Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Björn Stenbacka

bjorn.stenbacka@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Björn Stenbacka: Aktias strategiska val drabbar "vanliga" bankkunder

Aktia uppstod ur sparbanksrörelsen, en rörelse med egen ideologi, "sparbanksideologin". Grundbulten i den ideologin är att banken finns till för kunderna, skriver Björn Stenbacka i sin kommentar.

Nyhetsbild

Wärtsilä levererar motorer och teknik till fartygsbygge i Kina

Wärtsilä har fått en stor beställning av utrustning till två RoPax-fartyg. Ordern är värd 30 miljoner euro. Fartygen byggs i Kina.

Nyhetsbild

Cramo säljs till Holland

Ännu ett finländskt börsbolag säljs till utlandet. Denna gång är det Cramo som säljs till Holland. Budet är 13,25 euro per aktie.

Nyhetsbild

Ny affärsfastighet i Stenhaga snart fylld – Kone Nygård ska sälja motorcyklar

VASA Byggkoncernen Wasa Group har snart fyllt den nya affärsfastigheten på Kvartsgatan 2 i Stenhaga med hyresgäster. Klart är att Kone Nygård Maskin ska börja sälja motorcyklar och mopeder i Stenhaga.

Nyhetsbild

Wärtsilä: 92 fast anställda får gå – 75 i Vasa

200 jobb var hotade när Wärtsilä inledde samarbetsförhandlingarna i september. Nu är det klart att 92 fast anställda får gå. Av dessa jobbar 75 i Vasa, 5 i Åbo och 12 i Helsingfors.

Nyhetsbild

Granlund köpte ingenjörsbyrå i Alavo

Granlund Österbotten, som specialiserat sig på hus- och fastighetsteknik, har köpt en ingenjörsbyrå i Alavo. Det uppköpta företaget är Sartekno, med sex anställda.

Nyhetsbild

Wärtsiläs arbetsmiljö i Helsingfors prisas

Wärtsilä har med hjälp av den så kallade Leesman-metoden mätt hur nöjda de anställda är med att jobba i Helsinki Campus. Mätningarna visar att de anställda är både stolta och nöjda över att få arbeta i de nyrenoverade utrymmena.

Nyhetsbild

Heidi Paalatie: "Vindkraften står på egna ben"

Vinkraften står på egna ben, eller rättare sagt torn. Investeringarna i vindkraft fortsätter och inom fem år finns det också flera havsbaserade parker. Det säger Heidi Paalatie, operativ direktör inom Finlands vindkraftförening, på besök i Vasa.

Nyhetsbild

Björn Stenbacka: Mehiläinen har hittat honungsburken

Bin (mehiläinen) kan välja bort handlingar som leder till osäker utkomst. Det visar forskningen. När Mehiläinen köper Pihlajalinna och Promedi är det en handling som leder till säker inkomst. Mehiläinen har hittat honungsburken i Finland.

Nyhetsbild

Danfoss senaste teknologi i nya Kvarkenfärjan

VASA Danfoss Drives i Vasa har haft ett av de starkaste åren någonsin. Om det fjärde kvartalet lyckas, som det ser ut att göra, blir det ett riktigt bra år för Vasaenheten. Nya Kvarkenfärjan fungerar som testmiljö för Danfoss nya frekvensomriktargeneration.

Nyhetsbild

Aktia stänger kontoret i Smedsby

KORSHOLM Aktia stänger kontoret i Smedsby i Korsholm. Kontoren i Malax, Vörå, Jakobstad och Karleby håller öppet enligt tidsbeställning.

Nyhetsbild

VIDEO: ABB Power Grids Finland är igång – nya bolaget nyanställer och ska växa

VASA Nu är nya ABB Power Grids Finland, med hemort Vasa, officiellt igång. Bolaget med cirka 500 anställda, av vilka 440 i Vasa, nyanställer och gör det helst i Vasa.

Nyhetsbild

Sålde företag – betalade högst samfundsskatt i Korsholm

Bröderna Stefan och Tom Nylunds företag DBC Systems betalade mest samfundsskatt i Korsholm i fjol. Företaget toppar listan med drygt 4,8 miljoner euro. Tvåa är Marja Bothnia Berries med drygt 1,5 miljoner. Trea är Transaktum med nästan 1,4 miljoner.

Nyhetsbild

Wärtsilä betalade mest samfundsskatt i Vasa

Wärtsilä Finland betalade klart mest samfundsskatt av företag med Vasa som hemort. Tvåa på listan är Vasa elektriska och trea Vacon.

Nyhetsbild

Ny generation vid Vasa Byggnadsreparation bygger och renoverar – "Det är det här vi brinner för"

Vasa Byggnadsreparation är byggföretaget som tar sig an små som stora renoveringsprojekt. Kust-Österbottens företagare har valt Tom Rabb och Fredrik Ekholm till "Årets företagare".

Nyhetsbild

Vasa får nytt industriföretag – närmare 500 anställda

ABB Power Grids Finland är från och med fredag ett separat finländskt bolag, dock fortfarande ägt av ABB och som så småningom ska få japanska jätten Hitachi som majoritetsägare. Samtidigt får Vasa ett nytt industriföretag med närmare 500 anställda.

Nyhetsbild

Aktia drog in mera pengar att förvalta

Aktia fortsätter att dra in mera pengar att förvalta. De förvaltade tillgångarna ökade med en halv miljard under det tredje kvartalet.

Nyhetsbild

Bröderna Sebastian och Benjamin är redo för jobb dygnet runt – deras företag sköter 65 höghus

Sebastian och Benjamin Slotte har ingenting emot att stiga upp mitt i natten, de är beredda på allt. Deras företag Vaasan Korttelihuolto har vuxit snabbt, kanske främst tack vare snabb service och beredskap dygnet runt.

Nyhetsbild

Ålandsbanken på uppköp i Helsingfors

Ålandsbanken fortsätter köpa upp företag och ingå samarbetsavtal. Denna gång handlar det om Helsingforsföretaget Model IT, som Ålandsbankens dotterbolag Crosskey förvärvar.

Nyhetsbild

OP redovisar positiva siffror – men ser negativt på framtiden

Högre intäkter och lägre kostnader resulterade i riktigt positiva nyckeltal för OP Gruppen under det tredje kvartalet. Däremot är utsikterna något pessimistiska.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet