann borta mot Jokipojat i FM-serien Mestis, kvartsfinal herr i hockey. Matchen på lördagen slutade 4-7 (1-1, 1-3, 2-3).

Första perioden var jämn. Hermes inledde bäst och tog ledningen genom Ernests Osenieks efter 10.07, men Jokipojat kvitterade genom Timotej Sille i slutet av perioden. I andra perioden var det Hermes som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 2-4.

Även i tredje perioden var det Hermes som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 7-4.

Noterbart är att Hermes Henri Limma stod för tre poäng, varav ett mål.

När lagen senast möttes blev det seger för Jokipojat med 5-4.

De båda lagen möts igen tisdag 28 mars 18.30, i Karleby ishall.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}