Ann-Sofie Långvik

ann-sofie.langvik@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Ny hinderbana får tummen upp av Pörtombarnen – men i vinter får den maka på sig för skidåkarna

Ivern är stor när Pörtombarnen får bekanta sig med den nya hinderbanan vid spånbanan. De klättrar, hänger, kryper och springer. På söndag öppnar banan för allmänheten.

Nyhetsbild

Parkatti fick ny utmärkelse – valdes till påverkare av läkemedelssäkerheten

Närvårdaren Tarja Parkatti från Bötom valdes på torsdagen till årets påverkare av läkemedelssäkerheten för sina insatser när hon lyfte upp bristerna på vårdhemmet Ulrika i Kristinestad.

Nyhetsbild

Nu har de äntligen flyttat hem igen – två år efter branden

TEMA: Hus & hem. När hon hörde ljudet av utryckningsfordonen som körde förbi visste hon redan vart de var på väg. Stunden innan hade sambon Fredrik Grönlund ringt till Ann-Christine Ingves på jobbet på Andelsbanken i Kristinestad. Han sa: Huset brinner. Kom hem.

Nyhetsbild

Dynamos nya vd är en "mångkulturell" fixare som gillar utmaningar

Dynamos nya vd Stefan Malm har lätt för att engagera sig när han får fixa saker och lösa problem. Ett av hans stora intressen är att skruva på sin amerikanare, en Ford Gran Torino -74, V8. Den här sidan av hans mentalitet ligger delvis som grund till att han sökte tjänsten som vd för företagshuset Dynamo i Närpes.

Nyhetsbild

Tre kilometer riksväg i Bäckliden fick ny asfalt

Det fanns inte med på listan över beläggningsprojekt. Men nu har ett avsnitt av riksåttan på cirka tre kilometer norr om den så kallade Kasköviadukten i Närpes fått ny asfalt.

Nyhetsbild

Årets ungdomsarbetsgivare ser sommarjobbarna som en del av familjen: "Våra ungdomar är fantastiska"

"Ett familjeföretag där även de anställda ungdomarna är en del av familjen." Meningen är hämtad från motiveringarna till valet av årets ungdomsarbetsgivare i Närpes.

Nyhetsbild

Svalt intresse för fusionsprat i Närpes jämfört med i Kaskö

Intresset för att diskutera fusionen mellan Närpes och Kaskö är betydligt större i den mindre staden. När städerna ordnade informationsträffar i augusti lockade sex olika träffar i Närpes totalt 150 deltagare, medan 170 mötte upp för att ventilera fusionsfrågan på två möten i Kaskö.

Nyhetsbild

Fusionsutredaren Göran Honga: Kaskö kan inte spara sig ur problemet

Fusionsutredaren Göran Honga blev inte inbjuden till informationstillfällena i Kaskö och Närpes. I Kaskö var det en hel del som önskat få höra hans åsikter om stadens ekonomi och vad som händer om man röstar nej till fusion.

Nyhetsbild

Mysfaktorn kan bli hög på årets Slättens mat och mystik – och torget är fullbokat

Mysfaktorn väntas bli hög på Slättens mat och mystik i år. Fredagsmyset inramas musik av Bosniska orkestern och visor av Kalle Teir och Camilla Nordlund på torgscenen på fredag kväll.

Nyhetsbild

Bokfixaren Sara Söderbacka får nöta in alfabetet varje dag – och tycker att alla sorters böcker är bra

EN DAG MED: Sara Söderbacka. Det händer mer på ett bibliotek än besökarna upplever när de kommer in i den lugna, tysta miljön. Sydin har besökt stadsbiblioteket i Kristinestad, Wendelinska gården, som är Sara Söderbackas arbetsplats. Och där undrar vi om någon längre behöver en bok som Stereo Hifi-handboken från 1979.

Nyhetsbild

Caraway bygger ut med två lagerhallar för kummin i Finby

Caraway Finland i Närpes expanderar och bygger ut med två lagerhallar på fabriksområdet i Finby.

Nyhetsbild

Avhandling: Inget juridiskt hinder för undantagslov för skarvjakt

Där EU-kommissionen säger "förebygg allvarlig skada", kräver Finland att "allvarlig skada" ska uppstå innan den förhindras. Skadan ska därtill bevisas. Skarvförvaltningen i Finland skiljer sig tydligt från övriga Europa.

Nyhetsbild

LEDARE: Fler vuxna skapar en trygg skola

Ledare torsdag 29 augusti. Elevvården ser bra ut just nu i Kristinestad.

Nyhetsbild

Närpes vuxeninstitut hakar på trenden – kurs i ploggning är en av nyheterna i höst

Ploggning är en av höstens nyheter i Närpes vuxeninstituts kursutbud. Då ska deltagarna jogga och plocka skräp samtidigt.

Nyhetsbild

Två kuratorer och två skolcoacher stärker elevvården i Kristinestad

Elevvården i Kristinestad går från noll till hundra. Det är inte länge sedan skoleleverna var utan kurator, psykolog och andra vuxna resurspersoner. Nu har de fyra.

Nyhetsbild

Kuratorerna: "Vi vill hjälpa eleverna med precis allt de kommer med"

När Susanne Rounikko återvände till sitt jobb som skolkurator i Kristinestad efter två års föräldraledighet hade hon plötsligt en kollega. Det var hon inte bortskämd med tidigare.

Nyhetsbild

Högstadieelever om sin skolcoach: "Hon är najs och kan typ allt"

"Hon är bra. Hon kan typ allt. Hon dyker upp och kan svara på allt." Åttondeklassaren Sofie Lassfolk har inga problem med att hitta superlativ när hon beskriver skolcoachen Nathali Stenback.

Nyhetsbild

Språkinstitutet tog Norrgåsin på allvar

Att Institutet för de inhemska språken skulle engagera sig så helhjärtat i jakten på önamnet Norrgåsins ursprung i Sideby var en positiv överraskning för de inblandade. Det blev snabba ryck med namnfrågan.

Nyhetsbild

Dataombudsmannens byrå ser allvarligt på dataläckan i Kristinestad

Dataskyddsombudsmannen utreder om Kristinestad stad är skyldig att informera de berörda i den så kallade dataläckan, då datorer med känslig information såldes på loppis i Björneborg. Biträdande dataombudet ser allvarligt på saken.

Nyhetsbild

Fortfarande fler frågor än svar om dataskandalen i Kristinestad

Frågorna är fortfarande fler än svaren när det gäller de ur bruk tagna datorerna från Kristinestads hälsovårdscentral som såldes på en loppis i Björneborg. Än har polisen inte hunnit granska hårdskivorna för att se vad allt där fanns.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet