Anders Eklund

anders.eklund@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Affärsman från Vasa ertappades med tre kilo heroin i resväskan

En affärsman från Vasa fastnade i tullen på Helsingfors-Vanda flygplats. Tullen hittade flera kilogram heroin i lönnfickor i hans resväska. Nu väntar ett långt fängelsestraff.

Nyhetsbild

21-årige Jami-Petteri Klemola nu försvunnen i en månad – polisen räknar med att det är dråp eller mord

Polisen befarar att Jami-Petteri Klemola har dödats och att kroppen dumpats. Två män från Vetil är fortfarande häktade misstänkta för gärningen. Och det kan vara fråga om mord.

Nyhetsbild

ABB:s Pekka Tiitinen: "Det går lika bra nu som före coronan"

I februari i år nådde ABB sin topp på börsen. Nu är värdet detsamma – trots den besvärliga våren. Det är med tillförsikt som koncernen ser framåt.

Nyhetsbild

Covid-19 präglar ABB:s resultat mycket starkt – men koncernen gjorde några affärer i rätt tid

Om det inte vore för att ABB avyttrade sin solomriktarverksamhet så hade resultatet kunnat se helt annorlunda ut. Men ABB förväntar sig ingen ordentlig återhämtning förrän tidigast mot slutet av året.

Nyhetsbild

Hustvist i Kristinestad har pågått i över fem år

I RÄTTEN. Tio år efter att egnahemshuset stod klart uppgick reparationskostnaderna till mer än husets ursprungliga värde. Och nu är huset i rätten för fjärde gången.

Nyhetsbild

Gammalt fotbollsprojekt i Vasa landade i rätten

En förening skulle ge fotbollen ett lyft i Vasaregionen. I stället blev det krångel och oegentligheter. Först femton år efter föreningens grundande är virrvarret slutbehandlat i Vasa hovrätt.

Nyhetsbild

Vasaman som låtsades vara minderårig flicka på nätet får skaka galler

VASA Han låtsades vara minderårig flicka och pressade män på pengar. Österbottens tingsrätt gav honom en villkorlig dom. Nu höjer Vasa hovrätt domen ordentligt så att han får sitta inne.

Nyhetsbild

Vasas ökända knarkhandlare återfår sina besparingar – enligt hovrätten tolkade tingsrätten lagen fel

VASA Vasabon åkte fast för drogförsäljning och dömdes till fängelse. Och till att förlora alla sina besparingar. Men på den sista punkten backar hovrätten.

Nyhetsbild

Berusad man anlitade svarttaxi – knivhöggs i ryggen några kilometer senare

I RÄTTEN Tidig marsmorgon och en berusad man vill hem efter sin krogkväll i Seinäjoki. Han hittar en svarttaxi, men hem kommer han aldrig den morgonen. Det blir intensiven i stället.

Nyhetsbild

Vasakvinna länsade sin fars dödsbo och snuvade äldre par – nu får hon skärpt straff

I RÄTTEN Hon tömde hela dödsbokontot och försatte ett äldre par i ekonomisk knipa. Nu skärper hovrätten den 60-åriga kvinnans straff.

Nyhetsbild

Långa fängelsestraff för de som kokade amfetamin i Jakobstad och Vasa

Femton män och kvinnor döms till fängelsestraff för omfattande narkotikabrott. De tillverkade kilotals med amfetamin i Österbotten.

Nyhetsbild

Fallet är löst: Vamk:s smygfilmare har åkt fast

VASA Han monterade upp en dold kamera och smygfilmade studerande som gick på toaletten. Nu har polisen gripit honom. Han misstänks för olovlig observation.

Nyhetsbild

Laihelakvinnan som fick tio års fängelse vill nu slippa häktet

I RÄTTEN. Kvinnan som dömdes till tio års ovillkorligt fängelse för att ha dräpt en 60-årig kvinna har överklagat till Vasa hovrätt. Hon kräver dessutom att bli släppt på fri fot omedelbart.

Nyhetsbild

Våldsam uppgörelse i källare i Vasa – både bobollsträ och eggvapen i farten

I RÄTTEN. Två män från Vasa åtalas för grovt rån. De ska ha brukat grovt våld mot en 26-årig man och krävt honom på pengar. Motivet var skulder.

Nyhetsbild

Onecoin-rättegångarna skjuts upp – de åtalade får vänta länge än

De emotsedda rättegångarna som gäller den påstådda kryptovalutan Onecoin skjuts upp till tidigast hösten. Det är coronan som ställer till det.

Nyhetsbild

Ungdomar döms för traktorolycka i Smedsby – flickan undkom inte skadestånden

I RÄTTEN. Flickans agerande i traktorn var potentiellt livsfarligt. Nu döms hon för grovt äventyrande av trafiksäkerheten som ung förbrytare. Båda de dömda ungdomarna var berusade.

Nyhetsbild

HD-dom bakbinder åklagarna: "Det här kan urholka tron på rättssystemet"

Ett HD-prejudikat gör att hårdkokta brottslingar nu släpps på fri fot i väntan på dom. Även i fall där det yrkas på över sex års fängelse. Två pinfärska sådana fall i Vasa bekymrar åklagarna.

Nyhetsbild

Mannen som misshandlade kvinnan utanför sjukhuset överklagar – var också våldsam i fängelset

Mannen som överföll kvinnan utanför Vasa centralsjukhus i december överklagar sin dom. Han fick fem års fängelse men är inte riktigt nöjd med det.

Nyhetsbild

Stöldvågen i Vasatrakten verkar inte vara systematisk – men det är ändå läge att vara vaksam

De senaste veckorna har förvånansvärt många båtar och trailrar stulits runt Vasa. Men de flesta fallen verkar vara enskilda händelser. Däremot är det dags att börja låsa cyklarna nu.

Nyhetsbild

Karantänen påverkar inte narkotikamängden på gatan – men i fängelset börjar det märkas

På österbottniska gator finns det fortfarande droger i överflöd. Men i Vasa fängelse har kanalerna strypts eftersom besök är förbjudna. Därför har fångarna tagit till helt egna, klassiska knep.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet