Konstens natt i Vasa
Nyhetsbild
Lokalt

VIDEO: Konstens natt firades på Vasas gator

VASA Dans, sambatåg och musik. Se vår video från Konstens natt här. Kanske hittar du ett känt ansikte i vimlet?

Nyhetsbild
Lokalt

Djur och dans – två saker som lockar såväl barn som vuxna under Konstens natt

VASA Staden fylls av människor i alla åldrar. Glada människor går runt för att suga in all den positiva energi som de olika utställarna vill sprida genom sin egen expertis. På Konstens natt finns det något för alla.

Nyhetsbild
Lokalt

BILDSPEL: Se bilderna från Konstens natt

VASA I det optimala Konstens natt-vädret fick besökarna njuta av mat och konst av alla de slag. Från fäktning till ponnyridning och sång. Många nöjt av att bara strosa runt på gatorna medan andra deltog i de program som erbjöds.

Nyhetsbild
Lokalt

VIDEO: Människorna i Vasavimlet tycker till om Konstens natt

VASA Traditionsenliga klassiker och charmen med att hitta något man inte visste att man ville se, Konstens natt erbjuder program av båda kategorierna. Men vad kunde bli bättre då? – Kanske parkeringsmöjligheterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Kojby i Sandviken invigdes – "Det mest harmoniska lägret jag varit med om"

VASA Intill Sandvikens motionsspår hänger en tygremsa som låter ana att det finns kojor i närheten. Kojbyn är ett resultat av Taikons fyra dagar långa läger och visades upp på Konstens natt.

Nyhetsbild
Kultur

Konsten fyller staden – här är kvällens program

KONSTENS NATT Det vankas folkfest när Konstens natt ordnas för 27:e gången i dag. Arrangörerna räknar med att närmare 35 000 personer deltar i evenemanget som också i år bjuder på ett fullspäckat program runt om i Vasa.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu börjar Konstens natt: "Kom ut alla och njut av kultur"

Snart drar årets upplaga Konstens natt i gång. 40 000 besökare hoppas arrangörerna på, enligt Leena Nyqvist vid Vasa stad.

Nyhetsbild
Lokalt

Gallup: Vad är det bästa med Konstens natt?

VASA Vasas gator fylls av liv och rörelse. Vasabladet gick ut på stan för att ta reda på vad som är det bästa med Konstens natt.

Nyhetsbild
Kultur

Amélie goes to Belgrad firar 10 år med hemliga gäster på scenen

KONSTENS NATT Musik från Balkan har en tendens att få folk att dansa. Amélie goes to Belgrad uppträder på Konstens natt på torsdag och överraskar med hemliga gäster på scen.

Nyhetsbild
Kultur

Lilla Åsnan satsar stort på Konstens natt – färgläggningsrobot barnens favorit

KONSTENS NATT Fantasifull stämning, sockervadd och föreställningar för personer mellan 3 och 103 år. Dockteatern Lilla Åsnan har många programpunkter på Konstens natt.

Nyhetsbild
Kultur

Dikttävling för amatörer ska locka unga estradpoeter

KONSTENS NATT På Konstens natt kan vem som helst dra fram dikter ur skrivbordslådan och framföra dem för publik. Under kvällen ordnas Vasas uttagning till de nationella tävlingarna i poetry slam 2018. "Konceptet blir allt större i Finland", säger Minna Jarva som arrangerar poesikvällen för amatörer.

Nyhetsbild
Kultur

Två stora shower – och en ny motionsform på Wasa Vertical

KONSTENS NATT Under Konstens natt introducerar dansteamet på Wasa Vertical en ny gren som är sällsynt i Österbotten – ringtrapets. "Det är en estetisk motionsform", säger Tina Westerlund.