Felix Rantschukoff

felix.rantschukoff@vasabladet.fi

Nyhetsbild

KBL: Snart står flera lägenheter klara i Vörå centrum

ARTIKEL FRÅN KBL Hamrarna svingar för fullt, sågarna går varma och bruket sätts under kaklet. Fabriken kör i hög växel på Heikius Hus för att färdigställa de fyra parhuslägenheterna som snart ska stå på Vöråvägen 28.

Nyhetsbild

KBL: Vill vara stöd för bönder

KOMMUNBLADET Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt LPA och företagshälsovården i Vörå inleder nu officiellt ett samarbete.

Nyhetsbild

KBL: Talkokraft till FM-tävlingarna i Vörå sökes

Artikel från Kommunbladet I månadsskiftet mellan januari och februari 2020 går FM i skidåkning av stapeln. I år står Vörå som värd och arbetet inför det stora arrangemanget har redan börjat.

Nyhetsbild

KBL: Jagande barn: “Roligt att röra sig i naturen”

Artikel från Kommunbladet En frostig novembereftermiddag går tre barn och två vuxna över ett fält i Vörå. Bland jordkullar ser man en som ser större ut. Det visar sig vara en älgkalv på åkern.

Nyhetsbild

KBL: Eva-Stina Byggmästar ett år efter flytten till Abramsgården: "Livet är magiskt"

Artikel från Kommunbladet Sedan december i fjol har poeten Eva-Stina Byggmästar bott på Abramsgården i Vörå.

Nyhetsbild

Bråda tider vid Komossa uf inför 100-årsjubileet

ARTIKEL FRÅN KOMMUNBLADET Komossa uf firar 100 år och det med råge. Under två veckors tid innan själva festen ordnar föreningen en rad evenemang och aktiviteter för byborna. Storleken på aktiviteterna varierar och man vill ordna något för alla, säger Heidi Nyman från föreningen.

Nyhetsbild

Byborna trivs i Rejpelt: "Familjärt och tryggt"

ARTIKEL FRÅN KOMMUNBLADET. En somrig augustidag samlas några Rejpeltbor i hembygdsföreningens hus på Storberget. Äldst är Ulla Fors, åttio plus, yngst är barnbarnet Lycke, tre år. Saft och kex dukas fram, Ulla visar foton, gamla minnen och historier börjar höras.

Nyhetsbild

Wasalandias ansiktlyft får mera tid – oklart när jobbet kan bli klart

VASA Wasalandia har fixats upp litet, men inte tillräckligt. Nu vill byggnadsnämnden i Vasa ge ägaren Puuharyhmä en sista chans att fixa området i etapper.

Nyhetsbild

Kvevlax Sparbank blir mindre – automatiseringen påverkar inte kassatjänsterna

KVEVLAX Kontorens öppettider och kassatjänsterna går hand i hand än så länge. Vid Kvevlax sparbank sker inga ändringar, säger vd:n Peter Finne.

Nyhetsbild

Badstränderna i Vasa öppnade igen – virusmängden den samma

VASA Alla badstränder i Vasa kan användas. Virusmängden är konstant och situationen kan ha varit den samma i åratal. Men det förekommer ingen hälsorisk trots det.

Nyhetsbild

Trots regn firades Gamla Vasa-dagen med loppmarknad, historia och plättar

GAMLA VASA Med paraplyn i hand var det många som deltog i Gamla Vasa-dagen som firades på söndagen. Den avslappnade och varma stämning går inte att ta miste på, säger deltagare.

Nyhetsbild

Anna-Maja Henriksson om VCS-miljonen: "Regeringsprogrammet säger en miljon och det är klara bud"

Finansministeriets föreslagna 30 000 euro för den omfattande jouren på Vasa centralsjukhus har fått justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) att höja på ögonbrynen.

Nyhetsbild

Man misstänktes vara i sjönöd – polisen utredde

Natten till lördagen misstänkte polisen att en man i Lestijärvi var i sjönöd.

Nyhetsbild

Vörå-Oravais-Maxmo medborgarinstitut inleder höstterminen – tf rektor Marcus Beijar är förväntansfull

VÖRÅ På måndag nästa vecka kan de kunskapsivriga anmäla sig i Vörå till medborgarinstitutets (MI) kurser. Marcus Beijar, tf rektor, säger att det är den mest intensiva tiden.

Nyhetsbild

Arbis i Vasa har fokus på hjärtat – i dag öppnar höstterminens anmälan

VASA Välmående är kärnan i Vasa Arbis kursprogram i år. Kurskatalogen har mestadels flyttat till nätet och den fysiska katalogen är nu en broschyr.

Nyhetsbild

Camilla Berts-Orre: Fel med spelautomater i matbutikerna

MALAX Spelautomater hör hemma i dedikerade spellokaler. Om spelautomater skulle förbjudas på andra ställen kunde man förebygga eventuella beroenden, säger missbrukarvårdschef Camilla Berts-Orre på Pixnekliniken.

Nyhetsbild

Reseplanerare för lokaltrafiken i Vasa strular – fixas snart

VASA I reseplaneraren, som bland annat visar när bussar anländer och var bussar rör sig i Vasa, har det förekommit störningar. Det meddelar Vasa stad.

Nyhetsbild

Person sågs på tak på Castrens gata – åskådare ringde nödcentralen

JAKOBSTAD Cirka klockan 22 på tisdagskvällen fick räddningsverket rycka ut till Castrens gata i Jakobstad.

Nyhetsbild

Felix Rantschukoff: Elsparkcykel som fordon i Vasa – en bitterljuv berättelse

Efter en visit till Köpenhamn dröjde det inte länge. Elsparkcykeln var fordonet för mig. Det här är min upplevelse hittills av Vasa som elsparkcykelstad, skriver Felix Rantschukoff.

Nyhetsbild

Svanar med brun hals i Metviken – orsaken okänd

VASA Ända sedan våren har fullvuxna svanar setts med bruna halsar i Metviken i Vasa. I fågelriket är det inte ovanligt att fåglar missfärgas i sin närmiljö.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet