Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Samarbete viktigast av allt för turistföretagare

JAKOBSTAD Nio personer i turismbranschen har gjort läroavtal med Optima. De jobbar på att skapa nätverk men ser också behovet av en koordinator.

Nyhetsbild

The Mirror publicerar smygtagna bilder från österbottniska farmer

En brittisk realitytv-stjärna har tillsammans med "Oikeutta eläimille" i hemlighet besökt farmer i Finland. Nu publicerar "The Mirror" deras bilder och berättelser.

Nyhetsbild

Fäboda experience- teambuilding och utomhusupplevelser

JAKOBSTAD Främst riktar de sig till företag och organisationer. Under en eller flera temadagar skapar de en arena där människor får utvecklas både som individer och i grupp.

Nyhetsbild

Mats Nylund: Ideologi inte fakta bakom köttbojkott

JAKOBSTAD SLC:s ordförande Mats Nylund har stor tillit till de nationella kostrekommendationerna. Därför får uppmaningar till köttbojkott av miljöskäl honom att resa ragg.

Nyhetsbild

Ungdomar om droger: Viktigt att föräldrar har koll

JAKOBSTAD De är väl medvetna om att det förekommer en hel del droger på stan. Johannes, Jonas och Jim säger att föräldrar måste ta sitt ansvar och kolla upp vad barnen sysslar med.

Nyhetsbild

Gamla skepp i fokus i Jakobstad

JAKOBSTAD Bogserbåten Tolvan byggdes för den amerikanska arméns behov men köptes till Finland 1946. Ett par år senare kom båten till Jakobstad där den försågs med isbrytarstäv.

Nyhetsbild

Motionstrappa planeras i Jakobstad

JAKOBSTAD De finns redan i många städer och är uppskattade av såväl idrottare som motionärer. Motionstrappor kan användas på många olika sätt.

Nyhetsbild

Skippa korsordet och ta en promenad så stärker du minnet

JAKOBSTAD Sanningar är inte alltid så trevliga konstaterar Christoph Treier. Till exempel kan det vara trist att få veta att korsord inte stimulerar hjärnan speciellt mycket.

Nyhetsbild

UPM vill skänka cikoriamuseet till staden

JAKOBSTAD Cikoriafabriken som tillhört familjen Schauman är till salu för en symbolisk summa. UPM:s fastighetsbolag som numera äger fabriken bjuder ut byggnaderna åt staden Jakobstad.

Nyhetsbild

Traditionell höstmarknad i Jakobstad

JAKOBSTAD Ballonger, metervis med lakrits och kringlor. På fredag och lördag den är det höstmarknad i Jakobstad och utbudet är traditionellt.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey vill driva Fantasea

JAKOBSTAD De har redan visat att de kan sköta en campingplats. Nu har föreningen Jeppis Hockey meddelat staden att de också vill ta hand om Fantasea till sommaren.

Nyhetsbild

Annika Rak: Personligheten försvinner inte med cancern

JAKOBSTAD Hon tog beskedet om bröstcancer ganska lugnt. Men när läkaren ville ta bort hela bröstet trots att tumören bara var liten som en ärta började hon leta efter alternativ.

Nyhetsbild

Sanering av skyttebanan en dyr affär

JAKOBSTAD Staden Jakobstad har via ett byte med skytteföreningen införskaffat ett markområde som tidigare använts som skyttebana. Området ska bli industritomter men måste först saneras.

Nyhetsbild

Stadsstyrelsen har inte behandlat Ekofishavtal

JAKOBSTAD I ett skriftligt spörsmål undrade Anna-Maija Lyyra om stadsstyrelsen kände till avtalet mellan Ekofish och stadens dotterbolag Jakobstads Hamn. Svaret är nej.

Nyhetsbild

Servicen på Malmska utvecklas via projekt – tappet till Soite ska också stävjas

JAKOBSTAD En rad specialister från Vasa arbetar på Malmska någon dag i veckan. De som behöver specialistvård ska inte tvingas välja mellan Karleby och Vasa utan får vård på hemmaplan.

Nyhetsbild

Viola Enström vet hur man sköter tänderna rätt

NYKARLEBY Hos tandhygienisten Viola Enström får kunderna inte bara sina tänder putsade från tandsten och plack. Hon lägger också tid på att lära ut hur tänderna sköts på rätt sätt.

Nyhetsbild

Ulrika Fagernäs ser människors färger

JAKOBSTAD Vid första anblicken ser tavlorna ut som färgstarka cirklar. Men bakom ytan finns människor och historier. Konstnären Ulrika Fagernäs ser saker som andra inte alltid uppfattar.

Nyhetsbild

Susan Snellman hittade hem – "Jag har nästan inte fattat att det här är vårt hem"

JAKOBSTAD Flera lager med tjocka tapeter, ett halvfärdigt kök och massor av bråte. Det var synen som mötte Susan Snellman när hon gick på husvisning. Men hon såg möjligheterna och slog till.

Nyhetsbild

Jakobstad söker två ledande tjänstemän

JAKOBSTAD Båda tjänsterna har skötts med vikarier men nu lediganslås de för en mer permanent lösning.

Nyhetsbild

Kvinnor lär sig självförsvar på kortkurs

JAKOBSTAD Vill du kunna hantera hotfulla situationer och känna dig tryggare? Nu arrangerar Krav Magaföreningen i Jakobstad en gratiskurs i självförsvar för kvinnor.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet