Coronaläget internationellt
Nyhetsbild
Utrikes

Tveksamhet och glädje efter vaccinbesked i Sverige

Personer på äldreboenden är en grupp som kommer att prioriteras när vaccinationen mot covid-19 väl drar i gång. – Jag vill gärna ha vaccin så fort det är tillgängligt. Jag tror det är det enda sättet att få stopp på viruset, säger 71-årige Claes Bredvad-Jensen.

Nyhetsbild
Utrikes

Svenska Folkhälsomyndigheten skärper tonen i nya råd

Folkhälsomyndigheten föreslår nu samma regler i hela Sverige för att stoppa smittspridningen. Tonen skärps och större vikt läggs vid allas personliga ansvar, enligt förslaget som TT läst.

Nyhetsbild
Utrikes

Sekretess om dödsfall på äldreboenden får kritik i Sverige – "Vi kan inte lära av våra misstag om vi inte vet hur det ser ut"

De senaste sju veckorna har över 400 personer på äldreboende i Sverige avlidit i covid-19. Andelen dödsfall på äldreboenden är nu något högre jämfört med i våras. Men hur enskilda äldreboenden drabbats finns det inte någon samlad kunskap om, vilket väcker kritik.

Nyhetsbild
Utrikes

Biden: Bär munskydd i 100 dagar – då får vi en minskning av smittan

Joe Biden vill att alla bär munskydd i 100 dagar efter det att han tillträtt som USA:s nästa president.

Nyhetsbild
Utrikes

Skolexpert: Beslutet att stänga gymnasier borde ha fattats tidigare

Beslutet om distansundervisning på Sveriges gymnasieskolor borde ha kommit tidigare. Det säger skolexperten och debattören Per Kornhall. – Det har varit en absurd situation.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordmånga coronadödsfall i Italien

Antalet dödsfall som registrerats i Italien under ett och samma dygn är nu det högsta sedan coronapandemins början.

Nyhetsbild
Utrikes

Omfattande spridning i Sverige – nu har över 7000 dött i corona

Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att smittspridningen i Sverige fortsatt ligger på en hög nivå. – Vi ligger på ett slags platå, säger han.

Nyhetsbild
Utrikes

USA:s expresidenter redo att ta vaccin live i tv

För första gången vårdas just nu fler än 100 000 covid-patienter på sjukhus i USA. Minst tre expresidenter säger att de är beredda att vaccinera sig offentligt, för att på så sätt stärka medvetenheten och arbetet mot pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Därför dröjer ett godkänt vaccin i EU

Storbritannien meddelar att Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19 godkänns för användning. Men i EU dröjer ett liknande besked sannolikt minst en månad till. – Vi har inte fått fullständig data ännu, säger Charlotta Bergquist, vaccinkoordinator vid svenska Läkemedelsverket.

Nyhetsbild
Utrikes

I Norge testar sig svenskar mest för covid-19

Svenskar är den grupp i Norge där störst andel har testat sig för covid-19. Orsaken tros vara att många jobbar inom sjukvården.

Nyhetsbild
Utrikes

Tomtemor får inte kyssa tomtefar i Norge i år

Upp till tio gäster får samlas runt julbordet i Norge och tomten är välkommen, coronaviruset till trots. Men tomtemor får inte kyssa tomtefar.

Nyhetsbild
Utrikes

Spansk småstad kämpar mot ännu en mardröm

Den andra coronavågen sköljer över Spanien. Den lilla spanska småstaden Tomelloso drabbades extra hårt vid det förra utbrottet. Nu kämpar invånarna för att mardrömmen från i våras inte ska upprepas.

Nyhetsbild
Utrikes

Gravida i Storbritannien får inget vaccin mot coronavirus

Storbritannien har, som första land i världen, godkänt Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19. Vaccineringarna kan börja redan om en vecka – men blir ett jätteprojekt som kan pågå hela nästa år.

Nyhetsbild
Utrikes

Österrikiska skidliftar får snart öppna igen

Det har rasat en het debatt i Frankrike, Italien, Tyskland och Österrike i frågan om skidorterna kan eller inte kan öppnas under jul- och nyårshelgerna.

Nyhetsbild
Utrikes

FN: Enormt stödbehov i pandemins spår – 270 miljoner hungrar

35 miljarder dollar, det ser FN som biståndsbehovet under 2021 efter ett år där stora delar av världen sargats av coronapandemin. Samtidigt höjs ett varningens finger för nya svältkatastrofer.

Nyhetsbild
Utrikes

Överläkare gick till jobbet med covid-19

Nyhetsbild
Utrikes

Storbritannien börjar vaccinera nästa vecka

Storbritannien har, som första land i världen, godkänt Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19. Vaccineringarna kan börja redan om en vecka, säger hälsominister Matt Hancock.

Nyhetsbild
Utrikes

Danmark: Unga uppmanas testa sig före jul

Alla unga i åldrarna 15–25 år som bor i någon av de 17 kommunerna i Köpenhamnsområdet – bland annat Köpenhamn och Fredriksberg – uppmanas testa sig för Covid-19 innan julen är här.

Nyhetsbild
Ekonomi

Pfizer ansöker om EU-tillstånd för covid-vaccin

Läkemedelsbolaget Pfizer ansöker tillsammans med Biontech till europeiska läkemedelsmyndigheten EMA om godkännande av sitt coronavaccin.

Nyhetsbild
Utrikes

Hemlösa i London får bo på hotell över jul

Nyhetsbild
Utrikes

Storbritannien: Vi har viruset under kontroll

– Vi har återtagit kontrollen över viruset, konstaterar Storbritanniens hälsominister Matt Hancock. Han hänvisar till en studie som visar att andelen smittade av coronaviruset i England minskat med 30 procent sedan nedstängningen den 5 november.

Nyhetsbild
Utrikes

Larm: Svenska elever vill få corona – fortsätter festa

Polisen har under helgen fått in en anmälan om elever på en gymnasieskola i Östersund som försöker bli smittade med corona. Lärare har tidigare larmat smittskyddet om snarlika uppgifter.

Nyhetsbild
Utrikes

Ännu ett vaccinföretag ansöker om godkännande – vaccinet är 94,1 procent effektivt

Ytterligare ett vaccin är nu nära att komma ut på marknaden. Moderna ska i dag (måndag) ansöka om godkännande i USA och Europa för sin vaccinkandidat.

Nyhetsbild
Utrikes

Blodgrupp 0 åter utpekad som bäst virusskydd

Ännu en studie stöder tesen att personer med blodgrupp 0 smittas i mindre grad än de med andra blodgrupper.Men än så länge saknar rönen praktisk betydelse för behandling av covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Englands nedstängning har effekt enligt studie

Andelen infekterade av det nya coronaviruset i England har minskat med 30 procent sedan landet stängde ned den 5 november, enligt en ny studie.

Nyhetsbild
Utrikes

Vårdpersonal på marsch i Spanien

Tusentals vårdanställda demonstrerade i Madrid på söndagen till stöd för landets offentliga sjukvårdssystem, som bågnar under trycket från coronapandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Sydkorea förbjuder nyårsfester

Sydkorea rapporterade häromdagen den högsta dygnssiffran för antal smittade i coronaviruset. Nu kommer nya restriktioner för att bromsa spridningen.

Nyhetsbild
Utrikes

Här ska miljoner doser vaccin tillverkas

Julgranen finns redan på plats på torget i belgiska Puurs. Och i en av stadens fabriker tillverkas årets kanske mest efterfrågade klapp – ett vaccin mot coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyska covidskeptikerna drömmer om Sverige

Fanor från tyska kejsardömet, skyltar med konspirationsteorier – och svenska flaggor. För Tysklands brokiga skara av "coronaskeptiker" har Sverige blivit ett drömland.

Nyhetsbild
Utrikes

London: 60 gripna i protest mot restriktioner

Fler än 60 personer har gripits i London i samband med protester mot de brittiska restriktionerna för att hejda coronapandemins framfart.

Nyhetsbild
Utrikes

Falskt covid-brev skickas till Luleåbor

Ett förfalskat brev som påstår att mottagaren utsatts för covid-19 har skickats till personer i Luleå. Region Norrbotten går nu ut med en varning, skriver NSD.

Nyhetsbild
Utrikes

Pandemins dödligaste vecka hittills i Europa

Drygt 36 000 människor har dött med covid-19 i Europa den senaste veckan – kontinentens dödligaste sjudagarsperiod sedan pandemins utbrott, enligt nyhetsbyrån AFP:s sammanställning.

Nyhetsbild
Utrikes

Skärpta restriktioner i Los Angeles

Från och med måndag blir alla sammankomster förutom religiösa samt protester förbjudna i USA:s näst största stad Los Angeles i syfte att minska spridningen av covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Tysk politiker skyddas av polis efter viruspåbud

En politiker i ett av Tysklands värst coviddrabbade områden får särskilt skydd från polisen då han tagit emot mängder av hot.

Nyhetsbild
Utrikes

Höga coronaböter efter familjefest i Norge

Deltagare i en familjefest i den norska regionen Romerike i början av november har fått böter på sammanlagt 165 000 norska kronor för att ha brutit mot lokala coronabestämmelser.

Nyhetsbild
Utrikes

59 nya dödsfall med covid-19 i Sverige

59 nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Nyhetsbild
Utrikes

Över en miljon smittade i Tyskland – restriktionerna förlängs

Trots skärpta restriktioner fortsätter den förhållandevis omfattande samhällsspridningen av coronaviruset i Tyskland.

Nyhetsbild
Utrikes

Corona i USA: Tårar, lidande och förnekelse – just nu är 90.000 amerikaner på sjukhus

Läkare och sköterskor går på knäna, intensivvårdsplatser saknas och sorgen är ständigt närvarande. Nära 90 000 covidsjuka är inlagda på sjukhus i USA, det högsta antalet sedan viruset bröt ut.

Nyhetsbild
Utrikes

Astra Zeneca vill göra nya vaccinstudier – söker svar på nya frågor

Astra Zeneca kommer sannolikt göra nya globala studier för att undersöka effektiviteten i företagets covid-19-vaccin, säger vd:n Pascal Soriot till Bloombergs.

Nyhetsbild
Utrikes

Smittspridningen i Sverige kan nå kulmen i december

Smittspridningen i Sverige kan komma att nå en topp i mitten av december, enligt en ny bedömning från Folkhälsomyndigheten. – Scenariot baseras på att vi har en god följsamhet och en god distansering i samhället, säger myndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Nyhetsbild
Utrikes

Svenska prinsparet har testat positivt för covid-19

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för covid-19 och har satts i karantän, enligt svenska kungahuset.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya virusåtgärder införs i Tyskland

Tyskland skärper sina coronarestriktioner. Men under julhelgen lättas de något igen. – Det behöver inte bli en ensam jul för människor i sårbara grupper, säger förbundskansler Angela Merkel.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny enkät: Svenskarna alltmer oroade för corona

Allt fler befarar att sjukvården i Sverige inte ska räcka till, samtidigt som tilltron till myndigheterna minskar.

Nyhetsbild
Utrikes

Mindre trängsel i kollektivtrafiken i Sverige

De hårdare allmänna råden tycks ha fått svenskarna att resa mindre kollektivt. Storstadsregionerna rapporterar alla om färre resenärer, och i Stockholm har trängseln minskat påtagligt.

Nyhetsbild
Utrikes

Moderaterna vill se smittspårningsapp enligt finländsk modell

Moderaterna vill se en smittspårningsapp enligt finländsk modell, Sverigedemokraterna ett statligt löfte om ersättning till den som drabbas av vaccinbiverkningar, och Vänsterpartiet fortsätter pressa Sveriges regering om sjukförsäkringen.

Nyhetsbild
Utrikes

Ingen babyboom efter Italiens nedstängning – färre barn än vanligt väntas

Coronakrisen har påverkat Italiens historiskt låga födslotal.

Nyhetsbild
Utrikes

Hur säkra är covidvaccinerna – det här är vad vi vet

Flera vaccin mot covid-19 verkar vara effektiva, även bland äldre. Men vilka biverkningar ger de?

Nyhetsbild
Ekonomi

Svenskarna hamstrar munskydd – 700 000 sålda munskydd på en vecka

De skärpta restriktionerna i Sverige har fått tydlig effekt på försäljningen av munskydd. Flera aktörer ser en kraftig ökning och på många apotek är de nu helt slutsålda – trots att effekten av dem fortsätter att debatteras.

Nyhetsbild
Utrikes

Svensk läkare: Systemfel i äldreomsorgen – "Vi kan arbeta fyra timmar i veckan per boende"

Trots att de som bor på äldreboenden i Sverige tillhör samhällets sköraste är medicinsk läkarkompetens underdimensionerad och nedprioriterad i den kommunala äldrevården, anser svenska Läkarförbundet. – Vi är för få med ofta stora uppdrag, säger läkaren Nadja Schuten-Huitink.

Nyhetsbild
Utrikes

94 nya dödsfall i Sverige – Tegnell: Vi har inte nått en peak ännu

Nyhetsbild
Utrikes

Stora brister i vården av äldre på svenska boenden – många fick aldrig träffa läkare

Det finns allvarliga brister i regionernas arbete med att ge vård och behandling till äldre som bor på äldreboende och som drabbats av covid-19. En av fem av patienter fick inte någon individuell läkarbedömning.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-avtal om Moderna-vaccin

Nyhetsbild
Utrikes

Italiens premiärminister: Undvik skidsemester

Italiens premiärminister Giuseppe Conte uppmanar italienare och turister att undvika skidsemestrar under julhelgen i ett försök att bromsa virusspridning.

Nyhetsbild
Utrikes

England lättar på inreseregler

Ett nytt system införs i mitten av december för inresande till England från högriskländer.

Nyhetsbild
Utrikes

Astra Zeneca ser framgång för coronavaccin

Astra Zenecas och University of Oxfords vaccinkandidat når vid en doseringsmetod en 90-procentig effektivitet mot covid-19, uppger läkemedelsbolaget. En viktig milstolpe, enligt vd Pascal Soriot.

Nyhetsbild
Sport

Klart: England öppnar snart för publik

FOTBOLL Storbritannien upplever en minskning i antalet coronafall. Nu väljer landet att välkomna publiken tillbaka till idrottsarenorna. Det meddelade premiärminister Boris Johnson på måndagen.

Nyhetsbild
Utrikes

Astra Zeneca ser framgång för coronavaccin

Astra Zenecas och University of Oxfords vaccinkandidat AZD1222 når vid en doseringsmetod en 90-procentig effektivitet mot covid-19, skriver Astra Zeneca i ett pressmeddelande. En viktig milstolpe, enligt vd Pascal Soriot.

Nyhetsbild
Utrikes

Flera länder tror på vaccineringsstart i år

Tyskland, USA och Storbritannien drar upp planer för vaccineringsstart redan nästa månad. FN:s barnorgan Unicef håller samtidigt på med ett jätteprojekt för att skeppa ut vaccinet till fattiga länder.

Nyhetsbild
Utrikes

Tredje våg i Sydkorea – "Situationen är oerhört allvarlig"

En begynnande tredje våg av covidsmitta får myndigheterna i Sydkorea att på nytt införa skärpta restriktioner.

Nyhetsbild
Ekonomi

G20-möte lutar åt att betala rättvis viruskamp

En rättvis fördelning av testmaterial och vacciner. I ett utkast till deklaration lovar ledarna för världens 20 rikaste länder en kamp mot coronaviruset som inte lämnar fattiga länder på efterkälken.

Nyhetsbild
Ekonomi

Pfizer söker godkännande för vaccinkandidat

EKONOMI Läkemedelsbolaget Pfizer har ansökt om ett nödgodkännande för sin vaccindidat mot covid-19 hos amerikanska läkemedelsverket FDA.

Nyhetsbild
Utrikes

Tre dagars landssorg – Serbisk-ortodoxa patriarken död i covid-19

Den serbisk-ortodoxa kyrkans överhuvud, den 90-årige patriark Irinej, har dött i sviterna av covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Covidlarm bland arbetare på farm i Polen – minkarna friska

18 fall av coronavirussmitta har påvisats bland arbetare på minkfarmar i Polen.

Nyhetsbild
Kultur

Skansen stänger för första gången på 129 år – "kämpar för vår överlevnad"

För första gången på 129 år stänger Skansen i Stockholm entrén och pausar all verksamhet.

Nyhetsbild
Utrikes

Kurz beska medicin mot covid: Träffa ingen

Varje social kontakt är en för mycket, tycker Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz. Med en av Europas hårdaste nedstängningar ska han betvinga den skenande coronasmittan.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO avråder från Remdesivir

Använd inte Remdesivir för behandling av covid-19, oavsett hur sjuk en patient är. Det rådet ger Världshälsoorganisationen WHO efter att en ny granskning av det antivirala läkemedlet inte kunnat visa att det lindrar sjukdomen.

Nyhetsbild
Utrikes

Barn kan bli långtidssjuka i covid-19 visar svensk studie

Barnen i studien är väldigt, väldigt trötta. De är ofta andfådda och får hjärtklappning vid minsta ansträngning.

Nyhetsbild
Utrikes

Munskydd delar experter i Sverige – Vetenskapsakademien och Folkhälsomyndigheten har olika åsikter

Ta på munskyddet, det hindrar smitta inomhus. Kungliga Vetenskapsakademien går helt på tvärs mot Folkhälsomyndigheten som hittills inte vill rekommendera munskydden för svenskar.

Nyhetsbild
Utrikes

Seger mot ebola ger Kongo lärdomar mot covid

Det senaste ebolautbrottet är över, deklarerar Kongo-Kinshasa. Framgången ger lärdomar och hopp i kampen mot covid.

Nyhetsbild
Utrikes

Många frågor kring tecken på tidig smitta i Italien

Forskare sätter stora frågetecken kring en studie som stödjer tesen att coronaviruset spreds i Italien innan det upptäcktes i Kina. Forskarna efterlyser fler tester för att oklarheterna ska rätas ut.

Nyhetsbild
Utrikes

En kvarts miljon coronadödsfall i USA

USA har passerat ännu en dyster milstolpe under pandemin. Över en kvarts miljon, 250 029 människor, med bekräftad covid-19 har nu avlidit i landet, enligt Johns Hopkins University.

Nyhetsbild
Utrikes

Skolor stängs i New York

USA:s största stad New York stänger samtliga allmänna skolor från och med torsdag i ett försök att stoppa spridningen av coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Vattenkanon mot coviddemonstranter i Berlin

Tyska polisen har satt in vattenkanon för att skinga en mångtusenhövdad grupp coronademonstranter vid Brandenburger Tor i Berlin.

Nyhetsbild
Utrikes

Pfizer: vaccinresultat bättre än väntat

Vaccinkandidaten som tagits fram av företagen Pfizer och Biontech är enligt en slutanalys 95 procent effektiv för att förebygga covid-19. Nu ska företagen ansöka om godkännande från amerikanska myndigheter.

Nyhetsbild
Utrikes

Lokala råd ska ersättas av nationella regler inför jul och nyår

De lokala coronaråden kommer att avslutas i mitten av december. I stället siktar Folkhälsomyndigheten i Sverige på att införa nationella skärpta råd över jul- och nyårshelgen.

Nyhetsbild
Utrikes

Fauci om coronavaccin: "Spektakulärt resultat"

USA:s ledande smittskyddsexpert Anthony Fauci är entusiastisk över de nya vaccinkandidater mot covid-19 som presenterats den senaste tiden.

Nyhetsbild
Utrikes

Osäkerhet i idrottsklubbar efter nya restriktioner i Sverige

Osäkerheten bland idrottsföreningar är stor sedan regeringen meddelat att taket för allmänna sammankomster sänks till max åtta personer.

Nyhetsbild
Utrikes

Biden får inte ta del av viktig virusinformation

Covid-19 sprids med galopperande fart i USA. Den tillträdande presidenten Joe Biden har lovat krafttag mot coronaviruset. Men än så länge får han inte tillgång till viktig information, något som både republikaner och demokrater är överens om kan kosta ännu fler människoliv.

Nyhetsbild
Utrikes

Belgien vänder kurva efter mardröm

Belgien rapporterar omkring 1 000 färre patienter som är inlagda på sjukhus för covid-19 jämfört med för en vecka sedan. Detta sedan landet åter infört nedstängning efter en mardrömsvår med många dödsfall.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya strikta coronarestriktioner införs i Sverige – detta gäller

Publiktaket stramas åt rejält i Sverige– allmänna sammankomster med fler än åtta deltagare förbjuds. Siffran ska även ses som "normerande" för privata evenemang och tillställningar.

Nyhetsbild
Utrikes

En miljon nya virusfall på sex dagar i USA – "I dag var den farligaste dagen på hundra år"

Från tio till elva miljoner bekräftade fall av covid-19 på mindre än en vecka. Coronaviruset löper amok i USA – där nya restriktioner införs i hopp om att vända utvecklingen.

Nyhetsbild
Utrikes

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i coronakarantän – igen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har blivit ombedd att sitta i karantän.

Nyhetsbild
Utrikes

Trångt på svenska krogar sista helgen inför alkoholförbudet

Trots att smittotalen pekar uppåt festar människor i storstäderna. I Göteborg är polisen förvånad över trängseln på krogar under helgen.

Nyhetsbild
Utrikes

Fransk polis utökar covid-kontroller i Paris – avbröt en illegal fest

Polisen i Frankrike har utökat sina kontroller. Orsaken är att polisen sett tecken på att flera i huvudstaden bryter mot restriktionerna.

Nyhetsbild
Utrikes

En miljon coronasmittade i Mexiko

Mexiko är nu det elfte landet i världen som har registrerat över en miljon smittade av coronaviruset.

Nyhetsbild
Ekonomi

Smittspridningen i Stockholm stoppar Viking Lines kryssningar till Åland

Fartyget Cinderella går sin sista tur från Stockholm till Åland i morgon söndag. Sedan är turerna inställda till och med februari.

Nyhetsbild
Utrikes

1500 vårdanställda har dött till följd av coronaviruset världen över

Enligt beräkningar kan lika många sjusköterskor ha dött till följd av covid-19 som under första världskriget. "Chockerande", säger internationella sjuksköterskeorganisationen ICN.

Nyhetsbild
Utrikes

Uppskjutet klimatmöte hotat även nästa år

Pandemin kan få långtgående konsekvenser för möjligheten att hålla FN:s årliga klimatmöten. Men alternativa former börjar växa fram.

Nyhetsbild
Utrikes

Medicin kan minska covid-dödlighet med 70 procent

En reumatismmedicin kan blockera coronaviruset och minska dödligheten hos patienter med måttlig till svår covid-19 med 70 procent, visar ny forskning.

Nyhetsbild
Utrikes

Norges statsminister Erna Solberg: Skaffa en plan B för julen

– Jag har redan blåst av mina två årliga glöggtillställningar. Den delen av julfirandet är uteslutet, säger den norska statsministern Erna Solberg.

Nyhetsbild
Utrikes

Covidhärjat Österrike stänger skolor

Stängda skolor och hårdare kontaktrestriktioner – det är två av de åtgärder som Österrike nu vidtar för att få bukt med den skenande smittspridningen i landet, erfar flera österrikiska medier.

Nyhetsbild
Utrikes

Experter kritiserar Sveriges sätt att fatta beslut då viruset spred sig

Obefintlig smittspårning, trög beslutsfattning och oklar ansvarsindelning. Epidemiologer och smittskyddsläkare ser flera orsaker till höstens ökade smittspridning.

Nyhetsbild
Utrikes

1177 i krisläge – svenskar tvingas vänta fyra timmar i telefonkö

Trycket är lika högt på 1177:s särskilda covid-19-linje som det var i slutet på mars – och organisationen har återigen gått in i krisläge. – Det är väldigt många som behöver sjukvårdsrådgivning, säger Sofie Zetterström, affärsområdeschef.

Nyhetsbild
Utrikes

Så här ser virusläget ut just nu runt om i Europa

Virusvågen som sveper över Europa ser ut att sakta in en aning i flera länder. I Frankrike väcks en försiktig optimism inför julhandeln, medan Tyskland hoppas undvika överfulla sjukhus.

Nyhetsbild
Utrikes

Nästan hela Sverige har fått strängare regler i kampen mot viruset

Folkhälsomyndigheten fortsätter sina åtstramningar och skärper coronareglerna i ytterligare fyra regioner: Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland. Endast tre regioner i landet saknar nu lokala råd.

Nyhetsbild
Utrikes

Ukrainas president inlagd på sjukhus – coronaviruset sprider sig allt mer

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som testat positivt för coronaviruset, har lagts in på sjukhus.

Nyhetsbild
Utrikes

Norges statsminister ber om mindre covidskam

Norges statsminister Erna Solberg är oroad att coronaskam ska påverka det nordiska samarbetet negativt.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccinering inom EU kan bli möjlig i början av 2021

Vaccinering mot covid-19 kan i bästa fall inledas någon gång under de första tre månaderna nästa år, tror chefen för EU:s smittskyddsmyndighet ECDC.