Lokalt I går 11.05

Välfärdschefen i Nykarleby säger upp sig – nytt chefsjobb väntar till hösten

Efter 18 år i stadens tjänst har tjänstlediga välfärdschefen Tina Nylund meddelat sin arbetsgivare att hon avslutar sin anställning i staden. I stället väntar henne ett nytt chefsjobb inom den privata sektorn.

Lokalt 13.4.2021

Nykarleby församling avyttrar prästgården i Munsala

I februari beslöt kyrkofullmäktige att prästgården i Munsala ska avyttras. Inom de närmaste veckorna avgörs hur och när försäljningen verkställs.

Ekonomi 10.4.2021

Anders och Spiros odlar mikrogrönt – Nordic Microgreens gror i gammalt pälshus

Doften av kryddigt mikrogrönt slår emot då man öppnar dörren till Anders Segervalls gamla pälshus i Socklot. Och då är man inte ens in i själva odlingsrummet, där veckans bladskott skördas.

Ekonomi 2.4.2021

Joel rustar Tullmagasinet med tankstation – nytt kök värmer kocken

NYKARLEBY Lagom till båtsäsongen hoppas Joel Lindvall att hans tankstation ska vara riggad och klar att ta i bruk nere i hamnen vid Andra sjön.

Lokalt 30.3.2021

Lärare valda till lediga tjänster i Nykarleby

Nu är valen gjorde till de lediga lärartjänsterna i Nykarleby, som alla lockade ett stort antal sökande.

Lokalt 29.3.2021

Inbrott och stölder i Nykarleby – vit moped stals från Pälsvägen

Tidigt på söndag morgon skedde ett inbrott på Fabriksgatan i centrum. Några timmar senare gjordes ett försök till inbrott i byaföreningens hus i Monå.

Lokalt 27.3.2021

Nykarleby gick tre miljoner bättre än väntat – Första positiva bokslutet på sju år

NYKARLEBY För första gången på sju år kan Nykarleby visa upp ett positivt bokslut, eller ett resultat på 3 111 999 euro, vilket är  tre miljoner euro bättre än väntat.

Lokalt 26.3.2021

Bygget av nya daghemmet i gång – Namntävling avgjord

Bygget av det nya daghemmet i centrum är i full gång. Lastbilar, grävmaskiner, dumprar och vältar kör kors och tvärs över det som ska bli grunden till daghemmet, som nu också fått ett namn.

Lokalt 26.3.2021

Stenkolstjära stängde gymnastiksal – omfattande sanering väntar i Jeppo

Nykarleby stängde gymnastiksalen i Jeppo-Pensala skola i början av året. Salen får inte användas alls på grund av stenkolstjära i inomhusluften.

Lokalt 25.3.2021

Stadsträdgårdens gamla växthus rivs

Det gamla växthuset som tidigare brukades av stadsträdgården i Nykarleby ska rivas. Rivningsanmälan gjordes i veckan till miljö- och byggnadsnämnden.

Lokalt 25.3.2021

Öde daghem i Nykarleby rivs till sommaren

Planerna på att riva Rummelbackens öde daghem kommer att förverkligas till sommaren. I onsdags beviljades daghemmet rivningslov.

Lokalt 24.3.2021

Bakslag för Sannfinländarna i Nykarleby – kandidat lämnar partiet och hoppar av kommunalvalet

Andrii Kotsiak är inte längre medlem i Sannfinländarnas parti. Han hoppar också av kommunalvalet i Nykarleby. – Partiet känns inte som mitt, säger Kotsiak.

Lokalt 23.3.2021

Ängarna på Frill restaureras – betesdjur sökes för jobbet

På Källbacken växer en ny naturpark fram. Eller rättare sagt ska de historiska ängarna på Frill restaureras för att öka den biologiska mångfalden.

Lokalt 20.3.2021

Torget i Nykarleby måste tätas till – upplevelser och handel bästa kombon för liv i centrum

Hur ska stadskärnan i Nykarleby utvecklas så att den svarar upp mot framtida krav – socialt, kulturellt och kommersiellt?

Ekonomi 19.3.2021

Bodenbox är bybutiken som växer i rekordfart på nätet

De unga företagarna inledde sitt häng på Nykarleby Innovationscenter där de började spåna på en bybutik på nätet. I somras sjösattes Bodenbox – den enda renodlade matbutiken på nätet i Österbotten.

Lokalt 17.3.2021

Telinorgeln ska plockas ner – orgelns framtida öde ovisst

Telinorgeln från år 1768 i Sankta Birgitta kyrka ska plockas ner. Det beslöt kyrkofullmäktige i förra veckan - ett beslut som väcker reaktioner.

Ekonomi 10.3.2021

Saga Furs sålde skinn för över 100 miljoner euro – priset på blåräv stampar på stället

Det började bra med de stora blårävsskinnen av hög kvalitet. Priset på dem gick upp från december. De mindre skinnen sålde också bra. Men i stort ligger blåräven kvar på en nivå som inte är lönsam.

Lokalt 10.3.2021

Många söker lediga lärartjänster i Nykarleby

Det är många som vill jobba som lärare i Nykarleby. Åtminstone om man ser till det stora antalet sökande till de lediga lärartjänsterna i småstaden.

Lokalt 10.3.2021

Centern och VF saknas i Nykarleby – två avhopp från SDP

Varken Centern eller Vänsterförbundet deltar i försommarens kommunalval i Nykarleby. Åtminstone lämnade partierna inte in någon kandidatlista på tisdagen.

Lokalt 10.3.2021

Inte uteslutet att Mats Brandt fortsätter jobba deltid

Sedan november delar Mats Brandt sin arbetstid mellan Nykarleby stad och Österbottens välfärdsområde. Det är inte uteslutet att arrangemanget fortsätter då tjänstledigheten löper ut i maj.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet