Britt Sund

britt.sund@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Väntat förlustår för auktionsbolaget Saga Furs

Kraftigt sjunkande skinnpriser och färre förmedlade skinn gör att Saga Furs bokslut för fjolåret visar en förlust på 4,5 miljoner euro.

Nyhetsbild

Styrelse oenig om torgkamera i Nykarleby

NYKARLEBY En kamera på torget delade styrelsen i måndags då den skulle ge sitt svar på Bo Kronqvists motion om kameraövervakning på torget.

Nyhetsbild

Nykarleby söker kommunikationssekreterare

NYKARLEBY Nu inleder även Nykarleby jakten på en kommunikationssekreterare - i likhet med sina grannar som också gått in för kommunala kommunikatörer.

Alla talar för Ringvägen som plats för nya daghemmet

NYKARLEBY Allt pekar mot att det nya daghemmet som planeras i Nykarleby kommer att byggas längs ringvägen på den östra sidan om älven.

Nyhetsbild

De planerar nya bostäder i gammalt förvaltningshus

NYKARLEBY Ett nytt bolag som håller på att grundas lade det högsta budet på 55 000 euro för gamla byggnadskontoret som planeras om till bostäder.

Nyhetsbild

Hägers brinner för gamla stockhus – får kulturpris för Kuddnäsrenovering

NYKARLEBY Yngve och Jhonny Häger belönas med Nykarleby stads kulturpris för deras avgörande roll i renoveringen av Topelius barndomshem, Kuddnäs.

Nyhetsbild

Långdans väntar Maja som dansar ut med 1 900 jultomtar

NYKARLEBY Har man 1 900 jultomtar, väggarna täckta med julbonader och julgranar i varje hörn krävs det mer än tjugondag Knut för att dansa ut julen.

Nyhetsbild

Sale öppnade i Nykarleby – lockade många besökare

NYKARLEBY På torsdag, eller något senare än planerat, slog KPO upp dörrarna till den nya Sale-butiken i centrum av Nykarleby.

Nyhetsbild

Munsalagården i ny skepnad – invigs på lördag

NYKARLEBY Munsalagården har genomgått en totalrenovering och öppnades i förra veckan för en stor skara klättrare. På lördag är det högtidlig invigning.

Nyhetsbild

Fem sökte rektorstjänst – Fellman fortsätter vårterminen ut

Fem personer har sökt den lediga tjänsten som biträdande rektor för Zachariasskolan i Nykarleby –  en tjänst som Camilla Fellman vill lämna.

Nyhetsbild

Nykarleby bjuder ut fastigheter via nätauktion

NYKARLEBY Nykarleby stad gör ännu ett försök att sälja ut skolfastigheterna i Ytterjeppo och i Pensala och det tömda byggnadskontoret i centrum.

Nyhetsbild

Sjunde boken om Monäs by firas av byaforskarna

NYKARLEBY Till julen kom den sjunde boken om Monäs by ut. Nöjda byaforskare firade med kaffe och tårta boken som går åt som smör i solsken.

Nyhetsbild

Bo Kronqvist tar time out – hjärntumör opereras inom kort i Åbo

NYKARLEBY Det var en hjärntumör som gjorde att Bo Kronqvist fick ett epileptiskt anfall under sin bilfärd på vägen hem till Nykarleby strax före julen.

Nyhetsbild

Ventin fick fast jobb - Rektor söks på nytt till Nykarleby

NYKARLEBY Carina Ventin, som tidigare vikarierat ansvariga skolkuratorn i Nykarleby, har valts till ny ledande kurator.

Nyhetsbild

Lokal bostadsmarknad drar – äldre hus svårare sälja

Frågar man fastighetsmäklare i Jakobstads- och Karlebyregionen har det gångna året varit gott. Utsikterna för nästa år ser också goda ut.

Nyhetsbild

Kraftverksbygget har kostat mera tid än pengar – ska snurra till sommaren

NYKARLEBY Bygget av en andra turbin har inte gått som på Strömsö. Men strömlöst har det inte varit. Förseningen har kostat mera tid än pengar.

Nyhetsbild

Ingen gripen för misshandel i Jakobstad – inga ögonvittnen har hört av sig

JAKOBSTAD Polisen i Jakobstad har inte lyckats gripa någon för den grova misshandel som inträffade i närheten av Skolparken för en vecka sedan.

Nyhetsbild

Polisen utreder dödsolyckan i Skutnabba – lastbilschauffören har inte hörts

Polisen har inlett en förundersökning av trafikolyckan som skedde i fredags, då en cyklist omkom efter en krock med lastbil i Skutnabba.

Nyhetsbild

Året med Topelius är ett pärlband av succéer – "Idéerna fortsätter att bubbla"

NYKARLEBY Till hög, till låg, till rik, till arm har Topeliusåret spridit guldkant, glans och prakt i rikligt mått både i och utanför Nykarleby.

Nyhetsbild

Bo Kronqvist fick sjukdomsattack – körde av vägen

NYKARLEBY Bo Kronqvist, fullmäktigeordförande i Nykarleby, drabbades på onsdag kväll av en sjukdomsattack på vägen hem till Nykarleby från Jakobstad.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet