Björn Bredbacka

bjorn.bredbacka@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Efter tunga starten – Myran förstärker försvaret

FOTBOLL Efter 23 insläppta mål på fem matcher får IK Myran in en välkommen förstärkning i mittförsvaret.

Nyhetsbild

Muik värvar från Jeppis

ISHOCKEY Muik som nyligen fick grönt ljus för spel i Finlandsserien har värvat en spelare från Jeppis Hockey. Det handlar om en spelare som snittade nästan en poäng per match i division två.

Nyhetsbild

Takamäki tillbaka – då komponerar Käcko om backlinjen

FOTBOLL Allt tyder på att en av Jaros tre namnstarka mittbackar får ta klivet ut till höger i kvällens bortamatch mot KTP. Otto Hirvonen inleder på bänken.

Nyhetsbild

Nöjda silvermedaljörer från Östensö

STAFETTKARNEVALEN Superbra! Otroligt! Det var reaktionerna från löparna i Östensö sedan det stod klart att de hade fixat en fin silvermedalj till sin skola.

Bra insats av Näs i grässtafetten

STAFETTKARNEVLAEN Näs skola från Larsmo hölls sig framme på 12x80 meter mixed för årskurserna 1-6. Larsmoskolan var bara en sekund från medalj 1,4 sekunder från guldet.

Nyhetsbild

Spektakulärt upplopp när Oxhamns tog silver

STAFETTKARNEVALEN Det var dramatik av ovanligt slag på högstadiernas svenska stafett. Oxhamns gick i mål som trea men fick till slut ta emot silvermedaljerna.

Nära brons för Jakobstads Gymnasium

STAFETTKARNEVALEN Inför finalen på 4x100 meter för pojkar andra stadiet stod det klart att Jakobstds Gymnasium hade chans på medalj, det var också snubblande nära.

Oxhamns tappade pinnen och medaljen

STAFETTKARNEVALEN Oxhamns pojkar såg mycket starka ut på grässtafetten 18x100 meter. Men en tappad minne förstörde förmodligen medaljfesten.

Nyhetsbild

Video: Hård kamp också på läktaren

STAFETTKARNEVALEN En stor del av stämningen på stafettkarnevalen är den inramning som hejarklackarna bjuder på. I år samsas vitt skilda teman som racing och återvinning på läktarna.

Nyhetsbild

Oxhamns flickor fixade brons i gatustafetten

STAFETTKARNEVALEN Det var en jämn kamp i täten och Oxhamns var till och med en del av segerdiskussionen. Men till slut blev det ett brons som flickorna var mycket nöjda med.

Nyhetsbild

Muik fick plats i Finlandsserien

ISHOCKEY Muik kommer att spela i Finlandsserien också nästa år. Det står klart sedan hockeyförbundet delat ut licenserna inför 2019–20.

Nyhetsbild

Starkt försöksheat av Östensö

STAFETTKARNEVALEN Det lutkar medaljchans för Östensö skola på 5x80 meter. Det vittnar fredagens finfina försökstid om.

Nyhetsbild

Bildspel: Karnevalen har startat

STAFETTKARNEVALEN Stafettfesten är i gång. Den första finalen är löpt och en hel helg med häftiga dueller väntar.

Nyhetsbild

Karta uppdateras – helikopter i farten i Jakobstad

JAKOBSTAD På fredag eller lördag kommer en helikopter att cirkla över delar av Jakobstad. Uppgiften är att fotografera staden ovanifrån för att uppdatera baskartan över Jakobstad.

Nyhetsbild

Tre församlingar blir en – i Pedersöre är man redo

PEDERSÖRE De tre församlingarna i Pedersöre fick som de ville. Nu börjar det hårda arbetet för att få ordning på ekonomin. Charles Östman tror att det går att spara på personal och fastigheter.

Nyhetsbild

Bo-Göran Åstrand: Den enklaste lösningen men inte den bästa

JAKOBSTAD Det är med viss besvikelse kyrkoherde Bo-Göran Åstrand tagit emot det andra utlåtandet från domkapitlet. Han tror risken för att det snart är dags för en ny process är stor.

Nyhetsbild

Muik förlängde med flera spelare – trotjänare fortsätter

ISHOCKEY Muik har gjort klart med ytterligare sju spelare inför nästa säsong. I samtliga fall handlar det om kontraktsförlängningar.

Nyhetsbild

Domkapitlet höll fast vid sin linje – Jakobstad utanför fusionen

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE Domkapitlet har sagt sitt. Nu talar allt för en fusion mellan de tre församlingarna i Pedersöre. Jakobstad får fortsätta på egen hand. Det är osannolikt att kyrkostyrelsen ändrar beslutet.

Nyhetsbild

Amerikanska bilar tar plats i centrum – ACC vill skapa ny tradition

JAKOBSTAD I fjol fyllde ACC 40 år. Det firade man med en cruisingdag som lockade mycket folk. Nu vill föreningen upprepa konceptet, på lördag är det dags igen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet