Felix Rantschukoff

felix.rantschukoff@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Kommunbladet: Vörånejdens 4H hoppas på många säckar

FRÅN KBL Under sommaren ordnas den traditionella säckinsamlingen Rejäl handling i Vörå och runtom i landet. Trots att säckinsamlingen pågår officiellt i Vörå fram till den sista juli kan man i princip lämna in säckar ännu i augusti.

Nyhetsbild

KBL: Passion för att skruva gav Williams bil nytt liv

FRÅN KBL Det är mitten av juni, solen gassar i Maxmo och gräset växer så det knakar. Förutom på fyra ställen. Där står nämligen äkta raggarbilar i sin fulla prakt.

Nyhetsbild

KBL: Elever och lärare förväntansfulla inför skolflytt – Elliot, 8: "Det blir roligt med ny pulpet"

Skolstarten i höst blir annorlunda för eleverna som går i Koskeby och Rejpelt skolor. För då kommer de att få inleda terminen i nya Koskeby skola. Men på grund av det rådande läget har inte eleverna ännu fått bekanta sig med de nya faciliteterna.

Nyhetsbild

KBL: ”Vill bemöta alla på ett kärleksfullt sätt”

KBL Majo Engström beslöt sig för ett par år sedan att gå från sitt jobb som anställd till att starta det egna företaget Dreama Consulting. I dagens läge har hon kunder över hela Österbotten, så Riksåttan är en trogen vän i hennes arbetsliv.

Nyhetsbild

Kommunbladet: Firar tjugo år som egenföretagare: Fokus på kundbetjäning

KBL Björn Svens har nästan alltid varit egenföretagare, han var 22 år när han började.

Nyhetsbild

Med socker och salt skapar barnen konst

KBL I höstas inledde MI en kurs i grundläggande konstundervisning. Kommunbladet var en fluga på väggen vid ett tillfälle för att följa deltagarna.

Nyhetsbild

KBL: Snart står flera lägenheter klara i Vörå centrum

ARTIKEL FRÅN KBL Hamrarna svingar för fullt, sågarna går varma och bruket sätts under kaklet. Fabriken kör i hög växel på Heikius Hus för att färdigställa de fyra parhuslägenheterna som snart ska stå på Vöråvägen 28.

Nyhetsbild

KBL: Vill vara stöd för bönder

KOMMUNBLADET Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA och företagshälsovården i Vörå inleder nu officiellt ett samarbete.

Nyhetsbild

KBL: Talkokraft till FM-tävlingarna i Vörå sökes

Artikel från Kommunbladet I månadsskiftet mellan januari och februari 2020 går FM i skidåkning av stapeln. I år står Vörå som värd och arbetet inför det stora arrangemanget har redan börjat.

Nyhetsbild

KBL: Jagande barn: “Roligt att röra sig i naturen”

Artikel från Kommunbladet En frostig novembereftermiddag går tre barn och två vuxna över ett fält i Vörå. Bland jordkullar ser man en som ser större ut. Det visar sig vara en älgkalv på åkern.

Nyhetsbild

KBL: Eva-Stina Byggmästar ett år efter flytten till Abramsgården: "Livet är magiskt"

Artikel från Kommunbladet Sedan december i fjol har poeten Eva-Stina Byggmästar bott på Abramsgården i Vörå.

Nyhetsbild

Bråda tider vid Komossa uf inför 100-årsjubileet

ARTIKEL FRÅN KOMMUNBLADET Komossa uf firar 100 år och det med råge. Under två veckors tid innan själva festen ordnar föreningen en rad evenemang och aktiviteter för byborna. Storleken på aktiviteterna varierar och man vill ordna något för alla, säger Heidi Nyman från föreningen.

Nyhetsbild

Byborna trivs i Rejpelt: "Familjärt och tryggt"

ARTIKEL FRÅN KOMMUNBLADET. En somrig augustidag samlas några Rejpeltbor i hembygdsföreningens hus på Storberget. Äldst är Ulla Fors, åttio plus, yngst är barnbarnet Lycke, tre år. Saft och kex dukas fram, Ulla visar foton, gamla minnen och historier börjar höras.

Nyhetsbild

Wasalandias ansiktlyft får mera tid – oklart när jobbet kan bli klart

VASA Wasalandia har fixats upp litet, men inte tillräckligt. Nu vill byggnadsnämnden i Vasa ge ägaren Puuharyhmä en sista chans att fixa området i etapper.

Nyhetsbild

Kvevlax Sparbank blir mindre – automatiseringen påverkar inte kassatjänsterna

KVEVLAX Kontorens öppettider och kassatjänsterna går hand i hand än så länge. Vid Kvevlax sparbank sker inga ändringar, säger vd:n Peter Finne.

Nyhetsbild

Badstränderna i Vasa öppnade igen – virusmängden den samma

VASA Alla badstränder i Vasa kan användas. Virusmängden är konstant och situationen kan ha varit den samma i åratal. Men det förekommer ingen hälsorisk trots det.

Nyhetsbild

Trots regn firades Gamla Vasa-dagen med loppmarknad, historia och plättar

GAMLA VASA Med paraplyn i hand var det många som deltog i Gamla Vasa-dagen som firades på söndagen. Den avslappnade och varma stämning går inte att ta miste på, säger deltagare.

Nyhetsbild

Anna-Maja Henriksson om VCS-miljonen: "Regeringsprogrammet säger en miljon och det är klara bud"

Finansministeriets föreslagna 30 000 euro för den omfattande jouren på Vasa centralsjukhus har fått justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) att höja på ögonbrynen.

Nyhetsbild

Man misstänktes vara i sjönöd – polisen utredde

Natten till lördagen misstänkte polisen att en man i Lestijärvi var i sjönöd.

Nyhetsbild

Vörå-Oravais-Maxmo medborgarinstitut inleder höstterminen – tf rektor Marcus Beijar är förväntansfull

VÖRÅ På måndag nästa vecka kan de kunskapsivriga anmäla sig i Vörå till medborgarinstitutets (MI) kurser. Marcus Beijar, tf rektor, säger att det är den mest intensiva tiden.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet