Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

17.4.2018

En dag framåt
Nyhetsbild

Hemlös man bor på Ålandsbåten

En hemlös 54-årig man hänvisades till en förfallen lägenhet i Hagfors i Värmland av Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning i Stockholms kommun. När han inte ville flytta 33 mil bort fick han inte längre någon hjälp av socialtjänsten och började ta färjan över till Mariehamn och tillbaka, skriver tidningen Hem & hyra.

Nyhetsbild

Trump tog emot Abe i Florida

USA:s president Donald Trump har tagit emot Japans premiärminister Shinzo Abe på sin egendom Mar-a-Lago i södra Florida.

Nyhetsbild

"Dark souls" nyutgåva skjuts upp

Det är sedan tidigare känt att actionrollspelet "Dark souls" piffas upp till en modern version av utvecklare på japanska företaget From Software.

Nyhetsbild

Tårgas mot shiitiska demonstranter i Nigeria

Nigeriansk polis sköt tårgasgranater mot hundratals shiitiska anhängare till den religiösa ledaren Ibrahim Zakzaky som kräver att han släpps ur fängelset.

Nyhetsbild

Sveriges regering skrotar lagförslag om sexköp

Sedan Kristdemokraterna satt ner foten står det klart att det saknas stöd i riksdagen för regeringens kontroversiella förslag om att personer som köpt sex utomlands ska kunna straffas i Sverige. Därmed lägger regeringen heller inte fram förslaget till riksdagen.

Nyhetsbild

Polischef avgår efter journalistmord

Slovakiens nationella polischef Tibor Gaspar kommer att lämna sin tjänst nästa månad, meddelar premiärministern Peter Pellegrini.

Nyhetsbild

Dramatisk nödlandning i USA efter motorfel

Ett flygplan av typen Boeing 737 tvingades nödlanda i Philadelphia i USA på tisdagskvällen. En dog i olyckan. Uppdaterad 17.4 kl. 23.05.

Nyhetsbild

Video: Björn levererade matchboll i Ryssland

FOTBOLL Det är upprörda känslor i Ryssland efter ett märkligt jippo inför en match i tredjedivisionen.

Fackföreningar misstror regeringsförslagets grundlagsenlighet

Fackföreningarna avvaktar men är beredda till krafttag mot regeringens planer på att försämra anställningsskyddet visar en rundringning till några av arbetstagarorganisationerna.

Nyhetsbild

Kritik mot EU-förslag om utlämning av data

EU vill tvinga teknikföretag som Google och Microsoft att lämna ut användares data till polis och åklagare, även när informationen lagras på servrar utanför EU. Förslaget har lett till omedelbar kritik.

Åländskt bolag säljer verksamhet till Lokal-Tapiola Västkusten

Alandia Försäkring på Åland lägger om sin verksamhet och inleder samarbetsförhandlingar i vår. 10–15 tjänster kan försvinna. Orsaken är att flera försäkringsgrenar ska överlåtas till Lokal-Tapiola och Veritas.

Nyhetsbild

Vidal spelar inte mer i vår

FOTBOLL Arturo Vidal missar Bayern Münchens båda semifinaler mot Real Madrid i Champions League-fotbollen och värre än så – han spelar inte mer den här säsongen.

Ny smygfilmning av Oikeutta eläimille – enligt organisationen är videon filmad på Kronobyfarm

På tisdagskvällen släppte djurrättsorganisationen Oikeutta eläimille en ny film på sin Facebooksida. I filmen, som organisationen hävdar att är filmad bland annat på en rävfarm i Kronoby i mars, syns överviktiga rävar. Kenneth Ingman, styrelseordförande för Finlands pälsdjursuppfödares förbund, tvivlar starkt på bildernas äkthet.

Nyhetsbild

Fortsättningsvis mest fettfri mjölk i Malax skolor och daghem

MALAX Bildningsnämnden i Malax beslöt i tisdags att inte ändra kommunens policy att servera fettfri mjölk i skolorna och daghemmen i kommunen. Däremot gav nämnden möjlighet att enskilda enheter kan servera ettans eller lättmjölk.

Falskt alarm vid risbrand i Kuni

Räddningsverket fick larm om en brand i Kuni strax före niotiden på tisdagskvällen. Det visade sig vara fråga om en planerad risbrand.

Ännu osäkert var den finska förskolegruppen i Malax ska vara i höst

MALAX Finska skolan i Malax behöver utrymme för en förskolegrupp. Finska skolnämnden föreslog att gruppen kunde få ta över bibliotekets lokaler i Övermalax skola.

Nyhetsbild

I år släpps Princes memoarer

När den amerikanske musikikonen Prince plötsligt gick bort i april 2016 höll han som bäst på att skriva sina memoarer med hjälp av författaren Dan Piepenbring.

Nyhetsbild

Cecilia Zilliacus spelar Julius Röntgens violinkonsert som få hört tidigare

VASA Alltså vem? Det brukar ofta vara folks reaktion när tonsättaren Julius Röntgen kommer på tal. På torsdag är Cecilia Zilliacus solist med Vasa stadsorkester i Röntgens femte violinkonsert. Det är troligen första gången verket framförs i Finland.

Nyhetsbild

Trädgårdshandel öppnar vid gamla busstationen

VASA Nästa vecka öppnar Bellis Flowers and garden sin trädgårdshandel för säsongen, på ny plats vid gamla busstationen.

Nyhetsbild

Silo brann i Pedersöre

PEDERSÖRE Halv sju på tisdagskvällen fick räddningsverket ett larm om en brand i Pedersöre.

På torsdag blir det mera fusionsprat – Vasas och Korsholms fullmäktigen möts

KORSHOLM På torsdag blir det fullt hus i Kulturhuset i Smedsby. Korsholms fullmäktige och Vasas fullmäktige ska träffas för att prata fusion.

Nyhetsbild

Struligt i FC Sion även tidigare – påverkar inte samarbetet med VPS

FOTBOLL På måndagskvällen kom nyheten att VPS schweiziska samarbetsklubb FC Sion straffas av Uefa på grund av att klubben var för sent ute med en betalning för en spelarövergång. VPS styrelsemedlem Petri Kuivamäki intygar att samarbetet med Sion inte påverkas av det hela.

Nyhetsbild

Ko gick till attack i Solf – man till sjukhus med fotskador

KORSHOLM En förrymd och aggressiv ko gav sig på en privatperson i Solf förra veckan. Offret skadade foten illa. Kon sköts av en polispatrull.

Algoritm identifierar blivande sjukpensionärer

Genom att använda artificiell intelligens har man lyckats identifiera fyra av fem sjukpensionärer på basis av registeruppgifter redan två år före själva pensionsfallet.

Irak dömer IS-kvinnor till livstid

En domstol i Irak har dömt tre kvinnor till livstids fängelse. De tre, två ryska kvinnor och en 29-årig fransk kvinna, fälls för att ha varit medlemmar i terrorrörelsen IS.

Nyhetsbild

Oppositionen kritisk till rambudgeten –"Farligt att ojämlikheten växer"

Regeringens rambudget fick hård kritik från oppositionen under tisdagens remissdebatt. Synen på den socioekonomiska ojämlikheten, på ungas möjlighet till sysselsättning och kritiken över reformer som regeringen inte lyckats med fick känslorna att svalla på Arkadiebacken.

Nyhetsbild

EU vill ha fingeravtryck i id-kort

EU-kommissionen vill höja kraven på id-kort och göra det lättare för brottsbekämpande myndigheter att få tillgång till finansiella uppgifter.

Nyhetsbild

Tysk-ryska samtal om Syriens framtid

Tysklands roll i den syriska fredsprocessen måste vara att säkra kommunikationsvägarna med Ryssland. Det är nödvändigt för att nå en politisk lösning på landets sjuåriga inbördeskrig, säger den tyska utrikesministern Heiko Maas.

Nyhetsbild

EU-skepsis kring Turkiet

För länderna på västra Balkan ger EU-kommissionen tummen upp för framstegen i och på vägen mot medlemskapsförhandlingar med EU. Men med Turkiet är läget långt ifrån lika bra.

Finland vill se dem som använder kemiska vapen ställas till svars

Finland har anslutit sig till ett internationellt initiativ som ska främja att de som gör sig skyldiga till användning av kemiska vapen ställs till svars för sina handlingar.

Nyhetsbild

Ljusa utsikter för regionerna men bristen på arbetskraft ökar

Investeringar i hela landet skapar positiva ekonomiska förväntningar inom många branscher. Utmaningen är tillgången på arbetskraft, skriver Arbets- och näringsministeriet i en analys.

Nyhetsbild

Lastbil sjönk på Bramsvägen i Komossa - "Jag kan sitta här hela veckan"

VÖRÅ Regnet gjorde Bramsvägen i Komossa för mjuk för Sauli Suhonens lastbil som körde fast i den leriga vägytan. Suhonen säger att ansvaret ligger hos Destia, NTM-centralen säger att chauffören borde vara försiktigare under menföresperioden.

Nyhetsbild

Vasa ber landskapets kommuner stöda nya färjan

VASA Vasa stad vänder sig till kommunerna i Österbotten med begäran om stöd för den nya Kvarkenfärjan. Beloppet är inte specificerat. Frågan gäller vem som vill vara med.

Nyhetsbild

Ambulanserna får 160 mjukisdjur att ge till sjuka barn

Målet var 112 mjukistaxar – samma antal som nödnumret. Men symaskinerna gick varma och det blev 160 taxar, och ännu fler är i tillverkning. Taxarna ska sjuka barn i Österbotten få.

Nyhetsbild

Allt fler unga väljer mobilen eller pekplattan för att se på tv

Allt fler unga ser på tv-program på webben via mobilen eller pekplattan. Det avslöjar Finnpanels senaste undersökning.

Nyhetsbild

Museum söker konstnärer för flerårigt projekt

En konstnär – eller en bildkonstnärsgrupp – har chansen att genomföra ett konstprojekt i samarbete med Lönnströms konstmuseum i Raumo. Museet har reserverat 100 000 euro för projektet.

Nyhetsbild

Nordisk samarbetsgrupp: "Vi borde jobba tillsammans med skarvfrågan"

I Norden vill man nu samarbeta för att skydda områden mot skarven men samtidigt ha kvar en skarvpopulation, skriver Österbottens Fiskarförbund i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild

Ligan sålde provsvar för miljoner

En liga – bestående av en far och två söner – som sålt rätta svar till högskoleprovet i Sverige har fått in minst tio miljoner kronor på verksamheten som pågått i fyra, fem år över hela landet, uppger Ekobrottsmyndigheten. Tre personer är häktade och fler misstänks.

Nyhetsbild

Adolphson & Falk 50-årsjubilerar med ny musik

Den svenska duon Adolphson & Falk har i ett halvt århundrade skapat musik tillsammans. En milstolpe gruppen firar med att ge ut plattan "50" i september – vars första singel "Just då" släpps redan på onsdag, den 18 april.

Nyhetsbild

NTM-centralen om översvämningsrisken: "Risken för isproppar tydlig"

KORSHOLM Tisdagens nederbörd gör att vattnet stiger ännu snabbare i åarna. Nu är risken stor för att det bildas isproppar. Se video från Golkas bro i Merikart!

Nyhetsbild

Hannu Linna: "Det finns väldigt mycket kunskap inom Vasa Elektriska"

Det finns väldigt mycket kunskap inom Vasa Elektriska och för mig personligen känns det bra att ta ett steg tillbaka och lämna över till Stefan Damlin. Det konstaterar Hannu Linna när det nu står klart att det blir Stefan Damlin som tar över som vd för koncernen Vasa Elektriska.

Nyhetsbild

Husbyggandet i USA ökar

Antalet bygglov för hus i USA ökade med 2,5 procent i mars till 1.354.000 stycken, jämfört med månaden före. Det är något mer än de 1.323.000 tillstånd som analytikerkåren väntat sig.

Nyhetsbild

Kommunerna är överens: Nu ska vi satsa på världsarvet

Om allt går som planerat kommer den så kallade Världsarvsporten, det vill säga tidigare Havets hus, att öppna dörrarna i sommar. Nu har kommunerna och Forststyrelsen tagit ett viktigt steg på vägen genom att underteckna ett nytt samarbetsavtal.

Nyhetsbild

Tungt skadebakslag för Royals – anfallarens säsong över

AMERIKANSK FOTBOLL Royals har åkt på skadeproblem redan innan ligasäsongen dragit i gång. Amerikanska anfallaren Jacquise Locketts skadade sig svårt under ett träningspass.

Nyhetsbild

Sargsian ny premiärminister trots protester

Armeniens parlament har utsett den förre presidenten Serzj Sargsian till ny premiärminister. Röstsiffrorna i parlamentet var 77 mot 17. Beslutet fattades trots stora protester.

Nyhetsbild

EU vill förhandla om fler medlemmar

Storbritannien förhandlar om utträde ur EU. Då vill EU-kommissionen förhandla om inträde i stället – med Albanien och Makedonien.

Nyhetsbild

Dags att betala tillbaka studiestöd som betalats ut felaktigt

Det är dags för studerande att kontrollera fjolårets inkomster och att betala tillbaka felaktigt utbetalt studiestöd, meddelar Folkpensionsanstalten. Den som frivilligt vill betala tillbaka sitt stöd ska göra det före den 31 maj. Om man väntar blir summan som ska betalas tillbaka större.

Nyhetsbild

Uppåt på börserna runt om i världen

Stockholmsbörsen går uppåt, i linje med ledande börser i Europa och i USA.

Nyhetsbild

Företagare åtalas för ekonomiska brott – har betalt tillbaka alla skuder

I RÄTTEN En företagare i Österbotten åtalas för grov oredlighet som gäldenär. – Jag tror inte att jag förstod att kapitalet var slut, säger 40-åringen. – Det är nog därför vi sitter i rätten i dag, sade åklagaren.

Nyhetsbild

Sport spelar många träningsmatcher på bortais

ISHOCKEY Sport har spikat träningsmatcherna inför nästa ligasäsong. Laget deltar i vanlig ordning i Pitsiturneringen i Raumo.

Nyhetsbild

Netflix krossar förväntningar

Netflix toppade analytikernas prognoser med råge i rapporten för årets första kvartal. Strömningsjätten har nu 125 miljoner kunder.

Nyhetsbild

Ger invandrare info på deras eget språk

NÄRPES. Inom ramen för ett nytt invandrarprojekt får nyanlända arbetsinvandrare information på sitt eget språk. Förutom på vietnamesiska gäller det på ryska och bosniska. Inom kort kommer arabiska och thailändska till.

Nyhetsbild

Svenska Akademien väntar med kommentar om advokatutredning

Helgens krismöte följdes av att det utlovade offentliga uttalandet sköts upp. I dag väntades den decimerade Svenska Akademien kommentera advokatutredningen som har undersökt ledamöternas koppling till den så kallade kulturprofilen – men nu meddelar Akademien att de väntar med svar.

Nyhetsbild

Operatör hyr mark för hallar i Björnö hamn

KRISTINESTAD Intresset för hamnen på Björnön verkar växa. Blomberg Stevedoring arrenderar 4 250 kvadratmeter för lagerhallar.

Nyhetsbild

Fler kvinnliga ledare ett sätt att motverka övergrepp inom svensk idrott

FRIIDROTT Drygt 20 landslagsfriidrottare har utsatts för sexuella övergrepp, visar Svenska friidrottsförbundets utredning. – Det gör mig väldigt ledsen och förbannad, säger landslagstränaren Karin Torneklint, som bland åtgärderna vill hitta fler kvinnliga landslagsledare.

Nyhetsbild

Johaug gör comeback: "Lika bra eller bättre"

LÄNGDSKIDOR På onsdag är Therese Johaug fri att tävla igen efter sin dopningsavstängning. Hon är kanske bättre än någonsin. – Det skulle förvåna mig om hon inte är lika bra eller bättre, säger tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass.

Nyhetsbild

Fifa granskar Ryssland efter "apljud"

FOTBOLL Internationella fotbollsförbundet Fifa har inlett en disciplinär utredning gällande det ryska fotbollsförbundet.

Nyhetsbild

Nio män döms för att ha spridit handbollsspelarens bilder

HANDBOLL I höstas blev handbollsstjärnan Nora Mörks mobiltelefon hackad. Nu har nio män straffats för att ha spridit norskans privata bilder, skriver Nettavisen.

Nyhetsbild

Allt fler personer anmäler diskriminerande beteende

VIDEO Funktionsnedsättning och ursprung är de vanligaste orsakerna för diskriminering i Finland. Anmälningarna till Diskrimineringsombudsmannen ökar för varje år.

Nyhetsbild

Nu ska sanden bort från Vasas gator

Vårstädningen av gatorna är i full gång i Vasa. Det är ett tidskrävande uppdrag de elva fordonen är ute på: den här vintern har man sandat mer än vanligt.

Nyhetsbild

Se video: Kritiskt läge vid Kyro älv

KORSHOLM Vattnet stiger nu snabbt i Kyro älv och en ispropp kan göra att det blir kritiskt.

Nyhetsbild

Finland får huvudrollen på världens största matmässa

VÖRÅ Österbottniska lantbruksföretag lockas till en gigantisk lantbruksmässa i Tyskland i början av nästa år. Målsättningen är att öppna nya marknader när den finländska prismässigt inte hållet måttet. Satsningen presenterades på ÖSP:s vårmöte i dag.

Nyhetsbild

Yle:s nya vd vill värna om utbudet på minoritetsspråken

Yle:s nya vd Merja Ylä-Anttila vill se ett tätare samarbete mellan olika aktörer i mediebranschen. Hon säger också att det är viktigt att värna om utbudet på minoritetsspråken och att det är något som hon vill jobba för.

Nyhetsbild

Vasa och Korsholm har utsett politiker till fusionsarbetsgrupper

KORSHOLM Nu börjar grovjobbet med fusionsutredningen. Korsholm och Vasa har utsett sina representanter till arbetsgrupperna. Jobbet ska börja genast.

Nyhetsbild

Macron: Stå upp för europeisk demokrati

Stå upp mot de auktoritära tendenserna, manar Frankrikes president Emmanuel Macron i sitt första framträdande i EU-parlamentet. – Den här demokratiska modellen för oss samman. Den är unik i världen, säger presidenten i Strasbourg.

Nyhetsbild

Knivrättegången avbröts – Bouanane vägrade sätta sig

Rättegången mot Abderrahman Bouanane i Åbo fick avbrytas efter en halv dag då den åtalade efter pausen inte gick med på att sätta sig i sin stol. Han är åtalad för två mord och åtta mordförsök i terroristiskt syfte. Tidigare hördes han berätta om sitt krig mot kvinnor.

Nyhetsbild

Brännkärr är nu ordinarie kommundirektör

KRONOBY Valet av kommundirektör i Kronoby har vunnit laga kraft och Malin Brännkärr innehar nu tjänsten som tillsvidare anställd.

Nyhetsbild

NLC Ferry redovisade historisk vinst och valde styrelse

NLC Ferry, det av Vasa stad och Umeå ägda färjebolaget, redovisar en vinst på 1,79 miljoner euro för 2017. Bolaget är solitt och utsikterna goda, säger bolagets vd Peter Ståhlberg. Ny i styrelsen är sjöfartsrådet Sirkka-Heleena Nyman.

Nyhetsbild

Muik i gång med lagbygget – flera spelare klara

ISHOCKEY Med nya ansvarige tränaren Marcus Ittonen vid rodret siktar Muik på att ta sig tillbaka till Finlandsserien. Nu har klubben också gjort klart med flera spelare. Alla är gamla bekanta.

Nyhetsbild

Stefan Damlin: Jag ser stora möjligheter för Vasa Elektriska att utvecklas

VASA Med närmare 25 års erfarenhet från globala Wärtsilä lämnar Stefan Damlin bolaget och blir ny vd för koncernen Vasa Elektriska. Kunskapen och erfarenheten, den tar han med sig. Koncernen får en kompetent och duktig vd, säger Joakim Strand.

Nyhetsbild

Polisen intensivövervakar hastigheter

Polisen i Finland deltar i en 24 timmar lång intensivbevakning av hastigheter. Det handlar om en internationell operation som startar klockan 6 på onsdagsmorgonen.

Ytter som ratades av KPV klar för seriekonkurrent

FOTBOLL Tidigare i år skrev KPV kontrakt med Oskari Rounaja. Men kontraktet bröts efter en tid och yttern fick leta efter en ny arbetsgivare. Det blev seriekonkurrenten AC Kajaani.

Nyhetsbild

Vasabördig kock öppnar pop up-restaurang på Loftet i sommar

VASA I sommar öppnar kocken Jonathan Slotte en pop up-restaurang på Loftet. Men det gäller att passa på, det är bara två kvällar med totalt 48 platser som gäller. – Det är ett sätt för mig att pröva mina vingar, säger han.

Nyhetsbild

Vårfloden stoppar byggjobb vid Nykarleby kraftverk

NYKARLEBY Vårflödet har gjort att arbetet med turbinbygget Nykarleby kraftverk avstannat tillfälligt.

Nyhetsbild

Merja Ylä-Anttila ny vd för Yle

Merja Ylä-Anttila är ny verkställande direktör för Yle. Hon tillträder den 1 september.

Nyhetsbild

Sommartiden får vara kvar tills vidare

Den finländska entusiasmen för att slopa sommartiden väcker föga intresse i övriga Europa. Bara sju länder har svarat på det initiativ som Finland startat för att slopa sommartiden.

Nyhetsbild

Stefan Damlin ny vd för Vasa Elektriska

VASA Wärtsiläs Stefan Damlin är ny verkställande direktör för Vasa Elektriska. Han övergår till bolaget den 1 augusti.

Nyhetsbild

Tesla tar paus för att få fart på Model 3

Tesla har tillfälligt stoppat produktionen av den haussade Model 3. Det blir ett hack i kurvan för USA:s just nu mest sålda elbil. Syftet är att nå målet 5 000 bilar i veckan.

Nyhetsbild

Viktig vecka för Macron i EU

Med rena rockstjärnestatusen bland de mest entusiastiska EU-vännerna gör Frankrikes president Emmanuel Macron nu entré i EU-parlamentet. Dagens tal inleder en vecka som kan få stor betydelse för 40-åringens planer på att förändra EU.

Nyhetsbild

Alla väntar på Svenska Akademiens svar

I dag väntas den decimerade Svenska Akademien kommentera advokatutredningen som har undersökt ledamöternas koppling till den så kallade kulturprofilen.

Nyhetsbild

I dag träder Bouanane framför rätten

I dag är det dags för den åtalade för knivdåden i Åbo, 23-årige Abderrahman Bouanane, att svara på frågor i rätten.

Nyhetsbild

Komarov borta igen – då vann Toronto

ISHOCKEY Efter två raka förluster såg Toronto till att skaka lite liv i slutspelsserien mot Boston. Maple Leafs vann med 4–2 och reducerade till 1–2 i matcher. Leo Komarov fanns inte med i laguppställningen.

Barn orsakar allt fler bränder

Bränder som orsakas av barn har ökat med drygt 50 procent de senaste fem åren.

Nyhetsbild

Karita Ohlis vill se park i Vörå centrum: "Det är många som rör sig här"

VÖRÅ Vörå centrum har en enda parkbänk. Karita Ohlis vill se fler och förelår att kommunen ska anlägga en ny park vid ett populärt promenadstråk.

Nyhetsbild

Nya regler för bilbesiktningen – "Bra för bilägarna men sämre för besiktningsstationerna"

VASA Efter den 20 maj gäller nya regler för besiktningen av person- och skåpbilar. Nya bilar besiktas mera sällan och det blir också möjligt att ändra besiktningsdatum.

Nyhetsbild

12-åring lämnade kvar på flygplats – Finnair: Det hela är ett missförstånd

Då ett Finnairplan från Milano till Helsingfors var överbokat ska en 12-åring stanna kvar på landbacken medan familjen flög i väg. Enligt Finnair är det ett missförstånd: Vi lämnar inte barn ensamma.

Nyhetsbild

Österbotten inte med i helikoptergrupp – däremot nog Birkaland

VASA Ska den nya läkarhelikoptern stationeras i Vasa eller Seinäjoki? Det får Österbotten inte vara med och utreda. Däremot får Birkaland vara med och utreda - trots att landskapets särstatus ännu inte har fastslagits.

Insändare: Elisa svarar Ove Bergman

Insändare: Biblioteket, tjänstemännen och närdemokratin

Vi vill att användarna får utöva sina demokratiska rättigheter och själva avgöra ärendet Kvevlax bibliotek. Vi önskar att beslutsfattarna tänker om, ty ”den kan illa köra som ej kan vända”.

KOLUMN: Kartan

Vägen från ett rum och kök i proletärstadsdelen Port Arthur i Åbo till Täkter i Ingå blev en imponerande stråt.

Insändare: Ställ upp för Dragnäsbäcks kyrka

En flyttad verksamhet kostar också på det nya stället och kan till och med bli dyrare.

INSÄNDARE: Kvinnoförtryck

I dagar av #metoo och #sanningenbefriar och #dammenbrister finns det verkligen ännu patriarkat. Det är mitt ibland oss!

Nyhetsbild

LEDARE: Till försvar för broder al-Assad

Under fjolåret fällde ryskt veto fem Syrienresolutioner i säkerhetsrådet. I år fortsätter det på samma linje.