Björn Bredbacka

bjorn.bredbacka@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Muik förstärker tränarteamet – Ittonen får hjälp av Isaksson

ISHOCKEY Efter den svaga inledningen på säsongen väljer Muik att agera. Marcus Ittonen som har skött tränarsysslan ensam får hjälp av lagledaren Tommy Isaksson.

Nyhetsbild

Yle: TPS vill inte spela i Karleby

FOTBOLL TPS accepterar inte att beslut om spelort för söndagens kvalmatch fattas först på söndag. Det rapporterar Yle Sporten, som har varit i kontakt med Tommi Pikkarainen.

Nyhetsbild

Genero vill växa i Sverige – öppnar kontor i Stockholm

JAKOBSTAD Marknadsföringsbyrån Genero utvidgar sin verksamhet med att öppna ett kontor i Stockholm vid årsskiftet.

Nyhetsbild

Holländer besviken med spelet framför eget mål

INNEBANDY För snälla framför eget mål. Det var tränare Robin Holländers förklaring till att lördagens derby och seriefinal slutade i säsongens första förlust.

Nyhetsbild

Blue Fox föll i tätt derby

INNEBANDY I ett jämnt och och spännande derby var det SB Vaasa som till slut var vassast och orsakade Blue Fox första förlust för säsongen.

Nyhetsbild

Nytt nederlag för Muik – "Ett riktigt bottennapp"

ISHOCKEY Tränaren Marcus Ittonen var mäkta irriterad över Muiks prestation i Seinäjoki. Målvakten Mathias Biskop får rena papper, annars var det underkänt över hela linjen.

Nyhetsbild

Tidigare Jarospelare tränar RoPS

FOTBOLL En av pjäserna från alla tiders Jarolag tar över som tränare för RoPS.

Nyhetsbild

Ny rysk back klar för Muik – spelklar redan i kväll

ISHOCKEY Muik Hockey fortsätter att rusta upp med krafter utifrån. I dag har laget gjort klart med en sjunde utländsk förstärkning. Backen Victor Volkov debuterar redan i kväll.

Nyhetsbild

Derby och seriefinal – glödhett derby väntar i Stjärnhallen

INNEBANDY Ett mycket bekant derbymotstånd på lördag och en helt ny motståndare i cupen på söndag. Det är en intressant innebandyhelg som väntar i Nykarleby.

Nyhetsbild

Lepplax tog viktig bortaseger: Det börjar se bättre ut

ISHOCKEY IFK Lepplax har haft en tung start på årets division 2. Men borta mot KoMu fick laget ihop spelet och bjöd på en övertygande insats.

Nyhetsbild

Ny krock i olycksdrabbad korsning

JAKOBSTAD Krockar i korsningen Storgatan - Trädgårdsgatan är långt i från ovanliga. På tisdagseftermiddagen var det dags igen. Som tur var kom ingen till skada.

Nyhetsbild

Jennifer Granqvist framme i oroligt Barcelona: Vi blev tillsagda att kliva av bussen

Jennifer Granqvist drog en lättnadens suck när allt verkade lugnt på flygfältet i Barcelona. Men närmare centrum väntade oroligheterna.

Nyhetsbild

Nykarleby församling kan be JO utreda fallet Nathanael

NYKARLEBY Handläggningen av Nathanael Taher Ahmadys asylansökan bör utredas. Frågan är vem som ska göra anmälan till JO. Församlingsrådet i Nykarleby församling ska fundera kring om det är dess uppgift.

Nyhetsbild

Hjulfors leder LFF: "Jag är styrelsens arbetshandske"

JAKOBSTAD Efter 45 år inom industrin väntar en ny utmaning för Per-Ole Hjulfors. Han säger att tanken på det nya jobbet har gett honom mycket energi och poängterar att LFF:s mål inte är att så snabbt som möjligt bryta sig ur folkkyrkan.

Nyhetsbild

Muik försöker vända trenden i Kalajoki – lånar in backprofil från Lepplax

ISHOCKEY I kväll är det något av ett derby i Finlandsserien. Muik Hockey åker till Kalajoki för att försöka ta en efterlängtad seger.

Nyhetsbild

Beväpnad man greps i Karleby – skadade polis under transporten

KARLEBY Natten mot onsdag ryckte polisen i Karleby ut till en lägenhet i Stenängen. När polisen var på väg in i lägenheten upptäckte de att mannen som bodde där var dubbelt beväpnad.

Nyhetsbild

Långa höstresor för JBK – bortamatcher i Rovaniemi och Kuopio

FOTBOLL JBK hade inget flyt alls när höstens slutserie i division två fick sitt matchprogram. Det blev två långa resor till under en säsong som pågår långt in i oktober.

Nyhetsbild

Ammoniak läckte ut i Kronoby – ingen fara för människor

KRONOBY UPPDATERAD. Det har läckt ut ammoniak i en terminalbyggnad på Storåvägen i Kronoby. Larmet kom vid kvart före åtta på tisdagsmorgonen.

Nyhetsbild

Årets andra poäng för Komarov

ISHOCKEY Natten till måndag tog New York Islanders årets första seger. Patrik Laine hittade visserligen rätt, men det hjälpte inte för Winnipeg.

Nyhetsbild

Muik-tränaren efterlyser raka rör: "Allt behöver inte se ut som en highlight-video"

ISHOCKEY Efter fjärde raka förlusten konstaterar tränaren Marcus Ittonen att det är tungt. Han vill se ett Muik som spelar enklare hockey.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet