Britt Sund

britt.sund@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Sursikskolor föreslås få varsin rektor – försöket med gemensam rektor upphör

Om det går som de tre rektorerna och bildningsdirektören Rolf Sundqvist vill avblåser man försöket med en ledande rektor för både Sursik skola och Pedersöre gymnasium.

Nyhetsbild

Brobygget håller tidtabellen – öppnas först efter invigning

NYKARLEBY Renoveringen och breddningen av kyrkbron i Nykarleby har gått enligt planerna. Det betyder att bron kommer att vara klar då september är till ända.

Nykarleby nobbar bidragssökare – ekonomin sätter stopp

Varken Svenska Finlands Folkting eller Wava-institutet får någon utdelning på sina bidragsansökningar hos Nykarleby stad.

Nyhetsbild

Anna Kotka-Bystedt gläds över nya jobbet i Nykarleby

NYKARLEBY I april började Anna Kotka-Bystedt jobba som kommunikationssekreterare i Nykarleby - en tjänst hon varit glad i. Den glädjen överträffas av hennes nya tjänst som förvaltningschef.

Nyhetsbild

Pälsnäringen en bubblare i Sverige – Möller: Långsiktiga spelregler ett måste

Också om det i dag råder en bred politisk enighet om pälsnäringen i Sverige, är frågan om pälsdjursuppfödning en fråga som ständigt dyker upp.

Nyhetsbild

Hyresvärdar och byggare: "Mycket positivt som händer"

Staden Nykarlebys ekonomiska kris märks knappt då man stegar ut ur stadshuset och blickar ut över resten av småstaden. Där har framtidstron inte rubbats.

Nyhetsbild

Migranter står för tillväxten i Nykarleby – familjen Adams-Strid lämnade Stockholm

I Nykarleby har befolkningen under det första halvåret ökat med nästan 40 personer. Familjen Adams-Strid som lämnade Stockholm i juli bidrar med fyra nya Nykarlebybor.

Nyhetsbild

Anrik torgfastighet söker nya ägare – FAF hoppas få stanna

NYKARLEBY Den anrika fastigheten vid torget där stadens enda pub finns är till salu. Om eller när fastigheten hittat nya ägare hoppas Michael Sampert att FAF får fortsätta sin verksamhet i huset.

Nyhetsbild

Minkskinnen säljer men till stabila förlustpriser – "Det är tufft för alla i pälsbranschen"

Trots att alla vet att minkproduktionen i år nästan halverats stiger inte priset på den fjolårsskörd som nu säljs i Köpenhamn.

Nyhetsbild

Viktor Kock lämnar ordförandeskapet i FSD – spelet för efterträdare öppnat

PEDERSÖRE Viktor Kock slutar som ordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater, FSD. Då FSD samlas till kongress i oktober ska en ny ordförande således väljas.

Nyhetsbild

Kronqvistbolagen bryter ny mark i Vasa - öppnar ingenjörsbyrå i centrum

Kronqvistbolagen i Nykarleby är på väg att öppna en verksamhetspunkt även i Vasa. Som bäst söker bolagen både personal och rum i Vasa.

Nyhetsbild

Mirka tar över alla anställda i Munsalaföretag – En lyckospark säger vd Sjöberg

Samtliga sex anställda i elföretaget Elogic Ab i Munsala kommer att övergå i Mirkas tjänst. För Mirka är det är lyckospark, enligt vd Stefan Sjöberg.

Nyhetsbild

Nykarlebyfullmäktige slog fast nya budgetdirektiv

NYKARLEBY Ett allvarstyngt fullmäktige godkände enhälligt styrelsens förslag till nya budgetdirektiv. Däremot fick Jan-Erik Frostdahl inget understöd för sitt förslag att revidera årets budget en andra gång.

Nyhetsbild

Nykarleby kallar hela personalen till samarbetsförhandlingar

NYKARLEBY Om en vecka kallar Nykarleby stad hela personalen på omkring 400 anställda till samarbetsförhandlingar. Men det är bara en början och en punktinbromsning.

Nyhetsbild

Nykarlebyföretag bygger ut sina hallar – livat säger byggnadsinspektör

NYKARLEBY Fyra Nykarlebyföretag beviljades i onsdags lika många nya bygglov för att bygga ut sina industrifastigheter i alla delar av Nykarleby.

Nyhetsbild

Nykarleby inleder samarbetsförhandlingar - berör hela personalen

NYKARLEBY Stadsdirektör Mats Brandt föreslår i sin beredning inför måndagens styrelsemöte att staden inleder samarbetsförhandlingar  –  förhandlingar som berör hela personalen.

Nyhetsbild

Skolfreden utlystes i Nykarleby: "Det är viktigt för mig att det går bra för dig"

NYKARLEBY I strålande solsken tågade 600 elever i vackra rader till kullarna som omger utescenen vid Zachariasskolan, där skolfreden utlystes - först för 600 elever från lågstadiet och senare för 350 elever i de högre årskurserna.

Nyhetsbild

Potatisskörden skattas av torka och frost – odlare tror hårt på potatisens comeback

Den senaste prognosen för potatisen visar på en skörd som backar 20 procent jämfört med fjolårets skörd. Det är torkan och frosten som skattat årets potatisskörd.

Nyhetsbild

Pälsberederiet Modifur i konkurs – hann aldrig flytta till Nykarleby

NYKARLEBY Pälsberederiet Modifur, som i november köptes av ett Foxstockbolag i Nykarleby, har av Södra Österbottens tingsrätt försatts i konkurs.

Nyhetsbild

14 vindkraftverk byggstartar i Oravais och Munsala

NYKARLEBY Nu är det klart. OX2 byggstartar två vindkraftsprojekt i höst - ett på Kröpuln i västra Munsala och ett i Storbacken öster om Oravais fabrik.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet