Anders Bergvik

anders.bergvik@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Pengarna på tippen när Kristinestad gör brakförlust – efter fem år på plus

Fem hektar ska täckas med ett metertjockt lager av massor – som leder till sällan skådat minusresultat i Kristinestad. Även utgiftsökningen oroar ekonomidirektör Maarit Mäkelä, liksom faktumet att antalet invånare minskade med hela 151.

Nyhetsbild

Alesundskiosk blir raststuga för Kalajokiföretag

Nu är det definitivt slut för kioskverksamheten i Alesundet, Kristinestad. Kiosken byggs om till raststuga för fartygsinspektörer.

Nyhetsbild

Jimmy om corona: "Jag har aldrig tidigare varit så sjuk"

Musikern Jimmy Westerlund fick coronasmittan i Spanien och är efter 13 dygns helvete nu på bättringsvägen.

Nyhetsbild

Rehabavdelningen i Kristinestad kan bli en av fyra coronaenheter i Österbotten

Österbotten rustar för en eventuell coronavåg. Rehabiliteringsavdelningen på hälsocentralen i Kristinestad kan bli en av fyra coronaenheter i landskapet. Det finns ingen kokbok för det här utan den skrivs samtidigt som vi kockar, säger ledande läkaren.

Nyhetsbild

Håll dig i form med toapappersrullar – "Viktigt för motståndskraften och återhämtningen"

Symbolen för coronaviruset, toapappersrullen, kan även användas för att bibehålla formen när gruppträningen är inställd. Här får du några tips.

Nyhetsbild

Åklagaren lade ner förundersökningen av dataskandalen i Kristinestad

Förundersökningen av det misstänkta dataskyddsbrottet när stadens datorer hittades på en loppis i Björneborg är avslutad och leder inte till åtal.

Nyhetsbild

Potato Product i Lappfjärd fick ny ägare

Potatisförädlingsföretaget Krs Potato Product som verkar på Åsändan i Lappfjärd har fått ny ägare.

Nyhetsbild

Förslag: Kristinestad inleder samarbetsförhandlingar med hela personalen

På måndag tar stadsstyrelsen i Kristinestad ställning till samarbetsförhandlingar som gäller hela personalen. I detta paket ingår möjligheten att kunna permittera eller säga upp anställda. Personal vid enheter som stängs på grund av att hindra spridningen av coronavirus kan även få nya arbetsuppgifter.

Nyhetsbild

Östra Långgatan får stenbeläggning – "Äntligen, den är i skämmande dåligt skick"

I år satsar Kristinestad 450 000 euro på att beta av reparationsskulden på gator och vägar. 70 000 går till ny beläggning av 130 meter av Östra Långgatan – som nu får nubbsten.

Nyhetsbild

Företagen krisar: "Smärtgränsen är slutet av april – annars väntar konkursvåg"

När landets ekonomi stoppar upp lider företagen och ingen slipper undan, oavsett bransch. Permitteringar och konkurser är oundvikliga, säger orolig ordförande för företagarföreningen i Kristinestad.

Nyhetsbild

Fibernätet klarar ökad belastning – "Luftburna anslutningar kan däremot bli sega "

Nätet belastas i tider när strömningstjänsterna ökar och allt fler tillbringar dagarna hemma. Men för fibern finns det ingen gräns, säger Kenneth Storhannus vid Krsnet.

Nyhetsbild

Blomstedt lämnar politiken – Kristinestad ska ha ny ordförande för stadsstyrelsen

Som om det inte vore nog med allt som pågår kring coronaviruset ska Kristinestad nu också ha ny ordförande för stadsstyrelsen efter Åsa Blomstedt (SFP). Och vem tar över klubban?

Nyhetsbild

Kristinestad slopar dagisavgifterna – fakturerar endast för de timmar barnen är i vård

På fredagen var endast vart femte av de inskrivna barnen på plats i dagvården i Kristinestad. Enheter har inte slagits ihop, för att undvika smittspridning.

Misstänkt rattfyllerist i Kristinestad natten till måndag

Bilförarens beteende i trafiken väckte polisens misstankar.  Och patrullen hade rätt. Bilföraren misstänks för grovt rattfylleri och försattes i körförbud.

Nyhetsbild

Deckare går hem, även i kristider – biblioteken stänger i dag

Det finns inga speciella "karantänböcker"  – litteratursmaken förändras inte i kristider. Kundtillströmningen var stor sista öppetdagen i Kristinestad när framförallt stamkunderna bunkrade upp.

Nyhetsbild

Kristinestad tar i bruk videomöten: "Nu är som sagt nya och andra tider"

För att begränsa den fysiska kontakten tvingas nu även det offentliga ställa om. I Kristinestad fattas besluten snart på distans. Utbildningsnämnderna tog genast i bruk systemet.

Nyhetsbild

Vårtecken: Skarven kom till Skaftung

På söndagen noterade Håkan Teir-Siltanen årets första skarvflock i Skaftung. Flyttfåglarna kommer allt tidigare, konstaterar biolog Canne Lundberg.

Nyhetsbild

Pensionärsgrupp sitter i karantän på spanska sydkusten – "Stämningen är bra och det är inga ledsna miner"

Britta Andtfolk och hennes medresenärer sitter i karantän på spanska sydkusten: Stämningen är bra och inga ledsna miner – det här är en grej vi ändå inte kan påverka, säger de.

Nyhetsbild

Instagram revolutionerar frisörens bransch – "Många inspireras av frisyrer i USA"

Sofia Guss blev egenföretagare redan som 18-åring och vet inte av något annat. Nu byter hon hyrstol mot egen lokal och fixar frillan med inspiration från instagram.

Resor och besök ställs in – Kristinestadselever tar hem skolböckerna

Bildningsväsendet i Kristinestad sände ut riktlinjer för hur skolorna ska agera med anledning av coronaviruset. Skolböckerna ska tas hem ifall man oplanerat tvingas stänga ner skolor.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet