Heidi Kojonen

heidi.kojonen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Joakim från Solf spelar med de stora svenska artisterna

På lördag visas Jill Johnsons kritikerrosade show "That's life" på SVT1. Basisten Joakim Hemming säger att showen är bland det roligaste han gjort.

Nyhetsbild

Korsholms största grillplats rymmer en hel skolklass

KORSHOLM Korsholmarna har fått en rejäl julklapp: kommunens största grillplats med tak och väggar av timrade stockar från kommunens egen skog.

Nyhetsbild

Österbottningen äter upp all mat på tallriken – "Det har jag blivit uppfostrad till"

"Jag är färdig när det är tomt på tallriken". Det är Kjell Blomqvists svar på frågan hur han undviker att bidra till julens matsvinn. På Vasas restauranger är problemet litet – men visst kastas mat i onödan.

Nyhetsbild

Hockeymammor i Malax bildade eget lag – några har inte åkt skridskor på flera år

VIDEO "Vi har fått kritik för vårt skridskoåkande", säger Åsa Sundbäck. Därför är det fokus på teknik varannan vecka på Malax Quinns träningar.

Nyhetsbild

Vasa-frisör fixade balens snackis: Susanna Koski bar spannmål i håret

Irina Serenius-Sundelin från Vasa fixade Susanna Koskis (Saml) hår för fjärde året i rad. "Det var pillrigt", säger hon.

Nyhetsbild

Silje med Vasarötter spelar i norsk tv-serie: "Dialekter är ett fint kulturarv"

Silje Holm Carlsen är med i "Lovleg" som kallas för nya "Skam". Just nu besöker hon sin morfar i Vasa. "Jag gillar att Österbotten är så platt", säger hon.

Nyhetsbild

Alexandra hyllar dialekten i sin julkalender

Varje lucka består av ett ord eller ett uttryck på dialekt. Det är tidigare Terjärvbon Alexandra Grahns sätt att få in mer dialekt i sin vardag.

Nyhetsbild

Tomppi ger ny mem varje dag i årets julkalender

JULKALENDERN 2018 Precis som hos tomten har det varit intensivt inne i Tomppis memes verkstad. Tomas Bäck står för årets julkalender på Vasabladet och Österbottens Tidning.

Nyhetsbild

Förbipasserande stannar för att se Catarinas julpynt

VASA Catarina Nylund i Vikinga älskar att pynta och julen är hennes favorithögtid. Men i år tänkte hon nästan strunta i det helt och hållet.

Nyhetsbild

Trendspaning: Klicka fast längre fransar med magnet

Fördelen med magnetfransar är att det inte behövs lim, som kan orsaka allergibesvär. Det säger Susanna Haanpää som har en skönhetssalong i Vasa.

Nyhetsbild

Vi utmanar modebloggare: Hitta julfestkläderna på loppis

Vasaborna Sofie Råholm och Hanna Liljekvist går på loppisjakt för att hitta sina julfestkläder. Hur lyckas de? Blir de nöjda? Se här!

Nyhetsbild

Ida från Österbotten har gjort frågor till "På spåret"

Ida Berg, 28, från Pensala har varit med och skrivit frågorna till säsongens "På spåret". "Det är ett stort ansvar", säger hon.

Nyhetsbild

TEST: Vi testar chokladkalendrar och utser en vinnare

Det är hög tid att skaffa årets chokladkalender. Men vilken ska man satsa på? Ta några minuter och läs vårt test. Vi har nämligen en vinnare!

Nyhetsbild

Erik Riska blir Eki Riski i Kalle Anka: "En ståtligare kopia av mig"

Får Eki Riski stryk av Kalle Anka i specialnumret som kommer i december? Det vet inte Erik Riska. Men han gillar Eki Riski: "Han ser stark ut".

Nyhetsbild

Bästisarna Emmi och Agnes från Maxmo gör succé på appen Tik Tok

Emmi Blomqvist och Agnes Påfs har skrikit av glädje flera gånger  och kanske mest den dagen de nådde 1000 följare på Tik Tok. "Vi skrek: Oh my god, oh my god!".

Nyhetsbild

LISTA: Se de dyraste, billigaste och största husen i Sydösterbotten

Ett gammalt lokstall, ett stockhus och ett hus på en ö. Det finns många hus till salu i Sydösterbotten med varierande prislappar. Ta en titt på några av husen här!

Nyhetsbild

Elavbrott i matbutiken – Maxmobor handlade i mörker

MAXMO "Ser du någonting? Eller ska jag sälja en ficklampa till dig?", säger köpmannen Toni Lahnakoski när en bekant kund kommer in i Sale-butiken. Ett kort strömavbrott gjorde matbutiken mörk och tyst, och det var inte första gången.

Nyhetsbild

Lunchrestaurang öppnar i Oravais: "Det blir smakrik mat"

ORAVAIS Det gick så bra med grillvagnen i somras att Xia Tran och Mai Nguyen nu utvecklar verksamheten och öppnar lunchrestaurang. Där serverar de en asiatisk lunchbuffé – och fortsätter med grillmat på kvällarna.

Nyhetsbild

Vasas spöken är en del av arbetsgemenskapen – "De blir som en maskot"

Inne på Ritz spökar en gammal projektormaskinist ibland och på Loftet faller saker i golvet på märkliga sätt, men personalen tar det med ro. Enligt Vasas spökkännare Tiina Hautala kan spöken bli en del av arbetsplatsen.

Nyhetsbild

TEST: Vilken ketchup smakar bäst? Smakpanel utser vinnare!

NÖJE Alla sorters ketchup smakar likadant. Eller? Vi testar sex olika sorter som finns i butikshyllan och en är panelens favorit. Men är det verkligen så att den dyraste smakar sämst? Hela testet hittar du här!

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet