Ida Erikson

ida.erikson@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Elbolag redo för oväder – "Det finns risk för problem i strandkanten"

Kraftiga vindar väntas i Österbotten. Elbolagen Vasa Elektriska och Herrfors följer med läget kontinuerligt.

Nyhetsbild

Det blåser upp i Österbotten – kraftiga vindar både till havs och på land

Det varnas för hård vind i Österbotten i morgon. På land kan vindbyarna uppgå till 20 meter per sekund – till havs kan det bli värre än så.

Nyhetsbild

Julfiilis fortsätter sprida julstämning i staden – "Det känns fantastiskt"

VASA Julmarknaden Julfiilis är här igen och marknaden har fått en lysande start. Redan de första dagarna besökte tusentals Vasabor marknaden.

Nyhetsbild

Stefan Svenfors får riddartecken – "Jag är tacksam mot presidenten"

PEDERSÖRE Stefan Svenfors har hunnit arbeta med många olika saker under sitt liv. Det är han tacksam för. Den färska utmärkelsen uppmuntrar honom att arbeta vidare mot nya mål.

Nyhetsbild

Riddartecken till Marit Berndtson – "Jag är förbluffad"

Marit Berndtson har arbetat på Wasa teater sedan 1995. Nu uppmärksammas hennes arbete med ett riddartecken av Finlands Vita Ros-orden.

Nyhetsbild

Stationsmästare får medalj av presidenten – "Det betyder extremt mycket"

Stationsmästaren Malin Åminne deltog på tisdagen i en intensiv utbildning i Kuopio. Plötsligt fick hon ett överraskande textmeddelande från Österbotten.

Nyhetsbild

Peter Östman får utmärkelse – "Det här kommer som en total överraskning"

Presidenten tilldelar riksdagsledamoten Peter Östman (KD) riddartecknet av första klass av Finlands Lejons orden. Utmärkelsen gör Östman rejält förvånad.

Nyhetsbild

Korsholms gymnasium bland de bästa i landet – "Det är fantastiskt roligt"

KORSHOLM Tre österbottniska gymnasier placerar sig högt på topplistorna när nyhetsbyrån STT jämför gymnasier i Finland. I Korsholms gymnasium är studerandena stolta.

Nyhetsbild

BILDEXTRA: KAJ firade sina tio år med tusentals gäster

KAJ Tusentals österbottningar vallfärdar till Botniahallen för att se KAJ:s jubileumskonsert. När den första konserten inleddes möttes gruppen av jubel och applåder.

Nyhetsbild

VIDEO: 20 000 lampor lyser upp Marias och Bennys gård – "Vi har alltid varit lite jultokiga"

På lillajul händer det. Då tänder Maria Berts och Benny Rönnqvist i Kvevlax julbelysningen – den kräver en halv kilometer kabel.

Nyhetsbild

Julöppningen i Vasa lockade över 20 000 till centrum – "Det var smockat på torget"

VASA Årets julöppning lockade mer folk än vanligt. Max Jansson, verkställande direktör på Visit Vasa, tackar vädret, programmet – och en annan oväntad faktor.

Nyhetsbild

Här öppnas nytt Omena-hotell i Vasa – "Läget är perfekt för oss"

VASA Hotellkedjan Omena Hotels har utvecklat sitt koncept och vill testa det i Vasa. Därför byggs nu ett nytt hotell i stadens kärncentrum.

Nyhetsbild

Ilkka Pohjalainen inte bara en tidning – namnet bärs även av en chefredaktör, en kärnfysiker och en ingenjör

På fredagen avslöjades det att tidningarna Ilkka och Pohjalainen får det nya namnet Ilkka-Pohjalainen. Vi har ringt upp personer med just det namnet och frågat hur de har det, en dag som denna.

Nyhetsbild

Sirkka och Leila grundade Röda Korsets hälsopunkt – nu firar den tio år

För tio år sedan kavlade Sirkka Soikkeli och Leila Ilkka-Gröndahl upp ärmarna. Tillsammans skapade de en hälsopunkt dit vem som helst är välkommen. Hälsopunkten erbjuder en bristvara i dagens samhälle – tid.

Nyhetsbild

Vasa svenska församling och Vasa övningsskolas gymnasium samarbetar – det blir luciafirande trots allt

Föreningen Brage erbjuder inget luciaprogram i år och 13 december såg ut att bli som vilken mörk decemberdag som helst – tills nu. Ett kort telefonsamtal räddade luciafirandet.

Nyhetsbild

Vasabon Janne gick från jobbet som postiljon till kaffekonnässör – "Det känns fantastiskt"

VASA Om du rör dig i Klemetsö och plötsligt känner en intensiv kaffedoft, så har du inte förlorat förståndet. Det är bara Janne Mäki som rostar kaffe.

Nyhetsbild

Ida Erikson: Vi borde ta utmattning på allvar

Vet du hur det är att vara riktigt trött? Så där riktigt obarmhärtigt trött? Jag och många andra finländare vet hur det är att vara utmattad – och att inte bli tagen på allvar, skriver Ida Erikson i sin kommentar.

Nyhetsbild

Ali Ibrahim vill att folk ska veta vad som händer i Irak – "Oskyldiga människor dör"

VASA En grupp Irakier samlades på Vasa torg på lördagen för att uppmärksamma deras landsmäns kamp mot den irakiska regimen. Demonstranterna i Vasa vill att världen öppnar ögonen.

Nyhetsbild

Staden bjöd in till öppet medborgarevenemang – få medborgare kom

VASA Vasa – hur går det? Svaret på den frågan försökte tjänstemän, beslutsfattare och invånare hitta på lördagen. Medborgarevenemanget fokuserade i år på unga i staden.

Nyhetsbild

För Edith är eksem en del av livet – hon har aldrig sovit en hel natt på grund av klådan

MALAX Edith har levt med atopiskt eksem i nästan hela sitt liv, men har aldrig träffat ett barn som är i samma situation som hon. Det vill mamma Ann-Katrine Risberg ändra på.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet