Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

15.9.2018

En dag framåt
Nyhetsbild

Ny mångmiljardkanal trots turkisk valutakris

Turkiet kommer att fullfölja planerna på att gräva en 45 kilometer lång kanal genom landet, det meddelar det turkiska stadsutvecklingsdepartementet.

Nyhetsbild

Sydsudan: Uppgift om strider trots fredsavtal

Sydsudans största rebellfraktion SPLM-IO anklagar regeringsstyrkor för att ha angripit dem. Uppgiften kommer bara dagar efter det att president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar undertecknade ett fredsavtal.

Nyhetsbild

"Vänner"-stjärnan var tre månader på sjukhus

Skådespelaren Matthew Perry, mest känd för att ha spelat "Chandler" i tv-serien "Vänner" har tillbringat tre månader på sjukhus.

Nyhetsbild

Myran på väg mot ligan: Körde över PKKU

FOTBOLL IK Myrans damer tog ytterligare ett steg närmare avancemang till ligan genom att hemmabesegra mittenlaget PKKU med klara 6–0 (3–0) inför 202 åskådare.

Nyhetsbild

Hamilton i pole position i Singapores GP

FORMEL 1 Lewis Hamilton fortsätter att köra mot VM-titeln. Britten toppar sammandraget, han vann senast i Monza och i söndagens GP i Singapore får han starta i pole position.

Nyhetsbild

Ivriga bastubadare märkte hur det brann på fel ställe – Ringde brandkåren

KARLEBY Lördagsbastun gick i stöpet för en grupp Karlebybor då de märkte att bastubyggnaden börjat brinna.

Nyhetsbild

KPV ny serieledare efter sena mål mot EIF

FOTBOLL Fotbollsettan har en ny serieledare i KPV. Karlebylaget ställdes mot EIF i toppmötet på såphala hemmagräset och orsakade Ekenäslaget en andra förlust på raken.

Nyhetsbild

Mäktig fajt av Vasa IFK

FOTBOLL Ett rejält vingklippt Vasa IFK stod för en fin kämpainsats hemma mot PK-35. Emellanåt small det hårt och känslorna svallade, men hemmaspelarna höll huvudena kalla. "Vi förtjänade en poäng", säger backen Camilla Backlund.

Nyhetsbild

Seth Paintsil nätade för Admira Wacker

FOTBOLL Den före detta Jarospelaren Seth Paintsil nätade genast i sin första match för Admira Wacker. Paintsil gjorde 1–1 i matchen mot Sturm Graz i den 24:e minuten.

Nyhetsbild

Brand bröt ut i Skata – brandorsaken oklar

JAKOBSTAD

En brand bröt ut på Lotsgatan i trähusområdet Skata i Jakobstad på lördagskvällen. Inga personer var hemma då elden bröt ut.

Nyhetsbild

16-åring häktad för våldtäkt i Stockholm

En 16-årig pojke i Stockholm är häktad, misstänkt för grov våldtäkt, skriver Aftonbladet.

Nyhetsbild

Jaro har vänt på steken

FOTBOLL Efter sex matcher i rad utan en vinst har Jaro nu fyra raka segrar efter 3–0 (1–0) mot JJK. Dessutom har man hållit nollan i samtliga fyra segrar.

Trean nästa för Kraft

FOTBOLL Senast Krafts fotbollslag spelade i distriktets serier var 2010. Nästa säsong är det dags igen. Närpeslaget lyckades inte greppa det sista halmstrået i Tammerfors.

Sport lärde sig mycket av ligavinnarna – varje match ger mer rutin

ISHOCKEY Kärpät, de regerande mästarna, tog emot liganykomlingarna Sport i går. - Under de riktigt hårda matcherna måste vi ta lärdom av allt som händer, säger tränaren Mika Nummi.

Målfest när VPS-j krossade Kanu/KJV på Keskuskenttä, Kortesjärvi

VPS-j hade inga problem med Kanu/KJV i division 4 Vasadistriktet i fotboll, och vann borta med utklassningssiffrorna 8–1 (3–0). Joni Uusipaikka gjorde...

Nyhetsbild

Franska bokhandlare kritiserar Amazon

En av de 17 böcker som är nominerad till det näst mest prestigefyllda litteraturpriset i Frankrike, Renaudot-priset, har publicerats av författaren själv via Amazon. Nu kräver franska bokhandlare att juryn bakom priset ska "försvara böcker och inte dem som hotar dem", skriver The Guardian.

Nyhetsbild

Internationellt forskarteam djupstuderar Kvarken för ny skyddsstatus: "Vi är pionjärer"

MALAX Trots kyla och bara en halvmeters sikt njuter Sergio Losada och de andra spanjorerna av Kvarkens skärgård. De dyker på ställen där ingen varit förut. "Pionjärarbete", säger de själva.

Nyhetsbild

Mats Ahlnäs: Tottenham gör upp med gamla sanningar

FOTBOLLSKRÖNIKAN Tottenham vill rita om kartan för klubben, men de pubertala problemen plågar fortfarande laget. När det känns som att ”Spurs" är på väg att programmera om sin mentalitet öppnas falluckan.

Nyhetsbild

Minst åtta dödade i terrordåd i Burkina Faso

Minst åtta civila har dödats i terrorattacker i Burkina Faso i västra Afrika, enligt lokala myndigheter.

Nyhetsbild

Sirkka-Liisa Anttila anser att identitetspolitik skadar samhällsdebatten – och att det är den rödgröna vänsterns fel

Centerns riksdagsledamot Sirkka-Liisa Anttila tycker att samtalsklimatet i dagens Finland präglas av intolerans mot avvikande åsikter. Anttila pekar ut De gröna, Vänsterförbundet, medierna och universitetsvärlden som syndabockar. – En abstrakt kritik som är omöjlig att kommentera om hon inte kommer med konkreta argument, svarar Vänsterförbundets ordförande Li Andersson.

Nyhetsbild

Målvakten ut i duschen när Sport A förlorade

ISHOCKEY Sports A-juniorer startade trögt hemma mot Jukurit. I tredje perioden var de unga örnarna i kapp, men då åkte målvakten Conrad Mölder ut.

Nyhetsbild

HS: Liike Nyt behöver inte följa samma bestämmelser för valfinansiering som partierna

Riksdagsledamot Harry Harkimos rörelse Liike Nyt binds inte av samma bestämmelser för valfinansiering som partierna, skriver Helsingin Sanomat.

Nyhetsbild

Mandéerna inviger sin största kyrka i Europa

Runt 400 personer var på plats i Dalby i Skåne när Europas största mandeiska kyrka invigdes under lördagen. – Det har varit folk här från hela Sverige, till och med några från Australien och Danmark, säger Moataz Hadher från Mandeiska församlingen i Lund till TT.

Nyhetsbild

Kyrkhelg i Karleby samlade kristna under flera tak

KARLEBY Årets Kyrkhelg lockade fulla rum och salar. Föreläsningsutbudet var brett och sanningen var ett centralt tema.

Nyhetsbild

Emanuel Karlsten: Hastigt genomfört med förödande konsekvenser

Under onsdagen fattade EU beslut om internet. "Slutet för memes", har du kanske läst. "Slutfotograferat på dina barns fotbollsmatcher" har du kanske hört. Allt det är sant. Men det är också ganska komplicerat.

Nyhetsbild

Åsikterna går isär för hur upphovsrätten på nätet ska tryggas

Majoriteten av de finlänska ledamöterna i EU-parlamentet röstade för direktivet om stärkt skydd för upphovsrätt på nätet. Miapetra Kumpula-Natri (SDP) tror inte att direktivet leder till internets undergång. Nils Torvalds (SFP) röstade emot förslaget, han tror inte att det kommer att ge önskad effekt.

Nyhetsbild

Kaos och död när ovädret Florence drar fram

Minst sju personer har dött, omkring 1,7 miljoner har evakuerats och nästan en miljon personer saknar ström. Ovädret Florence fortsätter sin framfart och det kraftiga regnet befaras leda till katastrofala översvämningar längs USA:s mellersta östkust.

Nyhetsbild

Pensalabo bäst i rapasprutet

MOTORSPORT "Rapan" flög över Måtarsberget på lördagen. Rasmus Häggblom behärskade det besvärliga föret bäst och kan nu titulera sig Rapakung modell 2018. Det var hans första seger i den allmänna klassen i Jeppo.

Nyhetsbild

Lil Wayne öppnar upp om självmordsförsöket

Rapparen Lil Wayne avslöjar på sitt kommande album att han försökte begå självmord som tolvåring. Han hittade en pistol i sin mammas byrålåda och sköt sig själv i bröstet, något som han tidigare hävdat var en olycka.

Nyhetsbild

Jaro vann mot JJK

FOTBOLL Jaro tog sin fjärde raka seger när man vann med 3–0 (1–0) mot JJK. Laget höll också nollan för fjärde matchen i rad.

Nyhetsbild

Mangkhut har krävt minst 13 dödsoffer

Död och förödelse följer i supertyfonen Mangkhuts spår. Minst 13 dödsoffer har bekräftats, enligt myndigheterna. Tyfonen slår omkull träd, river av tak och slår ut elnät på sin väg över Luzon, den stora ön längst norrut i Filippinerna.

Nyhetsbild

En av landets större hönsfarmer planeras i Närpes

NÄRPES Hans Vikstrand i Nämpnäs planerar att bygga ut hönsfarmen till 80.000 hönor. Utvecklingen mot större gårdar går extra snabbt i äggbranschen.

Nyhetsbild

Ribbträff och bra spel – men tung förlust för FC Sport

FOTBOLL FC Sport-j hade topplaget RoPS i brygga, men gästerna säkrade segern i andra halvlek. Nu väntar en rafflande match i bottenstriden.

Nyhetsbild

Konflikten i Kashmir trappas upp - fem dödade

Indiska säkerhetsstyrkor har dödat fem misstänkta rebeller i den omstridda regionen Kashmir vid gränsen till Pakistan.

Nyhetsbild

57-årig Närpesbo misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten

NÄRPES På fredagskvällen stoppade polisen en 57-årig manlig Närpesbo som körde i grov överhastighet genom ett tättbebyggt område.

Nyhetsbild

Skäggiga poliser fortsatt bannlysta

I Egypten har det tidigare varit förbjudet för skäggiga män att tjänstgöra som poliser. Syftet var att förhindra islamister inom poliskåren.

Nyhetsbild

32-årig Vasabo körde drogpåverkad

VASA En Vasabo misstänks för rattfylleri och olovlig användning av droger. Polisen stoppade honom i Gerby på fredagen.

Förlustsviten bruten för Sporting - efter 3–0 mot Virkiä

3–0 (2–0) slutade matchen i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll mellan Sporting och gästande Virkiä. Det betyder att Sporting, äntligen bröt sin ...

Paimion Rasti vann och Solf IK tog FM-brons

ORIENTERING Förhandsfavoriterna höll för trycket. Fredric Portins Paimion Rasti tog hem segern under dagens FM-stafett. Medalj blev det också för Solf IK när Fia Snickars, Olivia Hahn och Ines Tuohimaa knep brons i 18-årsklassen.

Nyhetsbild

Extraval en möjlighet i Sverige – SD: "Har inget att frukta"

Sverigedemokraterna kan tänka sig ett extraval i Sverige. Partiets gruppledare säger i Ekots lördagsintervju att SD har goda förutsättningar att gå framåt i ett sådant val.

Nyhetsbild

Thom Yorke: Skrivkrampen var förlamande

Thom Yorke drabbades av skrivkramp när Radiohead stod på toppen av sin karriär. Det brittiska indierockbandet hade precis släppt succéskivan "Ok computor" 1997 när det tog stopp för frontfiguren som inte kunde skriva musik på mycket länge.

Nyhetsbild

Bra start på skärgårdsmarknad trots regn – "Tror inte jag missat en marknad på tjugo år"

Malax På skärgårdsmarknaden på Bergö kunde besökarna fynda olika lokalproducerade produkter, som rökt får, fisk och soppa, som Bergös präst beskriver som legendarisk.

Nyhetsbild

Iraks parlament har utsett talman

Iraks parlament har utsett sunnimuslimske Mohammed al-Habousi till talman och därmed tagit det första steget mot att bilda en ny regering, fyra månader efter valet.

Nyhetsbild

De vill avskaffa pälsnäringen på lång sikt: "Djuren behöver pälsen själva, inte vi"

Den nygrundade föreningen Finland Fur Animal Save stod med skyltar i hand på gågatan nära Vasa torg på lördag för att prata om pälsnäring. De hoppas på att ändra konsumentvanorna för djurens bästa, men det händer inte över en natt, enligt eldsjäl.

Nyhetsbild

Minst 13 döda i färjeolycka i Indonesien

Minst 13 personer, däribland två spädbarn, har omkommit i en färjeolycka i Indonesien, enligt indonesiska myndigheter. Åtta saknas fortfarande efter förlisningen, som inträffade utanför kusten i Sulawesi-provinsen i mellersta delen av landet.

Nyhetsbild

Nya singlar från Childish Gambino

Videon till Childish Gambinos senaste singel "This is America" slog ned som en bomb i våras och har hisnande 392 miljoner visningar på Youtube. Nu återstår att se om det går lika bra för den amerikanske artistens två nya singlar.

Nyhetsbild

Räikkönen snabbast på andra träningen

FORMEL 1 Kimi Räikkönen verkar inte sörja sin påtvingade flytt från Ferrari till Sauber. Åtminstone märks det inte på farten. Räikkönen var snabbast av alla på andra träningen inför Singapores GP.

PTT förutspår fortsatt tillväxt, men en avtagande sådan

Högkonjunkturen håller i sig i år och nästa år, men tillväxten avtar. Pellervo ekonomiska forskningsinstitut PTT sällar sig till de prognosmakare som bedömer att det mesta börjar ha vridits ur den goda ekonomiska tillväxten. Nu väntar en period med lägre tillväxt.

Nyhetsbild

Rwanda friger oppositionsledare

Rwandas president Paul Kagame har frigett oppositionsledaren Victoire Ingabire tillsammans med mer än 2 000 andra fångar.

Nyhetsbild

Samma startelva för Jaro

FOTBOLL Niklas Käcko ställer upp med samma startelva som senast när JJK kommer till Jakobstad på eftermiddagen. Matchen på Centralplan börjar 17.

Nyhetsbild

Rekordstort intresse för Botnia MTB – "Terrängcyklister är tuffa typer"

TERRÄNGCYKLING Årets upplaga av terrängcyklingsloppet Botnia MTB var rekordpopulär. 157 deltagare kom till start i Vörå på lördagen.

Nyhetsbild

Trump till attack mot Kerry efter Iranmöten

USA:s tidigare utrikesminister John Kerry har hamnat i onåd hos den nuvarande presidenten Donald Trump efter en rad möten med Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif.Kerry och Zarif ska bland annat ha diskuterat det globala kärnenergiavtalet som de förhandlade fram tillsammans. "DÅLIGT!", anser Trump.

Nyhetsbild

Tolv skolelever och en avatar – Åland fick ny teknik till skolan

Strandnäs skola på Åland är först i Finland att använda sig av en avatar i undervisningen.

Nyhetsbild

Tyskland bygger ut underrättelsetjänsten

Chefen för den tyska underrättelsetjänsten BFV, Hans-Georg Maassen, planerar att utöka personalstyrkan. Enligt information till Der Spiegel ska myndigheten växa med omkring 3 000 medarbetare, nästan en fördubbling, till år 2021.

Nyhetsbild

Minnesveckan inleds på måndag – seminarium hålls i Korsholm

Med anledning av nationella Minnesveckan ordnas ett svenskspråkigt landskapsseminarium i Korsholm på tisdag. Minnesvänliga Österbotten är temat.

Nyhetsbild

Hur ska trafiken bli kolfri? – Arbetsgrupp kommer med tre alternativ

Det finns ingen enkel metod för att minska utsläppen i trafiken, konstaterar kommunikationsministeriets arbetsgrupp. Målet är att trafiken ska bli kolfri fram till år 2045.

Nyhetsbild

Centerns ministrar vill åt försäljningen av energidrycker till barn – lagändring på agendan

Jord- och skogsbruksminister Jari Leppä och familje- och omsorgsminister Annika Saarikko utreder om det finns förutsättningar för att förbjuda energidrycker för personer som inte fyllt 15 år.

Öppet hus på Högsta domstolen och Högsta förvaltningsdomstolen

Högsta domstolen och Högsta förvaltningsdomstolen firar sitt 100-årsjubileum med öppet hus på lördagen. Allmänheten kan bekanta sig med domstolarnas utrymmen mellan klockan 11 och klockan 15.

Nyhetsbild

LISTA: Här är Korsholms fem dyraste hus

BOSTADSKOLLEN De dyraste husen till salu i Korsholm just nu har inte bara feta prislappar gemensamt: Tomterna är stora i fyra av fem fall. Se listan över de fem dyraste husen här!

Nyhetsbild

Lily Allen om musikbranschen: Full av övergrepp

Musikindustrin är full av människor som utsätts för sexuella övergrepp, men som inte berättar eftersom det råder en tystnadskultur även efter metoo-rörelsen. Det säger Lily Allen, som i sin kommande självbiografi beskriver hur hon själv utsatts.

Nyhetsbild

Mangkhut har krävt sina första dödsoffer

Två personer har omkommit i supertyfonen Mangkhut, uppger filippinsk polis. Tyfonen slår omkull träd, river av tak och slår ut elnät på sin väg över Luzon, den stora ön längst norrut i Filippinerna.

Nyhetsbild

Efter jordskalvet: Malariautbrott på turistön

Över hundra personer, varav flera småbarn, har smittats av malaria i spåren av de svåra jordskalven på den indonesiska ön Lombok. Myndigheterna har nu utlyst nödläge i området. Ännu är över 100 000 människor hemlösa.

Nyhetsbild

Ny satellit ska avbilda världens istäcken

Nu skjuter Nasa upp en ny satellit som ska analysera förändringar i istäckenas tjocklek på såväl Grönland som Antarktis. Noggrannheten uppskattas till en halv centimeter.

Nyhetsbild

Sonja Skoglund får betalt för att spela japanska mobilspel

Det finländska spelkunnandet sträcker sig längre än arga fåglar och klanbataljer. Sonja Skoglunds jobb går ut på att provspela och analysera nya mobilspel. – Visst är det otroligt roligt att få utforska spel på arbetstid. Men det finns inte tid för att njuta, säger Skoglund.

Nyhetsbild

Fem döda i helikopterolycka i Afghanistan

Fem personer har omkommit i en militärhelikopterkrasch i Afghanistan, uppger lokala myndigheter. Olyckan inträffade i västra delen av landet och tros inte bero på någon attack.

Nyhetsbild

Fem döda i regn- och vindinfernot

"Florence" har nedgraderats från orkan till tropisk storm, men öser ner regn som befaras leda till katastrofala översvämningar längs USA:s mellersta östkust.

Nyhetsbild

Mariachi-band misstänks för mord

Minst tre personer har dödats och sju skadats i Mexico City, där beväpnade män öppnat eld på ett torg. Polisen söker efter tre män utklädda till mariachi-musiker som misstänks för dådet.

Nyhetsbild

Kändisarnas kristaller vackra men värdelösa

En rodonit mot stressen, rosenkvarts för fertiliteten och bergskristall för koncentrationen. För den som tror finns det stenar och kristaller för alla situationer i livet. Men långt ifrån alla är övertygade.– Man kan lika gärna ta ett ruttet bananskal, säger professor Sven Ove Hansson.

Nyhetsbild

Europol-tillslag i svenska städer

Två personer, som tros ha lett en internationell nätbedragarliga, har gripits i en samordnad räd mot flera adresser i Sverige och Tyskland.

Nyhetsbild

Erica från Vasa lanserar nytt modekoncept i Paris: Hyr din garderob online

NÖJE Ur frustration föddes företagsidén. Varför köpa ny klänning till varje bröllopsfest när du kan hyra en? Erica Nieminen från Vasa lanserar Clothéque för fransmän intresserade av nordiskt mode med hållbarhetstänk. Hyr en klänning och väska ena månaden, jacka och kjol nästa.

Nyhetsbild

Nytt på gång hos Google och Samsung

Efter Apples presentation av nya telefoner i veckan nästan trängs konkurrenterna om att visa upp sina nya alster.

Nyhetsbild

OAS: Maduro kan störtas

Ett militärt ingripande för att avsätta president Maduro i Venezuela kan inte uteslutas. Det säger chefen för den panamerikanska samarbetsorganisationen OAS.

Nyhetsbild

Oväder flyttar VM-tävlingar till måndag

RIDSPORT Stormen Florence har dränkt delar av North Carolina och ovädret över delstaten fortsätter att härja de närmaste dagarna. Det tvingar arrangören av ryttar-VM till ändringar programmet. Söndagens tävlingar ställs troligen in.

Nyhetsbild

Ariana Grande bryter tystnaden om Millers död

Sångerskan Ariana Grande har postat ett känslosamt inlägg om sin avlidne expojkvän på Instagram. Den amerikanske rapparen Mac Miller dog förra veckan av vad som tros vara en överdos.

Nyhetsbild

Idlib-offensiv satt på paus

Den markoffensiv mot provinsen Idlib i Syrien som det laddats för i månader verkar vara satt på paus. En turkisk talesman säger att parterna är överens om att de humanitära konsekvenserna skulle bli för stora.

Nyhetsbild

Haddad ökar i brasiliansk valkamp

Jair Bolsonaro behåller sin starka ledning inför den första omgången av Brasiliens presidentval. Men extremhögerkandidaten, som fortfarande intensivvårdas efter knivattentatet nyligen, kan få det svårare i andra omgången.

Nyhetsbild

Mangkhut härjar i Filippinerna

Supertyfonen Mangkhut slår omkull träd, river av tak och slår ut elnät på sin väg över Luzon, den stora ön längst norrut i Filippinerna.

Nyhetsbild

Kalifornien lanserar miljösatellit

"Lögnare, brottsling, dåre" – så lyder Kaliforniens guvernörs epitet på USA:s president vad gäller miljön. Och när Donald Trump i Vita huset drar ner på övervakningen av föroreningar kontrar Jerry Brown med en satellit.

Nyhetsbild

Mötley Crüe spelar in nya låtar – till film?

Rockfarbröderna i det insomnade Mötley Crüe ska spela in nytt material.

Nyhetsbild

Potensmedel ökar bland yngre

Det har blivit vanligare att potensmedel skrivs ut till yngre män, rapporterar SVT Nyheter. Sannolikt är ökningen ännu större om man räknar med olaglig handel över nätet.

Nyhetsbild

Bo blev utan efterlevandepension – nu vill han hjälpa andra att inte göra samma misstag

Vi borde ha gift oss tidigare, säger Bo Rönnback. Att bo i samma hushåll i 43 år räcker inte för att man ska få efterlevandepension i Finland.

Flera dödsfall i spåren av Florence

En mamma och ett litet barn har dödats sedan stormen Florence dragit in över North Carolina. Ytterligare två dödsfall kopplas till ovädret. I staden New Bern har hundratals människor räddats från sina hem efter att två floder svämmat över.

Ett hus rivs - oklart vad som händer med det andra

VASA EPV Energia äger fastigheterna där en del av Wärtsläs ny anläggning på Vasklot kommer att byggas. En av tomterna är Frilundsvägen 5 där det finns ett trevåningshus med ett tjugotal uthyrda lägenheter.

Nyhetsbild

Ovissheten har lagt sig hos hyresgästerna: Men ännu har vi inte blivit uppsagda

VASA Samtalsämnet har varit givet när invånarna vid Frilundsvägen 5 i Vasa träffats om kvällarna den senaste tiden. Det ska byggas en fabrik på granntomten.

insändare: Vi vill ha en kärnkraftsfri Bottenvik

Hittills har 21 svenska kommuner i norra Sverige tagit avstånd från kärnkraft i Bottenviksområdet.

INSÄNDARE Biblioteksinitiativet lämnades inte bara därhän

Vi vill påminna om att bibliotekets placering i Kvevlax inte är en enskild sakfråga utan en del av en helhet som omfattar planeringen av Kvevlax centrum, ett principbeslut om lärcentret, dagvårdens växande behov, krav på budgetdisciplin och ett investeringstryck som är all time high.

RIKSDAGSKRÖNIKA Gränshinder faller i Norden

Listan över gränshinder är fortfarande lång. Med de senaste åren har det nordiska samarbetet gått i en positiv riktning.

INSÄNDARE Husdjurssektorn är en liten "klimatbov"

Anne Antman från Natur och Miljö ger i en debattartikel i onsdagens VBL (12.9.) en snäv och begränsad bild av matens och köttets inverkan på våra klimatutsläpp.

INSÄNDARE Nyckeln till jordbrukarnas framgång är export

Vi måste få bättre betalt för det vi producerar. Lösningen till grundproblemet ligger enligt min mening i världsmarknaderna, där man kan få bättre betalt för livsmedel av hög kvalité.

INSÄNDARE Den liberala värdegrunden viktig

SFP i Österbotten var på kommunparlamentskryssning till Umeå senaste vecka. I tidningarna har vi kunnat läsa om en försiktig optimism inför framtiden.

INSÄNDARE Vad händer med församlingarna?

När pengarna tryter måste alla organisationer se över sin verksamhet och sina kostnader. Oftast hamnar personalen i blickpunkten, för den är den största kostnadsposten.

ABC föll mot SuSi - trots ledning i halvtid

I halvtid var hemmalaget ABC i ledningen med 2–1. Men SuSi vände - och vann. Till slut blev det 2–4 (2–1) i matchen i division 5 Division 5 Vasadistri...

Nyhetsbild

Ledare: Många fler kunde köpa av bonden i Österbotten

Lantbruket i Österbotten halkar efter när trenden går mot direktförsäljning och förädling. Det duger inte i matriket.