Ann-Sofie Långvik

ann-sofie.langvik@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Vände sig till förvaltningsdomstolen efter utebliven lönekorrigering

En tidigare lärare vid Söff  i Yttermark har vänt sig till Vasa förvaltningsdomstol för att upphäva ett nämndbeslut i Närpes, då hennes krav på retroaktiv lönehöjning avslogs.

Söff vill inrätta ny lärartjänst

Närpes vuxeninstitut och Söff vill inrätta ytterligare en lärartjänst från hösten. Bakgrunden är det ökade behovet av språkstudier för invandrare.

Nyhetsbild

Unga låtskrivare får proffshjälp inför MGP på läger i Lappfjärd

Elva österbottniska unga låtskrivare har precis tagit stora steg närmare musiktävlingen MGP. De deltar det här veckoslutet i ett start-up läger i Lappfjärds folkhögskola för att lära sig skriva bra låtar.

Nyhetsbild

På Vitsippan löper både snacket och maskorna

Ibland kommer Åldersros avdelningsskötare Kirsi Widberg till dagcentret Vitsippan bara för att få höra intressanta historier. Den varan finns det gott om runt kaffebordet.

Nyhetsbild

Efter The Voice of Finland – nu siktar Saana Staaf på jazz

Nu blickar Saana Staaf från Pörtom framåt med erfarenheterna av tv-sända tävlingen The Voice of Finland i kappsäcken. Hon säger att hon har lärt sig mycket och förstått nya saker.

Fondpengar ger nya medicinvagnar på äldreboenden i Närpes

Medicinvagnar ska göra läkemedelshanteringen på Villa Alina och Efraim och Villa Rosa och Holger säkrare.

Nyhetsbild

Närpes sänker hastighetsbegränsningar

Det brukar gå undan när bilarna kör längs Östanåkersvägen i Närpes. Theresia Lassander hoppas att en sänkning av fartbegränsningarna ska få folk att lätta på gaspedalen. Snart kommer  40 kilometer i timmen att gälla på området.

Nyhetsbild

Aquatex tar hand om 85 ton tvätt från stadens vårdinrättningar

Aquatex fortsätter att ta hand om tvätten från de olika vårdenheterna i Närpes. Det är fråga om mer än 85 ton tvätt årligen och kostnaderna uppskattas till 150 000 euro.

Gatulamporna byts ut i Närpes – utbyggnad inte nu aktuell

Nu byts väg- och gatulamporna ut i Närpes. De nuvarande lamporna byts ut till energisnåla ledarmaturer. Arbetet inleddes denna vecka i Töjby och Träskböle.

Hvc-sjukhuset i Närpes behöver mer personal

Hälsovårdscentralen i Närpes behöver mer personal i form av en sjukskötare på heltid och en kanslist på deltid åtminstone fram till årets slut.

Nyhetsbild

Helsingforsarkitekter planerar det nya högstadiet i Närpes

Den som har vägarna förbi skolcampuset i Kurikka kan titta lite extra på komplexet nästa gång. Samma arkitektbyrå, Luovaus Arkkitehdit oy, kommer att planera nya högstadiet i Närpes.

Nyhetsbild

Här är vägarna som får ny beläggning i Närpes i år

Ove Grandell i Böle väglag är glad när det äntligen blev deras tur att få stöd av Närpes stad för ytbeläggning av ett par vägar i byn. Också flera av stadens vägar och gator i Övermark och Pörtom kommer att få beläggning i år.

Nyhetsbild

Allt rött blir nytt på Mosedals idrottsplan

Banorna på Mosedals idrottsplan ska förbättras. Löparbanorna och hopplatserna ska förnyas och grusområdet vid släggburen får konstgräs.

Nyhetsbild

"Snäckskolan" godkändes med ändringar – ligger 1,3 miljoner över budget

Den snäckformade tillbyggnaden vid Mosebacke skola kunde omfattas av tekniska nämnden. Skissritningarna godkändes. Men det blev en hel del diskussion i nämnden, som bestämde att huset ska få plåttak, inte bitumenfilttak. Totalkostnaderna ligger 1,3 miljoner euro över budget.

Nyhetsbild

Ettorna och tvåorna vid Mosebacke får en snäckformad skola

När barnen kommer till skolan uppför backen blir en snäckformad byggnad det första de ser. Snäckan kommer att bli hem för undervisningen i årskurserna ett till två när tillbygget vid Mosebacke skola är klart. Det här enligt de skissritningar som tekniska nämnden tar ställning till på tisdag.

Nyhetsbild

Brahegårdens revy lovar ösa ur den lokala skattkistan

Gänget bakom Brahegårdens revy har haft att ösa ur, som vanligt. Lokalsamhället har bjudit på det ena och det andra som revymakarna kunnat frossa i. Premiär för  ”Såhe ere! Elä ere” är det på fredag.

Nyhetsbild

Västra Närpes skola får stor förskolegrupp i höst

I höst börjar 97 barn på ettan i skolorna i Närpes. 88 barn är hittills inskrivna i förskolan för nästa läsår.

Skoleleverna blir färre i Kaskö

Eleverna i de båda skolorna i Kaskö blir färre nästa läsår. 

Nyhetsbild

Få förskolebarn inskrivna i Korsnäs

Antalet förstaklassare i Korsnäs nästa år blir lika många som i fjol. Korsnäs kyrkoby skola får enligt elevinskrivningen dubbelt så många elever på ettan, men Taklax och Molpe får färre nybörjare.

Nyhetsbild

Äldre på landet mår bäst

Traditionen att ta hand om var­andra är starkare på landsbygden.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet