Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Naturen är Susannes förråd: "Det gör inget om man misslyckas"

Blommor och växter behöver inte vara färska för att vara vackra. Floristen Susanne Backa-Norrena älskar hortensia som är lika snygg torkad som färsk.

Nyhetsbild

"Hoppas vi slipper distansundervisning"

JAKOBSTAD Gymnasieungdomar i Jakobstad hoppas att handhygien och sunt förnuft ska räcka för att undvika smittspridning i skolan. Distansundervisning är sämsta alternativet tycker de.

Nyhetsbild

Nu packas paketen till flyktingbarnen på Lesbos

JAKOBSTAD Tusentals flyktingar sover på gatorna, i olivlundar och på parkeringsplatser. En del av dem är nyfödda. När Astrid Nikula såg reportaget om Morias barn kände hon att hon måste göra något.

Nyhetsbild

Jakobstad går back också 2020

JAKOBSTAD Coronapandemin påverkar ekonomin i kommunerna med större utgifter, mindre inkomster men också vissa sparmöjligheter och ökade statsandelar.

Nyhetsbild

På lördag är det curry time – indisk street food i Jakobstad

JAKOBSTAD Äkta indisk mat men anpassad till finländska smaklökar. Det ska Sanjida Alam och Mohammad Abul Hasan servera ur luckan på sin matcontainer "Curry time".

Nyhetsbild

Skärgårdsleden i Öja är farbar men lite mer krävande än normalt

KARLEBY Öja skärgårdsled hålls i mycket gott skick tack vare några eldsjälar som rycker ut och fixar när det behövs. Men stormen Aila ställde till mer förödelse än de rår på just nu.

Varvet får ny detaljplan

JAKOBSTAD Varvet är numera främst ett bostadsområde därför behövs det också en ny detaljplan för området.

Nyhetsbild

Planer på padelhall i Jakobstad

JAKOBSTAD Det svenska bolaget Rusk ab har visat intresse för tomten bredvid Tenniscenter i Bonäs. Planen är att bygga en padelhall.

Nyhetsbild

KD vill göra Jakobstad cykelvänligt

JAKOBSTAD KD-gruppen i Jakobstad vill med en fullmäktigemotion göra staden mer cykelvänligt.

Nyhetsbild

Lång diskussion om vårdreformen – vikten av tvåspråkighet också på tapeten

JAKOBSTAD Efter både förhandlingspaus och en lång debatt godkände stadsfullmäktige i Jakobstad stadens utlåtande om den pågående vårdreformen.

Nyhetsbild

Henriksson vill att staden funderar på skattehöjningen

JAKOBSTAD Diskussionen om budgetramarna präglades av behovet att spara, fram för allt genom att se över strukturerna inom staden.

Nyhetsbild

Glest i montrarna på hemma-mässan

KARLEBY Hemma är ett bra tema för en mässa i coronatider. Men kring lunchtid på lördagen var de som strosade på fiskmarknaden på Sundstranden betydligt fler än de som betalade 14 euro i inträde till hallen.

Nyhetsbild

Tre kök blev ett – "Nu sparar vi väldigt mycket tid på att ha allt samlat"

JAKOBSTAD Studerande och kökspersonal jobbar nu sida vid sida i det stora moderna köket. Optimas renovering är klar och användarna är nöjda även om allt ännu söker sina former.

Nyhetsbild

Torsdag är den stora butiksdagen – Lidl slog upp dörrarna efter renoveringen

JAKOBSTAD Det är ingen slump att Lidl väljer att öppna den nyrenoverade butiken i Jakobstad på en torsdag. Det är den dag i veckan då de flesta storhandlar.

Nyhetsbild

Finnair börjar och slutar flyga till Kronoby

JAKOBSTAD Finnair startar trafiken till Kronoby och fyra andra flygplatser från den 25 oktober. Men redan i mars 2021 är det troligen slut med den reguljära trafiken för Finnairs del.

Nyhetsbild

Lamt intresse för rävskinnen – bara vart femte skinn såldes

JAKOBSTAD När Saga Furs septemberauktion avslutades kunde man konstatera att försäljningen av rävskinn blev en besvikelse. Resultatet var väntat eftersom de viktigaste köparna uteblivit.

Nyhetsbild

DJ Bunuel fick Jeppis att svänga

JAKOBSTAD Han har varit skolkompis med Andy McCoy och turnerat med Hurriganes. Det som Måns Strömberg inte vet om musik är knappt värt att veta. De flesta känner honom som Bunuel, dj och radioröst.

Nyhetsbild

Lite svårare att avboka Vippariskjuts då telefontiden kortats

JAKOBSTAD Vippari är en form av kollektivtrafik inom staden Jakobstad. Resorna bokas minst två timmar i förväg. Men ibland kan det vara omöjligt att avboka en resa.

Nyhetsbild

Strama ramar och höjt skattöre i Jakobstad – 6,5 miljoner ska bort

JAKOBSTAD Coronaläget gör att ekonomiska utvecklingen är svår att förutspå. Därför fastslår Jakobstad budgetramarna först nu i september. Krav på prioritering och budgetdisciplin väntar enheterna.

Nyhetsbild

Snart startar sökandet efter ny stadsdirektör

JAKOBSTAD Stadsstyrelsen har diskuterat vilken typ av direktör staden ska söka efter. En annons är också formulerad men ska ännu godkännas av de politiska grupperingarna.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet