Karin Sundström

karin.sundstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Antalet permitterade i Österbotten har ökat med 670,7 procent på ett år

Antalet arbetslösa arbetssökande ökade i september i alla kommuner inom NTM-­centralen i Österbotten. Jämfört med september i fjol, ökade antalet mest i Vasa, Karleby och Jakobstad.

Nyhetsbild

Coronavirus i skolan i Kvevlax – Korsholm stänger dörrarna

KVEVLAX En i personalen vid Kvevlax lärcenter har smittats av coronaviruset. Exponeringen i skolan skedde den 8 och 9 oktober. Samtidigt stänger Korsholm dörrarna för extern verksamhet i kommunens lokaler.

Nyhetsbild

Även högstadieelever bör använda munskydd i skolan – de som kan ska jobba på distans

Kampen mot coronaviruset trappas upp i Österbotten. Rekommendationen om munskydd gäller nu alla skolor redan från årskurserna 7–9.

Nyhetsbild

Sockelreparation ledde till brand i garageväggen

KASKÖ Husägaren skulle reparera sockeln på garaget. Men luftvärmepistolen överhettade ventilationskanalen i tegelväggen och en glödbrand uppstod.

Nyhetsbild

Dödsolycka på Riksåttan i Rimal – trafiken dirigeras via Malax

UPPDATERAD En trafikolycka inträffade lite före klockan 14 på riksväg 8, lite söder om Rimal i Korsholm. Räddningsarbetet pågår och trafiken störs under hela eftermiddagen.

Nyhetsbild

Birkalands sjukvårdsdistrikt: "Res inte till Vasa"

Coronaläget förvärras och Birkalands sjukvårdsdistrikt ger invånarna nya råd. Genom att undvika folksamlingar och Vasa, kan smittan begränsas.

Nyhetsbild

Sporadiska vargobservationer i Närpes och Malax – "Fler väntas då snön kommer"

Jaktchef Stefan Pellas på Finlands Viltcentral i Kust-Österbotten säger att nya vargobservationer droppar in lite då och då. – Under veckoslutet kom nya observationer gällande vargen i Björkö.

Nyhetsbild

Ung kvinna häktad misstänkt för dråpet i Östermark i onsdags

Södra Österbottens tingsrätt har häktat en ung, vuxen kvinna, på sannolika skäl misstänkt för brott mot liv. Brottet skeddde i Östermark (Teuva) i onsdags.

Nyhetsbild

Älgjägarna måste dela in sig i mindre grupper – "Vi är beredda"

Redan i augusti började årets älgjakt coronasäkras. Att samlingar med fler än tio personer nu stoppas, utgör därför inget hinder.

Nyhetsbild

Fler coronafall i Vörågymnasiet – Tegengrenskolan beredd på distansstudier

VÖRÅ I onsdags övergick Vörå samgymnasium-idrottsgymnasium till distansundervisning efter att en elev drabbats av covid-19. Nu har fler konstaterats smittade.

Nyhetsbild

Waskia stänger i två veckor – tufft läge också för andra hotell i Vasa

VASA I takt med att coronasmittan sprider sig, är det allt färre som vill komma till Vasa. Det här gör att hotellen går med förlust. Waskia stängs nu i två veckor.

Nyhetsbild

Villa Sandviken stängs – anställd smittad av coronaviruset

VASA En person som jobbar på Villa Sandviken har drabbats av corona. Samma person har också serverat frukost på Original Sokos Hotel Vaakuna och lunch på Rosso.

Nyhetsbild

Amarillo och Butcher & Banker håller stängt – två anställda coronasmittade

VASA Handelslaget KPO stänger tillfälligt restaurangerna Amarillo och Butcher & Banker i Vasa. Orsaken är att två i personalen har smittats av coronavirus.

Nyhetsbild

Kalle's Inn lockar små grupper från Finland – coronan svepte bort de internationella bokningarna

KORSHOLM Freddi Skott hade stora planer på att bygga ut övernattningskapaciteten på Kalle's Inn i Klobbskat. En del finansiärer var också intresserade av projektet. Men så kom coronan.

Nyhetsbild

Allt fler kör som dårar – Polisen i Österbotten ökar sin övervakning

Polisen i Österbotten har noterat att vansinneskörning – ofta med olagliga fordon – har ökat överallt på polisinrättningens område.

Nyhetsbild

829 av Vasa Elnäts kunder är fortfarande utan el

En vecka efter att stormen Aila drog fram över Österbotten, saknar hundratals sommarstugor fortfarande el. Både Vasa Elnät och Herrfors arbetar med ledningarna.

Nyhetsbild

Bystedt vill att kommunen satsar 60.000 euro på att måla husfasader i Vörå

VÖRÅ Kommunstyrelsens ordförande Rainer Bystedt har lämnat in ett invånarinitiativ om att kommunen borde måla tre av sina hus, för att på det viset göra Vörå centrum mer tilltalande.

Nyhetsbild

Spaning från luften gör det snabbare att hitta problem med elledningarna

Vasa Elnät anlitar en helikopter för att kontrollera elledningarna. På det här viset hittas de fallna träden snabbare. 3040 av bolagets kunder var fortfarande utan el klockan 15.14 på fredagen.

Nyhetsbild

Agilityhallen i Kvevlax säckade ihop i ovädret – "Vi försöker rädda ena ändan"

KVEVLAX Agilityhallen på Lakörsvägen en bit från uf-lokalen i Kvevlax säckade ihop under nattens oväder. Men den ena ändan ska förhoppningsvis kunna räddas.

Nyhetsbild

En anställd på Vasa centralsjukhus testade positivt för coronaviruset

VASA I onsdags konstaterades att en person som gjorde sin praktik på Vasa centralsjukhus drabbats av coronaviruset. Nu har snabbtest visat att en i personalen också smittats.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet