10 år sedan terrorattackerna i Norge
Nyhetsbild
Utrikes

Norge minns terrorn och hedrar offren

För tio år sedan sprängdes en bomb i hjärtat av Oslos regeringskvarter. Därefter åkte terroristen till Utøya och utförde massmord på politiskt aktiva ungdomar som befann sig på sommarläger på ön. Under dagen har Norge samlats för att minnas de 77 människor som föll offer för de fruktansvärda dåden.

Nyhetsbild
Utrikes

Så minns Norge terrorn för tio år sedan

För tio år sedan detonerade terroristen Anders Behring Breivik en sprängladdning i regeringskvarteret i Oslo. Därefter åkte han ut till Utøya och utförde sitt massmord på AUF:s sommarläger. I dag samlas Norge för att minnas den förödande dagen.

Nyhetsbild
Utrikes

Aleksander, 22: Rasismen har ökat efter Utøya

För tio år sedan mördade den norska högerextremisten Anders Behring Breivik 77 människor i terrordåden i Oslo och på Utøya. Men inte mycket har förändrats i Norge efter massakern, säger Oslobor.

Nyhetsbild
Lokalt

Matias Mäkynen: Även högerextrema ensamvargar har sina flockar – "Viktigt att motarbeta utslagning"

VASA 2015 deltog Matias Mäkynen från Vasa, då ordförande för Socialdemokratisk ungdom, i det första sommarlägret på Utøya efter attentatet. Vi har talat med honom om världen efter terrordådet.

Nyhetsbild
Opinion

Johanna Ulrika Söderholm: Utøya – tio år efter värsta terrordådet i Norden

DEBATTARTIKEL Vid tioårsdagen för massmorden är det dags för Esbatis fråga: hur förändrade det – terrordådet på Utøya – oss? skriver Johanna Ulrika Söderholm.

Nyhetsbild
Utrikes

Hon miste sin dotter på Utøya: "Tål fortfarande inte doften av liljor"

Hon minns blodiga sockor och en outhärdlig väntan. Det har gått tio år sedan Lisbeth Kristine Røynelands dotter Synne mördades i terrordådet på Utøya. Många anhöriga är fortfarande sjukskrivna, visar en ny undersökning. – Man får ingen ro, säger Lisbeth Kristine Røyneland.

Nyhetsbild
Utrikes

VIDEO: Tio år sedan terrorattackerna på Utøya – fyra överlevare berättar

Tio år har gått sedan det värsta terrordådet i modern tid i Norden. Eskil, Kamzy, Munir och Astrid befann sig alla på Utøya den fruktansvärda dagen. I vår video berättar de om sina upplevelser och om livet efter den 22 juli 2011.

Nyhetsbild
Utrikes

Ida Erikson: I bilarna med de vita korsen låg ungdomar som mist sina liv på Utøya

Den 22 juli har det gått tio år sedan terrorattentaten i Norge. Då dödade Anders Behring Breivik sammanlagt 77 personer i Oslo och på Utøya.