Heidi Kojonen

heidi.kojonen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Rockklubb i Vasa: Hos oss blir det varmt på midsommar

Bara för att det är midsommar måste du inte sitta på sommarstugan och frysa. Fira i värmen på något av Vasas uteställen i stället! Ari Rintamäki på WS Arena lovar varmt och regnfritt - men kan inte garantera solsken. Däremot garanterar han stjärnglans.

Nyhetsbild

Internets bästa tips: Så tar du den perfekta selfien

I dag är det internationella selfiedagen! Men hur tar man den perfekta selfien? Ska armen synas eller inte? Läs tipsen här och ta sedan ditt livs bästa selfie.

Nyhetsbild

Nu kan Kvevlaxborna gymma utomhus

KVEVLAX Det nya utegymmet i Kvevlax är gratis för alla och öppet dygnet runt. Det gäller bara att klä sig efter väder – och ha med sig smarttelefonen.

Nyhetsbild

Småföretagare i Vasa: Det går inte att sälja billigt utan att någon annan betalar priset

Rebecka Erlands och Cecilia Antfolk driver butiken Verket i Vasa, som bland annat säljer lokalproducerade kläder. De svarar på tre frågor om appar som Wish.

Nyhetsbild

Finländare klickar gärna hem varor från Kina – en del är rent av farliga

Shoppingappar som Wish har blivit väldigt populära bland finländare - främst för de absurt låga priserna. Men det finns en baksida. Varorna följer inte europeiska lagar och exempelvis kosmetikaprodukter kan orsaka allvarliga reaktioner.

Nyhetsbild

Stora chanser till regn på måndag – men skurarna är lokala

Äntligen kommer regnet! På måndag kommer skurar och det kan falla uppemot 10 millimeter regn i Österbotten. Meteorologen varnar samtidigt för åska.

Nyhetsbild

Djurens rätt: De plågade måsungarna är inte ett oskyldigt pojkstreck – måste tas på allvar

Barnen som plågade måsungar i Vasa är inget oskyldigt pojkstreck utan måste tas på allvar. Det säger Peter Nilsson på Djurens rätt i Sverige som uppmärksammat artikeln i Vasabladet.

Nyhetsbild

Lista: Här är låtarna som kan bli årets sommarplåga

NÖJE Det är inget snack om saken: Fjolårets stora sommarplåga var "Despacito" med bland annat Justin Biebers väna stämma. Vilken låt trillar öronen av till i år? Tre Vasa-dj:ar poängsätter låtar och utser den med bäst chans att bli sommarplågan 2018!

Nyhetsbild

Ögonvittne hörde skott i Vasa – polisen avlivade vilsen älgkalv

VASA Ett ögonvittne såg flera poliser på Högbacken i Vasa och hörde skott på torsdagskvällen. Förklaringen bakom den stora dramatiken är en fjolårskalv som gått vilse.

Nyhetsbild

Lukas från Oravais släpper singel: En melankolisk kärleksvisa

"Amelia" var tänkt att bli en akustisk låt. Men så blev det inte – och Lukas Djupsjöbacka är mer än nöjd med slutresultatet.

Nyhetsbild

Skärgårdscafé öppnar för säsongen: "Här är ofta fint när det regnar över land"

På lördag kommer sommaren också till Mickelsörarna i Vörå skärgård. Då öppnar Café Kummelskär för säsongen.

Nyhetsbild

Före detta Jakobstadsbon Isa vill bli årets pinuppa i Österbotten

För första gången någonsin ordnas tävlingen Miss Pinup i Österbotten. Tävlingarna avgörs på fredag och en av de tävlande är Vasabon Isa Muotio som äntligen har börjat tycka om sin kropp. – Pinup-världen stärker kvinnor.

Nyhetsbild

Isa från Vasa vill bli årets pinuppa i Österbotten

NÖJE För första gången någonsin ordnas tävlingen Miss Pinup i Österbotten. Tävlingarna avgörs på fredag och en av de tävlande är Vasabon Isa Muotio som äntligen har börjat tycka om sin kropp. – Pinup-världen stärker kvinnor.

Nu får alla över 65 åka seniorbuss i Vasa

Seniorbussarna är till för de seniorer som behöver uträtta ärenden utanför hemmet. Förut var bussarna bara till för 75-åringar och äldre, men nu får alla 65 år fyllda nyttja servicen.

Nyhetsbild

Nu dricker amerikaner gin från Österbotten

Kyrö Distillerys populära gin är på frammarsch i USA där amerikanerna uppskattar både drycken och storyn om hur det hela började med en idé i en österbottnisk bastu.

Nyhetsbild

Video: Lastbil brann nära flishög vid UPM – kunde ha slutat illa

JAKOBSTAD En lastbil började brinna på UPM-området sent på tisdagskvällen. Chauffören hade just tömt släpet på flis när han kände röklukt och flyttade snabbt på lastbilen. Han får beröm av brandförmannen: – Det var bra agerat.

Nyhetsbild

De stulna blommorna väcker stort intresse – Aftonbladet intervjuade Gunilla

Sedan VBL och ÖT publicerade artikeln om de misstänkta blomtjuvarna som fångades av viltkameran i Gunilla Rönnholms trädgård har hennes telefon gått varm. Bland annat hörde Aftonbladet av sig – och dessutom knackade den misstänkta blomtjuven på.

Nyhetsbild

Vasa vattnar esplanadernas gräsmattor

VASA Det är torrt i skog och mark – och på stadens gator. I väntan på regn har staden därför börjat vattna gräsmattorna på stadens esplanader.

Nyhetsbild

Rädda strandfrillan med hårnålar

NÖJE Strandlivet i all ära, men visst är det retligt med håret som flyger med vinden och inte vill hållas på plats. Lösningen på det problemet heter hårnålar! Men göm dem inte utan låt dem synas.

Nyhetsbild

Nya emojierna har släppts – de här har bäst chans i Österbotten

NÖJE Nu kan vi uttrycka oss ännu bättre i våra chattar. Se här vilka nya emojier som vi förutspår en lysande framtid i österbottniska chattar – och vilka vi aldrig kommer att använda, trots potential.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet