Valet i Tyskland
Nyhetsbild
Utrikes

Stort steg mot tysk regering ledd av socialdemokraten Olaf Scholz

Socialdemokraterna, De gröna och liberala FDP vill gå vidare med formella förhandlingar i syfte att bilda en regering ledd av Olaf Scholz.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyska partier: Överens om "trafikljus" som ny regeringsbas

Socialdemokraterna, De gröna och liberala FDP är överens om att bilda en trepartikoalition i Tyskland, meddelar partiernas förhandlingsteam enligt nyhetsbyråer.

Nyhetsbild
Utrikes

Scholz redo att leda Tysklands nya regering

Både tyska miljöpartiet De gröna och liberala FDP vill gå vidare med trepartssamtal med Socialdemokraterna (SPD), meddelar respektive partiledning. Socialdemokraternas kanslerkandidat Olaf Scholz välkomnar beslutet och säger sig vara redo att bilda regering.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyskland: Merkel uppmanar till kompromisser

Tysklands avgående förbundskansler Angela Merkel uppmanar i ett tal på landets nationaldag till en insats för demokratin. Talet tolkas nu av många som att Merkel ger sina politikerkollegor råd om hur de ska gå tillväga för att kunna bilda en ny regering.

Nyhetsbild
Utrikes

Efter valet i Tyskland – "trafikljusregering" före årsskiftet?

De tyska socialdemokraterna i valsegrande SPD räknar med att få till en så kallad "trafikljusregering" före årsskiftet.

Nyhetsbild
Inrikes

Europaminister Tuppurainen lycklig över socialdemokratisk renässans

SOCIALDEMOKRATERNA Den finländska Europaministern gläder sig över att hennes tyska partikamrater vann valet. Hon var på plats i Berlin för att fira.

Opinion

LEDARE: Hästen snabbare än internet i Tyskland

Valresultatet gav inget klart besked om vem som blir Tysklands nästa förbundskansler. Vem det än blir måste Tyskland moderniseras.

Nyhetsbild
Utrikes

SPD vann valrysaren – maktspelet börjar nu

Tyska valet är en verklig nagelbitare. Socialdemokraterna SPD blir största parti med 25,7 procent av rösterna och leder knappt framför Kristdemokraterna. Men spelet för att hitta ett regeringsalternativ börjar nu.

Nyhetsbild
Utrikes

SPD leder knappt i tyska valet – större rysare än väntat

Tyska valet är en verklig nagelbitare. Socialdemokraterna leder knappt framför Kristdemokraterna. I partihögkvarteret Willy-Brandt-Haus utbröt öronbedövande jubel då de första vallokalsundersökning presenterades. Men: – Det kommer att bli en lång valkväll, den saken är säker, säger den socialdemokratiske kanslerkandidaten Olaf Scholz.

Nyhetsbild
Utrikes

"Lång kväll väntar" – jämnt mellan de två största

Enligt de första vallokalsundersökningarna är det just nu jämnt mellan de två största partierna i tyska valet. Socialdemokratiska SPD får omkring 25–26 procent och kristdemokratiska CDU ser ut att få 24–25 procent, skriver AFP.

Nyhetsbild
Utrikes

Rysligt jämnt i tyska valet

Enligt de första vallokalsundersökningarna är det just nu jämnt mellan de två största partierna i tyska valet. Socialdemokratiska SPD och kristdemokratiska CDU ser ut att få 25 procent vardera, skriver Reuters.

Nyhetsbild
Utrikes

Tyska vallokalerna öppna – Merkel på väg bort

Vallokalerna har öppnat i Tyskland, där drygt 60 miljoner röstberättigade ska säga sitt om vem som ska styra landet när förbundskansler Angela Merkel går i pension.

Nyhetsbild
Utrikes

Scholz slutspurtar på hemmaplan – Laschet verkar knappa in

Med bara timmar kvar tills de tyska vallokalerna öppnar jagar segertippade Olaf Scholz röster på hemmaplan. Än kan han inte slappna av – i en färsk mätning knappar kristdemokraterna i CDU med partiledaren Armin Laschet in.

Nyhetsbild
Utrikes

Merkels arvprins fnissade vid fel tillfälle – kan kosta honom valsegern

I översvämningsdrabbade Erftstadt är invånarna inte roade av CDU-toppen Armin Laschets snedsteg under ett besök i somras, då han brast ut i skratt inför rullande kameror. Bilderna kan kosta honom valsegern.

Nyhetsbild
Utrikes

Annalena Baerbock: "Är här för att skicka en signal"

Ungdomar över hela världen går nu ut på gatorna för att delta i en global "klimatstrejk" utlyst av Greta Thunbergs rörelse Fridays for future. – Det här valet är ett val om klimatet, säger De grönas kanslerkandidat Annalena Baerbock.

Nyhetsbild
Utrikes

VBL och ÖT på plats i Berlin: Penningtvättaffär kastar en skugga över Olaf Scholz som är populärast inför tyskt val

TYSKLAND Socialdemokraten Olaf Scholz verkar bli vinnare i valet i Tyskland på söndag. Men en skandal syns som mörka moln på hans himmel.