Heidi Kojonen

heidi.kojonen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Take away-lunch i egen burk – är det nästa steg?

NÖJE Får jag köpa med mig hamburgaren i egen burk? Den frågan har Josefin Sundvall på Korv-Görans aldrig tidigare fått. Men hon tycker det låter som en bra idé. Flera restauranger i Vasa är på samma linje: Det är inga problem! Men de är kluvna till att ta betalt för engångskärl.

Nyhetsbild

Smedsbybo har gjort populär fotoapp: "Den duger åt Taylor Swift"

NÖJE Niklas Karlström gav sig inte förrän hans fotoapp blev precis som han ville: perfekt. Och fler gillar den – appen har fans världen över och framför allt i Asien. Men vad fansen inte vet är att appen fått sitt namn efter en fartkamera i Österbotten.

Nyhetsbild

Idol-Vanja har rötter i Österbotten: "Jag vill bli rebell"

NÖJE Vanja Engström är Idoldeltagaren med lila läppar och en lika färgsprakande personlighet som en del inte verkar kunna tåla. Men hon har fans också – även i Österbotten, där Vanja tillbringat flera somrar.

Nyhetsbild

Gravidlycka bland österbottniska bloggare – "Vi tar det mesta på talang"

NÖJE Har de suttit hukade över toalettstolen? Och vem vet mest, barnmorskan eller Google? Vi kollar läget bland tre gravida bloggare i Österbotten – och ber dem gradera hur ofta de krockat med möbler eller fått höra: "Du äter ju för två nu!"

Nyhetsbild

Hannah Norrena är den motvilliga dejtingexperten – läs hennes bästa tips för en lyckad dejt

NÖJE Hannah Norrena har erfarenhet av att dejta och tycker att en dejt i bil är en bra idé bara om man känner varandra sedan tidigare: – Att bli mördad och körd till avstjälpningsplatsen känns inte som drömdejten direkt.

Nyhetsbild

Dejta i bilen – här är romantiska ställen i Österbotten

NÖJE Kan en plats med ett så sakligt namn som Arbetsplatsberget vara en av Österbottens mest romantiska platser? Javisst! Såvida man gillar att dejta ostört och se en milsvid utsikt tillsammans. Men det kräver förstås att man kliver ur bilen en stund.

Nyhetsbild

Michaela och Fredrik dejtar gärna i skogen

NÖJE På sin första dejt tog Michaela Finne och Fredrik Lund i Vasa en promenad och pratade oavbrutet i tre timmar. Snart firar de ett år tillsammans och har hunnit resa och bli sambor – och njuter av varandras sällskap i skogen.

Nyhetsbild

LISTA: Var finns Österbottens största hus till salu?

BOSTADSKOLLEN Vräkiga, pampiga hus – men ett par är i behov av renovering. Här är det största huset till salu i varje österbottnisk kommun, från Kaskö till Karleby. Prislapparna varierar från över en miljon euro till 38 000 euro.

Nyhetsbild

Musik och talang större än någonsin – rekordmånga besökare väntas i år

Det är jobbigt att prata om pengar, och det kan vara skrämmande att förhandla om avtal. Det vill man avdramatisera på en av årets paneldiskussioner på Musik och talang. Nu är evenemanget i gång!

Nyhetsbild

LISTA: Här är de dyraste lägenheterna i Vasa

Här tar vi en titt på de dyraste lägenheterna i Vasa som är till salu just nu - som inte är i nyproduktion. Vilken bostad skulle du välja?

Nyhetsbild

Artisterna Erik Sjöholm, Månskensbonden och Nightbird ger sina bästa tips inför Musik och talang

Musik och talang är i stan! Tillhör du dem som ännu tror att kongressen endast är till för branschfolk? Då har du fel. Den är öppen för alla, och är ett utmärkt tillfälle att se en hel hög bra artister.

Nyhetsbild

P-platserna på VCS: Risk att parkeringen inte räcker när besökarna blir fler

När det nya H-huset står klart och stadens hälsovårdscentraler flyttar till VCS ökar antalet besökare på sjukhusområdet med 115 000 besökare per år. Någonstans ska alla de parkera. Men var? Det är den avgörande frågan.

Nyhetsbild

Parkeringssituationen vid VCS: "Det är fruktansvärt"

VASA – Det är under all kritik. Det finns ju inga parkeringar, säger Christina Norén frustrerat. Hon är på väg till onkologiska enheten på VCS. Men centralsjukhusets fastighetsingenjör Timo Koivisto håller inte med: – Parkeringshuset står nästan alltid tomt, utom när det snöar.

Nyhetsbild

Är Jakob Nylund en drinksnobb? Vi ställer sex frågor!

NÖJE Jakob Nylund i Vasa bloggar om drinkar och hans absoluta favoritdrink just nu är The final ward. Om drinkens ingredienslista säger han: – Den borde smaka som ett sämre rävgift. Korkar han någonsin en öl, som vanligt folk?

Nyhetsbild

LISTA: Här delas flest böteslappar ut i Vasa

Vasa stad har delat ut tusentals parkeringsböter hittills i år, och nästan hälften av dem på nio gator. Se här var parkeringsböterna delas ut!

Nyhetsbild

Vett och etikett i loppisgrupper på Facebook: Reservera bara en kort stund

NÖJE "Reserverar", "kö", "min!!!". Det här är vanliga begrepp i alla loppisgrupper på Facebook. Hur ska man egentligen bete sig i loppisgrupperna? Finns det generella vett och etikett-regler? Självklart. Här är de.

Nyhetsbild

LISTA: Här är Korsholms fem dyraste hus

BOSTADSKOLLEN De dyraste husen till salu i Korsholm just nu har inte bara feta prislappar gemensamt: Tomterna är stora i fyra av fem fall. Se listan över de fem dyraste husen här!

Nyhetsbild

Erica från Vasa lanserar nytt modekoncept i Paris: Hyr din garderob online

NÖJE Ur frustration föddes företagsidén. Varför köpa ny klänning till varje bröllopsfest när du kan hyra en? Erica Nieminen från Vasa lanserar Clothéque för fransmän intresserade av nordiskt mode med hållbarhetstänk. Hyr en klänning och väska ena månaden, jacka och kjol nästa.

Nyhetsbild

Tre inredningsexperter ger tips: Så här inreder vi i höst

NÖJE Sammet, skulpturer och massor av grönväxter. Låter det som hemma hos dig? Tre inredningsexperter i Österbotten ger sin analys: Så här vill vi inreda i höst. Håller du med?

Nyhetsbild

Allsångspatrullen i Malax firar fem år – "Vi har inte tid att vara sura och bittra"

Leif Skinnar i Malax är den som startat Allsångspatrullen i Malax och kallar sig själv patrulledare. Patrullen består av ett gäng gubbar som förutom åldern också har spelarglädjen gemensamt. – 75-åriga gubbar ska ju vara sura och bittra, men vi har inte riktigt tid med det.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet