Felix Rantschukoff

felix.rantschukoff@vasabladet.fi

Nyhetsbild

KBL: Årets Vöråföretag sålde slut på sina blommor redan före midsommar

ARTIKEL FRÅN KBL Mitt ute vid landskapsgränsen i Pettersbacka reser sig stora växthus på Elina Ihamäki-Närkkis gård. Men till skillnad från sina motsvarande huskusiner i Närpes innehåller inte Ihamäki-Närkkis växthus några grönsaker.

Nyhetsbild

KBL: Thomas ser till att Oravaisborna har tillgång till ett av de bästa näten i Finland

ARTIKEL FRÅN KBL

I mitten av 1970-talet ville Oravaisborna få svensk tv till sina hem så enkelt som möjligt. Svaret på den här efterfrågan blev Oravais Centralantennandelslag (OCA). 

Nyhetsbild

KBL: Mais hjälper på arabiska – Welcome Office i Vörå får förstärkning

Welcome Office ska garantera stöd och hjälp åt de som anländer till Finland, oberoende av sin bakgrund. Vörå, som varit en av de kommuner som varit med sedan starten, har nu möjligheten att få service på finska, svenska, engelska, men även arabiska.

Nyhetsbild

KBL: Snart får du tycka till om Skidcentrum

I början av oktober är det dags för nästa informationsmöte om planeringen av skidcentrum. Projektet, som är Leader-finansierat, har fortskridit bra trots coronaepidemin.

Nyhetsbild

KBL: RSW Byggtjänst fixar allt från små förråd till industrihallar – "Expansionen har skett gradvis"

Solen gassar en varm sensommardag i Oravais. Man kan höra på avstånd en cirkelsåg som används ofta och mycket. Från en portabel högtalare spelas musik för att hålla motivationen uppe. Det är RSW byggtjänst som håller på med sitt nyaste byggnadsprojekt; ett biltak.

Nyhetsbild

Kommunbladet: Vörånejdens 4H hoppas på många säckar

FRÅN KBL Under sommaren ordnas den traditionella säckinsamlingen Rejäl handling i Vörå och runtom i landet. Trots att säckinsamlingen pågår officiellt i Vörå fram till den sista juli kan man i princip lämna in säckar ännu i augusti.

Nyhetsbild

KBL: Passion för att skruva gav Williams bil nytt liv

FRÅN KBL Det är mitten av juni, solen gassar i Maxmo och gräset växer så det knakar. Förutom på fyra ställen. Där står nämligen äkta raggarbilar i sin fulla prakt.

Nyhetsbild

KBL: Elever och lärare förväntansfulla inför skolflytt – Elliot, 8: "Det blir roligt med ny pulpet"

Skolstarten i höst blir annorlunda för eleverna som går i Koskeby och Rejpelt skolor. För då kommer de att få inleda terminen i nya Koskeby skola. Men på grund av det rådande läget har inte eleverna ännu fått bekanta sig med de nya faciliteterna.

Nyhetsbild

KBL: ”Vill bemöta alla på ett kärleksfullt sätt”

KBL Majo Engström beslöt sig för ett par år sedan att gå från sitt jobb som anställd till att starta det egna företaget Dreama Consulting. I dagens läge har hon kunder över hela Österbotten, så Riksåttan är en trogen vän i hennes arbetsliv.

Nyhetsbild

Kommunbladet: Firar tjugo år som egenföretagare: Fokus på kundbetjäning

KBL Björn Svens har nästan alltid varit egenföretagare, han var 22 år när han började.

Nyhetsbild

Med socker och salt skapar barnen konst

KBL I höstas inledde MI en kurs i grundläggande konstundervisning. Kommunbladet var en fluga på väggen vid ett tillfälle för att följa deltagarna.

Nyhetsbild

KBL: Snart står flera lägenheter klara i Vörå centrum

ARTIKEL FRÅN KBL Hamrarna svingar för fullt, sågarna går varma och bruket sätts under kaklet. Fabriken kör i hög växel på Heikius Hus för att färdigställa de fyra parhuslägenheterna som snart ska stå på Vöråvägen 28.

Nyhetsbild

KBL: Vill vara stöd för bönder

KOMMUNBLADET Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA och företagshälsovården i Vörå inleder nu officiellt ett samarbete.

Nyhetsbild

KBL: Talkokraft till FM-tävlingarna i Vörå sökes

Artikel från Kommunbladet I månadsskiftet mellan januari och februari 2020 går FM i skidåkning av stapeln. I år står Vörå som värd och arbetet inför det stora arrangemanget har redan börjat.

Nyhetsbild

KBL: Jagande barn: “Roligt att röra sig i naturen”

Artikel från Kommunbladet En frostig novembereftermiddag går tre barn och två vuxna över ett fält i Vörå. Bland jordkullar ser man en som ser större ut. Det visar sig vara en älgkalv på åkern.

Nyhetsbild

KBL: Eva-Stina Byggmästar ett år efter flytten till Abramsgården: "Livet är magiskt"

Artikel från Kommunbladet Sedan december i fjol har poeten Eva-Stina Byggmästar bott på Abramsgården i Vörå.

Nyhetsbild

Bråda tider vid Komossa uf inför 100-årsjubileet

ARTIKEL FRÅN KOMMUNBLADET Komossa uf firar 100 år och det med råge. Under två veckors tid innan själva festen ordnar föreningen en rad evenemang och aktiviteter för byborna. Storleken på aktiviteterna varierar och man vill ordna något för alla, säger Heidi Nyman från föreningen.

Nyhetsbild

Byborna trivs i Rejpelt: "Familjärt och tryggt"

ARTIKEL FRÅN KOMMUNBLADET. En somrig augustidag samlas några Rejpeltbor i hembygdsföreningens hus på Storberget. Äldst är Ulla Fors, åttio plus, yngst är barnbarnet Lycke, tre år. Saft och kex dukas fram, Ulla visar foton, gamla minnen och historier börjar höras.

Nyhetsbild

Wasalandias ansiktlyft får mera tid – oklart när jobbet kan bli klart

VASA Wasalandia har fixats upp litet, men inte tillräckligt. Nu vill byggnadsnämnden i Vasa ge ägaren Puuharyhmä en sista chans att fixa området i etapper.

Nyhetsbild

Kvevlax Sparbank blir mindre – automatiseringen påverkar inte kassatjänsterna

KVEVLAX Kontorens öppettider och kassatjänsterna går hand i hand än så länge. Vid Kvevlax sparbank sker inga ändringar, säger vd:n Peter Finne.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet