Britt Sund

britt.sund@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Ljung och Myllykoski nya i Saga Furs styrelse

Magnus Ljung från Nykarleby och Kennet Myllykoski från Härmä valdes som nya ledamöter in i Saga Furs styrelse vid auktionsbolagets virtuella bolagsstämma på onsdagen.

Nyhetsbild

Priset på minskinn backade på nätauktion i Köpenhamn

Det hjälpte inte att tekniken fungerade och att försäljningen kunde genomföras utan strul på den virtuella pälsauktionen i Köpenhamn. Det redan låga priset på minkskinn backade ytterligare.

Nyhetsbild

Vöråbon John Fors frisk och kry efter covid-19 – "Ryktet om mitt tillstånd överdrivet"

John Fors är frisk och hemma igen i Vörå efter att ha vårdats på sjukhus för covid-19. Själv tillhör han flera riskgrupper.

Nyhetsbild

Första tankfartyget angör Kanäs nästa vecka – oljelagret fylls helt med sju fartygslaster

Nästa vecka angör ett tankfartyg hamnen i Kanäs för att lossa den första lasten av dieselolja i oljelagret som Uusikarleby Tank Storage numera hyr och tagit över driften av efter Nykarleby stad.

Nyhetsbild

Nykarleby permitterar 95 anställda i slutet av maj

Nu har också Nykarleby stad fattat beslut om att verkställa permitteringar som berör 95 av stadens anställda. Permitteringarna verkställs från och med den 25 maj.

Nyhetsbild

Nykarlebyfullmäktige kan nu hålla distansmöten

Från och med nu är det möjligt också för fullmäktige i Nykarleby att vid behov samlas till möte utan ledamöternas fysiska närvaro i fullmäktigesalen.

Nyhetsbild

Marianne och Gösta dansar för mera liv i åren – trådar karantändans hemma

NYKARLEBY Så gott som varje lördag i 13 års tid har Gösta Fors bjudit upp sin Marianne till dans. I coronatid har vardagsrummet hemma i Peltmo gjorts om till danssal.

Nyhetsbild

Mirka stänger fabrikerna i drygt två veckor – hela personalen permitteras

På onsdag den 22 april stänger Mirka alla sina fabriksenheter i Finland i drygt två veckors tid. Samtidigt permitteras hela personalen på 813 anställda.

Nyhetsbild

Coronakrisen avbryter rekrytering av byggnadschef i Nykarleby

I slutet av mars var det tänkt att tekniska nämnden skulle välja en ny byggnadschef bland de fem personer som hade sökt tjänsten. Så blev inte fallet.

Nyhetsbild

Mirka varslar alla 813 om permitteringar – coronakrisen lamslår marknaden

Nu varslar även Mirka om permitteringar som berör hela personalen på 813 anställda i fabrikens enheter i Finland. Coronakrisen har lamslagit exportföretagets alla marknader.

Nyhetsbild

Nykarleby delar ut matpaket till skolbarn – får kocka hemma

NYKARLEBY På torsdag nästa vecka finns matpaket för skolbarn att hämta från centralköket i Nykarleby – det vill säga för dem som senast i morgon onsdag meddelat att man vill ha ett paket.

Nyhetsbild

Snellmankoncernen inleder samarbetsförhandlingar – berör alla 1 500 anställda

JAKOBSTAD I fredags kallade Snellmankoncernen till samarbetsförhandlingar som berör hela personalen på drygt 1 500 fast anställda i både Finland och i Sverige.

Nyhetsbild

Tre nybyggen för kor i Nykarleby – två i Markby och ett i Forsby

Utbyggnaden för ännu fler kor fortsätter i Nykarleby. I veckan beviljades tre gårdar bygglov för nya fähus.

Nyhetsbild

Tre av fyra företag minskar personal – permitteringar och uppsägningar verkställs

Prevex i Nykarleby, Ekeri i Pedersöre, Rani Plast i Terjärv och bussbolaget Ingsva har avslutat samarbetsförhandlingarna. Över 200 anställda har redan meddelats om permitteringar och några har sagts upp.

Nyhetsbild

"Pälsnäringen överlever men inte alla pälsfarmare" – strukturomvandling sker inom näringen

Det finns farmföretag för vilka coronakrisen blir den sista spiken i kistan och som inte längre har någon framtid inom näringen – endast ett skuldberg som ska betalas av.

Nyhetsbild

Inga dagisavgifter för Nykarlebybarn som är hemma under coronakrisen

NYKARLEBY Även Nykarleby slopar dagisavgifterna för de barn som stannar hemma under den tid  undantagsförhållandena råder. Det blir också rabatt på arbisavgifterna.

Nyhetsbild

Sjätte året i rad med negativt bokslut i Nykarleby – personalen minskade minuset

NYKARLEBY Nykarleby gör för sjätte året i rad ett bokslut som landar på minus, eller ett underskott på 1,5 miljoner. Framför allt för att vårdkostnaderna steg med 2,5 miljoner euro jämfört med år 2018.

Nyhetsbild

En varm tanke och och en värmande pläd väntar hemvårdsklienter i Nykarleby

NYKARLEBY Rotaryklubben hade inte en blåblek aning om coronaviruset då den i fjol drog igång en lokal hjälpinsats för att skaffa plädar till hemvårdens klienter i Nykarleby.

Nyhetsbild

Rusning till återvinningen – max tio per gång på stationsområdet

Det råder högsäsong på återvinningsstationerna – en månad tidigare än vanligt. För att förhindra smittspridning begränsar Ekorosk antalet till max tio personer åt gången på sina stationer.

Nyhetsbild

Endast 18 procent av blårävarna sålda – Saga Furs varslar hela personalen om permitteringar

Då blårävsauktionen på nätet avslutades på onsdagen hade knappt en femtedel av skinnen sålts. Till ett fortsatt olönsamt pris.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet