Anders Eklund

anders.eklund@vasabladet.fi

Nyhetsbild

17-åriga Pinja har hittats välbehållen – långt hemifrån

Hon gick upp i rök under en joggingtur i centrala Kauhajoki den 4 februari och var borta i två veckor. Nu har hon hittats.

Nyhetsbild

Bilbranden i Roparnäs i helgen var anlagd – en man har erkänt

Bilen som förstördes i en brand i Roparnäs natten till söndag började inte brinna av sig själv. En man har erkänt skadegörelsen.

Nyhetsbild

Vasabo får långt fängelsestraff för grym förnedring – rättegången var hemlig

I RÄTTEN. En man från Vasa född på 1990-talet har gjort sig skyldig till ovanligt grymma brott. Han får över tre års fängelse för att ha utövat systematisk terror och grovt våld mot fyra personer.

Nyhetsbild

Skärpt straff för gevärmannen från Kristinestad – släktingen fick 200 hagel i ljumskarna

I RÄTTEN. Vasa hovrätt har höjt straffet för den man som sköt sin släkting med hagelgevär i Kristinestad för ett år sedan. Offret skadades svårt och fick bestående men.

Nyhetsbild

Vöråbor döms för miljöförstöring – dumpade och eldade upp byggavfall

I RÄTTEN. Två män från Vörå döms till böter för miljöförstöring. De dumpade en del byggnadsavfall i terrängen. Resten eldade de upp utan tillstånd.

Nyhetsbild

Närpesbo fick böter för trafikolycka med dödlig utgång – "Jag har gjort bort mig kapitalt", säger han

En krock i Närpes för snart två år sedan ledde till en äldre kvinnas död. Den åtalade mannen erkänner allt och döms för dödsvållande.

Nyhetsbild

Korsnäsbombaren är nu en fri man – gick fri efter mindre än fem år

Bilbomben i Korsnäs I december 2014 detonerade en spikfylld bomb på en kvinnas motorhuv i Korsnäs. Den skyldige mannen dömdes till nio års fängelse för mordförsök. Han gick fri efter ungefär halva tiden.

Nyhetsbild

Mystisk eldsvåda i Smedsby nu ett fall för tingsrätten

I RÄTTEN. I januari 2018 totalförstördes ett hus i Smedsby. Länge misstänkte man att det var en olycka. Men så hände något helt oväntat.

Nyhetsbild

Trio döms för att ha gillrat en fälla och misshandlat Vasakille med golfklubba

I RÄTTEN. Två män och en kvinna döms till fängelse för att ha våldfört sig på en ung man de inte hade så mycket till övers för. Han blev slagen med golfklubba och skuren i ansiktet.

Nyhetsbild

Ventilationsröret som landade i Raskasta Joulua-publiken år 2017 blir rättssak

Ett ventilationsrör och en ljusskena i Vasa ishall föll ner på publiken i december 2017. Nu tvistas det om vem som ska betala vad.

Nyhetsbild

Polisen om dödsolyckan i Vasa: "Bilisten verkar ha varit ouppmärksam"

VASA Det var en man i 80-årsåldern som omkom i trafikolyckan i Korsnäståget. Han gick på övergångsstället och hade nästan hunnit korsa vägen helt när han blev påkörd.

Nyhetsbild

Polisen utreder om det finns ny livsfarlig drog i Österbotten

Två dödsfall och tre personer intagna på sjukhus inom en vecka för vad som verkar vara kopplat till narkotika. Polisen undersöker nu febrilt om ärendena har samband.

Nyhetsbild

Bilförare dömd för krock i Oravais – 17-årig mc-förare tvingades väja, gled tiotals meter på asfalten och drämde in i bakdörren

I RÄTTEN. Han trodde mc-föraren var en långtradare. Den 17-åriga motorcyklisten skadades allvarligt och bilisten döms för vållande av personskada.

Nyhetsbild

Vasabo knivhögg sin kompis i halsen tio gånger – skyller på drogpsykos och ryska maffian

Ett rättsfall gällande mordförsök i Vasa innehåller ytterst ovanliga element. Bland dem ryska maffian, grava psykostillstånd och filmen "V for Vendetta".

Nyhetsbild

Pizzabagare var nära att dömas oskäligt hårt – får ny chans i Vasa hovrätt

50-åringen var nära att dömas två gånger om för att ha undanhållit sina inkomster från skatteförvaltningen. Det skulle ha blivit ett justitiemord men åklagaren förbarmade sig.

Nyhetsbild

Polisen: "Smygkameran i Vamk innehöll inget finkänsligt material"

Ärendet med kameran som smygfilmade i en unisextoalett i Vasa yrkeshögskola är nu under utredning. Man har tröskat igenom minneskortet och polisen har intresserat sig för en person i sammanhanget.

Nyhetsbild

Efter 1,5 liter hembränt slog Vasabon sin kompis med sax i ansiktet – fängelse väntar men än är han på fri fot

I RÄTTEN. En 36-årig man från Vasa döms till fängelse för att ha slagit sin fyllekompis med sax i huvudet. Åtalet var dråpförsök men våldet räckte inte riktigt till för att uppfylla kriterierna. Själv hade den dömde en helt egen version av händelserna.

Nyhetsbild

De gillrade fälla för Vasakille och slog honom med golfklubba och skar honom i ansiktet – två män och en kvinna åtalas

Förövarna hade hört att den 26-åriga mannen hade misshandlat sin ex-flickvän. Så de tog lagen i egna händer och använde en lockfågel för att komma offret nära. Våldet blev snabbt grovt.

Nyhetsbild

25-årig österbottning får fyra års fängelse – förföljde, misshandlade och våldtog kvinna flera gånger

I RÄTTEN. Han misshandlade henne, bröt sig in i hennes hem, hotade henne på de mest avskyvärda vis och våldtog henne flera gånger. Nu väntar fängelse – och stora skadestånd.

Nyhetsbild

Vasaföretagare åtalad för att ha mjölkat sina arbetstagare – de kräver företagaren på närmare 80 000 euro

I RÄTTEN. En Vasaföretagare åtalas för att ha betalat för lite lön och ibland inget alls åt sina anställda. De ex-anställda kräver honom nu på enorma summor i skadestånd för lidande.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet