Coronaläget internationellt
Nyhetsbild
Utrikes

Tvära coronakast för förvirrade Londonbor: "Fram och tillbaka"

Storbritannien svänger om på nytt för att parera en snabb spridning av coronaviruset. För invånarna är det svårt att hänga med i beskeden – och att få provsvar. – Vi är alla ganska förvirrade, säger Londonbon Alice Rochford.

Nyhetsbild
Utrikes

Folkhälsomyndigheten i Sverige: Restriktioner i Stockholm diskuteras

Stockholm visar oroande tecken på ökad smittspridning. Det kan innebära lokala coronarestriktioner enligt Anders Tegnell. – Vi har en diskussion med Stockholm, säger statsepidemiologen på tisdagens coronapressträff.

Nyhetsbild
Utrikes

Ingen Nobelprisutdelning i Stockholm i år – Pristagarna firas via tv-sändningar

Det blir ingen traditionell utdelning av Nobelprisen i Konserthuset i Stockholm i år. Nobelstiftelsen har beslutat att ställa in prisceremonin med alla på plats. Pristagarna deltar i stället från sina hemländer.

Utrikes

Boris Johnson: Jobba hemifrån om ni kan

Nyhetsbild
Utrikes

Oslo: Fler än tio förbjuds i privata hem

UTRIKES Ett förbud mot sammankomster med fler än tio personer i privata bostäder införs i Oslo från och med tisdag, rapporterar norska medier.

Nyhetsbild
Inrikes

Estlands utrikesminister: Karantän rekommenderas för resenärer mellan Estland och Finland

INRIKES Enligt Estlands utrikesminister Urmas Reinsalu ändras karantänsrekommendationerna mellan Estland och Finland nästa vecka.

Nyhetsbild
Utrikes

Fem länder där viruset sprids snabbt i Europa

Den andra vågen är ett faktum i flera länder i Europa. Miljoner människor omfattas av nya tuffa restriktioner i ett försök att stoppa spridningen av covid-19, som WHO har kallat alarmerande. Här är läget i några av de värst drabbade europeiska länderna.

Nyhetsbild
Utrikes

Indien öppnar Taj Mahal igen

Indiens största turistattraktion Taj Mahal öppnar igen för besökare under måndagen, trots att spridningen av covid-19 har ökat stadigt i landet under sommaren.

Nyhetsbild
Utrikes

Island stänger ned utelivet i Reykjavik då coronaviruset sprids igen

Island stänger barer och diskotek i Reykjavik efter en ökning i antalet nya bekräftade fall av covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

EU tecknar nytt avtal – ska köpa 300 miljoner doser av vaccin som ännu inte finns

EU har slutit avtal med läkemedelsföretagen Sanofi och Glaxo Smith Kline om att köpa 300 miljoner doser av ett kommande vaccin mot covid-19, enligt ett pressmeddelande från EU-kommissionen.

Nyhetsbild
Utrikes

Storbritannien: Nedstängning inte utesluten i kampen mot viruset

Spridningen av coronaviruset ökar i Storbritannien och antalet personer som läggs in på sjukhus blir allt fler. En ny nedstängning vill regeringen gärna undvika, men enligt hälsoministern kommer man att göra det som krävs i kampen mot smittan.

Utrikes

180 smittade efter bröllopsfest – ingen av de döda var på bröllopet

Högtidsdagen slutade i en tragedi som nu drabbar en hel delstat. Ett bröllop i amerikanska Maine den 7 augusti har hittills resulterat i närmare 180 coronasmittade och sju dödsfall. Ingen av de avlidna hade besökt ceremonin.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO varnar: Alarmerande smittspridning i Europa

Spridningen av coronaviruset i Europa är allvarlig och alarmerande, säger Hans Kluge, Europachef på WHO."Hur pandemin utvecklar sig härifrån ligger i våra händer", säger han.

Nyhetsbild
Utrikes

Hurtigruten: Misstag under virusutbrott

Flera fel begicks i samband med virusutbrottet på Hurtigrutens fartyg Roald Amundsen i somras.

Nyhetsbild
Utrikes

Tegnell: Därför dog många med covid i Sverige

Varför har så många svenskar avlidit till följd av covid-19 jämfört med sina nordiska grannländer? Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell kan en mild influensasäsong vara svaret.

Nyhetsbild
Utrikes

Skolor stängs igen – Frankrike räds ny smitta

Flera franska skolor har tvingats stänga efter nya fall av covid-19 bland elever och över 2 000 lektioner har ställts in, uppger Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer.

Nyhetsbild
Utrikes

Immunitet antagligen inte mer än ett år

En eventuell immunitet mot det nya coronaviruset varar antagligen inte mer än något år. Så är det nämligen för de andra coronavirus som bara orsakar vanliga förkylningar, visar ny forskning.

Nyhetsbild
Utrikes

Brittiske labourledaren i karantän

Ledaren för det brittiska Labourpartiet Keir Starmer har försatt sig själv i karantän efter att en medlem i hans hushåll har visat symptom på covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Berlusconi utskriven från sjukhus – "Min kanske svåraste prövning i livet"

Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi har skrivits ut från sjukhus elva dagar efter det att han lades in för att vårdas för covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Högsta antalet smittade under ett dygn – flest sjuka i Indien, USA och Brasilien

Det högsta smittalet i virussjukdomen covid-19 under ett dygn har registrerats, rapporterar Världshälsoorganisationen.

Nyhetsbild
Utrikes

Högre smittal i Norge än i Sverige

Norge har nu passerat Sverige vad gäller antal smittfall i befolkningen.

Nyhetsbild
Utrikes

Norge förbereder sig för större smittvåg

Norge måste förbereda sig på en större, nationell smittspridning. Det konstaterar Folkhelseinstituttet (FHI), Norges motsvarighet till Folkhälsomyndigheten, i en ny rapport. Även om risken för en sådan smittspridning fortfarande anses som liten.

Nyhetsbild
Utrikes

Så skyddas folk från corona vid bränderna

Västra USA brottas med två katastrofer samtidigt – bränder och pandemin. Folk som flyr lågorna riskerar att utsättas för coronaviruset, liksom brandmän som bekämpar lågorna.

Nyhetsbild
Utrikes

Smittskyddsexpert sågar Trumps virusbesked – statistiken är oroväckande

USA:s ledande smittskyddsexpert, Anthony Fauci, köper inte Donald Trumps påstående att pandemin i landet nått en vändpunkt. Antalet som smittas varje dag är fortfarande på tok för högt, säger han.

Nyhetsbild
Utrikes

Svenska forskare: Ditt blodprov kan varna för svår covid-19

I en unik studie har svenska forskare studerat immunsvaret hos covidpatienter under hela sjukdomsförloppet. Preliminära resultat visar att det kan finnas ett slags markörer i blodet som tidigt avslöjar hur svårt sjuk en patient kommer att bli.

Nyhetsbild
Utrikes

Kroggäster i Sverige beter sig illa mot kontrollanter

Verbala påhopp från kroggäster har blivit vardag för inspektörerna i Göteborg.– Det händer i princip varje natt som de är ute.

Nyhetsbild
Utrikes

Många gåtor efter ett halvårs pandemi

Den 11 mars konstaterade WHO att det nya coronaviruset hade spridit sig så snabbt över världen att det handlade om en pandemi. Nu har sex månader gått och kunskapen har ökat om den okända smittan. Men många gåtor kvarstår.

Nyhetsbild
Utrikes

Norsk oro i pandemin: "Folk orkar inte"

Norrmännen kan behöva leva med pandemin och dess begränsningar i flera år, enligt norska folkhälsomyndigheten.

Nyhetsbild
Utrikes

Antalet bekräftade fall i USA bara toppen av ett isberg

USA har nu nästan 6,4 miljoner bekräftade fall av covid-19. Men redan den 18 april hade så många amerikaner infekterats av det nya coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 900 000 coviddödsfall i världen

Över 900 000 dödsfall kopplas till coronapandemin världen över, enligt sammanställningar av nyhetsbyråerna AFP och Reuters.

Nyhetsbild
Utrikes

EU reserverar 200 miljoner vaccindoser till – samarbetar med nytt företag

EU-kommissionen har nått en överenskommelse med ett sjätte läkemedelsföretag för att reservera ytterligare 200 miljoner doser av ett potentiellt vaccin mot coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Astra Zeneca pausar vaccintest

Astra Zeneca trycker på pausknappen för den tredje fasen av kliniska studier av sitt covid-19-vaccin. Anledningen är att en testperson i Storbritannien har drabbats av en potentiellt oförklarlig sjukdom.

Nyhetsbild
Utrikes

Bali och Thailand skjuter upp turistsäsong – orsaken ökad spridning av coronaviruset

Det ser mörkt ut för förhoppningarna om att snart kunna återuppta turismindustrin på några av Sydostasiens mest populära resmål.

Nyhetsbild
Utrikes

Virus sprids i de rikas paradis på Sardinien: "Förbannelse"

Drinkar, dyr kaviar – och galopperande smitta. Ett italienskt jetsetmecka befinner sig i centrum för coronavirusets nya härjningar i Italien, med Silvio Berlusconi som ett av de senaste offren för Smaragdkustens "förbannelse".

Nyhetsbild
Utrikes

150 nya fall i Norge får hälsoministern att varna – smittan spreds på religiöst möte

Totalt över 1 000 personer har satts i karantän efter ett smittoutbrott av covid-19 i de norska kommunerna Sarpsborg och Fredrikstad.

Nyhetsbild
Utrikes

Smittspridningen ökar i Danmark och Norge

UTRIKES Danmark har nu flest nya fall av covid-19 i Norden – sett till antal invånare. Och för första gången sedan i våras har också fler smittade per invånare registrerats i Norge än i Sverige.– Det är lite oroväckande, säger Frode Forland på Folkehelseinstituttet.

Nyhetsbild
Utrikes

Rapport: Positivt om ryskt vaccin

"Sputnik V" godkändes i augusti av det ryska hälsodepartementet – redan innan någon stor studie på människor hade gjorts. Men det verkar fungera.

Nyhetsbild
Utrikes

Över en halv miljon coronasmittade i Spanien

UTRIKES Spanien är det första västeuropeiska land där antalet smittade av covid-19 överstiger 500 000 personer.

Nyhetsbild
Utrikes

Livshotande coronasymtom hos barn kartlagda

I mycket sällsynta fall kan barn med covid-19 drabbas av en livshotande immunreaktion. Nu har svenska och italienska forskare upptäckt viktiga kännetecken i immunförsvaret.

Nyhetsbild
Utrikes

Många nya virusfall i Storbritannien – högsta siffran sedan maj

Storbritannien har registrerat 2 988 nya fall av coronasmittade, den högsta siffran sedan 23 maj.

Nyhetsbild
Utrikes

Spanien panikbygger coronasjukhus – för sent?

Hundratals byggarbetare jobbar dygnet runt med att färdigställa ett pandemisjukhus med plats för tusen coronapatienter i Madrid. I november ska det stå klart – men redan nu är den fruktade "andra vågen" verklighet i Spanien.

Nyhetsbild
Utrikes

Fortsatta restriktioner i Melbourne – men nattligt utegångsförbud förkortas

Daniel Andrews, premiärminister i Victoria i Australien, säger att delstaten så smått kan börja öppna upp men att invånare i Melbourne får ge sig till tåls ytterligare några veckor innan lättade restriktioner väntar, rapporterar SBS News.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordmånga nysmittade av corona i Frankrike

I Frankrike har nästan 9 000 nya fall av coronasmittade registrerats det senaste dygnet, enligt landets folkhälsomyndighet.

Nyhetsbild
Utrikes

Fyra färger i covid-kampen – EU vill ha samma gränsvärden i hela unionen

Rött här är grönt där – eller tvärtom. Inte bra, tycker EU-kommissionen som nu vill samordna hur medlemsländerna utpekar olika områden som riskzoner i coronakampen.

Nyhetsbild
Utrikes

Fler smittades i Sverige i slutet av augusti – Tegnell lugn

Efter en period av minskande smittspridning steg Sveriges så kallade R-tal i slutet av augusti, vilket är ett tecken på att smittan ökade.

Nyhetsbild
Utrikes

Jättebordell i konkurs – viruset nådastöten

En av Europas största bordeller, Pascha i tyska Köln, har lämnat in en konkursansökan till följd av pandemiåtgärder som framtvingat ett stopp för verksamheten.

Nyhetsbild
Utrikes

Covid-sjuke Berlusconi inlagd

UPPDATERAD 17.34 Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi har lagts in på sjukhus i Milano, efter att tidigare i veckan ha testats positivt för covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Fyra miljoner virusfall i Brasilien

Över fyra miljoner fall av coronasmitta har konstaterats i Brasilien. Över 124 600 personer har avlidit sedan slutet av februari då smittan först bekräftades i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Norge förbjuder kryssningar till Svalbard

Med virusutbrottet på ett av Hurtigrutens fartyg färskt i minnet förbjuder den norska regeringen vissa kryssningar till ögruppen Svalbard.

Nyhetsbild
Ekonomi

Vaccinbesked från Pfizer i slutet av oktober

Amerikanska Pfizer uppger att bolaget i slutet av oktober bedöms ha mer klarhet om framställningen av ett covid-19-vaccin.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt råd: Använd både kondom och munskydd vid sex

Använd munskydd vid sex och undvik kyssar. Det är rådet från Kanadas chefsläkare Theresa Tam för att förhindra spridning av coronaviruset under intima stunder.

Nyhetsbild
Kultur

"The Rock" frisk från covid-19 – uppmuntrar fansen att bära munskydd

Den amerikanske Hollywoodstjärnan uppmanar sina 196 miljoner Instagram-följare att bära munskydd och att inte "politisera" pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 7 000 virussmittade vårdarbetare världen över avlidna

Mer än 7 000 vårdarbetare i världen har avlidit efter att ha smittats med coronaviruset, visar en ny rapport av Amnesty. Bakom siffrorna finns troligtvis ett stort mörkertal.

Nyhetsbild
Utrikes

Billig medicin minskar risken att dö i covid

Genom att behandla med steroider minskar risken för svårt sjuka covid-patienter att dö med 20 procent. Den nya analysen har fått WHO att uppdatera sina råd kring hur sjukdomen bäst bör behandlas.

Nyhetsbild
Utrikes

USA nobbar globalt vaccinprojekt – vägrar samarbeta med WHO

USA kommer inte att delta i ett globalt projekt för att utveckla, producera och distribuera vaccin mot coronaviruset, bland annat eftersom Världshälsoorganisationen (WHO) spelar en ledande roll, rapporterar The Washington Post.

Nyhetsbild
Utrikes

Silvio Berlusconi drabbad av covid-19

Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi har testats positivt för covid-19 och hålls för närvarande isolerad i sitt hem

Nyhetsbild
Kultur

Hårda tider för musiker – 64 procent överväger att sluta

Enligt en ny studie från det brittiska musikerförbundet överväger 64 procent av Storbritanniens musiker att sluta sina karriärer av ekonomiska skäl.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronasmitta upptäckt i grekiskt läger

Ett första bekräftat fall av coronasmitta har upptäckts i Greklands största flyktingläger, Moria på ön Lesbos, uppger migrationsdepartementet.

Nyhetsbild
Utrikes

Covid-19 ökar risk för tidig födsel

Allt fler studier pekar på att graviditet är en riskfaktor vid covid-19. Men när det gäller hur sjukdomen påverkar själva graviditeten och fostret har svaren hittills spretat en del.

Nyhetsbild
Utrikes

Skepsis mot masstestning i Hongkong

Misstänksamheten är utbredd mot det masstestningsprogram mot covid-19 som Hongkong nu inlett.

Nyhetsbild
Utrikes

Danska hade covid-19 i både april och juli

En dansk sjuksköterska kan vara en av få som insjuknat i covid-19 två gånger. 41-åringen blev sjuk i april – och i juli igen.

Nyhetsbild
Ekonomi

Astra Zenecas vaccin går in i fas tre i USA – tiotusentals frivilliga ska testa vaccinet

Astra Zeneca meddelar att företaget går in i den tredje och avslutande fasen av kliniska studier av sitt coronavaccin i USA.

Nyhetsbild
Ekonomi

Kina har lyckats studsa tillbaka – landets industri i stort sett återhämtad

Kinas produktion går som tåget och fortsatte att öka i augusti för att möta en större efterfrågan på varor.

Nyhetsbild
Utrikes

20 000 masstestas för covid-19 i Umeå

20 000 studenter och anställda vid Umeå universitet ska masstestas för covid-19 med start på måndagen. Syftet är att ta reda på om vanlig undervisning vid universitetet ökar smittspridningen.

Nyhetsbild
Utrikes

Oro när Europas skolor öppnar: "Tickande bomb"

Mindre klasser, kortare lektioner och munskydd på både barn och vuxna. Så ser det ut på många platser runt om i Europa när grundskolorna slår upp portarna igen.– Det är en tickande bomb, säger en orolig pappa.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordhöga coronasiffror i Indien

Indien rapporterar rekordhöga dygnssiffror, samtidigt som antalet bekräftade fall av covid-19 i världen nu gått upp till över 25 miljoner, enligt Johns Hopkins Universitys sammanställning.

Nyhetsbild
Utrikes

Australiens virusantal åter på låga nivåer

Färre än 100 nya fall av bekräftad covid-19 rapporteras i Australien det gångna dygnet.

Nyhetsbild
Lokalt

Grönt ljus för Estland, Lettland och Ungern – THL:s trafikljuskarta hjälper resenärer

Se kartan som visar hur Institutet för hälsa och välfärd, THL, bedömer risken för coronasmitta i samband med resor utomlands.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronaskeptisk demonstration upplöst av polis

Runt 18 000 demonstranter hade samlats i Berlin för att protestera mot coronarestriktioner. Efter en dryg timme avbröts protesten av polis sedan deltagare vägrat rätta sig efter smittskyddsreglerna.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronaskeptiker demonstrerar i Berlin

Mer än 20 000 demonstranter väntas samlas i Berlin under lördagen för protester mot coronarestriktioner. 3 000 poliser ska vara på plats för att se till så att de inte bryter mot smittskyddsreglerna.

Nyhetsbild
Utrikes

Spanien försöker tackla tusentals nya virusfall varje dag

Spaniens kamp mot pandemin kompliceras av att ansvaret nu ligger på de olika regionerna – och kritiker vänder sig mot bristen på nationell konsensus.

Nyhetsbild
Utrikes

Oroande fart i smittspridningen i Frankrike

I Frankrike rapporteras 7 379 nya fall av coronasmitta på fredagen, vilket är det högsta antalet under ett dygn sedan restriktionerna lättade och bara marginellt under den högsta dygnssiffran på 7 578, som noterades den 31 mars.

Nyhetsbild
Utrikes

Nu vet forskare varför män blir sjukare av corona

Under hela pandemin har siffrorna varit tydliga – män riskerar att bli sjukare. Av alla patienter som fått intensivvård är en stor majoritet män. Nu tror sig forskare veta varför.

Nyhetsbild
Utrikes

Krav på munskydd i hela Paris – fler än 5 400 nya bekräftade fall på ett dygn

Munskydd blir inom kort obligatoriskt i hela Paris i ett försök att stävja den ökande smittspridningen, meddelar Frankrikes premiärminister Jean Castex.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyska munskyddsvägrare får böta

Tyskar som inte bär munskydd där detta krävs får framöver räkna med böter på minst 50 euro. Det framgår efter ett möte mellan förbundskansler Angela Merkel och delstaternas ledare.

Nyhetsbild
Utrikes

Merkels coronavarning: Blir värre i höst

Coronapandemin kommer att förvärras de kommande månaderna, varnar Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Nyhetsbild
Utrikes

Splittrat Spanien kämpar mot ny virusvåg

Spanien försöker tackla tusentals nya virusfall varje dag. Men kampen mot pandemin kompliceras av att ansvaret nu ligger på regionerna – och kritiker vänder sig mot bristen på nationell konsensus.

Nyhetsbild
Utrikes

Stärkt koppling mellan fetma och svår covid-19

Feta personer löper en klart högre risk att sjukhusvårdas, hamna i respirator och att dö av det nya coronaviruset. Det visar forskning som stärker sambandet mellan fetma och risken för svår covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

EU:s första vaccinavtal signerat

EU-kommissionen har nu skrivit under ett avtal med den svensk-brittiska läkemedelskoncernen Astra Zeneca om leveranser av ett potentiellt vaccin mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Irländsk EU-topp avgår efter golffest – bröt mot coronarestriktioner

EU:s handelskommissionär Phil Hogan avgår. Förutom att ha deltagit i en stor fest har han brutit landets obligatoriska självisolering på två veckor efter en resa utomlands.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Afrika verkar vara över corona-puckeln

Spridningen av coronaviruset ser ut att ha kulminerat i Afrika, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). – Vi är försiktigt optimistiska och hoppas att Afrika kommer att fortsätta att vara den minst drabbade kontinenten, säger doktor Senga Ngoy, som koordinerar covid-19-insatserna i Afrika, till TT.

Nyhetsbild
Utrikes

Sverige ska hjälpa Norge med vaccin

När ett coronavaccin tagits fram och ska fördelas bland EU:s medlemsländer står bland andra Norge och Island utanför avtalet.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Pandemin kan ha kulminerat i Afrika

Antalet nya smittade minskar och spridningen av coronaviruset ser därmed ut att ha kulminerat i Afrika, säger Världshälsoorganisationen WHO:s Afrika-chef Matshidiso Moeti.

Nyhetsbild
Utrikes

Skolor stängs efter smittökning i Seoul

De flesta skolor i Sydkoreas huvudstad Seoul med omnejd ska stängas och utbildningen över internet återupptas. Förhoppningen är att åtgärden ska bromsa en ny uppgång i antalet covidfall.

Nyhetsbild
Utrikes

Tusentals felaktiga coronatester i nio regioner i Sverige

Tusentals personer i Sverige har fått ett felaktigt provresultat på sitt coronatest, meddelar Folkhälsomyndigheten på dagens pressträff. De falska testresultaten har förekommit i bland annat Västerbotten.

Nyhetsbild
Sport

Usain Bolt smittad av corona – polis utreder fest

FRIIDROTT Världens snabbaste man har testats positivt för coronaviruset, bekräftar jamaicanska myndigheter.

Nyhetsbild
Utrikes

FN: Coronarestriktioner ger färre terrordåd

Nedstängningar på grund av coronapandemin tycks på många håll ha minskat risken för attacker från terrorrörelsen IS, enligt FN.

Nyhetsbild
Utrikes

Serbisk nationalsprit används för desinfektion

Populär fruktkonjak ska användas för att desinficera ett sjukhus i Serbien, uppger Röda Korset.

Nyhetsbild
Utrikes

Tegnell: "Vaccin inte den totala lösningen"

Det är farligt att tro att ett vaccin mot covid-19 kommer att lösa alla problem som sjukdomen innebär, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i SVT Agenda.

Nyhetsbild
Utrikes

Blodplasma mot covid-19 nödgodkänns i USA

Blodplasma har nödgodkänts av det amerikanska läkemedelsverket FDA som behandling för covid-19. Det betyder att läkare i USA nu kan ge sjuka patienter blodplasma från tillfrisknade personer för att behandla sjukdomen.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny uppskattning: Tvåhundra coronadödsfall till i Sverige i år

Några dagars ökning av R-talet, ett mått på smittspridning, är inget att oroa sig för, enligt statistikprofessorn Tom Britton. Hans nya prognos för antalet döda i covid-19 i Sverige är dessutom betydligt ljusare än tidigare. – Jag tror att vi nått ungefär sextusen dödsfall vid nyår, säger han.

Nyhetsbild
Utrikes

Julia Tymosjenko allvarligt sjuk i covid-19

Den tungt meriterade ukrainska politikern Julia Tymosjenko har drabbats av covid-19 och har insjuknat med feber, säger en talesperson för hennes parti Fäderneslandet.

Nyhetsbild
Utrikes

Sveriges R-tal ökade – Tegnell inte oroad

Efter en period av minskande smittspridning steg Sveriges så kallade R-tal under första halvan av augusti. Under en sammanhängande period låg R-talet återigen över 1.0, vilket är ett tecken på att smittan ökade.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 800 000 döda globalt i coronapandemin

Fler än 800 000 människor har dött i coronarelaterade sjukdomar, skriver AFP med hänvisning till nyhetsbyråns egna beräkningar.

Nyhetsbild
Kultur

Tyska forskare samlade 1500 personer till konsert – undersöker hur covid-19 sprids

Omkring 1 500 personer i ansiktsmask agerade försökskaniner när tyska forskare studerade virusspridningen vid en musikkonsert.

Nyhetsbild
Utrikes

Sydkorea stänger karaokebarer på nytt

Sydkorea skärper nu reglerna för social distansering sedan nya utbrott av coronaviruset spridit sig från huvudstaden Seoul.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO hoppas pandemin är över inom två år

Världshälsoorganisationen (WHO) har hittills varit försiktig med att göra prognoser över hur länge coronapandemin kan tänkas pågå.

Nyhetsbild
Utrikes

Kvarts miljon döda i Latinamerika

Över 250 000 människor har nu avlidit i sviterna av covid-19 i Latinamerika och Karibien. Sammanlagt har nära 6,5 miljoner smittats av coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Otjänlig handsprit i Köpenhamns tunnelbana

I snart två månader har tunnelbanan i Köpenhamn erbjudit handsprit till alla resenärer. Många passagerare har plikttroget spritat sig – men någon effektiv smittskyddsåtgärd har det inte varit.