Ekonomi 12.7.2021

Patrik vill göra strandlivet lite roligare med Homecation

JAKOBSTAD Patrik Wik gillar inte att ligga i solen och ta det lugnt. När han inte hittade de aktiviteter han sökte på stranden bestämde han sig för att göra något åt det.

Lokalt 8.7.2021

En trädgård med många sittplatser

JAKOBSTAD Lekstugan har förvandlats till en trädgårdspub och det vackra glashuset är inrett för sköna stunder. Nina Cederberg gillar att skapa helheter och det syns även i trädgården.

Lokalt 7.7.2021

9 ton sand senare har Edsevö en padelhall – ett skonsamt alternativ med låga teknikkrav

PEDERSÖRE I en splitterny hall i Edsevö har tre padelbanor anlagts. Nio ton sand gör golvet lagom studsigt för racketsporten som får allt fler anhängare.

Sport 4.7.2021

52 kilometer på heta stigar

FRIIDROTT Årets Uttertrail lär nog gå till historien som ett av Falkens hetaste lopp. När de som skulle springa hela distansen gav sig iväg klockan 8 var det ännu drägligt, men hettan tilltog snabbt.

Kultur 3.7.2021

Kropp i olika former på biblioteket

JAKOBSTAD Kropp är temat för Jakartes sommargalleri. Konstnärerna har tolkat uppgiften på väldigt olika sätt, en del väldigt konkret andra mer abstrakt.

Lokalt 3.7.2021

Hon har lärt sig att skippa prestationskraven

JAKOBSTAD Annette Parkkinen har jobbat en stor del av sitt yrkesverksamma liv inom vården. Men i samband med en utmattning tog hon steget vidare och satsar nu på friskvård.

Lokalt 2.7.2021

Ett litet paradis på 140 kvadrat – "helt klart värt allt arbete"

JAKOBSTAD Mängder av blommor och en hel del ätbart får plats i Johanna Nymarks lilla radhusträdgård. Noggrann planering är hemligheten då kvadratmetrarna är begränsade.

Lokalt 24.6.2021

Två vill bli rektor för Kyrkostrands skola

JAKOBSTAD Tjänsten lockade två sökande.

Lokalt 23.6.2021

Vetenskapsseminarium i Jakobstad – pandemier ett av föreläsningsämnena

JAKOBSTAD I tider av fake news och vaccinmotståndare behövs saklig information om hälsorelaterade frågor. På Social- och hälsovetenskapsdagarna i november är pandemier ett av ämnena.

Lokalt 23.6.2021

Michael Björklund hälsar på korna i Skutnabba och gör film

JAKOBSTAD Det är alltid roligt att lära sig nya saker och träffa nya människor säger kändiskocken och Robinsonvinnaren Michael Björklund som även samarbetar med Snellmans.

Lokalt 22.6.2021

Ebba och Andelsbanken med i planerna för Irjalakvarteret

JAKOBSTAD Snart ska bygglov sökas och om allt går enligt planerna startar rivningsarbetet redan i år. Det innebär att sjuvåningshuset i centrum kan stå klart 2023.

Lokalt 21.6.2021

Nu finns guide som hjälper dig bli naturföretagare

JAKOBSTAD Kaffet kokas över öppen eld och bullarna kommer från lokalbageriet. Nu är guideboken om naturens hälsoeffekter och hållbart företagande färdig. Lanseringen sker i Pörkenäs bland tusentals myggor.

Lokalt 19.6.2021

Lyckoboda goes luxury – internationell lyx är det nya mönstret

JAKOBSTAD Designkonceptet Lyckoboda är skapat utgående från  Kristina Kettunens tankar, rötter och arv. Tradition och hantverk är grunden, nu är det dags att ta ett steg mot framtiden.

Lokalt 16.6.2021

Mustanger visas upp vid Vagnshallen – Livemusik med Järvenpää på scen

JAKOBSTAD Ford Mustang är ett populärt märke bland fordonsentusiaster i Österbotten. På lördag kommer en hel del Mustanger att rulla på vägarna mot Jakobstad.

Lokalt 14.6.2021

Applåder för höjt parkbidrag

JAKOBSTAD Applåder i fullmäktigesalen hör inte till vanligheterna. Men på sittande fullmäktiges sista möte hände det.

Lokalt 14.6.2021

Borgen för torgparkeringen väckte diskussion

JAKOBSTAD Jakobstads Torgparkering Ab anhåller om stadens borgen för ett lån på 2,3 miljoner. Stadens borgen behövs för 948 000 euro.

Lokalt 14.6.2021

Tre kvinnor i topp i Jakobstad – Rantala: Resultatet visar att en kvinna i min ålder också behövs

JAKOBSTAD Valresultatet visar att kvinnorna har en stark ställning i Jakobstadspolitiken, 3 kvinnor toppar listan och av de 10 med mest röster är 6 kvinnor.

Lokalt 13.6.2021

Många nya i Jakobstadspolitiken – rösträkningen drog ut på tiden

JAKOBSTAD Det blev en riktigt seg valkväll i Jakobstad där rösträkningen drog ut på tiden. Nervösa kandidater såg sina namn åka in och ut på listan över invalda.

Lokalt 12.6.2021

Sommarens evenemang planeras för fullt – "Tveka inte att ta kontakt"

JAKOBSTAD Både Finn Jakobstad och Jakobstadsnejdens veteranbilssällskap tror på en normal sommar med Jakobs dagar och Jutbackamarknad.

Lokalt 11.6.2021

Karin Mäenpää letar efter det unika – "Jag vill passa på att ta ut svängarna nu"

JAKOBSTAD Med erfarenheter från modebranschen och restaurangvärlden är Karin Mäenpää nu mitt uppe i studierna till grafisk designer. Hon gillar uttryckssättets mångfald.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande