Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Anders Eklund

anders.eklund@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Erfaren Vasabrottsling åtalad för kidnappning och utpressning

Den åtalade 31-åringen från Vasa har flera mycket grova våldsbrott bakom sig. Han sitter redan i fängelse, men nu kan straffet bli längre.

Nyhetsbild

Kvinna länsade dödsbokonto och lämnade äldre par lottlöst – döms men överklagar till hovrätten

I RÄTTEN En 59-årig kvinna länsade sin fars dödsbo och lämnade övriga arvingar lottlösa. Nu ska hon hosta fram de 111 000 euro hon är skyldig. Hon får också villkorligt fängelse. Men hon vill pröva ärendet i en högre instans.

Nyhetsbild

Legendarisk knarkhandlare från Vasa i klistret igen – polisen fann ett helt varuhus i hans lägenhet

I RÄTTEN. 69-åringen upprätthöll en veritabel knarkkiosk i sin lägenhet i Vasa. Det polisen fann i hans lägenhet trotsade faktiskt all beskrivning. Nu väntar en fängelsevistelse – igen.

Nyhetsbild

Vasa hovrätt chockhöjer straff: Två års fängelse blir över sex år för drogsmugglare

I RÄTTEN. Det här är sista spiken i kistan för knarkligan som åkte fast i Vasa helt av en slump. Nu döms hjärnan bakom ligan hårt. I tingsrätten fick han två år. Vasa hovrätt höjer straffet till över sex år.

Nyhetsbild

70-årig Kristinestadsbo skrev rasistiskt om utlänningar – döms för hets mot folkgrupp

I RÄTTEN. Mannen använde rasistiska tillmälen i sociala medier och gjorde sig rolig över våldtäkter och hedersmord. Nu döms 70-åringen för hets mot folkgrupp.

Nyhetsbild

Vasabo som låtsades vara minderårig flicka i sexchatt döms till fängelse

I skepnad av en ung flicka förförde han män på nätet. När de nappade började han pressa dem på pengar. Tillsammans med en kompis döms han för sammanlagt 77 utpressningsbrott.

Nyhetsbild

Pensionär tände bränder i Vasa centrum och eldade slutligen upp sin egen lägenhet

I RÄTTEN En 66-årig man från Vasa döms till ovillkorligt fängelse. Orsaken är de bränder han anlade i tidigare i år. Han försökte bland annat tända eld på Citymarket.

Nyhetsbild

Du kan hälsa på Timo Salins skräckdocka Annabelle – men vänd inte ryggen till

Naturfotografen Timo Salin tröttnade på att fotografera "de samma gamla ankorna". I stället skaffade han en skräckdocka och fotograferar henne där folk minst väntar sig det.

Nyhetsbild

Karlebybo avfyrade revolverskott under biljakt – åtalas nu för mordförsök

Biljakten pågick genom Karleby centrum i juli i somras. När den 37-årige mannen kom upp jämsides med bilen han jagade, avlossade han revolverskott mot personerna i bilen.

Nyhetsbild

Rättsprofessor: Det är allvarliga saker när en advokat varnas

På pappret ser en varning från Advokatförbundets tillsynsnämnd bara ut som en knäpp på fingrarna. Men inom branschen ser man allvarligt på dem.

Nyhetsbild

Österbottnisk advokat får varning – lyfte pengar ur dödsbo utan tillåtelse

En advokat från Jakobstad har fått en varning för fyra överträdelser. Bland annat plockade han ut sina arvoden ur dödsboets oskiftade egendom.

Nyhetsbild

Vändning i Laiheladråpet: Åtalade kvinnan vill bli sinnesundersökt

Det var tänkt att den slutgiltiga domen skulle ges i dag. I stället har den 48-åriga dråpåtalade Laihelakvinnan bett om att sinnesundersökas, vilket skjuter fram domen.

Nyhetsbild

Berättelsen om kossan som slog rättsväsendet

Av någon märklig anledning kan fullkomligt triviala ärenden fortfarande falla mellan springorna och landa i en rättssal. Ta nu bara exemplet med kon som skulle begå hemfridsbrott tillsammans med en motorvärmarkabel.

Nyhetsbild

Ko från Korsholm friad från åtal för hemfridsbrott

I RÄTTEN. Det går inte riktigt att döma en ko för hemfridsbrott. Det slår Österbottens tingsrätt fast. Men det gick inte att fälla kons ägare heller.

Nyhetsbild

Vöråbo dömd för misshandel i hemmet – men slapp de värsta åtalen

I RÄTTEN. En 30-årig man från Vörå döms till 1 års villkorligt fängelse för att ha misshandlat och hotat sin sambo till livet. Men han dömdes inte för de grövsta åtalen.

Nyhetsbild

Sju år gammal arvstvist i rätten för fjärde gången

En kvinna åtalas för att ha förskingrat 111 000 euro från sin fars dödsbo. Det är pengar som två andra parter enligt testamentet hade rätt till.

Nyhetsbild

18-årig förare körde ihjäl en 52-årig man – får 1400 euro i böter

I RÄTTEN. En 19-årig man från Vasa döms för dödsvållande. Han gjorde en omkörning, miste herraväldet över bilen och körde ihjäl en man och en hund.

Nyhetsbild

Vasaföretagare tog 420 000 euro av ett husbolag – döms inte för grov förskingring

I RÄTTEN. En 50-årig företagare plockade ut nästan en halv miljon euro från ett husbolag för att finansiera sitt nästa byggprojekt. Han döms visserligen, men inte för det huvudsakliga åtalet.

Nyhetsbild

Åtal för grovt våld föll – tingsrätten trodde inte på brottsoffrets ovanliga berättelse

I RÄTTEN Tre män som åtalades för grovt frihetsberövande och grovt rån går fria. Tingsrätten trodde inte på målsägandens, en 20-årig man från Vasa, berättelse.

Nyhetsbild

Unga Vasaligister härjade på stan – rånade en oskyldig studerande och misshandlade butiksbiträde

I RÄTTEN Fyra unga män åtalas för allvarliga brott. En del av dem var inte ens myndiga när de genomförde en brottsvåg i Vasa centrum hösten 2018.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet