Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lokalt

Evenemang

Mest läst senaste veckan

Lokalt

Nyhetsbild

Vasa Sport donerar säsongskort till stadsbiblioteket

VASA Klubben vill erbjuda människor möjlighet att bekanta sig med ishockey. På våren breddas utbudet av säsongskort, meddelar biblioteket.

Nyhetsbild

Nu pyntas Vasa centrum med ljus och glitter

VASA Den här veckan hängs den traditionella julbelysningen upp i Vasa centrum. Allt ska vara på plats innan julöppningen den 24 november.

Nyhetsbild

Barnen snuvas på traditionell julfest i Kvevlax lärcenter

KORSHOLM Det blir ingen traditionell julfest vid Kvevlax lärcenter. I stället blir det en invigningsfest men till den inbjuds endast en förälder per skolelev och förskolebarn och hela kommunens fullmäktige.

Nyhetsbild

Brandoffrens öde berörde Susanna – ordnar stödkonsert för de som förlorade sina hem

VASA Vasaborna bryr sig och hjälper när tragiska olyckor inträffar. Det är våra ledord, säger arrangörerna bakom kvällens stödkonsert för brandoffren i Gamla Vasa.

Nyhetsbild

Över 200 försäljare på årets megaloppis i Botniahallen – osålda saker kan doneras till ett gott ändamål

KORSHOLM På lördag fylls Botniahallen av ivriga loppisentusiaster, både av försäljare och köpare. – Det finns allt mellan himmel och jord till försäljning, säger Irina Söderholm vid Folkhälsan i Korsholm.

Nyhetsbild

Anna-Maja Henriksson om uteblivna skatteuppgifter – "Jag tycker personligen det är en problematisk situation"

VASA Politiskt sett är det problematiskt att höginkomsttagares skatteuppgifter inte skickas till medierna, anser justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP), som besökte Vasa i går. Men frågan ligger inte på justitieministerns bord.

Nyhetsbild

180 människor gjorde en insats för långtidssjuka barn – ”Det känns otroligt bra”

Värme och hopp. De orden använder Nina Brännkärr-Friberg för att beskriva Project Livs femåriga historia. På lördagskvällen firades organisationen med glitter och glamour.

Nyhetsbild

Project Liv firar stort – nu anländer gästerna

Dörrarna till Vasa stadshus har öppnat och gästerna strömmar in. Project Livs välgörenhetsgala är i full gång.

Nyhetsbild

Gala till förmån för långtidssjuka barn i Vasa stadshus i kväll – Vasabladet sänder live

På lördag kväll är det dags. Då ordnar Project Liv en gala för att fira sina fem år. Pengarna som kommer in går förstås till långtidssjuka barn. Vasabladet direktsänder hela galan.

Nyhetsbild

Petra Willamo på Barnvårdsföreningen varnar för att det digitala kan stjäla vår koncentration

Behovet av att ständigt vara uppkopplad och inte kunna slita sig ifrån sin telefon har en biologisk förklaring. Det säger Petra Willamo, organisationschef på Barnvårdsföreningen.

Nyhetsbild

Som 17-åring samlade Felicia 10 000 personer på Sergels torg – "Vi kan alla göra något positivt"

VASA Riksdagsvalet 2010 blev en vändpunkt för Felicia Margineanu. Ilskan över Sverigedemokraternas framgång blev hennes drivkraft för att förändra samhället i en positivare riktning. Men det har inte varit problemfritt: – Jag har fått hotbrev och min syster skrek åt mig.

Nyhetsbild

Det tog bara en vecka: Över 2000 har skrivit på för Vasa – makaronifest på torget före julen

Fler än tvåtusen personer har skrivit på Vasa stads namninsamling för gator som bär Vasas namn. Staden ordnar fest på torget och bjuder på dillmakaroner före julen.

Nyhetsbild

Hem och Skola drar fullt hus – kölista både i Malax och Jakobstad

Hem och skola fyller 50 år. Det firar förbundet med regionala evenemang för föräldrar. I Österbotten är det redan fullsatt.

Nyhetsbild

Systerskap ska hjälpa tjejer må bättre – "Tjejer behöver få känna att de blir hörda"

Flickor mår sämre än pojkar. Det här visar undersökningen Hälsa i skolan. Resultatet får projektet På samma linje att kavla upp ärmarna.

Nyhetsbild

Ungdomsarbetare samlas i Vasa i dag – får hjälp att stöda unga

Ted och Kaj kommer, psykoterapeuten Rasmus Isomaa kommer också. I dag och i morgon samlas föreläsare och ungdomsarbetare i Academill. De ska prata om unga.

Nyhetsbild

Barn sover över i Sundom kyrka – ficklampa-kurragömma, pyssel och planering av högmässa står på schemat

SUNDOM Övernattningen ordnas för att fira att kyrkans barn- och ungdomsarbete fyller hundra år. Dessutom fyller Sundom kyrka nittio år samma helg.

Nyhetsbild

"En tom famn" – en gudstjänst för alla som saknar något som inte blev

NYKARLEBY I Nykarleby församling vill man låta den sorg som inte blivit sörjd få ta plats. Inför allhelgona ordnas därför gudstjänsten "En tom famn". Vad det innebär att ha en tom famn är svårt att ringa in, men det tror arrangörerna inte heller är nödvändigt.

Nyhetsbild

Svenska veckan firas igen i november – men inte bara för svenskspråkiga

Svenska veckan ordnas för andra gången i Vasa och Korsholm i november. Programmet för i år är bredare än tidigare och riktar sig till alla oavsett språklig bakgrund.

Nyhetsbild

Odd Fellow-orden firar 200 år – firas med fest för 430 gäster i Vasa stadshus

VASA Odd Fellow-orden är en organisation som vill lära sina medlemmar att hjälpa och bistå sina medmänniskor i svåra situationer. För att fira sitt jubileum skänker man 100 000 euro till SOS-barnbyarnas stödfamiljer.

Nyhetsbild

Vasara byggmässa fyller 20 år – Inredning och cirkulär ekonomi i fokus i år

KORSHOLM Vasara byggmässa förnyar sitt koncept genom att satsa på ett omfattande samarbete med inhemska influerare. De ska bland annat tävla i vem som snyggast kan inreda ett rum.

Nyhetsbild

Makaronifest på Vasa torg om imagekampanj lyckas bra

VASA Vasa ska göras mera känt bland finskspråkiga i landet. Arrangörerna vill ha hjälp av Vasabor och Vasasinnade. Fest på dillmakaroner utlovas på torget om kampanjen lyckas.

Nyhetsbild

Spelevenemang slår rekord och bjuder Vasaborna på gratis spel

VASA Vaasa Game Days finns framför allt till för att folk ska ha roligt men evenemanget kan också vara en kanal för att ge Vasaregionens spelindustri mera synlighet. I år är det större än någonsin.

Nyhetsbild

Lionsklubbarna i Nykarleby söker luciakandidater

NYKARLEBY Anmäl dig själv, en kompis, ditt barn eller barnbarn till årets Lucia i Nykarleby, uppmanar Lionsklubbarna.

Nyhetsbild

Stödkonsert för par som förlorade sitt hem i brand

VASA Föreningen Volume samlar medel till eldsjälar som förlorade både hem och katter när huset brann.

Nyhetsbild

Klart: Ingen lucia i Vasa i år – "Vi tar ett pausår helt enkelt"

1

VASA Föreningen Brage ordnar inget luciatåg i år. Orsaken? Inga kandidater har visat intresse för att vara årets lucia.

Nyhetsbild

Spela biljard, njut av filmkväll eller testa på hinderbana – här är ett par höstlovsaktiviteter i regionen

Kommunerna i trakten ordnar program av olika slag på höstlovet. För alla åldrar. Här följer ett urval av avgiftsfria program.

Nyhetsbild

Händer i dag: Bekanta dig med digitala tjänster på Vasa stadsbibliotek – HSS Media är på plats

VASA Hör du till de som har full koll på digitaliseringen eller kanske du vill veta mer? Passa på att besöka stadsbiblioteket i Vasa i dag då digi-evenemanget 1010 samlar roliga och nyttiga digitala tjänster för alla åldrar.

Nyhetsbild

"Indoors i Smeba" bjuder på ett mångsidigt program – allt från kickboxing till barnvagnslöpning

KORSHOLM Evenemanget "Indoors i Smeba" erbjuder inte endast motionsaktiviteter utan man kan också låna böcker, testa spela olika instrument och gå på föreläsningar.

Nyhetsbild

Maffigt program när Vasara-mässan firar tjugo – trender och välgörenhet i fokus

KORSHOLM Byggmässan Vasara har lockat tusentals besökare sedan 90-talet. I år satsar man extra mycket på inredning. Det blir också välgörenhetsauktion, bytestorg och intressanta föreläsningar.

Nyhetsbild

Regionen får ny evenemangskalender – "Nu är det upp till arrangörer att använda den"

Två händelsekalendrar blir en. Den nya österbottniska evenemangskalendern ska göra det lättare för arrangörer att marknadsföra sina evenemang och för besökare att hitta dem.

Nyhetsbild

Marthor i Malax ordnar dag med klimatet i fokus – "Man ska gå hem stärkt härifrån"

Det måste gå att leva utan ångest, men ändå inse att det finns ett problem. Mittemellanmarthorna i Malax vill inspirera med sin dag "Martha hjärta jorden".

Nyhetsbild

Project Liv firar fem år med välgörenhetsgala: "Det blir glamour"

Project Liv arrangerar en välgörenhetsgala i Stadshuset i Vasa på alla helgons dag. Det kan verka som en märklig dag att ordna en fest, men tidpunkten har valts av en alldeles speciell orsak.

Nyhetsbild

"Livet slutar inte när man fyller 65" – Nästa vecka drar Armas-festivalen i gång

Alla seniorer i regionen kan proppa nästa veckas kalender full med evenemang och upplevelser. På måndag startar Armas-festivalen, som bjuder på kultur i alla dess former.

Nyhetsbild

Äntligen ljus i ljusparken

NYKARLEBY Hela Nykarlebys befolkning såg ut att vara på fötter och sökt sig till stranden nedanför Topeliparken när Nykarleby Kraftverk invigde ljusparken på söndagskvällen.

Nyhetsbild

Kvinnorna i energibranschen är överens – "Vi måste bli mer synliga"

VASA Andelen kvinnor som jobbar och forskar inom energisektorn är alldeles för liten. Det måste ske en förändring var budskapet när ledande kvinnor i branschen samlades i Vasa.

Nyhetsbild

Stadsbor i hundratal manifesterade människovärdet i Nykarleby

NYKARLEBY Nykarlebyborna är världsbäst på att sluta upp till evenemang i småstaden - också när det gäller att dela sorg, frustration och skam över en ung människas liv som gått till spillo.

Nyhetsbild

Datum spikat för broinvigning – riksdagsledamot klipper bandet

NYKARLEBY Ombyggnadsarbetet med Kyrkbron börjar snart vara klart. Nu är också datumet för invigningsdagen klart.

Nyhetsbild

Barbro är trogen insamlare – "Många säger att de inte har småpengar, men stora pengar duger också"

VASA För Barbro Björses är det en årlig rutin att klä på sig Röda Korsets röda väst och samla in pengar på Hungerdagen. Dessutom gillar hon den sociala biten.

Nyhetsbild

Ljusmanifestation för människovärdet hålls i Nykarleby

NYKARLEBY Förstämningen har lagt sig över Nykarleby och stadsborna efter tisdagens tragedi då 22-åriga Taher tog sitt liv. På torsdagen ordnas därför en manifestation, dit stadsborna hälsas välkomna.

Nyhetsbild

Studeranden sitsar på Vasa torg – "Varmt när vi dansar"

VASA Mat och dryck under bar himmel då studeranden har sits på torget.

Nyhetsbild

Polisen auktionerar ut cyklar – "Ingen guldgruva för oss"

VASA Vasa är en av de städer där det sett till invånarantal stjäls mest cyklar. Det bidrar till att polisens lager fylls med upphittade cyklar. För att bli av med dem ordnar man auktion.

Nyhetsbild

Publiken enig efter seminariet: Psykisk ohälsa ett angeläget ämne

VASA Lärare, elever och föräldrar håller med: Psykisk ohälsa i skolan är ett viktigt tema. Seminariet Alla ska få må bra berörde publiken.

Nyhetsbild

Svenska hälsokändisar till Jakobstad

JAKOBSTAD Hälsoinspiratörerna Lina Nertby Aurell och Mia Clase ska föreläsa i Jakobstad. Duon driver en av sveriges mest omtyckta hälsobloggar och har gett ut en storsäljande kokbok.

Nyhetsbild

Frida Boisen försvarar sociala medier – "Inte deras fel att folk mår dåligt"

VASA Unga mår dåligt i dag. Det är ett faktum. Men de sociala medierna är inte boven i dramat, säger Frida Boisen och ger alla en utmaning: Skapa en positivare atmosfär på nätet.

Nyhetsbild

SE LIVESÄNDNINGEN: Ungas mående i fokus under seminariet Alla ska få må bra

VASA Ungdomars psykiska ohälsa var temat under tisdagskvällens seminarium vid Academill i Vasa. Se hela sändningen från seminariet här!