Heidi Kojonen

heidi.kojonen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Polisens varnar för blufförsäljare – "ett säkert vårtecken"

Varje vår får polisen anmälningar om ohederliga hemförsäljare som riktar in sig i synnerhet på de äldre. Och bedrägerierna är svåra att utreda, enligt polisen.

Nyhetsbild

Kalles Inn är årets reseföretag

En jury har utsett Kalle's Inn på Klobbskat till årets reseföretag i Finland. Det avslöjades på resemässan i Tammerfors i dag. I juryns motvering får Kalle's Inn beröm för sin pionjäranda. - Vi är unika och det är nyckeln, säger vd:n Freddi Skott.

Hundägare flydde från djurkontrollant

VASA I samband med förra helgens hundutställning gjorde länsveterinärerna stickkontroller på sällskapsdjur som kom med flyg och färja till Vasa. Några hundägare saknade fullständiga resedokument och en hundägare flydde från platsen.

Nyhetsbild

Helgguiden: Tatuera dig på rockkväll

Hollywood kommer till Malax, Johnny Logan kommer till Vasa och tatuerare står beredd med nålen på Bocks. Det händer i helgen!

Nyhetsbild

Kuntsis café öppnar i juni igen

Tommi Mäki och Pekka Karppinen som har caféet på Sandö ska driva verksamhet i Kuntsis café från och med i sommar. De vill inte avslöja sina planer men säger ändå en sak: Något fine dining-ställe blir det inte.

Nyhetsbild

Gymkedja öppnar nytt gym i Vasa

VASA I september får Vasa ett till gym när kedjan Fit1 Fitnessclub öppnar gym nummer två på Smedsbyvägen nära Lidl.

Skolhusgatans vattenrör saneras – Vasa Vatten: "Ha goda nerver"

VASA En cykelväg kommer att byggas mellan Korsholmsesplanaden och Fredsgatan. Samtidigt passar Vasa vatten på att sanera de dåliga vatten- och avloppsledningarna på Skolhusgatan.

Nyhetsbild

Flödesvatten hotar bostadshus och stänger vägar

Kyro älv fortsätter att svämma över och det har lett till att både allmänna vägar och landsvägar inte är farbara. Maria Österåkers hus i Veikars är omgiven av vatten. Räddningsverket uppmanar invånare i området att skydda sina bostadshus för att undvika skador.

Nyhetsbild

A capella-grupp bjuder på show

VASA Om det inte finns en scen får man se till att lösa det. Därför kliver delar av Show n' Accapella Group upp på bardisken på Ernst när det är dags för deras show på fredag.

Nyhetsbild

Flödesvatten ställer till det för trafik och husägare

VIDEO Älvstrandsvägen i Lillkyro är översvämmad och man dirigerar om trafiken längs en omväg. Husägare försöker skydda sina bostäder med tillfälliga skyddsvallar.

Nyhetsbild

Unga från Österbotten tävlar om bästa företagsidé

Elever från bland annat Kristinestad, Vasa och Jakobstad är med i årets Våga vara företagsam-final. Vinnarna får fortsätta tävla: de europeiska mästerskapen avgörs i sommar.

Nyhetsbild

Varg dödade katt på Replot

En katt fick sätta livet till när en varg dödade den natten till tisdagen på en gårdsplan i Replot.

Nyhetsbild

Båtförare körde vilse i dimman utanför Sideby

Anhöriga blev oroliga när en man som provkörde sin båt för säsongen inte kom tillbaka på utsatt tid på tisdagseftermiddagen.

Nyhetsbild

Ambulanserna får 160 mjukisdjur att ge till sjuka barn

Målet var 112 mjukistaxar – samma antal som nödnumret. Men symaskinerna gick varma och det blev 160 taxar, och ännu fler är i tillverkning. Taxarna ska sjuka barn i Österbotten få.

Nyhetsbild

Nu stiger älvarnas vattennivåer snabbt

Den varma helgen har satt sina spår i älvarnas vattenflöden. Än så länge är nivåerna normala men hastigheten ökar oväntat snabbt.

Nyhetsbild

Rebecka och Henri driver med i-landsproblem på Youtube

NÖJE Hur kan man driva med spindelskräck? Varför inte med ett pampigt musikalnummer på Youtube. Det gör Rebecka Sretenovic och Henri Vuortenvirta i Vasa.

Nyhetsbild

Österbottnisk ekonomisajt lanseras

Tvåspråkiga sajten Vaasa Insider lanseras i dag måndag. På sajten kan man läsa om det österbottniska näringslivet.

Nyhetsbild

Lovana från Nykarleby: Nya singeln ska ge energi

NÖJE Lovanas nya singel "Crossing skies" är mer rockig än hennes tidigare material. – Det är en feelgood-låt som jag hoppas ska ge glädje och energi, säger hon.

Nyhetsbild

Ta en cocktail och mingla i helgen

HELGGUIDEN Nästan 30 evenemang på helgens lista. Hittar du ett för dig eller är du lika kräsen som alla singlar i dejtprogram säger att de är?

Nyhetsbild

Vasaband släppte singel på vinyl: Låter som AC/DC på speed

NÖJE Vasabandet Lords of Chernobyl spelar skitig rock'n'roll och har alltid velat släppa sin musik på vinyl. Nu har de gjort det och sångaren är nöjd: "Jag har alltid varit en vinylnörd".

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet