Coronaläget internationellt
Nyhetsbild
Utrikes

Fackförbundet Unionen stämmer företag som förbjudit vaccin för anställda

Chefen på företaget i Sverige är motståndare till coronavaccin. Nu har en arbetstagare som låtit vaccinera sig blivit av med jobbet, och facket går till strid.

Nyhetsbild
Utrikes

USA lättar på restriktioner för inresande från EU som är vaccinerade

USA lättar på restriktioner för inresande från EU och Storbritannien. Men kravet är att resenärerna är vaccinerade.

Nyhetsbild
Utrikes

1,5 miljoner engelsmän får tredje dos Pfizervaccin eller halv dos Modernavaccin

Alla över 50 år, personer som jobbar inom yrken med hög smittorisk samt yngre personer i riskgrupp ska erbjudas en tredje dos av Pfizers vaccin, eller en halv dos av Moderna-vaccinet.

Nyhetsbild
Utrikes

Rusning till vaccin efter nya krav i Italien – de som vägrar blir utan lön

Bokningarna för vaccinering mot covid-19 i Italien sköt i höjden denna vecka efter regeringens besked om att alla anställda måste kunna visa ett vaccinintyg, negativt test eller att man nyligen återställts från sjukdom.

Nyhetsbild
Utrikes

Poliser skadade vid protest mot restriktioner i Australien

Sex poliser har förts till sjukhus med skador de fått i samband med en marsch mot coronarestriktioner i den australiska storstaden Melbourne. 235 protestdeltagare har gripits.

Nyhetsbild
Utrikes

Viktig gräns är nådd i Sverige – coronasmittan kan tryckas tillbaka

Drygt 73 procent av Sveriges befolkning, 16 år och äldre, har nu fått dubbla doser covidvaccin. Men så många som 80 procent av samma åldersgrupp kan vara immuna och det borde enligt professor Joakim Dillner räcka för att smittspridningen och antalet personer som blir allvarligt sjuka ska fortsätta att minska.

Nyhetsbild
Utrikes

Frankrike stänger av ovaccinerad vårdpersonal

Frankrike tar i med hårdhandskarna mot den ovaccinerade vårdpersonalen. Drygt 3 000 som inte tagit vaccinet stängs av utan lön.

Nyhetsbild
Utrikes

Tiotals covidsmittade i Putins krets

Rysslands president Vladimir Putin har fått in smittan i sin "inre krets". Det ska handla om tiotals personer som har testat positivt för covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccinationskrav i FN:s generalförsamling

Alla diplomater som ska delta vid FN:s generalförsamling i New York nästa vecka måste vara vaccinerade, enligt en begäran från stadens borgmästares kontor.

Nyhetsbild
Utrikes

Påven Franciskus ryter ifrån mot vaccinmotståndare

Påven Franciskus säger att de flesta inom Vatikanen är vaccinerade mot covid-19 – men att det finns en liten grupp motståndare, som man försöker "hjälpa".

Nyhetsbild
Utrikes

Många ovaccinerade patienter vårdas på överfulla sjukhus i USA – 66-åriga Vera: "Jag önskar att jag tagit vaccinet"

1

Covidsmittan skenar och krisläge är utlyst. Nu tvingas läkare i Idaho prioritera vilka patienter som får tillgång till respiratorer och annan livsuppehållande vård. Även andra delstater i USA rapporterar överfulla sjukhus och brist på personal.

Nyhetsbild
Utrikes

Nederländerna inför coronapass

Nederländerna kommer inom kort att lätta på landets virusrestriktioner, bland annat upphör reglerna om social distansering.

Nyhetsbild
Utrikes

Tredje dos i Storbritannien redan nästa vecka

En påfyllnadsdos för riskgrupper och alla över 50 år blir verklighet i Storbritannien redan från nästa vecka. – En tredje dos är ett viktigt verktyg för att hålla virusspridningen under kontroll på sikt, säger hälsoministern Sajid Javid.

Nyhetsbild
Inrikes

Helsingfors har högre incidenstal än Stockholm – Estland har snabbare smittspridning än både Finland och Sverige

En jämförelse av statistik från Finland och Sverige visar att Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt och Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt gått om Stockholmsregionen när det gäller incidensen för coronavirusets spridning – men statistiken är över en vecka gammal.

Nyhetsbild
Utrikes

"Det är en tragedi" – covidsjuka Sydneybor avlider i hemmet

Australien rapporterar in många nya fall av covid-19. Men inte alla smittade ger sig till känna. En del har avlidit i sina hem.– Jag tror att det i många fall finns ett motstånd hos människor att berätta för oss att de mår dåligt, säger New South Wales vårdminister Brad Hazzard.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny studie: Klart högre risk för ovaccinerade

Den som inte vaccinerar sig mot coronaviruset lever klart farligare än den som tagit två doser. Risken att dö i covid-19 är elva gånger högre för ovaccinerade jämfört med fullvaccinerade, visar en stor studie från USA:s smittskyddsmyndighet CDC.

Nyhetsbild
Utrikes

Sista pandemireglerna borta i Danmark – fortsatta krav på utlänningar

Äntligen fredag – har danskarna ovanligt god anledning att utbrista. Efter 548 dygn klassas covid-19 inte längre som "samhällskritisk sjukdom".

Nyhetsbild
Utrikes

Bidens vaccinkrav mot företag får kritik – "Mina jurister står redo"

USA:s president Joe Biden får kritik för de åtgärder han har presenterat för att få bukt med coronapandemin. Insatserna handlar om krav på vaccinering på företag med fler än hundra anställda, för vårdanställda och för underleverantörer till statliga myndigheter.

Nyhetsbild
Utrikes

Ilsken Biden ökar insatserna mot corona – kräver vaccination eller test i storföretag

USA:s president Joe Biden meddelar omfattande insatser för att få bukt med coronapandemin i ett tv-sänt tal till nationen.

Nyhetsbild
Utrikes

Vaccinerade umgås med ovaccinerade – då ökar risken för ännu fler virusvarianter

Ju mer vaccinerade personer umgås med ovaccinerade, desto högre blir risken att det uppstår en virusvariant som vaccinerna inte biter på. – Jag skulle inte bli förvånad om vi är där om ett år, säger Uno Wennergren, svensk professor i teoretisk biologi.

Nyhetsbild
Utrikes

Fem års fängelse för covid-spridare

Nyhetsbild
Utrikes

Texas vårdsystem nära bristningsgränsen

Sjukvårdssystemet i den amerikanska delstaten Texas pressas av en växande skara covid 19-patienter. Patienter vårdas i konferenssalar och primitiva intensivvårdsavdelningar på glesbygden.

Nyhetsbild
Utrikes

Munskydd eldas upp i protest – strid om munskydd i USA:s skolor

USA:s skolor är den senaste arenan för fajten mellan smittskyddsförespråkare och de som inte vill att staten ska bestämma om amerikaner tar vaccin eller bär munskydd.

Nyhetsbild
Utrikes

Gordon Brown rasar mot västvärldens vaccinlager medan fattiga länder kämpar

Storbritanniens tidigare premiärminister Gordon Brown anklagar västvärlden för att vara "moraliskt förkastligt" genom att lagerhålla vaccindoser mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya Zeelands första coviddöda på ett halvår

Nya Zeeland har rapporterat sitt första covidrelaterade dödsfall på över ett halvår.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny typ av coronavirus hittad på minkfarm

Ett fall av Sars-cov-2-infektion har hittats på en minkfarm i Skara.

Nyhetsbild
Ekonomi

Vaccinfred mellan EU och Astra Zeneca

EU-kommissionen och Astra Zeneca har nått en uppgörelse kring kommande leveranser av covid-19-vaccin från den svensk-brittiska läkemedelsjätten.

Nyhetsbild
Utrikes

Sverige just nu bäst i Norden sett till antal nya coronafall – Irland värst i EU

Irland är nu det land i EU som redovisar flest nya fall av covid-19 per 100 000 invånare under de senaste två veckorna.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny studie: Så mycket minskar vaccinerna risken för att bli svårt sjuk av covid-19

Risken för att drabbas av covid-19 efter den andra vaccindosen är mindre än 0,2 procent, samtidigt som chansen att du endast får milda symtom ökar kraftigt.

Nyhetsbild
Utrikes

Fler länder ska omfattas av inreseförbud till Sverige

Sveriges regering ska i dag fatta beslut om utökat inreseförbudet till landet. USA, Israel och fyra andra länder kommer inte längre att undantas.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt coronarekord i Norge – återöppning satt på paus

Det senaste dygnet har Norge registrerat 1 796 nya fall av covid-19, enligt statistik från Folkehelseinstituttet (FHI).

Nyhetsbild
Utrikes

Det avgör risken att dö av covid-19

UTRIKES De allra flesta som dör av covid-19 har mycket stora mängder virus i lungorna, jämfört med de svårt sjuka som överlever sjukdomen. Ett skräddarsytt protein i immunförsvaret kan vara förklaringen.

Nyhetsbild
Utrikes

EU: Vi har nått vårt vaccinmål

Målet om att fullvaccinera 70 procent av EU:s vuxna befolkning mot covid-19 är uppnått, meddelar EU-kommissionen.

Nyhetsbild
Utrikes

EU tar bort USA från lista över säkra länder

Resor mellan USA och EU kan komma att bli krångligare, sedan Europeiska rådet uppdaterat sin lista över vilka länder som är säkra under pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO: Prioritera att vaccinera lärare

Lärare bör få förtur till vaccinering mot covid-19, anser FN:s barnfond Unicef och Världshälsoorganisationen (WHO).

Nyhetsbild
Utrikes

Smitta kan ge bättre skydd än vaccin

Att tidigare ha varit smittad med coronaviruset kan ge ett bättre skydd mot deltavarianten än två doser av Pfizers vaccin, enligt en ny studie. Men det är en dålig idé att därför dra på sig smittan med flit, varnar forskare.

Nyhetsbild
Utrikes

100 000 på sjukhus för covid-19 i USA

UTRIKES Över 100 000 personer i USA vårdas på sjukhus för covid-19, enligt myndighetsstatistik som offentliggjordes på fredagen.

Nyhetsbild
Utrikes

Danmark öppnar helt – alla restriktioner slopas

Danmark öppnar inom kort sitt samhälle helt. Från och med den 10 september tas alla coronarestriktioner bort."Epidemin är under kontroll, vi har rekordhöga vaccinationssiffror", säger hälsoministern Magnus Heunicke (S) i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild
Utrikes

Milstolpe nådd i Danmark: 80 procent färdigvaccinerade

Danmarks regering jublar över en milstolpe i vaccineringarna mot covid-19. Fyra av fem danskar från tolv år och uppåt är nu färdigvaccinerade, meddelar landets hälsominister Magnus Heunicke.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordmånga nya covidsmittade i Norge

Smittspridningen av covid-19 ökar snabbt i Norge. Landet har registrerat flest nya covidsmittade på ett dygn sedan coronapandemin bröt ut.

Nyhetsbild
Utrikes

Covidutbrottet växer i Nya Zeeland

För andra dagen i rad noterar Nya Zeeland den största ökningen av antalet covidfall sedan april i fjol. Utbrottet är ännu litet, men landets dåliga vaccinationstäckning är en källa till oro.

Nyhetsbild
Utrikes

4700 coronafall efter festival i Storbritannien

Flera tusen covid-19-fall kopplas till musik- och surffestivalen Boardmasters som arrangerades i Newquay i brittiska Cornwall i mitten av augusti.

Nyhetsbild
Utrikes

USA ger Pfizervaccin fullt godkänt

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har fullt ut godkänt covidvaccinet som tagits fram av Pfizer och Biontech.

Nyhetsbild
Utrikes

FHM i Sverige: Inte läge att lätta på restriktioner

Smittspridningen av coronaviruset kommer att öka i höst. Därför är det inte läge att dra ner på smittskyddsåtgärderna i Sverige just nu. Det konstaterar Folkhälsomyndigheten som återigen och med hjälp av modeller tagit fram olika scenarier för smittspridningen.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronaviruset fortsätter att skörda många liv i Iran – dyster rekordsiffra på söndagen

Flera hundra personer per dag avlider av covid-19 i Iran. Under söndagen uppgav myndigheter att över 680 personer avlidit i sjukdomen det senaste dygnet – den högsta siffran som landet hittills noterat.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt rekord i coronasmittade i Australien

Australien har slagit nytt rekord i antal covid-19-smittade, med 914 nya fall på ett dygn. Det innebär att det just nu finns 12 000 personer med konstaterad covid-19 i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Hundratals gripna efter protester mot coronanedständning i Australien

Hundratals personer har gripits efter kravaller i Australien sedan aktivister som protesterat mot restriktioner drabbat samman med polis.

Nyhetsbild
Utrikes

Fortsatt utbrott – Nya Zeeland stänger längre

Nedstängningen i Nya Zeeland förlängs sedan antalet covidfall ökat och spridit sig från landets största stad, Auckland, till bland annat huvudstaden Wellington.

Nyhetsbild
Utrikes

Sydney förlänger nedstängning – över 600 nya coronafall på ett dygn

Virusfallen i delstaten New South Wales i Australien fortsätter att stiga. På fredagen rapporterades 642 nya smittofall och fyra dödsfall.

Nyhetsbild
Utrikes

Video: Så uppstår virusmutationer

Det rapporteras allt mer om olika muterade former av coronaviruset som orsakar covid-19. Här får du lära dig mer om hur det går till när ett virus muterar.

Nyhetsbild
Utrikes

Ny deltavariant upptäckt i Uppsala

En ny deltavariant av coronaviruset har upptäckts i Uppsala. Det är första gången varianten konstaterats i Sverige, enligt lokala medier.

Nyhetsbild
Utrikes

Nu dör 42 varje timme i USA – Billie och Brody vakar utanför pappas sjukhusfönster

Över 1 000 döda i covid-19 på ett dygn – för första gången sedan i mars. Skrämmande siffror rapporteras från USA, som härjas svårt av coronavirusets smittsamma så kallade deltavariant.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 1 000 coviddöda i USA – på ett dygn

Nyhetsbild
Utrikes

Fortsatt ökad smittspridning i Stockholm

Antalet smittade av coronaviruset fortsätter att öka i Stockholms län för sjunde veckan i rad.

Nyhetsbild
Utrikes

Troligt med tredje spruta i USA – för alla

I princip alla amerikaner bör ta en tredje spruta covidvaccin, anser hälsoexperterna i president Joe Bidens Vita hus. Ett sådant påbud väntas senare i veckan och vaccinationerna kan börja redan i september, enligt medier.

Nyhetsbild
Utrikes

Ett nytt fall – hela Nya Zeeland stängs

För första gången sedan i februari har ett nytt fall av covid-19 konstaterats i Nya Zeeland. Den smittade personen innebär att hela landet tvingas in i lockdown, meddelar premiärministern.

Nyhetsbild
Utrikes

Mer än 100 covidsmittade efter tantrafestival i Sverige

Totalt har 109 personer smittats.

Nyhetsbild
Utrikes

Studie: Besöksrestriktioner kan leda till ökad viktnedgång, smärta och oro

Att inte få träffa sina anhöriga kan få konsekvenser för hälsan och välmåendet under lång tid, säger forskaren Karin Hugelius vid Örebro universitet.

Nyhetsbild
Kultur

Över 160 covid-fall kopplade till festival i Washington

En festival med över 20 000 besökare i delstaten Washington i USA har kopplats till fler än 160 fall av covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Sjukhus i Mississippi vårdar patienter i garage

Den kraftiga ökningen av covidsjuka i den amerikanska delstaten Mississippi har gjort att University of Mississippi Medical Center (UMMC) öppnat ett fältsjukhus med 20 bäddar i sjukhusets parkeringsgarage.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordantal nya coronafall i Sydney – polisinsatser trappas upp

Delstaten New South Wales i Australien rapporterar 466 nya fall av covidsmittade – och polisen kraftsamlar för att få folk att stanna hemma.

Utrikes

Tredje coronaspruta också i USA – till vissa

Bruket av en tredje dos covidvaccin har godkänts i USA – för personer med nedsatt immunsystem. Beslutet fattades av läkemedelsmyndigheten FDA.

Nyhetsbild
Utrikes

Danmark slopar sista munskyddskraven

Kollektivtrafikresenärer i Danmark behöver hädanefter inte bära munskydd, meddelar regeringen, och slopar därmed det sista munskyddskravet.

Nyhetsbild
Utrikes

Kina: Inget behov av ytterligare WHO-utredning

Kina avvisar Världshälsoorganisationens (WHO) uppmaningar om en fortsatt utredning av ursprunget till covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

En miljon extra doser vaccin till Norge

Norge har fått tillgång till en miljon extra doser covidvaccin – utöver de 358 000 doser som anlände i juli, meddelar regeringskansliet.

Nyhetsbild
Utrikes

Tredje spruta godkänd i USA – för vissa

Bruket av en tredje dos covidvaccin har godkänts i USA – för personer med nedsatt immunsystem. Beslutet fattades av läkemedelsmyndigheten FDA.

Nyhetsbild
Utrikes

San Francisco kräver vaccinbevis för besök på restauranger och gym

San Francisco ser ut att bli den första staden i USA att kräva vaccinbevis för att få komma in på restauranger, nattklubbar, gym och liknande inomhusplatser.

Nyhetsbild
Utrikes

Cypern har störst smittspridning i EU

Coronaviruset har ett starkt fäste i många av EU:s medlemsländer, och ökar igen efter en nedgång i början av sommaren.Cypern rapporterar allra flest fall räknat per antal invånare.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO-topp: Labbanställd fladdermusforskare i Wuhan kan ha utlöst pandemin

Det kan inte uteslutas att coronapandemin startade med en laboratorieanställd i kinesiska Wuhan som smittats vid kontakt med fladdermöss.

Nyhetsbild
Utrikes

Sveriges regering föreslår att pandemilagar förlängs till januari

Regeringen föreslår att lagarna som styr coronarestriktionerna förlängs till slutet av januari nästa år, säger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordmånga döda med covid i Ryssland

Det högsta antalet döda i covid-19 hittills registrerades i Ryssland under torsdagen. Under ett dygn har 808 dödsfall registrerats.

Nyhetsbild
Utrikes

Lärare i Kalifornien uppmanas vaccinera sig före skolstart

Vaccinera dig fullt ut eller gör ett coronatest varje vecka. Det är valet som lärare i Kalifornien ställs inför sedan guvernör Gavin Newsom beslutat om nya regler för delstaten.

Nyhetsbild
Utrikes

Bytte vaccin mot koksalt – tusentals berörda

Tusentals personer i norra Tyskland manas att boka en ny dos covidvaccin sedan det uppdagats att en sjuksköterska i stället kan ha injicerat dem med koksaltlösning.

Nyhetsbild
Utrikes

Rekordhöga smittotal i Sydkorea

Sydkorea rapporterar in 2 223 nya fall av smittade av coronaviruset, den högsta siffran hittills under pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskland slopar gratis covidtester – Kritik: Missgynnar dem som inte väljer vaccinering

Tyskland slopar gratis covidtester i oktober, bekräftar förbundskansler Angela Merkel.

Nyhetsbild
Sport

Uppgifter: Hårda covidåtgärder väntar under vinter-OS i Peking

OLYMPISKA SPEL Sommar-OS i Tokyo omgärdades av rigorösa åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19. Nu rapporterar New York Times att Kina förbereder än mer långtgående restriktioner inför vinter-OS i Peking 2022.

Nyhetsbild
Utrikes

Obligatorisk vaccination för soldater i USA

Vaccination mot covid-19 blir obligatoriskt för alla som tjänstgör i USA:s väpnade styrkor, enligt ett beslut från landets försvarsminister Lloyd Austin.

Nyhetsbild
Utrikes

VK: Allt svårare läge i Västerbotten – 94 nya coronafall sedan i fredags

Västerbottens-Kurien rapporterar om ett snabbt ökande antal coronafall i länet. Enligt smittskyddsläkare ligger deltavarianten bakom den kraftiga ökningen.

Nyhetsbild
Ekonomi

Biontech: Tredje dosen funkar mot deltavarianten

Tyska Biontech ser inget behov av att för tillfället modifiera sitt covidvaccin med anledning av deltavarianten.

Nyhetsbild
Utrikes

En halv miljon blev vaccinerade på en dag i Tunisien

Fler än 550 000 personer vaccinerade sig i Tunisien på söndagen. Köerna ringlade långa när myndigheterna erbjöd drop in-vaccinering till alla över 40 år på 300 platser runt om i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Coronasmittan ökar snabbt i Norge

Coronasmittan ökade med 31,7 procent i Norge förra veckan, jämfört med veckan före, visar en sammanställning från nyhetsbyrån NTB.

Nyhetsbild
Utrikes

Frankrike utvidgar covidpass – trots protester

Invånarna i Frankrike måste från och med i dag kunna visa upp ett särskilt hälsopass för att exempelvis kunna gå på café eller ta tåget. Reglerna träder i kraft trots fyra helger i rad av ilskna protester.

Nyhetsbild
Utrikes

Elva miljoner masstestade i Wuhan

I staden Wuhan i Kina säger sig myndigheterna nu ha slutfört den planerade masstestningen av elva miljoner människor.

Nyhetsbild
Utrikes

Gurgling ska spåra covid-19 i skolor – lättare för barnen

Elever i Västra Götaland ska få ta ett enkelt gurgelprov om det finns misstanke om covid-19 på skolan. Syftet är att minimera obehaget för barnen och ungdomarna så mycket som möjligt.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya protester mot franska covidpass

För fjärde helgen i rad demonstrerar tiotusentals människor runt om i Frankrike mot kravet på covidpass för den som ska gå på kafé eller åka tåg. Demonstranterna anser att deras rättigheter kränks.

Nyhetsbild
Utrikes

Ovaccinerade fick sparken av CNN

Tre CNN-anställda har avskedats då de inte vaccinerat sig mot covid-19.

Nyhetsbild
Utrikes

Över hälften av australierna lever i lockdown

Mer än 60 procent av Australiens över 25 miljoner invånare lever i lockdown. På torsdagen stängdes storstaden Melbourne ned för sjätte gången under pandemin.

Nyhetsbild
Utrikes

Kina utlovar två miljarder doser vaccin

Kina kommer att "sträva efter" att förse världen med två miljarder doser covidvaccin till världen i år, uppger landets president Xi Jinping.

Nyhetsbild
Utrikes

Fler än 200 miljoner coronafall i världen

Antalet registrerade fall av covid-19 världen över har passerat en dyster milstolpe.

Nyhetsbild
Utrikes

USA planerar vaccinkrav för inresa

USA:s gränser har varit stängda för turister från bland annat Europa sedan pandemins utbrott.

Nyhetsbild
Utrikes

WHO vill se vaccinmoratorium för rika länder

Vänta med att ge fler vaccin i rika länder! Resten av världen måste få åtminstone lite mer först. Maningen kommer från Världshälsoorganisationen WHO.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-avtal om covidvaccin från Novavax

EU-kommissionen har slutit ett preliminärt avtal om att köpa uppemot 200 miljoner doser av ett vaccin mot covid-19 från det amerikanska läkemedelsbolaget Novavax.

Nyhetsbild
Utrikes

Skärpta restriktioner i franska turistparadis

Korsikas myndigheter kämpar för att tackla Frankrikes fjärde våg av coronaviruset. Även de franska semesterparadisen Guadeloupe, Martinique och Réunion inför strikta restriktioner efter stegrad smittspridning.

Nyhetsbild
Utrikes

Obama taggar ner sitt 60-årskalas

Har man varit president i USA så har man många att bjuda till sin 60-årsfest. Det var flera hundra på Barack Obamas gästlista till lördagens kalas – fram till nu.

Nyhetsbild
Utrikes

Antalet som behöver intensivvård ökar i Sverige

Antalet patienter som vårdas inom intensivvården för covid-19 ökar. Anders Tegnell tror dock inte att det handlar om ett trendbrott.

Nyhetsbild
Utrikes

Nu införs vaccinkrav för krogbesök i New York

Alla som vill besöka till exempel restauranger, gym eller nöjesföreställningar i USA:s största stad New York kommer snart att behöva vara vaccinerade mot covid-19.