Greta Thunberg
Nyhetsbild
Utrikes

Greta Thunberg demonstrerade i Italien – "Jag behöver en paus"

Svenska klimataktivisten Greta Thunberg har oförtröttligt rest runt i världen och krävt handling i klimatfrågan. På fredagen var hon i italienska Turin och deltog i demonstrationer.

Nyhetsbild
Utrikes

Greta Thunbergs strejker fortsätter i USA – i dag utanför FN i New York

Klimataktivisten Greta Thunberg, som i onsdags anlände till New York, fortsätter sina strejker för klimatet på andra sidan Atlanten.

Nyhetsbild
Utrikes

Greta Thunberg: Trump lyssnar inte

Klimataktivisten Greta Thunberg har fullbordat sin segling över Atlanten. Vid landstigningen på Manhattan hade hon ett tips till USA:s president: – Mitt budskap till Trump är: Lyssna till vetenskapen! Men han lyssnar uppenbarligen inte.

Nyhetsbild
Utrikes

Greta Thunberg närmar sig New York

Klimataktivisten Greta Thunberg har snart fullbordat sin segling över Atlanten. Enligt hennes presskontakter befinner sig nu båten Malizia II strax utanför New York, och väntar på tull- och passkontroll.

Nyhetsbild
Utrikes

Greta Thunbergs ankomst till New York dröjer

Nu lutar det åt att den 16-åriga svenska klimataktivisten når New York först på onsdag.

Nyhetsbild
Utrikes

Greta Thunberg har medvind över Atlanten – snart framme i New York

Den globalt omtalade klimataktivisten Greta Thunberg har medvind över Atlanten. På Twitter skriver hon att båten Malizia II beräknas nå Manhattan i New York sent på tisdagen.

Nyhetsbild
Utrikes

Greta Thunberg tar klimatkampen över Atlanten

Det är dags att ge sig av för klimataktivisten Greta Thunberg. Förutom att visa att det går att korsa Atlanten utsläppsfritt hoppas 16-åringen vinna gehör för sitt budskap i både Nord- och Sydamerika.