Cecilia Holmström

cecilia.holmstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

RECENSION: Skräcken i sommarstugan

En minst sagt komplicerad brottsutredning betas av på 251 boksidor. Händelsen blir ganska klargjord – men att förstå hur hjärnan bakom brotten har tänkt är desto svårare.

Nyhetsbild

Satelliter släpptes iväg i rymdprojekt – "Det känns som när ett barn flyttar hemifrån"

Nu är den snart i Laihela! Spänningen är stor när elever och lärare följer minisatelliterna som de skickat iväg från Söderfjärden. Det här är ett steg på elevernas resa som handlar om rymden. Kanske bär resan ända till Florida.

Nyhetsbild

Österbottningar saknar snabbt bredband – Åland toppar jämförelse

Ålänningarna har bäst tillgång till snabba fasta bredbandsanslutningar. Österbotten ligger långt nere på listan i Kommunikationsverkets jämförelse.

Nyhetsbild

Gamla Vasa-föräldrar tar ut skolbarn i strejk – "Vi hoppas att Vasa stad tar oss på allvar"

VASA Föräldrar har utlyst skolstrejk för eleverna i Vanhan Vaasan koulu från måndag till onsdag. En demonstration planeras också, för att visa att de inte vill flytta skolan till högstadietomten.

Nyhetsbild

Fyra vill bli kyrkoherde i Vasa finska församling

Fyra personer vill leda Vasa finska församling när nuvarande kyrkoherden Krister Koskela går i pension. Församlingsrådet fattar beslutet i slutet av sommaren.

Nyhetsbild

Kanta förenklar jobbet inom barnskyddet – Vasa först ut

Det blir lättare att delge barnskyddsklienter information och dokumenten följer automatiskt med om familjen flyttar. Det är några av framtidens fördelar med att barnskyddet i Vasa går med i Kanta-tjänsten.

Nyhetsbild

Sjukfrånvaron går ner i Vasa – mer stöd från förmän en av orsakerna

VASA Vasa stads personal har mindre sjukfrånvaro än tidigare. Det trots personalminskningar, omorganiseringar och många frågetecken i framtiden. Personaldirektören är nöjd.

Nyhetsbild

Nu har Astor öppnat sina nya rum – efterfrågan är stor

BILDSPEL På vardagarna är hotell Astor fullsatt och efterfrågan är stor. Nu tar hotellet i bruk flera nya rum. Inredningen kommer från hela världen men hantverkarna från närmiljön.

Nyhetsbild

Vasahotellen väntar sig bästa sommaren på länge – fotbollsfest fyller många rum

Vasahotellen väntar sig en rekordsommar. U19-EM i fotboll har redan fyllt flera hotell i juli. Dessutom kommer allt fler turister över Kvarken och hotellen får draghjälp av både pandor och karuseller.

Nyhetsbild

Henrik Fågelbärj har guidat i 50 år: "Alla känner guiden men guiden känner ingen"

För att söka jobb i Vasa liftade Henrik Fågelbärj med marthornas utflyktsbuss. Det var också i en turistbuss han träffade sin norska kärlek. Bussarna har följt honom genom livet och nu firar han 50 år som guide.

Nyhetsbild

Blivande studenter: I dag ska man vara tacksam

En vill bli jurist, en annan ekonom, den tredje jobba med datateknik. Nu, när studentexamensresultaten är här, har de alla tagit ett steg närmare sin dröm.

Nyhetsbild

Utan syn upptäcker politiker nya hinder i stadsbilden

VASA Utemöbler, skyltar, ojämnt underlag, trappsteg och ljud som är svåra att uppfatta i trafiken. Det är några av hindren man möter under en tillgänglighetspromenad i Vasa.

Nyhetsbild

Teaterrenoveringen har börjat – 100 000 euro redan insamlat

VASA På gården ligger de röda stolarna i stora containrar och inne i teaterhuset är klädkoden hjälm och neonväst. Den stora renoveringen av Wasa Teater har börjat på allvar.

Nyhetsbild

Snart är vattenledningarna förnyade i Rytilaakso

VASA Saneringen av vattenledningarna från Grusgatan till Essensgatan är inne på slutrakan. Snart är de gamla gjutjärnsrören förnyade på hela sträckan.

Nyhetsbild

Birka kommer lastad med 1500 passagerare till Vasa

Ett skepp kommer lastat med 1500 svenska kryssningspassagerare i slutet av juni. Österbotten får chansen att under en heldag visa upp det bästa av regionen.

Nyhetsbild

Vasaföräldrar planerar skolstrejk – tvist om var ny skola ska placeras

Föräldrar till elever i Vanhan Vaasan koulu förbereder sig på en veckas skolstrejk. De vill ha en ny skolbyggnad på skolans gamla tomt, inte bredvid högstadiet.

Nyhetsbild

Tränare och politiker: Vasa behöver en bollhall nu

VASA Vilket budskap ger vi ungdomarna när vi säger att de ska träna men inte kan ge dem några träningstider? Frågan ställer sig Tomislav Krstevski som jobbar för en ny bollhall i Vasa.

Nyhetsbild

Takjobb på hovrätten kräver is i magen – se till att du alltid sitter fast

VASA Att jobba på hovrättens tak är inget för höjdrädda. Men när man vant sig är det arbetsplats med sällsynt fina kaffepauser.

Nyhetsbild

Morsdagsrosen etta på en av årets största blomhelger

Blomsterhandlarna närmar sig en av årets största högtider. Morsdagsrosen står sig som etta, men snittblommor i ljusa färger har också stor åtgång.

Nyhetsbild

Dragnäsbäck FBK planerar ny brandstation – klar kanske redan nästa år

En ny modern brandstation med framtidspotential. Det vill Dragnäsbäck frivilliga brandkår ha. Om allt går vägen kan den nya brandstationen stå klar redan nästa år.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet