Wärtsilä
Nyhetsbild
Lokalt

Snabba ryck – Wärtsiläs område i centrum fick ny beteckning i stadens planer

VASA Två dagar efter att Wärtsilä meddelade att bolaget lämnar Vasa centrum har staden ändrat områdets användningsändamål. Nu kan det också användas för "mångsidigt urbant boende".

Nyhetsbild
Lokalt

Vad vill Vasaborna ha på Wärtsiläs område i Metviken?

Vi frågade Vasaborna vad de vill att ska hända med Wärtsiläs område i Vöråstan. Så här svarade de:

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä sköter underhållet av ett kraftverk i Hawaii

Wärtsilä ska sköta underhållet av ett 50 megawatts kraftverk på ön Oahu, en ö som hör till Hawaiiöarna. Wärtsilä har även rollen av teknisk rådgivare. Avtalet löper på 10 år. Kraftverket är utrustat med sex stycken Wärtsilä 34DF-motorer.

Nyhetsbild
Ekonomi

Marco Wirén ny direktör för Wärtsilä Energy Solutions

Marco Wirén ersätter Javier Cavada på posten som direktör för affärsområdet Wärtsilä Energy Solutions. Beslutet innebär att Wirén ska ersättas som ekonomi- och finansdirektör – det jobbet går till Arjen Berends.

Nyhetsbild
Ekonomi

I Wärtsiläs nya hus får man sitta var man vill – första kontorsdelen är nu klar

VASA Ny teknik i alla dess former och fri sittplacering präglar kontorslandskapen i Wärtsiläs nybygge. När allt är klart ska över 900 personer jobba här.

Nyhetsbild
Ekonomi

Maskinverkstäderna i Finland har medvind – Wärtsilä leder frammarschen

De finländska maskinverkstäderna fick nya beställningar till ett sammanlagt värde på 14 523 miljoner euro under årets första halva, rapporterar Kauppalehti. Wärtsilä ligger i topp.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä skrev avtal om sju motorer till Bangladesh

Wärtsilä fortsätter med att leverera till Bangladesh, som aktivt håller på och bygga ut sitt elnät. I december ska ytterligare sju motorer levereras.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä fick avtal med rederi

Wärtsilä har gjort ett avtal med Virgin Voyages i USA. Avtalet gäller tre kryssningsfartyg som ska utrustas bland annat med Wärtsiläs 46F-maskiner och system för avgasrening och navigering. Dessutom gäller avtalet service i tio år.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläs koncernchef: Det som oroar mest är ett globalt handelskrig

När Wärtsilä publicerade sin halvårsrapport på torsdag dök aktien. Trots att Wärtsiläs resultat är både lovande och stabilt.

Nyhetsbild
Ekonomi

Uppåt för Wärtsilä – men aktien dök efter halvårsrapporten

Det går bra trots ett bortfall i fartygsbeställningar. Ändå resulterade Wärtsiläs halvårsrapport i ett aktiefall på 7,61 procent under torsdag förmiddag.

Ekonomi

Wärtsiläs gaskraftverk till Myanmar

Wärtsilä levererar ett gaskraftverk till Myanmar (Burma). Kraftverket på 145 megawatt drivs av åtta Wärtsilä 50SG-motorer. Kraftverket kopplas till det nationella elnätet i Myanmar.

Nyhetsbild
Ekonomi

Javier Cavada lämnar Wärtsilä

Direktören för affärsområdet Energy Solutions, Javier Cavada, lämnar Wärtsilä. Cavada blir vd för det i London baserade energilagringsbolaget Highview Power. Cavada lämnar sitt uppdrag senast den 30 september.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä satsar på utveckling av LNG: "Flytande naturgas är det renaste alternativet"

Investeringar i flytande naturgas, LNG, kan utöka klimatutsläppen inom sjöfarten. Det skriver konsultbolaget University Maritime Advisory Services i en färsk rapport. Flytande naturgas är det för närvarande renaste alternativet, kommenterar John Reinlund, som jobbar med LNG-strategier inom Wärtsilä.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä och Hyundai samarbetar kring lagring av energi

Wärtsilä fortsätter att stärka sin position inom lagring av energi och batteriteknik. Bolaget har undertecknat ett globalt och långsiktigt avtal med Hyundai Motor Group. Parterna ska samarbeta både när det gäller teknologi och kommersiella lösningar. Målet är att ta fram avancerade produkter och lösningar för lagring av energi.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä tar ett allt fastare grepp om solenergimarknaden

Solenergi och Wärtsilä är vid första anblicken kanske inte den mest självklara kombinationen. Men skenet, i det här fallet solskenet, bedrar. Wärtsilä tar ett allt fastare grepp om solenergimarknaden och potentialen är stor. Wärtsiläs solhybrid presenteras som bäst på världens största solindustrimässa i München i Tyskland.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä: Vindkraften konkurrenskraftig utan stöd

Omfattande mängder markbaserad vindkraft kommer att byggas under de närmaste åren. Kapaciteten kan till och med sjufaldigas. Det har Wärtsilä Energy Solutions kommit fram till i en analys.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä får ny hyresvärd i Powergate – fastigheten såld till Nordisk Renting

Det av Vasa stad ägda fastighetsbolaget Vaasa Parks har sålt Powergate i Runsor. Köpare är Nordisk Renting. Fastigheten ska inhysa cirka 900 Wärtsilä-anställda. Ett nytt hyresavtal har undertecknats mellan Wärtsilä och Nordisk Renting. Vasa Parks fortsätter som byggherre.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä satsar på förnybar energi

Sol- och vindenergi utgör i dag en stor del av den energi som produceras på ett antal marknader. Wärtsilä vill vara med och förändra energibranschen, meddelar bolaget. En värld som bara använder förnybar energi är möjlig, säger de.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä och ABB bland de 100 största företagen i Finland

Tidningen Talouselämä har listat de 500 största företagen i Finland. Störst är Nokia med en omsättning på drygt 23 miljarder euro. Wärtsilä är på plats 17 och ABB på plats 31. KWH har klättrat från plats 141 till 126.

Nyhetsbild
Ekonomi

Kauppalehti målar upp ljus framtid: "Wärtsilä är sjöfartsindustrins Tesla"

Wärtsilä är sjöfartsindustrins Tesla. Så rubricerade Kauppalehti efter Wärtsiläs kapitalmarknadsdag. Jaakko Eskola, vd för koncernen Wärtsilä, är delvis beredd att hålla med. Utsikerna är fortsatt positiva.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä levererar teknik till muddringsfartyg

Wärtsilä levererar teknik till ett nytt muddringsfartyg som byggs i Nederländerna för Cemex UK. I leveransen ingår två stycken Wärtsilä 26-motorer.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä underhåller VR:s diesellokomotiv

Wärtsilä tar hand om service och underhåll av VR:s motorer i diesellok. Det handlar om drygt 200 motorer i sammanlagt 191 lokomotiv.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nordnets Jukka Oksaharju: "Wärtsilä skapar mervärde åt kunden"

Nordnets aktiestrateg Jukka Oksaharju började att placera i aktier när han gick i högstadiet. I dag 30 år fyllda är han förutom aktiestrateg, kolumnist och författare även far till fyra barn. Pengar förlorar sin betydelse när han är med familjen, eller när han spelar fotboll. Oksaharju gillar Wärtsilä, bolaget skapar mervärde åt kunden.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä: Klart med finansieringen av LNG-terminalen i Fredrikshamn

Nu är det klart. Wärtsilä har allt som krävs, finansiering och tillstånd, för att börja bygga LNG-terminalen i Fredrikshamn. Terminalen, som ägs av Hamina Energy och estniska Alexela, ska vara klar i augusti 2020. Kostnaden är 100 miljoner euro.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä följer med situationen i Iran – hoppas på en lösning

USA:s president Donald Trump fortsätter att sätta press på att Europa ska följa USA:s exempel och lämna Iranavtalet. USA låter förstå att europeiska företag som gör affärer i Iran kan utsättas för sanktioner. Wärtsilä slutför som bäst två kraftverksprojekt i Iran.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä designar och utrustar bogserare för hamnen i Singapore

Wärtsilä designar och levererar teknik till en ny bogserare. Bogserbåten, som ska operera i hamnen i Singapore, utrustas med två stycken Wärtsilä 20DF flerbränslemotorer. Beställare är PSA Marine.

Nyhetsbild
Ekonomi

Transas nu en del av Wärtsilä

Wärtsilä har slutfört förvärvet av Transas. Transas är en viktig pusselbit i Wärtsiläs strategi att erbjuda så kallade smarta lösningar inom den marina marknaden.

Nyhetsbild
Inrikes

VTT vill främja miljövänlig sjöfart - Vasa universitet och Wärtsilä deltar

Teknologiska forskningscentralen VTT satsar 13 miljoner euro på att utveckla den finska sjöfarten. Nu ska fartygen bli energieffektiva och utsläppssnåla, bedyrar ett konsortium som koordineras av VTT.

Nyhetsbild
Ekonomi

Första fartyget med Wärtsilä 31 huvudmotorer sjösatt

Den första fartygsinstallerade Wärtsilä 31-motorn har med framgång startats upp i Raumo. Motorn, eller rättare sagt motorerna, är installerade i det danska rederiet Mols-Liniens bil- och passagerarfärja Hammershus. Fartyget överlämnas den 27 juni.

Nyhetsbild
Ekonomi

10 kraftverksbeställningar från Bangladesh på 12 månader för Wärtsilä

Wärtsilä fortsätter att rada upp stora kraftverksbeställningar från Bangladesh. Denna gång handlar det om ett 113 megawatts kraftverk till Chowmuhoni. Det är den tionde beställningen från Bangladesh på 12 månader. Kraftverkets drivpaket består av 12 stycken Wärtsilä 32-motorer som byggs i Vasa.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä grundade cyberakademi i Singapore

Wärtsilä har undertecknat ett samarbetsavtal med Templar Excecutives för att grunda en så kallad cyberakademi i Singapore. Verksamheten i Wärtiläs digitala acceleratorcenter startar den första maj.

Nyhetsbild
Ekonomi

Ett skepp kommer lastat med ... tolv gånger 140 ton och ännu lite till

VASA På lördagen var det aktivitet i Vasa hamn. Fraktfartyget BBC Coral lade till på fredagskvällen och är på väg ut på söndag igen. Då ska lastrummet vara nästan fyllt med bland annat tolv motorer från Wärtsilä, ungefär 30 containrar och ännu fler lådor. Slutdestination är Bangladesh.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä lastar motorer och utrustning till Bangladesh i Vasa hamn

VASA I morgon lördag börjar Wärtsilä lasta 60-70 containers med motorer och utrustning i Vasa hamn. Lasten innehåller kraftverk som ska levereras från Vasa till Bangladesh.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä först i världen med autodocking

Wärtsilä har som första företag i världen testat en innovativ teknik för att automatisk lägga till vid en brygga. Testerna har utförts i Norge med en 83 meter lång färja.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä står allt stadigare på tre ben

När Wärtsilä publicerade siffrorna för det första kvartalet den 25 april 2008 hade finanskrisen ännu inte briserat. Orderstocken var smått ofantliga sju miljarder euro och orderingången drygt 1,9 miljarder euro. Tio år senare är Wärtsilä ett betydligt mångsidigare bolag, med en bred produktportfölj och tre starka stödben.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä levererar ett kraftverk till Senegal

Wärtsilä har fått en beställning på ett kraftverk från Senegal. Kraftverket, med en effekt på 130 megawatt, drivs med sju stycken Wärtsilä 50-motorer, som initialt körs på tjockolja.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläs Jaakko Eskola: "Det här var en riktigt bra start på året"

Det här var en riktigt bra start på året, vi har all anledning att vara nöjda. Så sammanfattar Jaakko Eskola, Wärtsiläs vd, årets första kvartal. Utsikterna inom affärsområdena Services och Energy Solutions är goda. För Marine Solutions är utsikterna solida. Eskola ser fram emot en ny färja i Kvarken.

Nyhetsbild
Ekonomi

Goda utsikter och stabilt första kvartal av Wärtsilä

Efterfrågan ökar 2018, utsikterna är goda och orderstocken stark. Wärtsilä har fått en bra start på året och alla tre affärsområden visar god eller solid utveckling. Koncernens vd Jaakko Eskola beskriver verksamhetsmiljön som gynnsam.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä underhåller Viking Grace bränslesystem – avtalet första i sitt slag

Wärtsilä och Viking Line har undertecknat ett avtal som innebär att Wärtsilä sköter underhållet av Viking Grace fartygets bränslehanteringssystem. Dessutom förlänger parterna underhållsavtalet som gäller fartygets övriga teknik. Avtalet löper på fem år.

Nyhetsbild
Ekonomi

Stefan Damlin ny vd för Vasa Elektriska

VASA Wärtsiläs Stefan Damlin är ny verkställande direktör för Vasa Elektriska. Han övergår till bolaget den 1 augusti.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläs Vasafabrik vill ständigt utvecklas – "Flexibiliteten är viktig"

VASA "Vi är bra i dag, men vi ska vara ännu bättre i morgon." Det är ett motto som gör Wärtsiläs fabrik i Vasa till en av de bästa motorfabrikerna i världen. Fabrikschef Juha Päivike är säker på att det byggs motorer i Vasa också i framtiden.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä justerar fjolårets resultat

Wärtsilä har justerat sina finansiella siffror för fjolårets verksamhet. Som orsak till justeringen uppger Wärtsilä nya krav i redovisningsreglerna IFRS-15 och en intern överföring av serviceaktiviteter från affärsområdet Marine Solutions till Services.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläs Erik Gustafsson: "Digitalisering en möjlighet att engagera allt fler anställda för att förbättra produktionen"

Sensorer som kommunicerar och robotar som hanterar produktion, logistik och distribution. Så kan framtidens fabriker se ut, skriver journalisten Payal Bhattar i senaste numret av Wärtsiläs internationella tidskrift. Digitalisering är en möjlighet att engagera de anställda, säger Wärtsiläs Erik Gustafsson.

Nyhetsbild
Ekonomi

En plats i Nokias styrelse ger 160 000 euro – Wärtsiläs årsarvode 70 000 euro

En plats i Nokias styrelse ger ett årsarvode på 160 000 euro. En stor del av arvodet betalas i aktier. Styrelsens ordförande får inga mötesarvoden, men årsarvodet är 440 000 euro. En ledamot i Wärtsiläs styrelse får 70 000 euro i årsarvode. Till styrelsens ordförande betalas 140 000 euro.

Nyhetsbild
Ekonomi

Hanna-Mari Soini ny kommunikationsdirektör på Wärtsilä

Det blir Hanna-Mari Soini som tar över som ny kommunikationsdirektör för Wärtsilä Finland när Marica Lassus lämnar bolaget för att satsa på eget. Soini, som för närvarande jobbar inom EPV Energi, tillträder den 16 april.

Nyhetsbild
Ekonomi

Marica Lassus lämnar Wärtsilä för att satsa på ledarskap

Efter tio år som kommunikationsdirektör för Wärtsilä Finland lämnar Marica Lassus posten för att satsa på eget. Hon ska jobba med ledarskap, delvis också med kommunikation. Hon ser fram emot utmaningen, och att få jobba med någonting helt nytt.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä kraftverk till musikstaden New Orleans

Wärtsilä levererar ett kraftverk till musikstaden New Orleans Louisiana i USA. Kraftverket på 128 megawatt drivs av sju stycken Wärtsilä 50SG gasmotorer.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä underhåller bogserare i Uruguay

Wärtsilä sköter underhåll och service för åtta stycken bogserbåtar som opererar i floder i Argentina, Brasilien, Uruguay och Paraguay. Avtalet löper på fem år.

Ekonomi

Wärtsilä har levererat världens största solenergibaserade hybridkraftverk

SE VIDEO Wärtsilä har levererat världens största solenergibaserade hybridkraftverk. Kraftverket förser en guldgruva i Burkina Faso med energi.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä förvärvar Transas – fartygen ska bli autonoma

Wärtsilä har köpt upp brittiska Transas som är marknadsledande inom maritim navigation. Affären går på 210 miljoner euro. Affären ska resultera i autonoma fartyg och en grundläggande effektivering av sjöfart.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä köper navigationsföretag för 210 miljoner

Transas har sitt huvudkontor i Storbritannien.

Nyhetsbild
Inrikes

Wärtsiläs Tankmar Horn har avlidit

Den före detta Wärtsilädirektören Tankman Horn har avlidit. Han blev 93 år.

Ekonomi

Ännu ett kraftverk från Wärtsilä till Bangladesh

I 20 år har Wärtsilä levererat kraftverkskapacitet till Bangladesh. Leveranserna fortsätter. Det senaset avtalet omfattar utrustning till ett kraftverk på 105 megawatt.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläs emission införd i handelsregistret

Wärtsiläs vederlagsfria aktieemission har införts i handelsregistret. Varje gammal aktie gav två nya aktier i emissionen.

Nyhetsbild
Ekonomi

Därför rasar Wärtsiläs aktie nästan 70 procent

UPPDATERAD Den som brukar kolla börskurser på nätet kan ha hajat till när Wärtsiläs börskurs låg på –67,5 procent på fredagsförmiddagen.

Ekonomi

Wärtsilä servar fyra gasfartyg

Wärtsilä har undertecknat ett underhållsavtal med TMS Cardiff Gas. Enligt avtalet ska Wärtsilä sköta underhållet av fyra gasfartyg. Wärtsilä optimerar fartygens prestanda med datauppsamlingsplattformen Eniram.

Nyhetsbild
Ekonomi

Företagsköp gav Wärtsilä kontakt med rymden

För tre år sedan köpte Wärtsilä företaget MSI för 285 miljoner euro. Det är den affären som gjort att koncernen har foten inne i rymdindustrin och hos Elon Musk.

Nyhetsbild
Lokalt

Pohjalainen: Wärtsilä samarbetar med Elon Musks SpaceX

Wärtsiläs anställda styr den plattform ute i havet som SpaceX använder för sina raketer. SpaceX är Elon Musks rymdbolag. Wärtsilä förhandlar också om samarbete med hans Tesla, säger vd Jaakko Eskola till Pohjalainen.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä fick kraftverksorder - nionde i år

Wärtsilä har byggt upp en stark position i Bangladesh. En ny order förbättrar den positionen ytterligare.

Ekonomi

Wärtsilä levererar stort kraftverk till Australien

Tolv stycken Wärtsilä 50 DF flerbränslemotorer ska driva det kraftverk som Wärtsilä levererar till södra Australien. Värdet på affären är 100 miljoner euro.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä köper amerikanskt serviceföretag

Wärtsilä har förvärvat ett amerikanskt familjeföretag som specialiserat sig på reparation av gjutjärnskomponenter för fartyg och kraftverk.

Lokalt

Industrifacket: Wärtsilä och ABB står stilla

För Vasas del betyder strejken att både Wärtsilä och ABB står stilla. Den bedömningen gör Mikko Mäkynen, Industrifackets ansvariga funktionär i Vasa.

Nyhetsbild
Ekonomi

Jaakko Eskola: "Wärtsilä fick ut all effekt ur maskineriet"

Wärtsiläs fjolår var i linje med förväntningarna. Koncernens vd Jaakko Eskola säger att all effekt togs ur Wärtsilämaskineriet. Utsikterna inom samtliga affärsområden är fortsatt goda. Vasa har en stark och viktig roll i koncernen.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä överväger att titta på Rolls-Royce

Wärtsilä har intresse av att ta en närmare titt på Rolls-Royce kommersiella marina verksamhet. Det bekräftar Wärtsiläs vd Jaakko Eskola.

Ekonomi

Wärtsiläs aktie splittas

Wärtsilä genomför en aktiesplit. Aktien, som stigit till närmare 60 euro, delas så att en aktie berättigar till två vederlagsfria aktier. Åtgärden görs för att förbättra aktiens likviditet.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläs fjolår enligt förväntningarna

Wärtsiläs fjolår var i linje med förväntningarna. Utsikterna inom samtliga affärsområden är fortsatt goda. Styrelsens förslag till dividend är 1,38 euro per aktie.

Nyhetsbild
Ekonomi

Stefan Damlin: Naturligt steg

Stefan Damlin lämnar posten som vd för Wärtsilä Finland efter drygt fem år. Nu satsar han helhjärtat på projekthantering inom Marine Power Solutions.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä Finlands nya vd brinner för kvalitet - "Det finns alltid saker som kan förbättras"

VASA Som kvalitetsdirektör med globalt ansvar är Vesa Riihimäki mån om att Wärtsiläs produkter, lösningar och processer håller världsklass. Wärtsilä i Vasa var först med att scanna kritiska motorkomponenter med ultraljud.

Nyhetsbild
Ekonomi

Vesa Riihimäki ny vd för Wärtsilä

Diplomingenjören Vesa Riihimäki har utnämnts till ny vd för Wärtsilä Finland. Bolagets nuvarande vd Stefan Damlin leder i fortsättningen projektstyrningen inom Marine Power Solutions.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläs motor ger kraft åt Subaru

Wärtsiläs 34SG gasmotor ska förse Subarus bilfabrik i Japan med värme och elektricitet. Wärtsilä levererar ytterligare en motor till Japan.

Nyhetsbild
Ekonomi

ABB och Wärtsilä på lista över världens mest hållbara företag

ABB och Wärtsilä finns med på listan över de 100 mest hållbara storföretagen i världen. Listan toppas av Dassault Systems från Frankrike. Tvåa på listan är Neste. ABB är på plats 39 och Wärtsilä på plats 88.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsilä och Schneider utvecklar reservkraftlösning

Wärtsilä och Schneider Electric ska tillsammans utveckla en reservkraftlösning för stora datacenter, med minst tio megawatts elektrisk laddning.

Nyhetsbild
Ekonomi

Rolls Royce vill sälja – Wärtsilä köpare?

KARLEBY Karlebyenheten av Rolls-Royce kan beröras om koncernen beslutar sig för att sälja.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläs Mikael Lilius är årets styrelseordförande

Mikael Lilius utnämndes till årets bästa styrelseordförande för börsbolag i tävlingen Chair of the year som ordnas av Börsstiftelsen.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläteknik till ny bojlastare

Wärtsilä levererar teknik till fyra nya och innovativa bojlastare. Beställare är Teekay och fartygen byggs i Sydkorea.

Ekonomi

Wärtsiläs första 31:a till kraftverk

Wärtsiläs 31-motor levereras nu också till kraftverk. De två första 31:orna, Wärtsilä 31SG, levereras till ett gasdrivet kraftverk i USA.

Ekonomi

Wärtsiläs kraftverk till Indonesien

Indonesiska energibolaget Indonesia Power har beställt ett 100 megawatts kraftverk av Wärtsilä. Kraftverket ska förse transportsystemet i Jakarta med el.

Nyhetsbild
Ekonomi

Wärtsiläs största motor lottas ut som leksak

Wärtsiläs största motortyp finns nu som hemmabygge. Legomodeller lottas ut i en marknadsföringskampanj.