Anders Eklund

anders.eklund@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Österbottnisk veterinär åtalad för att ha kränkt kund och spridit hemliga uppgifter

Veterinären ska ha skrivit grova insinuationer om en av sina kunder till flera mottagare per e-post. Enligt åklagaren spred veterinären sekretessbelagda uppgifter till utomstående.

Nyhetsbild

Kvinna tog stora snabblån i sin bästa kompis namn: "Jag är så hemskt, hemskt ledsen"

I smyg tog hon lån för tiotusentals euro – i sin bästa väns namn. Nu åtalas den 49-åriga Vasakvinnan för bland annat grovt bedrägeri.

Nyhetsbild

Polisen utreder måndagens bombhot som våldsamt motstånd mot tjänsteman

Vid lunchtid på måndagen fick arbets- och näringsbyrån i Vasa något som kunde tolkas som ett bombhot. Polisen utreder vad den misstänkte egentligen sade.

Nyhetsbild

Nu talar Markku Eronen: "Det här är en tolkningsfråga – inget brottmål"

Överläkare Markku Eronen anser att det handlar om hur man tolkar hans arbetsavtal, inget annat. Och han är mycket kritisk till suspenderingen.

Nyhetsbild

Överläkare Markku Eronen suspenderas från sin tjänst

UPPDATERAD. På grund av de grova brottsmisstankarna finns det inte längre förutsättningar för överläkare Eronen att jobba som överläkare på Gamla Vasa sjukhus. Direktionen suspenderar honom under utredningens gång.

Nyhetsbild

Nya brottsmisstankar mot överläkaren på Gamla Vasa sjukhus – på fredag diskuteras hans möjliga suspendering

Sedan tidigare misstänks han för grova bedrägerier. Nu utreds det om Markku Eronen också skickat ogrundade faktureringar för sinnesundersökningar. Beloppet är på över 200 000 euro.

Nyhetsbild

Kristinestad har gått från sömnig småstad till brottsplats

De senaste åren har Kristinestad allt oftare skakats av sanslösa dåd och gåtfulla brottshärvor. Polisens belägring i avlägsna Sideby är den senaste i en lång rad märkliga händelser.

Nyhetsbild

Belägringen i Sideby: kvinnan som gick omkring med vapen i biblioteket har släppts

KRISTINESTAD Ett ovanligt nödsamtal gjorde att polisen skickade tunga artilleriet till Sideby i fredags. En kvinna misstänks för bland annat olaga hot.

Nyhetsbild

Vasas sexutpressare döms nu även för sexuellt utnyttjande av barn

I somras dömdes han för att i skepnad av sexintresserad minderårig flicka ha pressat män på pengar. Nu visar det sig att han också själv trakasserat minderåriga flickor.

Nyhetsbild

Trafikpolisen: "Situationen med unga i trafiken håller på att gå helt överstyr"

Trettonåringarnas livsfarliga trafikolycka i Vasa är inte unik. Polisen vittnar om en lavinartad ökning av farliga trafiköverträdelser. Särskilt vanligt är det med sjuttonåriga misstänkta.

Nyhetsbild

Molpegrälet i rätten – fullmäktigeledamot bestrider åtal för ärekränkning

KORSNÄS Ett fotbollsgräl i Korsnäs kommun har nått Österbottens tingsrätt i form att ett åtal för ärekränkning. Den åtalade fullmäktigeledamoten bestrider åtalet.

Nyhetsbild

Grov människohandel utreds i Vasa – en kvinna är huvudmisstänkt och flera är häktade

Polisen utreder en mångårig brottshärva där de huvudsakliga brotten är grov utpressning, koppleri och grov människohandel. Förundersökningsledaren kallar fallet "mycket speciellt".

Nyhetsbild

Vasakvinna får fängelse för fräckt bedrägeri – skinnade en utsatt välbärgad man

Först erbjöd hon sex och sedan tog hon betalt. Och medan åren gick hittade hon på allt mer kreativa motiveringar för att få pengar av mannen. Men nu döms hon.

Nyhetsbild

38-årig Vasabo åtalad för brutal misshandel – använde yxa, stekpanna och hammare

Om allt gick enligt gärningsbeskrivningen så är det ett under att offret överlevde. Åklagaren yrkar nu på minst fyra och ett halvt års fängelse för den åtalade Vasabon.

Nyhetsbild

Svårgripen knivman i Vasa centrum åtalas för dråpförsök – inte ens polisens elchockvapen bet på honom

En 22-årig Vasabo åtalas för att ha försökt döda sin barndomsvän. Efter gärningen sprang han med kniv i hand genom Vasa centrum. Och han visade sig vara svårgripen.

Nyhetsbild

Onecoin-rättegångarna ställs in – det finns ingen som kan driva målen

ONECOIN. Rättegångarna skulle inledas för ett år sedan. De har skjutits upp i repriser. Den här gången ställs de in av en helt unik orsak.

Nyhetsbild

Korsholmare som kunde ha eldat upp sig själv och sin son får mildare straff – men de stora skadestånden består

KORSHOLM Han tände eld på lägenheten och försatte sig själv och sin son i livsfara. Hovrätten mildrar straffet till drygt tre års fängelse.

Nyhetsbild

Gymnasieelev riskerar långt fängelse i Kristinestads amfetaminhärva

VASA En gymnasieelev från Vasa riskerar fyra års fängelse i amfetaminhärvan. Också en 54-årig Vasakvinna med våldsamt förflutet är insyltad.

Nyhetsbild

Nordeamännen kunde inte vara mer olika – ena grät och den andra sms-bombade sina motparter mitt i natten

Nordearättegången tog en märklig vändning när det visade sig att den huvudåtalade Vasabon under processens gång hade sms-bombat flera motparter.

Nyhetsbild

Ansiktslös, olaglig tankesmedja hjälpte Nordeamännen med bankrånet: "Det var inga problem för oss"

Nordeamännen sökte hjälp på den hemliga delen av internet. De kontaktades av en anonym grupp nätbrottslingar som specialiserat sig på problem som kräver olagliga lösningar.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet