Coronaläget internationellt
Nyhetsbild
Utrikes

101-årig italienare smittad av corona – nu är han frisk

Han föddes när spanska sjukan härjade. Ett drygt sekel senare smittades han av coronaviruset. Men nu har 101-årige "herr P" återförenats med sin familj sedan han skrivits ut från sjukhuset i Rimini i Italien.

Nyhetsbild
Utrikes

Läkare i USA: "En mörk, sorglig miljö"

Intensivvårdsavdelningen är redan full av covid-19-patienter på universitetssjukhuset i Chicago. Narkosläkaren Cory Deburghgraeve har jobbat mer än 90 timmar den senaste veckan, när antalet insjuknade patienter blivit fler och fler.

Nyhetsbild
Kultur

Rammstein tillbakavisar coronarykten

Det tyska industrimetalbandet Rammstein tillbakavisar uppgifter som cirkulerat om att bandets sångare Till Lindemann har testat positivt för covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Tusentals intensivvårdas i Frankrike

Nära hälften av intensivvårdsplatserna i Frankrike upptas av patienter med covid-19. Parisregionen slår larm om att sjukhusen befaras nå kapacitetsgränsen inom något dygn. Och antalet dödsfall ökar.

Nyhetsbild
Utrikes

Spanien: ett dygn med 769 döda

Dödstalet i Spanien steg till över 4 800 på fredagen. Under ett dygn hade då 769 avlidit av coronarelaterade sjukdomar, enligt hälsodepartementet.

Nyhetsbild
Inrikes

Coronaviruset avbryter tillfälligt Finlands operation i Irak

Flera länder drar sig ur Irak tills coronapandemin har lugnat sig. Kring 20 finländare stannar kvar.

Nyhetsbild
Utrikes

Almedalsveckan kastar inte in handduken – blir troligen av i år

Osäkerheten kring Almedalsveckan har ökat efter förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

Nyhetsbild
Utrikes

Viruskulmen ännu inte nådd i Italien

Virusutbrottet i Italien har ännu inte nått sin kulmen. Och myndigheterna varnar nu för att karantänsreglerna, som skulle ha löpt ut den 3 april, kommer att förlängas.

Nyhetsbild
Utrikes

Nu förbjuds evenemang med fler än 50 personer i Sverige

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer förbjuds från och med söndag, slår svenska regeringen fast. Högst 50 deltagare blir också norm för privata tillställningar och evenemang, enligt Folkhälsomyndigheten.

Nyhetsbild
Sport

Norsk skidkris – kan tappa miljoner: "Situationen är allvarlig"

SKIDSPORT Det norska skidförbundet blöder ekonomiskt och permitterar helt eller delvis 96 medarbetare.

Nyhetsbild
Utrikes

Boris Johnson smittad av coronaviruset

UPPDATERAD. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har bekräftats vara smittad av corona, berättar han själv på Twitter.

Nyhetsbild
Inrikes

EU-parlamentet godkände miljardpaket för de mest drabbade länderna – flygplan behöver inte köra tomma

Ett nästan enigt EU-parlament klubbade i brådskande takt igenom åtgärder för att bekämpa coronaviruset och dess ekonomiska följder.

Nyhetsbild
Utrikes

Sverige: Över 5 000 personer har anmält sig till vården

Över 5 000 personer har anmält sig för att arbeta i Stockholms sjukvård under den ansträngda situationen som nu råder under coronakrisen.

Nyhetsbild
Utrikes

Så överlever viruset utanför kroppen

Vi vet att man ska akta sig för nysningar och hostningar så här i coronatider. Men hur är det med dörrhandtagen? Och hur är det med telefonen?

Nyhetsbild
Utrikes

Fransk 16-åring död i corona

Ytterligare 365 personer som insjuknat i covid-19 i Frankrike har avlidit på sjukhus det senaste dygnet.

Nyhetsbild
Inrikes

Europeiska rådet sammanträdde – begränsningar nödvändiga, nu måste frakten tryggas

I mötet sade Finlands statsminister Sanna Marin att den gemensamma marknaden inom EU måste fungera trots att gränser stängs.

Nyhetsbild
Utrikes

G20-ländernas krismöte – Nu "enad front" mot coronaviruset

Länderna i stormaktsklubben G20 bildar "en enad front" i kampen mot coronaviruset. Länderna lägger in 5 000 miljarder dollar, omkring 4 470 miljarder euro, i det ekonomiska systemet för att försöka dämpa en djup recession.

Nyhetsbild
Sport

Fotbollen öppnar dörrarna i kampen mot viruset

FOTBOLL Real Madrid upplåter sin arena Santiago Bernabéu som lagerplats för sjukvårdsmaterial. Och i Italien överlåter fotbollsförbundet sin anläggning till vård av coronasmittade.

Nyhetsbild
Utrikes

Så hanterar de nordiska länderna viruset

De nordiska ländernas åtgärder med anledning av coronavirusutbrottet skiljer sig åt. Här är en sammanställning.

Nyhetsbild
Utrikes

Virushärjade Spanien förlänger utegångsförbud

Spaniens kongress godkänner en förlängning av nödläget i landet till den 12 april.  Det innebär en fortsättning för landets drastiska åtgärder mot virusutbrottet, som skördat över 4 000 människors liv. Samtidigt kämpar man med att få in sjukvårdsmaterial.

Nyhetsbild
Utrikes

Jästproducent: Sluta bunkra jäst

Det är inte bara toalettpapper som bunkras i kristider.

Nyhetsbild
Inrikes

Evakueringsflyg från Cypern och Portugal på fredag

Utrikesministeriet ordnar särskilda evakueringsflyg för resenärer som vill återvända till Finland på fredag.

Nyhetsbild
Utrikes

Krispaket godkänns av USA senat

USA:s senat har godkänt ett enormt stimulanspaket för att dämpa de ekonomiska effekterna i samband med coronapandemin, med röstsiffrorna 96–0.

Nyhetsbild
Utrikes

Fler än tusen döda i covid-19 i USA

Antalet personer som avlidit sedan de insjuknat i covid-19 har passerat 1 000 i USA, enligt en sammanställning av Johns Hopkins University.

Nyhetsbild
Utrikes

18 döda i Stockholm senaste dygnet – "Stormen är här"

Antalet drabbade av covid-19 har ökat kraftigt i Region Stockholm. Totalt har 37 patienter dött – varav 18 det senaste dygnet.– Stormen är här. Vi vet inte hur stark den kommer att bli, men vi är mitt uppe i den, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Nyhetsbild
Utrikes

FN: Corona ett hot mot hela mänskligheten

Coronapandemin hotar hela det mänskliga släktet, varnar FN. Varningen ges i samband med presentationen av en humanitär åtgärdsplan som föreslår att ett stödpaket på motsvarande 20 miljarder kronor bör ges till världens fattigaste.

Nyhetsbild
Sport

IOK öppnar för sommar-OS på våren – "Vi tror vi kan ha en lösning ganska snart"

OLYMPISKA SPEL OS i Tokyo är framflyttat till nästa år, men en av de största frågorna återstår: Vilka datum ska spelen hållas?

Nyhetsbild
Utrikes

Prins Charles coronasmittad

Den brittiske tronarvingen prins Charles, 71, har testat positivt för coronaviruset, uppger tv-stationen ITV enligt Reuters.

Nyhetsbild
Utrikes

Runt 160 patienter i intensivvård i Sverige – yngsta 21 år

Närmare 160 patienter smittade av det nya coronaviruset intensivvårdas eller har intensivvårdats i Sverige, enligt onsdagens siffror från Svenska intensivvårdsregistret

Nyhetsbild
Kultur

Brännbollsyran i Umeå flyttas till hösten

På grund av coronaviruset flyttas Brännbollsyran 2020, som skulle ha ägt rum den 28–30 maj, till 3–5 september.

Nyhetsbild
Lokalt

Vårddirektör i Umeå: Överdrivet isolera en region – rekommendationer räcker

Restriktioner är nödvändiga men isolering behövs inte för att begränsa coronaviruset. Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör i Västerbottens läns landsting, är övertygad om det.

Nyhetsbild
Utrikes

Hubei åter öppet efter två månader – men skolorna ännu stängda

Två månaders hårda reserestriktioner har nu hävts i Hubei, provinsen i Kina varifrån coronapandemin härstammar. Men framgången är fortfarande högst preliminär – mångmiljonstaden Wuhan förblir stängd i två veckor till.

Nyhetsbild
Utrikes

Kris i paradiset när viruset stoppar turister

Charmiga byar, rosa hibiskusblommor och kristallklart vatten lockar mängder av besökare till Greklands öar. Här är turismen livsviktig. Men coronaviruset tornar upp sig som ett mörkt moln på horisonten.

Nyhetsbild
Sport

Frågor och svar om OS 2020

OLYMPISKA SPEL Till slut tvingades även sommar-OS i Tokyo erkänna sig besegrat av coronavirusets framfart. Men vad innebär flytten av OS? Vi försöker här ge svar på några av frågorna.

Nyhetsbild
Utrikes

Ställer in aborter – på grund av corona

På grund av covid-19 uppmanar nu de amerikanska delstaterna Texas och Ohio sina läkare att ställa in alla ingrepp som inte är akut brådskande – och räknar där in aborter.

Nyhetsbild
Utrikes

Forskare söker virussvar i luften

Mycket tyder på att coronaviruset kan spridas genom små partiklar i luften. Men betyder det att vi kan bli sjuka om vi andas in luft i närheten av smittade personer? Det – och mycket annat – försöker ett forskarlag vid Lunds universitet nu hitta svar på.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Epicentrum kan vara på väg mot USA

Över 2,6 miljarder människor i världen uppmanas att hålla sig hemma på grund av coronaviruset. Pandemins epicentrum kan komma att flyttas från Europa till USA, där antalet fall stiger snabbt, enligt WHO.

Nyhetsbild
Sport

Bekräftat: OS i Tokyo skjuts fram

IDROTT Det blir inget OS eller Paralympics i Tokyo i sommar. Mästerskapen skjuts upp till "senast" sommaren 2021 på grund av coronakrisen. "Det här handlar om att rädda liv", säger IOK:s ordförande Thomas Bach.

Nyhetsbild
Kultur

Oviss framtid för sommarfestivalerna – Sweden Rock och Roskilde försöker genomföra

Sommarfestivalerna är hotade till följd av coronaviruset. Men än så länge planerar de flesta arrangörer att genomföra sina evenemang – däribland Sweden Rock, Roskildefestivalen och Håkan Hellströms konserter på Ullevi.

Nyhetsbild
Sport

Nytt OS-möte i dag – besked väntas inom kort

OLYMPISKA SPEL Japans premiärminister Shinzo Abe ska ha ett telefonmöte med IOK:s ordförande Thomas Bach i dag klockan 13 finsk tid, enligt den japanska regeringen.

Nyhetsbild
Utrikes

I natt lyfts reserestriktionerna i Wuhan – livet återvänder sakta till det normala

Från och med midnatt, natten mot onsdagen, lyfts reserestriktioner i Hubeiprovinsen i Kina. Personer som är friska blir därmed fria att lämna provinsen.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyst som i graven på New Yorks gator

Det är spöklikt tyst, parkeringsplatser gapar tomma och de få människor som är på hundpromenad går omvägar om varandra. New York, ofta kallad staden som aldrig sover, är nedstängd. Här har närmare 5 procent av världens coronavirusfall konstaterats.

Nyhetsbild
Utrikes

Trump pratar om att öppna USA igen

Donald Trump står inför ett vägval. Ska han försöka starta den amerikanska ekonomin snart igen, med risk för en värre spridning av coronaviruset, eller fortsätta hålla landet stängt, med risk för ökad arbetslöshet och företag som går omkull?

Nyhetsbild
Sport

Klart: Champions League-finaler skjuts fram

FOTBOLL Den som väntar på finalerna i Champions League får ge sig till tåls långt in på sommaren, men det är inte säkert att det blir kamp om titlarna ens då.

Nyhetsbild
Sport

Hot, uppmaningar och uppgifter om att OS skjuts upp – vad tycker Donald Trump, Boris Johnson och stornationerna om Tokyo 2020?

OLYMPISKA SPEL Kanada tänker bojkotta OS i Tokyo om det arrangeras som planerat i sommar. Ryssland manar till lugn i idrottsvärlden medan Australien förutsätter att spelen skjuts upp. Och enligt en IOK-ledamot är det klart att OS skjuts upp.

Nyhetsbild
Sport

Uppskjutet fotbolls-EM – då får 30 danskar sparken

FOTBOLL Danmark var en av tolv värdnationer i herrarnas EM 2020, då tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal skulle ha spelats på Parken i Köpenhamn i sommar.

Nyhetsbild
Sport

Allt fler vill se att OS i Tokyo skjuts upp: "Alla borde göra som Kanada och dra sig ur OS"

OLYMPISKA SPEL Kanada bojkottar de olympiska spelen om de arrangeras som planerat i sommar. Nu uppmanar landets premiärminister hela världen att göra det samma.

Nyhetsbild
Lokalt

Grafik: Så har viruset drabbat Europa

1

Hittills har 53 600 italienare smittats av viruset. Titta på vår grafik hur coronaviruset drabbar de europeiska länderna.

Nyhetsbild
Sport

Coronasjuke OS-mästarens varning: "Är inget skämt"

SIMNING Han är en 31-årig tidigare OS-guldmedaljör i simning. Trots det vittnar sydafrikanen Cameron van der Burgh om allvarliga symptom på grund av coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Latinamerika skärper begränsningarna – 23 dog i fängelseupplopp

Chile inför ytterligare begränsningar för invånarna med anledning av coronaviruset som fått fäste i landet. I Ecuador kallas militären in i provinsen Guayas, som har drabbats hårdast av virusets framfart.

Nyhetsbild
Utrikes

250 passagerare har coronasymptom – portas av Australien

Omkring 250 kryssningsfartygspassagerare som insjuknat med luftvägssymtom, som kan vara tecken på covid-19, får inte kliva i land i Fremantle i australiska delstaten Western Australia.

Nyhetsbild
Utrikes

Trump: Vi är i krig

USA:s president Donald Trump beskriver det som att landet är i krig. Motståndaren: Coronaviruset.– I verklig mening är vi i krig, säger han.

Nyhetsbild
Sport

Japan: OS kan skjutas upp

Kanada kommer inte att delta i OS i Tokyo i sommar. Australien säger att situationen gör det omöjligt att samla en OS-trupp. Allt fler idrottsorganisationer kräver att de olympiska spelen skjuts upp – vilket Japans premiärminister nu öppnar för.

Nyhetsbild
Ekonomi

Flygnav stänger till följd av coronan

Flera viktiga globala flygnav stänger till följd av hotet från coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Löfven: Alla ska ta sitt ansvar i krisen

Coronaviruset kommer att smitta fler och kräva fler liv. I det här läget måste alla ta sitt ansvar, sade statsminister Stefan Löfven (S) i ett tv-sänt tal till nationen.

Nyhetsbild
Utrikes

Emirates ställer in nästan alla avgångar

Det Dubaibaserade flygbolaget Emirates backar från sitt tidigare besked och fortsätter med viss begränsad passagerartrafik efter den 25 mars.

Nyhetsbild
Sport

Allt mer tyder på att OS skjuts fram

Senast om fyra veckor kommer ett definitivt beslut om OS i Tokyo, säger Internationella olympiska kommittén (IOK). Allt mer tyder på att spelen flyttas fram. Men att ställa in dem är inte aktuellt.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 100 coronadöda i USA på ett dygn

Över 100 coronasmittade människor har avlidit i USA bara det senaste dygnet. I delstaten New York har det upptäckts fler fall än i flera utsatta länder. När stora delar av USA har satts i karantän kommer centralbanken få ett mångbiljontillskott och familjer ett särskilt virusbidrag.

Nyhetsbild
Utrikes

Frankrike på väg att utlysa nödläge

Den franska senaten godkände på söndagen lagstiftning som ger president Emmanuel Macrons regering utökade befogenheter i kampen mot smittspridningen.

Nyhetsbild
Utrikes

Strikta regler i Tyskland – Merkel i karantän

Det blir förbjudet för fler än två personer att träffas i det offentliga rummet i Tyskland, med anledning av smittspridningen. – Så räddar vi liv, säger förbundskansler Angela Merkel, som själv sitter i karantän.

Nyhetsbild
Utrikes

Angela Merkel i karantän

Tysklands förbundskansler Angela Merkel kommer att sätta sig själv i karantän i sitt hem.

Nyhetsbild
Utrikes

Norge granskar smittan – med mobilspårning

– Så många ska inte dö om allt fungerar som det ska, säger en läkare i den norditalienska staden Turin som TT pratat med.

Nyhetsbild
Utrikes

Norditaliensk läkare: Maxkapacitet nådd

Trots desperata vårdinsatser fortsätter dödssiffrorna i coronavirusutbrottet i Italien att stiga – under lördagen var den officiella dödssiffran nästan 800, den högsta hittills för ett dygn, till följd av covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Fältsjukhus förstärker beredskap i Stockholm

Ett fältsjukhus uppförs vid Stockholmsmässan i Älvsjö i södra Stockholm. Det handlar om ett komplett sjukhus, inklusive intensivvårdsplatser, skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild
Utrikes

Indien virusstängt på prov

Indien har gått i ide för en dag, för att testa landets möjligheter att begränsa spridningen av coronaviruset."Låt oss alla delta i detta utegångsförbud, som kommer att ge enorm kraft i kampen mot covid-19-plågan", twittrar premiärminister Narendra Modi.

Nyhetsbild
Sport

Tiotusentals trotsade coronaoro för OS-elden

Tiotusentals människor trotsade coronaoron och samlades i lördags för att titta på OS-elden, som numera finns i nordöstra Japan.

Nyhetsbild
Utrikes

Larm om brister i smittskydd på sjukhus i Sverige

Vårdpersonal på Karolinska universitetssjukhuset har slagit larm om bristande smittskydd kring coronasmittade patienter.

Nyhetsbild
Utrikes

Italien stänger ner fabriker

Karantän och strikta regler har inte hjälpt i kampen mot coronaviruset i Italien. Nu inför landet ännu större nedskärningar i samhället – företag och fabriker som inte har en samhällsbärande funktion stängs.

Nyhetsbild
Utrikes

Virusstängda gränser ökar risk för överdoser

När världen stänger gränserna för att stoppa coronasmittan stoppas också flödena av illegala droger som heroin. Bland missbrukare i Sverige växer oron för att många kommer att dö när de i desperation blandar olika preparat.

Utrikes

Delstater bommar igen i Australien

Undvik alla resor som inte är absolut nödvändiga. Det är Australiens premiärminister Scott Morrisons uppmaning till sina landsmän.

Nyhetsbild
Utrikes

Storbritannien "två–tre veckor" efter Italien

Storbritannien ligger två eller tre veckor efter Italien i spridningen av coronaviruset, enligt premiärminister Boris Johnson. Han slår larm om att den brittiska sjukvården mycket väl kan bli överbelastad.

Nyhetsbild
Utrikes

Anna Rosling: "Coronaviruset ett problem världen måste lösa tillsammans här och nu"

Anna, Hans och Ola Rosling listade en influensa som ett globalt hot i boken Factfulness. Nu står stora delar av världen stilla på grund av det nya coronaviruset.

Nyhetsbild
Utrikes

After ski-verksamheten stängs i svenska skidorter

I flera skidorter stoppas nu all after ski-verksamhet för att undvika virusspridning.Bland annat upphör festandet i Åre och Sälen.

Nyhetsbild
Utrikes

Nordkorea: Trump vill samarbeta mot viruset

Nordkorea säger sig ha fått ett brev från USA:s president Donald Trump, där denne önskar att länderna ska samarbeta mot coronaviruset.

Nyhetsbild
Sport

Coe: "Ska inte arrangera OS till varje pris"

Allt fler länder vill att OS i Tokyo flyttas, kanske ett år framåt rentav, på grund av coronaviruset. Ett slutgiltigt beslut om spelen kan komma mycket snart, säger nu Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe.

Nyhetsbild
Utrikes

Stränga karantänsregler för besökare till Kina

Poliseskort från flygplatsen, karantän i två veckor och dagliga febertester. Det mötte familjen Uddström när de återvände till Kina. – Det känns som om man tar det på allvar, säger Amelie Uddström i Shanghai till TT.

Nyhetsbild
Utrikes

Vicepresident Pence och hans fru coronatestas

USA:s vicepresident Mike Pence och hans hustru kommer att testa sig för coronaviruset, efter att en medarbetare i vicepresidentens stab testat positivt för viruset.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny sorglig rekordsiffra från Italien

Ytterligare 793 personer har avlidit i covid-19 i Italien.

Nyhetsbild
Utrikes

Solberg får krismandat: "Ingen statskupp"

Stortinget i Norge har gett regeringen utökade befogenheter för att bemöta viruskrisen.

Nyhetsbild
Utrikes

Hela Bolivia sätts i karantän

Regeringen i Bolivia sätter hela befolkningen i karantän. Från och med söndag förväntas alla människor i landet hålla sig hemma.

Nyhetsbild
Utrikes

Ungern vill virusbegränsa yttrandefriheten

Medan Ungern kämpar med coronaviruset vill landets regering utöka sina befogenheter – bland annat för att kunna bestraffa spridandet av vad man anser vara falska nyheter med fängelse.

Nyhetsbild
Utrikes

Toalettpapperstjuvar roar London-polisen

Brittisk polis har gjort ett märkligt, men tidsenligt, beslag: Ett fordon fullt av toalettpapper och handsprit.

Nyhetsbild
Utrikes

Dödssiffran i Sverige stiger – nu 20 döda

20 personer har nu avlidit i sviterna av coronaviruset i Sverige och antalet personer som intensivvårdas ökar.

Nyhetsbild
Utrikes

Kina fruktar ny våg av smittspridning

För tredje dagen i rad har inga nya inhemska fall av coronasmitta registrerats i Kina. Däremot har många smittade kommit in i landet, ofta kineser bosatta i USA och Europa som har tagit sig hem, och man fruktar en ny våg av smittspridning i landet.

Nyhetsbild
Sport

Premier League-rivalerna donerar miljonbelopp

Manchester United och Manchester City donerar tillsammans 100 000 brittiska pund, motsvarande 108 000 euro, till stöd för ett nätverk i staden som skänker mat till behövande under coronakrisen.

Nyhetsbild
Inrikes

Tullen preciserar sin definition av godstrafik

Tullen förtydligar sin definition av godstrafik för att undvika missförstånd vid gränserna.

Nyhetsbild
Lokalt

Brist på toalettpapper leder till stockade avlopp

Vattenverket i brittiska Northumbria varnar för stora problem med avloppsnätet i vår. De som inte kunnat köpa toalettpapper spolar ner olika substitut som får rören att stockas.

Nyhetsbild
Utrikes

Danskt sjukhus provar malariamedel mot viruset – myndigheter tar avstånd

Hvidovre-sjukhuset i Danmark tänker testa att behandla covid-19 med malariamedlet klorokin. Tidigare har bland annat norska sjukhus uttryckt vilja att behandla patienter smittade med det nya coronaviruset med malariamedicin.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO till unga människor: Ni är inte odödliga

Världshälsoorganisationen (WHO) i Genève uppmanar unga människor att inte ta för lätt på coronaviruset. Äldre drabbas hårdast, men WHO påminner att ingen är förskonad.

Nyhetsbild
Utrikes

Populära Bondi Beach stängd

Australiens kanske mest kända strand, Bondi Beach i Sydney, har stängts då strandbesökare inte följer de regler för större folksamlingar som införts med anledning av coronaviruset. Hela den vidsträckta delstaten Northern Territory vill inte ha några besökare det närmaste halvåret.

Nyhetsbild
Utrikes

Var femte tvingas stanna inne i USA

En av fem invånare i USA kommer att tvingas stanna hemma framöver, då flera delstater och städer inför restriktioner, rapporterar The New York Times.

Nyhetsbild
Utrikes

Minst 20 släktingar smittade med coronaviruset

Grace Fusco var 73 år, hade elva barn och 27 barnbarn. När hon avled av covid-19 hade hon ännu inte nåtts av budskapet att två av hennes barn dött i samma sjukdom. Coronaviruset har slagit skoningslöst mot en hästälskande familj i New Jersey i USA.

Nyhetsbild
Utrikes

Första coronakopplade dödsfallen i Singapore

Två personer har avlidit i Singapore till följd av coronaviruset. Det är landets första coronarelaterade dödsfall.

Nyhetsbild
Utrikes

Turkiet förbjuder evenemang temporärt

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har utfärdat ett dekret som förbjuder alla möten, aktiviteter och evenemang med anknytning till vetenskap, kultur och konst till och med slutet av april.

Nyhetsbild
Utrikes

Alla ska vara hemma i USA:s tre största städer

Coronapandemin får allt större konsekvenser i USA, där alla invånare i delstaterna New York och Kalifornien beordras att stanna hemma. En kraftig injektion på 1 000 miljarder dollar övervägs för att hålla ekonomin vid liv.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 1 400 coronadöda i Iran – vädjar till USA

Antalet människor som har avlidit i Iran på grund av coronaviruset överstiger nu 1 400. President Hassan Rohani vädjar till USA att dra tillbaka de ekonomiska sanktionerna som tynger landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Läkemedel mot malaria och ebola testas på coronapatienter

Läkemedel mot malaria och ebola – Hydroxiklorokin och Remdesivir – ska testas på norska patienter som har smittats med coronaviruset sars-cov-2, rapporterar norska TV 2.

Nyhetsbild
Utrikes

Pubar ska stänga genast i Storbritannien

Storbritanniens regering ingriper mitt under fredagsfirandet: Alla pubar, restauranger och andra folktäta verksamheter måste stänga omgående. Premiärminister Boris Johnson uppmanar befolkningen att inte gå ut.

Nyhetsbild
Utrikes

627 döda i Italien på ett dygn

Ytterligare 627 personer i Italien har avlidit i covid-19, enligt myndigheterna i landet.