Militärkuppen i Myanmar
Nyhetsbild
Utrikes

Stora protester i och utanför Myanmar

Tusentals personer demonstrerade på flera håll i Myanmar på söndagen i vad som beskrivs som den blodigaste på flera dagar.

Nyhetsbild
Utrikes

Suu Kyis domstolstid skjuts upp

Militärjuntan har ännu en gång skjutit på förhandlingarna. I sydöstra Myanmar uppges samtidigt en karensk motståndsgrupp ha bränt ner en armépostering på gränsen mot Thailand.

Nyhetsbild
Utrikes

Myanmars ambassadör i London erbjuds skydd

Storbritannien lovar att sörja för säkerheten för Myanmars ambassadör i London, som låsts ute från sin ambassad av militärvänliga diplomater.

Nyhetsbild
Utrikes

"Kupp mitt i London" – ambassadör låstes ut och sov i bilen

Myanmars militärattaché och andreman i London har genomfört en "kupp" i det lilla och låst ute landets ambassadör från sin egen ambassad. Beskickningschefen har sovit i sin bil utanför ambassadbyggnaden.

Nyhetsbild
Utrikes

Minst 11 demonstranter ihjälskjutna i Myanmar

Minst elva demonstranter har skjutits ihjäl av säkerhetsstyrkor i staden Taze i nordvästra Myanmar, rapporterar lokala medier.

Nyhetsbild
Utrikes

Militär öppnade eld mot folkmassa i Myanmar

Minst fem människor har dött och flera har skadats efter att militären i Myanmar öppnat eld mot demonstranter i staden Kale i den nordvästra delen av landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Över 500 har dött i protesterna i Myanmar

Antalet döda i protesterna i Myanmar överstiger nu 500, uppger en regimkritisk grupp. Samtidigt uppmanar demonstranterna till civil olydnad genom att slänga soporna på gatorna.

Nyhetsbild
Utrikes

Försvarschefer fördömer våldet i Myanmar

Försvarstopparna i bland annat USA och Danmark fördömer militärens våld i Myanmar.

Nyhetsbild
Utrikes

Många döda i nya protester i Myanmar

En av ledarna för Myanmars militärdiktatur säger att juntan vill skydda folket och sträva efter demokrati. Samtidigt kommer rapporter om många döda efter nya protester i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Myanmars junta: demonstranter ska skjutas

Ledare för Myanmars militärdiktatur säger i statlig television att demonstranter ska skjutas i huvudet.

Nyhetsbild
Utrikes

Juntan i Myanmar i nya utspel mot Suu Kyi

Mordbrand och upplopp – det har demonstranter i Myanmar gjort sig skyldiga till, enligt landets militärjunta.Under onsdagen ska den tidigare de facto-ledaren Aung San Suu Kyi framträda i domstol.

Nyhetsbild
Utrikes

Gripen BBC-journalist släppt i Myanmar

En BBC-journalist som fördes bort i Myanmar i fredags har släppts fri, enligt det brittiska public service-företaget.

Nyhetsbild
Utrikes

Ännu en dödlig helg i Myanmar

En person har dödats och minst två skadats vid protester i Monywa i Myanmar på söndagen.

Nyhetsbild
Utrikes

Journalist på BBC bortförd i Myanmar

Nyhetsbild
Utrikes

Japan överväger svar på Myanmarkupp

Japans chefskabinettssekreterare Katsunobu Kato säger att regeringen noga följer händelserna i Myanmar och att man överväger ett svarsagerande.

Nyhetsbild
Utrikes

Amnesty: Demonstranter avrättas med krigsvapen

Demonstranter mördas med vapen ämnade för strid i militärjuntans Myanmar, enligt Amnesty. "Taktiken är långt ifrån ny, men deras dödliga våld har aldrig tidigare direktsänts," säger Joanne Mariner vid människorättsorganisationen, som har granskat flera filmer från Myanmar på sociala medier.

Nyhetsbild
Utrikes

Katolsk nunna vädjade men myanmariska soldater sköt i alla fall

"Skjut mig i stället" uppmanar den katolska nunnan syster Ann Rose Nu Tawng de myanmariska soldaterna på väg mot demokratidemonstranter i Myitkyina. Gesten har väckt stor uppmärksamhet i majoritetsbuddistiska Myanmar.

Nyhetsbild
Utrikes

Protester efter nattliga räder i Myanmar

Tiotusentals personer deltog under söndagsmorgonen i flera demonstrationer mot Myanmars militärstyre och till stöd för den folkligt valda ledaren Aung San Suu Kyi.

Nyhetsbild
Utrikes

Ministrar söker dialog med Myanmars militär

Nya protester bröt ut i Myanmar i går. För att försöka bringa lugn i landet ska utrikesministrarna i sydostasiatiska samarbetsorganisationen Asean under dagen ha en dialog med landets militärledare och, hoppas de, Aung San Suu Kyi.

Nyhetsbild
Utrikes

Suu Kyi i rätten – anklagas för nytt brott

Dagen efter den våldsamma söndagen i Myanmar, när minst 18 personer dödades, riktas allt ljus mot den fängslade ledaren Aung San Suu Kyi, som framträder i rätten. Anklagelseakten har utvidgats med ytterligare ett brott.

Nyhetsbild
Utrikes

Minst 18 döda i Myanmar i juntans upptrappade våld

Minst 18 personer har dödats i Myanmar under söndagen. FN fördömer militärjuntans upptrappade våld mot de prodemokratiska protesterna.Generalsekreteraren António Guterres kräver att militären accepterar valresultatet.

Nyhetsbild
Utrikes

Myanmarjunta avskedar FN-ambassadör

Militärjuntan i Myanmar avskedar FN-ambassadören Kyaw Moe Tun sedan han uppmanat världssamfundet att agera mot militärstyret "med alla medel". Hundratals har gripits under prodemokratiska demonstrationer i landet. En kvinna rapporteras ha skjutits ihjäl.

Nyhetsbild
Utrikes

Myanmars ledare fängslad på okänd ort

Militärjuntans ledare i Myanmar har flyttat fängslade Aung San Suu Kyi till hemlig ort. Kravallpolis skingrar demonstranter med så kallade gummikulor och chockgranater.

Nyhetsbild
Utrikes

Hackare ansluter sig till protester i Myanmar

Flera hackerattacker har genomförts mot myndighetssajter i Myanmar under torsdagen, i protest mot militärkuppen.

Nyhetsbild
Utrikes

Proteströrelsen växlar upp i Myanmar

Militärens vaga löfte om val övertygar inte proteströrelsen i Myanmar. Tiotusentals människor har återigen samlats i landets största stad Rangoon – samtidigt som juntan hotfullt kraftsamlar.

Nyhetsbild
Utrikes

Kampen mot juntan fortsätter i Myanmar – tåg blockeras

"Folkets makt, ge tillbaka den!" Slagorden fortsätter eka i Myanmar, där demonstranter blockerar tågtrafik i den senaste protesten mot landets militärjunta.

Nyhetsbild
Utrikes

Suu Kyi kvar i husarrest

Strypt internet, ännu fler soldater på gatorna och pansarfordon i de stora städerna. Militärjuntan i Myanmar, som tog makten genom en kupp i början av februari, försöker på olika sätt kväsa de ilskna protester som skakar landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Militären försöker mota missnöjet i Myanmar

UTRIKES Hundratusentals människor har fortsatt protestera mot militärens maktövertagande i Myanmar. Anspänningen är hög när soldater försöker skingra folkmassorna. Pansarfordon patrullerar i de stora städerna.

Nyhetsbild
Utrikes

Hundratusentals i protester mot militärkupp i Myanmar

Protesterna sprider sig i Myanmar.

Nyhetsbild
Utrikes

Militärjuntan i Myanmar jagar oppositionella

Människor i Myanmar fortsätter ge sig ut på gatorna för att protestera mot militärkuppen den 1 februari då flera ur landets styre tillfångatogs, däribland ledaren Aung San Suu Kyi.

Nyhetsbild
Utrikes

23 000 fångar släpps i Myanmar

Myanmars militärregim har gett order om att drygt 23 000 av landets fångar ska släppas. Dessutom ska även 55 utländska fångar friges.

Nyhetsbild
Lokalt

Fängslad i kampen för Myanmars demokrati – Vasabon Moe fortsätter kämpa fast han inte kan återvända hem

Jag är bara orolig att historien ska upprepa sig, säger Vasabon Moe Swan om militärkuppen i hans hemland Myanmar. Han har sett och varit med om maktkampen förut.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya protester i Myanmar – trots varningar

Fredliga demonstranter i Myanmar trotsar gårdagens varningar från militär och polis om att våld väntar om de inte skingrar sig.

Nyhetsbild
Utrikes

Tusentals demonstrerar i Myanmar – möts med vattenkanoner

Protesterna mot förra veckans militärkupp i Myanmar fortsätter. För tredje dagen i rad har människor tagit sig ut på gatorna för att protestera mot militärstyret. Polisen har använt vattenkanoner i ett försök att skingra tusentals demonstranter i huvudstaden Naypyidaw.

Nyhetsbild
Utrikes

Människorättsgrupp: Nära 150 gripna i Myanmar

Myanmars nya militärstyre har kapat tillgången till Facebook i landet. Samtidigt skärper FN:s generalsekreterare António Guterres tonen mot Myanmar.

Nyhetsbild
Utrikes

Myanmar blockerar Facebook

Myanmars nya militärstyre har kapat tillgången till Facebook i landet, och med det stora delar av internet. Samtidigt skärper FN:s generalsekreterare António Guterres tonen mot Myanmar.

Nyhetsbild
Utrikes

"Moder Suu" – fredspristagare som splittrar

Aung San Suu Kyi är frihetsberövad av Myanmars militär, ett årtionde efter det att hon släppts ur den långa husarresten under vilken hon blev en fredsikon i hela världen.

Nyhetsbild
Utrikes

Suu Kyi anklagas för brott mot Myanmars importlagar

Myanmars ledare Aung San Suu Kyi, som fördes bort i måndagens militärkupp, anklagas för brott mot landets importlagar.

Nyhetsbild
Utrikes

Suu Kyis parti kräver att hon släpps fri

Myanmars ledare Aung San Suu Kyi måste släppas fri. Det kräver hennes parti efter det att militären gripit makten i en kupp.

Nyhetsbild
Utrikes

Bortförd Suu Kyi: Acceptera ingen kupp

Militären har gripit makten i en oblodig kupp i Myanmar – och ledaren Aung San Suu Kyi finns bland dem som har förts bort. "Acceptera ingen kupp" meddelar hon via sitt parti.

Utrikes

Myanmars historia: Från junta till folkstyre – och tillbaka

Myanmars militär har fört bort landets ledare Aung San Suu Kyi och gripit makten i en kupp. Här är några milstolpar på landets väg från juntastyre till stapplande och problemtyngd demokrati – som kan visa sig bli en historisk parentes.

Nyhetsbild
Ekonomi

Mobilnät nedstängt i Myanmar

Militärkuppen i Myanmar har gjort att delar av landets mobilnät nu stängts ned. Bland de utländska företagen som investerat i Myanmar finns norska Telenor.

Nyhetsbild
Utrikes

Omvärlden fördömer militärkuppen i Myanmar

En rad regeringar runt om i världen fördömer kuppen i Myanmar och uppmanar till en återgång till demokrati.

Nyhetsbild
Utrikes

Militärkupp i Myanmar – Aung San Suu Kyi bortförd

Militären i Myanmar har genomfört en militärkupp. Landets civila ledare Aung San Suu Kyi och flera medlemmar ur landets regering fördes under gryningen bort från sina hem och militären har utlyst ett års undantagstillstånd i landet.