Cecilia Holmström

cecilia.holmstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Marken är torr – stor risk för fler skogsbränder framöver

Ingen öppen eld och inga tobaksfimpar i naturen – det är räddningsverkets uppmaning nu när skogsbrandsvarning råder i Österbotten. Den närmaste tiden fortsätter att vara torr.

Nyhetsbild

Samarbetsförhandlingar drabbar inte Touhulas tre Vasadaghem

VASA Touhulas tre daghem i Vasa finns inte på listan över de stängningshotade. Där finns däremot daghemmet i Laihela.

Nyhetsbild

Tre Vasadaghem granskas i företagssanering – Vasa stad: "Jag tror inte att något stängs"

VASA Tre daghem i Vasa granskas nu när Touhula genomgår företagssanering. Men det är oklart om processen påverkar Vasadaghemmen.

Nyhetsbild

Efter raset – nu börjar fler shoppa igen: "Det är länge sedan jag varit i en affär"

Besökarmängden i Vasas köpcenter har tidvis legat 50–70 procent under det normala i vår. Men nu börjar kunderna återvända. Vi ser positivt på framtiden, säger vd.

Nyhetsbild

Frivilliga stickade till vårdpersonal: "Yllesockorna värmer också hjärtat"

VASA Uppskattningen värmer lika mycket som de 200 par yllesockor som vårdpersonal i Vasa fått av frivilliga stickare. Det finaste är att någon tänker på oss, säger mottagare.

Nyhetsbild

Lotta förvaltar den galna tuppens paradis: "I trädgården vilar min hjärna"

KVEVLAX Det var en gång en galen tupp som hette Ove. I dag lever hans paradis kvar i Kvevlax och på Instagram genom ägaren och trädgårdsentusiasten Lotta Björkholm. Men Ove gick det dåligt för.

Nyhetsbild

Vasa Arbis blir utan rektor igen – men nu väljs ingen ny

Vasa Arbis blir utan rektor igen i sommar. Nu tillsätts ingen ny ordinarie. Arbetsbeskrivningen är för oklar på grund av en utredning om gemensam framtid för Arbis och Opisto.

Nyhetsbild

Många barn börjar dagis igen: Målet är få vuxna inne och många barn ute

Nästa vecka återvänder fler barn till daghemmen. De möts av en annorlunda vardag med mycket utevistelse. Föräldrarna får också lämna och hämta barnen ute. All snuva och hosta är förbjuden.

Nyhetsbild

Nu säljer jordgubbsparet allt – från traktor till litermått: "Vi tänker börja ett nytt liv"

Reija och Jarmo Valtari planerar ett nytt liv, utan Lillkyro, utan jordgubbar. Deras fem företag ska bli färre. Drömmen är fler än tre semesterdagar om året.

Nyhetsbild

Kunden blev loppisägare: "Det blir mycket jobb, men jag är redo"

Teemu Flöjt kollar helst på verktyg, bil- och mc-delar på loppis. Men nu har han själv blivit loppisföretagare och väntar sig ett tufft jobb.

Nyhetsbild

Allt fler hämtar skolmat till distanselever: "Många kommer troget"

Många hämtar nu skolmat till elever som är hemma i distansundervisning. Intresset ökar och förbättringar har gjorts både för att korta köerna och minska matsvinnet.

Nyhetsbild

Skolbeslutet är nära: "Många barn behöver akut tillbaka"

Blir det skolöppning i maj eller är skolan stängd ända till augusti? Beslutet närmar sig men experter talar både för och emot. Klart är att många barn behöver mycket stöd.

Nyhetsbild

Nu börjar stormarknader med hämtning och hemleverans: "Här för att stanna"

VASA Nu börjar de stora affärerna sälja livsmedel på nya sätt. På Prisma och Minimani kan du hämta förbeställda inköp. Och snart börjar Prisma och Citymarket Stenhaga med hemleverans.

Nyhetsbild

Vasa bygger upp resursbank – permitterade kan erbjudas nya uppgifter

VASA Vasa stad bygger nu upp en resursbank med permitterade som kan erbjudas andra arbetsuppgifter. Intresset för social- och hälsovården är också stort men förflyttningar är svåra i praktiken.

Nyhetsbild

Tropiclandia hoppas kunna rädda högsäsongen: "Jag vill vara optimist"

VASA Tropiclandia hoppas kunna öppna till högsäsongen från midsommar, men tiden är knapp. Det tar flera veckor att starta upp badhuset igen.

Nyhetsbild

Tuffa tider för gymmen: "Vi är beroende av medlemmarna"

När grupptimmarna försvinner får gymföretagarna tänka till. Nu gäller det att behålla kunderna tills vardagen är tillbaka. Men det blir tufft, säger branschen.

Nyhetsbild

De öppnade restaurang mitt i krisen: "Livet fortsätter, man måste våga satsa"

Vi är modiga och flitiga. Livet måste gå vidare. Det är Shpresa Qollakus förklaring till hur hon och maken vågar öppna restaurang nu. Och starten har gått bra.

Nyhetsbild

Snart syns våren i stadsbilden: "Det känns extra viktigt i år"

De första färgglada vårtecknen är på väg ut i stadsbilden. Snart blommar 25.000 lökväxter, som följs av 22.000 sommarblommor. I år känns blomsterprakten extra viktig.

Nyhetsbild

Efter 42 år stänger Solveig sin salong: "Jag har glatt gått till jobbet varje dag"

En del kunder har somnat under behandlingen. Andra har berättat sin livshistoria. Efter 42 fina år stänger Solveig Franssi nu sin fot- och skönhetsvård.

Nyhetsbild

Nu vill många köpa närproducerat – reko har fått ett uppsving

Svampodlaren kallar rekoringen för hans räddare i nöden. När samhället vacklar, ökar intresset för att köpa lokala råvaror direkt av producenterna.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet