Jenny Björklund

jenny.bjorklund@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Kennet Roos i pension efter 48 år – uppskattar alla samtal med dagklubbsbarnen

PEDERSÖRE Största delen av sitt liv har Bennäsbon Kennet Roos jobbat för Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Även om arbetsuppgifterna främst varit praktiska så är det människomötena han minns.

Nyhetsbild

Polisen undersökte björnobservation i Gamla hamn – visade sig vara annat djur

JAKOBSTAD På fredagsförmiddagen fick polisen ett ovanligt larm. Några motionärer trodde sig ha sett en björn i Gamla hamn-skogen i Jakobstad.

Nyhetsbild

Utredningen av servicenätet dröjer: "Bennäs-Östensö skola har tagit så mycket tid"

PEDERSÖRE Parallellt med planeringen kring Bennäs-Östensö skola pågår en servicenätsutredning i Pedersöre. Förhoppningen är att nämnden kan behandla den ännu i år.

Nyhetsbild

Ingen byggstart vid Kyrkoby skola i höst – kostnaderna utreds

PEDERSÖRE Idén om en storskola i västra Pedersöre avfärdades. Trots det inleds inte om- och tillbyggnaden av Kyrkoby skola i höst.

Nyhetsbild

Besvär om bollhall förkastades: "Behovet av en bollhall har inte förändrats"

PEDERSÖRE Vasa förvaltningsdomstol förkastar David Petterssons besvär gällande bollhallen i Bennäs. Det betyder att fullmäktiges beslut om kapitallån och kommunalborgen åter är i kraft.

Nyhetsbild

Fullmäktige positiv till ny strategi: "Klara och tydliga mål och visioner"

LARSMO Det blev ett snabbt avklarat fullmäktigemöte i Larsmo på måndagskvällen. Den enda paragrafen som diskuterades var godkännandet av Larsmos nya strategi.

Nyhetsbild

Kommunstyrelsen: Bygg Bennäs-Östensö skola vid Pedersheim

PEDERSÖRE Kommunstyrelsen var enig. Bennäs och Östensö skolor borde dras in och den nya skolan placeras på tomten invid Pedersheim i Bennäs.

Nyhetsbild

Fjorton vill leda Pedersöre MI – tolv vill bli idrottssekreterare

PEDERSÖRE Både tjänsten som MI-rektor och tjänsten som idrottssekreterare i Pedersöre lockar en hel del sökande. Beslut om ny rektor tas redan om en vecka.

Nyhetsbild

Larsmos nya välfärdschef får jobba med det hon tycker om: "Intressant och inspirerande"

LARSMO Sara Åström basar numera över välfärdssektorn i Larsmo. Hon uppskattar kommunens aktiva föreningsliv och fina vandringsleder.

Nyhetsbild

Nytt dagis önskas i södra Larsmo – behovet av dagvårdsplatser växer

LARSMO Förhoppningen bland Larsmos tjänstemän är att södra Larsmo skulle ha ett nytt dagis inom ett par år. Tre nya avdelningar behövs.

Nyhetsbild

Långtradare brann nära Mysinge – hytten förstördes

PEDERSÖRE En långtradarchaufför som var på väg söderut längs Riksväg 8 fick snabbt ta sig ur sitt fordon när han märkte att det brann på lördagsnatten.

Nyhetsbild

Ett tredje vindkraftsbolag kikar på Purmoskogen: "Pedersöre är intressant"

PEDERSÖRE Nu visar också vindkraftsbolaget WPD intresse för skogsområdet mellan Lillby och Åvist. Bolaget har varit i kontakt med markägare på området.

Nyhetsbild

Centralregister tas i bruk nästa år – ämbetsbevis blir billigare

Arbetet med ett gemensamt centralregister för österbottniska församlingar går vidare. Tanken är att det ska kunna tas i bruk redan vid årsskiftet.

Nyhetsbild

Minister: "Att jobba jämställt är något som alla parter vinner på"

PEDERSÖRE Både arbetsliv och privatliv gynnas av jämställdhet, enligt minister Thomas Blomqvist (SFP) som besökte LKI Käldman i Pedersöre i dag.

Nyhetsbild

Skolfrågor går framåt i Pedersöre – ingen storfusion aktuell

PEDERSÖRE Det ser inte ut att bli någon fusion av tre skolor i Pedersöre. Kommundirektör Stefan Svenfors föreslår nu att nya Bennäs-Östensö skola placeras i centrala Bennäs.

Nyhetsbild

Avgifter föreslås höjas i Larsmo – både för vatten och miljövårdsärenden

LARSMO Från och med år 2020 ska både vatten- och miljövårdsrelaterade avgifter höjas i Larsmo. Det föreslår kommunstyrelsen för fullmäktige.

Nyhetsbild

Två vindkraftsbolag slåss om samma område i Purmo: "Bra läge för markägarna"

PEDERSÖRE Både tyska vindkraftsjätten Prokon och regionala Lillby Vind är intresserade av att bygga en vindkraftspark mellan Purmo och Åvist. I planerna finns uppemot 50 vindmöllor.

Nyhetsbild

Larsmo back närmare en miljon: "Inte så katastrofalt"

LARSMO Att det skulle bli ett minusresultat i Larsmo var väntat, men inte att det skulle bli närmare en miljon euro på minus.

Nyhetsbild

Vindkraftspark börjar planeras i Pedersöre – första i kommunen

PEDERSÖRE Bolaget Esse Vind anhåller om att Pedersöre inleder en planläggning för ett vindkraftsområde med sex möllor mellan Lappfors och Lillby.

Nyhetsbild

Transformator fick nytt liv – Skatakartan piggar upp i Alexandersparken

JAKOBSTAD Det blev ett djupdyk i historien när Christa Friberg skulle skapa konst på transformatorn i Alexandersparken. Inspirationen var nämligen gamla kartor.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet