Ida Erikson

ida.erikson@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Skolutvecklaren Bosse Larsson: Feedback är viktigt, men beröm är lömskt

Är intelligens och talang medfödda och statiska förmågor, eller är det egenskaper som går att utveckla? Hur elever och lärare ser på frågan kan vara avgörande för lärandet.

Nyhetsbild

Anna-Maja Henriksson: Korruption är som cancer

I dag samlades EU-rådet för rättsliga och inrikes frågor. Anna-Maja Henriksson ledde mötet som kom att handla om både korruption och visselblåsare – och hon gjorde det på svenska.

Nyhetsbild

Bristfällig luktutredning sätter käppar i hjulet för bygge på Tvålfabriksområdet

VASA Vasa förvaltningsdomstol upphäver beslut om Tvålen-Rahkolaområdet vid Brändö sund i Vasa. Domstolen anser att det inte är säkert att framtida invånare inte störs av lukt.

Nyhetsbild

Ida Erikson: Läsning gör skillnad – en förbluffande skillnad

"Vet du om att du kan ge ditt barn ett rejält försprång i livet? Det kan du. Allt du behöver göra är att läsa en bok om dagen för ditt barn – det leder till häpnadsväckande resultat", skriver Ida Erikson i sin kommentar.

Nyhetsbild

Fredrik Furu: Läsning blev min tillflykt från mobbningen

Gör läsning någon skillnad? Definitivt, säger artisten Fredrik Furu. Han var en av gästerna under temadagen "Läsning gör skillnad" och berättade där hur böcker räddade honom som barn.

Nyhetsbild

14-åriga Isabel skrev låt om att våga vara sig själv: "Jag är stolt"

På lördag tävlar Isabel Rautamo från Vasa i MGP-finalen i Helsingfors – för andra gången. Att hon har varit med tidigare tar ändå inte bort ivern inför årets tävling.

Nyhetsbild

Barn behandlas ojämlikt inom idrotten: "Ingen ska gå till träningen med ont i magen"

Alla barn och unga blir inte hörda och sedda i idrottssammanhang – en del blir till och med diskriminerade. Det här vill Folkhälsan sätta stopp för.

Nyhetsbild

Project Liv firar fem år med välgörenhetsgala: "Det blir glamour"

Project Liv arrangerar en välgörenhetsgala i Stadshuset i Vasa på alla helgons dag. Det kan verka som en märklig dag att ordna en fest, men tidpunkten har valts av en alldeles speciell orsak.

Nyhetsbild

Strandsatta resenärer är framme i Split: "Nu ska vi fira"

Felicia Mattbäck och hennes resesällskap drabbades av Tjäreborgs konkurs. Nu har hon och hennes resesällskap äntligen nått värmen i Kroatien.

Nyhetsbild

Unga debattörer: Vi vill ha närvarande vuxna

BILDSPEL. Varför mår unga dåligt i dag och vad kan vi göra åt det? Svaret på de här frågorna försökte experterna och deltagarna närma sig under seminariet #allaskafåmåbra.

Nyhetsbild

Idriss är tillbaka från sin pilgrimsresa: "Det var en fantastisk upplevelse"

VASA Under sommaren gjorde Idriss Omgamala Ahmad en pilgrimsresa till Mecka. Hon kommer aldrig att glömma känslan när hon anlände till muslimernas heliga stad.

Nyhetsbild

Promotorn Annika Oksanen får årets Musik & Talang-pris

Promotorn Annika Oksanen var överväldigad när hon tog emot årets Musik & Talang-pris. "Jag har aldrig blivit så rörd för ett pris".

Nyhetsbild

BILDSPEL: Motormässan i full gång i Botniahallen

Utställarna på motormässan Westcoast Motor Show i Botniahallen har använt sin fantasi för att locka besökare till sina bilar. Benjamin Myllyluoma, med familj, klädde till och med ut sig för att matcha bilen. Här kan du se bilder från mässan, som pågår under helgen.

Nyhetsbild

"Mååhe" av Bubbeli är årets finlandssvenska låt

Priset "Årets finlandssvenska låt" gick i år till Bubbeli & The Runeberg Orchestra. Priset delades ut på kongressen Musik & Talang i Vasa.

Nyhetsbild

I Tritonias arkiv finns Mikael Agricolas signatur i tryggt förvar

VASA Tritonia har många uppgifter och förvaltar bland annat elva specialsamlingar. Bibliotekets framtid är oklar och personalen väntar på besked. Vasa universitets rektor, Jari Kuusisto, säger att allt klarnar i oktober.

Nyhetsbild

Långtidssjuka barn fick vara superhjältar – Birk valde att bli Batman

Nio långtidssjuka barn fick i våras möjlighet att förvandlas till superhjältar. I dag visades deras hjälteporträtt upp för första gången.

Nyhetsbild

Nätverket Svenska nu till regeringen: Öka svenskundervisningen

Nätverket Svenska nu vill öka antalet timmar till svenskundervisningen. Nätverket föreslår också att valfria kurser i det andra inhemska språket skrivs in i den nationella läroplanen.

Nyhetsbild

Grundstenen för Wärtsiläs teknologicenter är murad – Koncernchefen: "Det är en historisk dag"

VASA Lovorden haglade när grundstenen för Wärtsiläs teknologicenter murades. "Det är en betydande investering för Finland och Europa", säger Ilona Lundström, Arbets- och näringsministeriets överdirektör.

Nyhetsbild

Tommi från Vasa laddade för bröllop med halvmaraton: "Det var jättetungt"

FRIIDROTT Regn och blåst satte löparna på prov när Vasa maraton ordnades för 35:e gången under lördagen. Tommi Helminen hade en alldeles särskild orsak att ta sig i mål snabbt.

Nyhetsbild

Van vinnare i Vasa maraton – Ole vann för fjärde gången

FRIIDROTT Ole Halonen från Kotka och Satu Karjalainen från Villähde var snabbast på maratondistansen när Vasa maraton firade 35- årsjubileum.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet