Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

25.8.2019

En dag framåt
Nyhetsbild

Polisen har gripit två personer misstänkta för skjutningen i Borgå

Centralkriminalpolisen meddelade strax efter klockan 20 att en biljakt pågår i i Ylöjärvi nära Tammerfors. De misstänkta sköt mot polisen från sin bil.

Nyhetsbild

Vasa IFK rådde inte på JBK i jubileumsmatch: "Grattis till dem"

FOTBOLL JBK firade 75 år genom att ta tre poäng i jubileumsmatchen mot VIFK. "Det var små marginaler igen en gång", säger Vasatränaren Max Peltonen.

Nyhetsbild

Flygplatsen i Vasa evakuerades efter bombhot – misstänkt väska var ofarlig

På söndag kväll evakuerades flygplatsen i Vasa på grund av en allvarlig säkerhetsrisk. Flygplatschefen Petri Lampi bekräftar att det handlade om ett bombhot.

Nyhetsbild

JBK nollade VIFK i derbyt – ny tabelltvåa

FOTBOLL JBK vann jubileumsderbyt mot Vasa IFK med matchens enda mål. Kevin Larsson blev matchhjälte med sitt mål i den 44:e minuten.

Första segern för säsongen för IK Myran/III

IK Myran/III har haft det tufft i Damtrean MÖ-distriktet i fotboll den här säsongen, men borta mot GBK Girls kom första segern, efter tio spelade matc...

Nyhetsbild

Spannkörning väntar på sitt genombrott i Österbotten

RIDSPORT Den allra första tävlingen i spannkörning i Österbotten ordnades på Wahlrooska i Korsholm på söndagen. Stort publikintresse överraskade arrangörerna.

Nyhetsbild

Bil körde av vägen i Malax – en person till sjukhus

MALAX Räddningsverket uppger att en person fördes med ambulans till sjukhus efter en avkörning på Strandvägen i Malax på söndagskvällen.

Nyhetsbild

Jeanine Nygård kom bara nära i stafetten

FRIIDROTT Jeanine Nygård löpte två lopp under avslutningsdagen. Hon var sexa på 200 meter, och ankare i långa stafetten.

Virkiä dominerade båda matcherna mot Malax IF – vidare i Finlands Cup

ISHOCKEY Malax IF hade inget att säga till om i någondera möten mot Virkiä. I kväll blev det också brakförlust mot Lappogänget.

Nyhetsbild

Från Jeppo till North Carolina – Dan och Monica har två hem: "Från ett bibelbälte till ett annat"

Hur är det att bo i en liberal bubbla mitt i det amerikanska bibelbältet? Eller att träffa Barack Obama på jobbet? Och hur känns det när masskjutningar kommer lite väl nära? Paret Isaksson berättar om sitt liv i USA.

Nyhetsbild

Nathalie Blomqvist nära sitt rekord på 800 meter: Jag gjorde mitt bästa

FRIIDROTT Nathalie Blomqvist hade ingen chans att hänga med täten på 800 meter. Det hade hon inte förväntat sig heller – men det blev en bra tid.

Nyhetsbild

Sverige tog storslam i landskampen

FRIIDROTT Sverige vann Sverigekampen på både dam- och herrsidan med stor marginal. Det var bara flickkampen som Finland lyckades ta hem.

Storseger för Norrvalla FF borta mot Kraft II

Norrvalla FF hade en riktig målfest när man besegrade Kraft II borta på Centralplan, Närpes i division 4 Vasadistriktet i fotboll. Norrvalla FF vann m...

Nyhetsbild

CKP: Två män misstänkta för polisskjutningen i Borgå

Enligt Centralkriminalpolisen var det uttryckligen polisen som var mål för skottlossningen.

Nyhetsbild

Richardsson tvåa på 5 000 meter – nu väntar älsklingsträningen

FRIIDROTT Camilla Richardsson blev tvåa i helgens andra lopp. Nu börjar förberedelserna inför världsmästerskapen.

Nyhetsbild

VIFK jagade och jagade – men förlorade mot serieledarna: "Besvikna men glada på samma gång"

FOTBOLL Vasa IFK:s B-flickor hade en stentuff uppgift i att ta poäng av serieledarna JyPK. Trots hemmalagets enorma kämpainsats blev det förlust i en målrik match.

Nyhetsbild

Emma Pullola trivdes, trots knäproblem

FRIIDROTT Emma Pullola lämnar stadion. Med en ispåse på knät. Men någon större fara tror hon inte att det är.

Nyhetsbild

Korsnäsbördiga Tony gillade sitt sommarjobb – rensade ogräs på Island

Varje år förmedlar organisationen Nordjobb omkring 750 sommarjobb till ungdomar i de nordiska länderna. Denna sommar fanns 36 stycken på Island, och en som tillbringade sommaren med trädgårdsarbete i landet av eld och is ute i Nordatlanten var Korsnäsbördiga Tony Lagerström.

Nyhetsbild

Oliver Helanders säsong kan vara över – "Axeln kändes inte så bra"

FRIIDROTT Oliver Helander stod över sina tre sista kast i Sverigekampen. Axeln sade ifrån – och i värsta fall är säsongen över.

Nyhetsbild

Helikopter och flygplan kolliderade på Mallorca – sju döda

Sju personer omkommit i en kollision mellan en helikopter och ett mindre flygplan på Mallorca i Spanien.

Nyhetsbild

Missy Elliott har fått ett eget museum

Artisten Missy Elliott har fått ett eget museum i New York – om än bara temporärt. Den interaktiva pop up-utställningen pågår under helgen och är ett led i måndagens MTV Video Music Awards, där sångerskan tar emot priset Michael Jackson Video Vanguard Award.

Nyhetsbild

Replotbåten Force 10 visades upp i Helsingfors

Replotföretaget Greenbay Marine hade en inofficiell premiärvisning av den egenutvecklade aluminiumbåten Force 10 i Helsingfors i fredags. Samtidigt levererades den första fritidsversionen till en kund i Ryssland.

Nyhetsbild

Statsminister Antti Rinne om skottlossningen i Borgå: "Tyder på en allvarlig förändring i samhället"

Statsminister Antti Rinne (SDP) kommenterade skottlossningen mot två poliser i Borgå natten till söndag i programmet Statsministerns frågetimme. Statsministern beskriver våldet mot polisen som ytterst allvarligt och oförlåtligt.

Nyhetsbild

Clowner, rymdepos och drama i höstens filmer

Höstens och vinterns kommande storfilmer är en rejäl blandning. Clownerna Jokern och Pennywise porträtteras – igen – medan "Downton Abbey" blir film. Dessutom skrivs det sista kapitlet i en rymdhistoria som utspelas för längesedan i en galax långt, långt borta.

Nyhetsbild

Vattenkanoner mot demonstranter i Hongkong

För andra dagen i rad använder polisen tårgas i Hongkong. Även vattenkanoner sätts in för att försöka skingra demonstranter.I tiotusental fortsätter de sina demonstrationer i hällregn under söndagen.

Nyhetsbild

Skottlossningarna i Borgå: Gärningsmännen är flera och på fri fot

Polisen söker fortfarande efter de gärningsmän som avlossade flera skott mot poliser på uppdrag i Borgå i natt. Enligt polisen är gärningsmännen flera och fortfarande på fri fot.

Nyhetsbild

Framtiden oviss för sjöräddning på Medelhavet

Stängda hamnar, åtal och skyhöga böter möter de frivilligorganisationer som sjöräddar migranter på Medelhavet. EU:s arbete för en fördelning av mottagandet drar ut på tiden. Men franska SOS Méditerranée är tydliga – de har inte råd att vänta.

Nyhetsbild

Stavhopparen Essi Melender från Vasa nära seger

FRIIDROTT Essi Melender var nära segern i sin första landskamp. En rivning för mycket gav henne till slut en andraplats.

Nyhetsbild

Oravaiskillen Leonard Markén avslutade friidrottssäsongen som fyra – nu väntar han på skidsäsongen

FRIIDROTT En framgångsrik friidrottssäsong tog slut efter Sverigekampen. Nu börjar satsningen mot skidsäsongen för Leonard Markén.

Nyhetsbild

Världens minsta val nära utrotning

Den lilla hotade valen Kaliforniatumlare sätter Mexiko under press. Miljöorganisationer uppmanar omvärlden att införa handelsanktioner mot landet för att man misslyckats med att stoppa det illegala fiske som hotar arten. I värsta fall kan Kaliforniatumlaren vara helt borta inom loppet av månader.

Nyhetsbild

Polisöverdirektör till Yle: "Våld mot polisen är våld mot alla"

Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen kommenterar nattens våldsdåd till Yle och säger att våld mot polisen är våld mot alla.

Nyhetsbild

G7-ledare till Macron: Prata med Iran

G7-ledarna är överens och ger klartecken för Macron att skicka meddelande till och prata med Iran.Men på flera områden är de politiska skillnaderna omfattande mellan ledarna – handelsprotektionism och klimatförändringar är några av dem.

Nyhetsbild

Trump lovar Johnson handelsavtal efter Brexit

Storbritannien kommer efter brexit att ingå ett stort handelsavtal med USA, uppgav Donald Trump när han mötte Storbritanniens premiärminister Boris Johnsson i samband med G7-mötet i Frankrike.

Nyhetsbild

Ta chartern till hjältesagorna

RESFEBER Kliv rakt in i de grekiska myterna på Kreta. En utflykt till en av de största arkeologiska fyndplatserna kan bli rena magin för barn. Vi reste till Knossos för att leta efter spåren från monstret Minotaurus.

Nyhetsbild

Journalist dödad i Mexiko

Chefen för en mexikansk nyhetssajt har hittats mördad. Det är det tionde journalistmordet som rapporterats i landet i år.

Nyhetsbild

Vikström om splittrande evighetsfrågor: "Fel att sexuella minoriteter fortsättningsvis behandlas nedsättande"

Björn Vikström har inlett sitt arbete som universitetslärare vid Åbo Akademi. Han blickar tillbaka på sin tid som biskop och framåt på en kyrka som behöver agera för att bevaras.

Nyhetsbild

Sprintstjärnan om anklagelserna: "Inte sant"

Världens snabbaste man i år, Christian Coleman, står anklagad för dopningsbrott och riskerar att missa friidrotts-VM nästa månad. Men sprintern är inte orolig.– Det som har rapporterats är helt enkelt inte sant, säger Coleman.

Nyhetsbild

Vasa hundklubb ordnar välgörenhetsutställning – "Fler klubbar kunde gärna ta efter"

På tisdag ordnar Vasa hundklubb en välgörenhetsshow till förmån för hundgården Kulkuri. Hit är alla slags hundar välkomna.

Nyhetsbild

Breaking bad-film har premiär i höst

Den hyllade tv-serien "Breaking bad" fick ett våldsamt slut 2013. Men nu avslöjar Netflix att en uppföljare, i form av en film, är på väg.

Nyhetsbild

Sydkoreansk militärövning inledd under sjudande konflikt

Sydkorea har inlett en två dagar lång övning i att försvara de omstridda Liancourt-öarna utanför landets östkust från en osannolik attack från Japan. Arrangemanget, där både örlogsfartyg och flygplan deltar, spär ytterligare på den sjudande konflikten mellan länderna.

Nyhetsbild

"Black panther 2" har fått premiärdatum

Skriv upp den 6 maj 2022 i kalendrarna, alla Marvel-fans. Då kommer uppföljaren till "Black panther", vilket offentliggjordes på mässan D23 Expo i Anaheim i USA.

Nyhetsbild

Två poliser skadade i skottlossning i Borgå – stort polispådrag i natt

Skottlossningen ägde rum i samband med ett polisuppdrag i Borgå, meddelar polisen i Östra Nyland.

Nyhetsbild

Pernilla Sundell har lärt sig att njuta av vardagen

JAKOBSTAD Pernilla Sundell har arbetat mycket med sig själv det senaste året. Hon vill få större tillit till livet, vill våga tro att allt blir bra, att allt ordnar sig.

Nyhetsbild

Drönare slog ned i Beirut

Två israeliska drönare har kraschat i södra Beirut, uppger källor inom Hizbollah-rörelsen enligt Reuters.

Nyhetsbild

Misstänkt roderfylleri utanför Smulterö

Under lördagskvällen påträffade Vallgrunds sjöbevakningsstations båtpatrull en misstänkt roderfyllerist.

Nyhetsbild

Kim's Comics: Österbotten till salu

Efter att Donald Trump inte fick köpa Grönland försöker han ta sig an andra territorier.

Nyhetsbild

Oavgjort för Real Madrid mot Valladolid

Trots dominans i spelet, speciellt i första halvlek, så tog det lång tid för Real Madrid att få utdelning mot Valladolid i La Ligas andra omgång. Ändå hade Zinedine Zidane både Gareth Bale och James Rodriguez i startuppställningen. Båda hade flera bra chanser men fick ingen utdelning.

Nyhetsbild

Liverpool starkast i lördagens tungviktsmöte

Liverpool är ensamma serieledare i Premier League.Detta står klart efter en övertygande 3–1-seger mot Arsenal hemma på Anfield.

Nyhetsbild

Expert: Robottester en markering mot USA

Ballistiska robotar från ryska atomubåtar, nordkoreanska kortdistansrobotar mot Japanska sjön och tester av en ny robottyp i Iran.Det senaste dygnets militära uppvisningar är en markering mot Washington – och ett tecken på att världen blivit mer instabil, enligt en expert.

Nyhetsbild

Tiotusentals tågade i Dresden mot rasism

Omkring 35 000 människor demonstrerade mot hat och rasism i Dresden i östra Tyskland på lördagen. Bland deltagarna fanns artister, fackrepresentanter och politiker från skilda läger.

Nyhetsbild

Vad blev det av etanolen? Stor nyhet att St1 vill bygga men sedan blev det tyst och stilla

JAKOBSTAD Det skrevs mycket om etanol år 2016. Bolaget St1 var då intresserad av att bygga en ny stor anläggning till Jakobstad men sedan hände inget.

Nyhetsbild

Bankkoder på papper slopas av Nordea – äldre erbjuds hjälp för att lära sig alternativen

Nyckelkoderna anses osäkra då de kan kopieras. Nordea skippar dem i höst. Men Handelsbanken, Aktia och Andelsbanken håller fast vid sina.

Nyhetsbild

30-tal gripna på Hongkongs gator

Hongkong-polisen räknar till 29 gripna under nattens sammanstötningar med demonstranter vid stadsdelen Kwun Tong.

Nyhetsbild

Kina: Amerikanska strafftullar är mobbning

Kinas handelsdepartement beskriver USA:s beslut att höja befintliga och planerade strafftullar på kinesiska varor som "mobbningsprotektionism".

Nyhetsbild

Fler nya bränder i Amazonas

Omvärldens upprördhet och hjälp, samt Brasiliens besked att soldater sätts in, hindrar ännu inte nya skogsbränder i Amazonas.

Nyhetsbild

DEBATTARTIKEL: Mellanskarven i naturen och vår miljö

Mellanskarven är inte endast en inflytelserik art. Den är också en art som föder gräl och osämja, som får olika intressegrupper att gräva ner sig i löpgravarna och strida länge.

KOLUMN: För tidigt andas ut

Efter Berlinmurens fall och Sovjetblockets sammanbrott andades världen ut.

Nyhetsbild

Vad kommer att hända med Kaskö?

Vad händer efter en fusion med Närpes? Vad händer utan en fusion? Det borde Kasköborna få klart svar på – nu.