Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Ulrika har känsla för sten

JAKOBSTAD Ljudet när hon slår i flintan är svårt att beskriva, hårt men ändå dovt. En stor del av pilspetsarna hon tillverkar blir smycken, men bland kunderna finns också bågskyttar och jägare.

Nyhetsbild

Jakobstadsföretaget Risako byter inriktning – satsar på stilanalys

JAKOBSTAD Heidi Keskitalo har jobbat med hantverk och kläder i hela sitt vuxna liv. Men nu har hon valt en ny inriktning för sitt företag Risako, och för sig själv.

Nyhetsbild

Tor-Erik har upplevt Larsmo skärgård i över sju decennier: Vi människor har ansvar för balansen

Tor-Erik Johansson har rört sig i Larsmo skärgård i över sju decennier. Han har sett hur människans aktiviteter påverkar både land och hav och säger att det är vår skyldighet att se till att naturen är i balans.

Nyhetsbild

Malin Henriksson vill bo nära havet

VASA För biologen Malin Henriksson är kanoten det perfekta färdmedlet i vår stenrika skärgård. De som följer "Oktobernilam" på instagram får ofta se vyer från vattenbrynet.

Nyhetsbild

Fler och större uteserveringar i Jakobstad – "Den här sommaren blir en testperiod"

JAKOBSTAD Coronosommaren 2020 blir också de stora uteserveringarnas sommar. I Jakobstad får många nya och större uteserveringar skapas tack vare ett initiativ från Citygruppen.

Nyhetsbild

Staden fortsätter sköta husvagnsområdet

JAKOBSTAD Som väntat blev det en lång diskussion kring förslaget att överlåta administrationen av husvagnsområdet i Fäboda till husvagnsföreningen.

Nyhetsbild

Försiktig optimism efter onsdagens möte – lobbningen för flygtrafiken fortsätter

KRONOBY Inga löften men en diskussion i positiv anda. Så beskriver Concordias vd Jarl Sundqvist diskussionen med Finnairs operativa ledning.

Nyhetsbild

Sunneva Niskanen fortsätter satsa på träning för kvinnor – förstorar gym i Jakobstad

JAKOBSTAD I höstas öppnades Jakobstads enda gym för kvinnor. Ägaren Sunneva Niskanen är överraskad av den stora efterfrågan på ledda timmar.

Nyhetsbild

Ingmar Juselius – rektorn som gillar träningskläder

JAKOBSTAD Yrkesvalet föll sig ganska naturligt för lärarsonen som växte upp i en skola i Oravais. Efter 36 år i Bosund skola är det dags för Ingmar Juselius att tacka för sig.

Nyhetsbild

Helene Schjerfbeck inspirerar målande damer

JAKOBSTAD På stadsbiblioteket i Jakobstad hänger ett urval av Helene Schjerfbecks konstnärliga produktion. Tavlorna är kopior målade av Friska Tags konstgrupp ”Måla med Kerstin”.

Nyhetsbild

Samtalen till 70-plusssarna avslutade – "positivt och berörande"

JAKOBSTAD En del samtal har varit långa medan andra bara konstaterat att allt är ok. Nu har en stor del av stadsborna som fyllt 70 år blivit kontaktade.

Nyhetsbild

Beslut om hopptornet bollas fram och tillbaka

JAKOBSTAD Ett av stadens landmärken, hopptornet på Kittholmen är nu renoverat och färdigt att tas i bruk. Men kommer någon att få dyka ner i vattnet från de olika avsatserna i sommar?

Nyhetsbild

Simhallen öppnar för motionärer och simskola

JAKOBSTAD De tre första veckorna i juni är det möjligt att simma i bassängerna igen. Men för att man ska kunna hålla extra rent är öppettiderna begränsade.

Nyhetsbild

Ekstrand in som stadsdirektörens ersättare i Jakobstad

JAKOBSTAD Stadsjurist Anne Ekstrand är stadsdirektörens ersättare och därför kommer hon att ta över rodret när Kristina Stenman lämnar uppdraget i sommar.

Nyhetsbild

Fler ställen att parkera i Jakobstads centrum

JAKOBSTAD Parkeringsmöjligheterna är ett ständigt diskussionsämne i Jakobstad. I april tog Harri Kotimäki, tf verkschef, beslutet att tillåta parkering på torget efter ett önskemål från Citygruppen.

Nyhetsbild

Nu förverkligar han drömmen om småstadslivet

NYKARLEBY Den här sommaren blir speciell för Peter Bergfeldt som ska bo och arbeta i Nykarleby. Han är född i staden men har inte bott där sedan han var 17 år.

Nyhetsbild

Eija Porkola öppnar Tyyneläfilial i Jakobstad

JAKOBSTAD Hon är kanske mest känd för sina personliga och finurliga tomtar. Men Eija Porkola är också en ivrig samlare med textilier och allmoge som specialitet.

Nyhetsbild

Jakobs dagar firas främst på nätet i år

JAKOBSTAD Lite nostalgi och tillbakablickar varvade med en del nytt. Så tänker Finn Jakobstad att årets digitala version av Jakobs dagar ska vara.

Nyhetsbild

Speeddejta på Optima

JAKOBSTAD Huset är tomt på studerande men det betyder inte att verksamheten gått i stå. Nu arbetar studie- och arbetslivskoordinatorerna aktivt med planeringen.

Nyhetsbild

Tänker stanna länge i babybubblan med barn nummer två

JAKOBSTAD I år firar Jannike Snellman Sundström och Björn Sundström mors dag som tvåbarnsföräldrar. Den här gången vill Jannike njuta av att vara ledig och ta en promenad, eller sitta i trädgården och bara vara.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet