Kerstin Nordman

kerstin.nordman@vasabladet.fi

Malax måste justera planen för Söderfjärdsbacken

Detaljplanen för Söderfjärdsbacken i Malax har inte vunnit laga kraft ännu. På uppmaning av NTM-centralen håller kommunen nu på att justera den.

Nyhetsbild

Jenny Malmsten – en lagspelare som trivs med omväxling och högt tempo

MALAX Jenny Malmsten är säker på att hennes nya arbete, som kommundirektör i Malax, blir både händelse- och variationsrikt. Det har hon inget emot.

Nyhetsbild

Korsnäs vill att fler söker tjänsten som äldreomsorgsledare

KORSNÄS Fyra personer har sökt tjänsten som äldreomsorgsledare i Korsnäs, men vård- och omsorgsnämnden vill ha fler namn att välja mellan.

Nyhetsbild

Malaxfullmäktige var enhälligt – valde Jenny Malmsten till kommundirektör

MALAX Det känns bra att ha hela fullmäktige bakom sig, men det är nu det börjar, sade Malax nya kommundirektör Jenny Malmsten strax efter att hon valts till posten.

Nyhetsbild

Händer i kväll: Malax väljer ny kommundirektör

I kväll får Malax en ny kommundirektör. Valet står mellan politices magistrarna Marcus Beijar, Jenny Malmsten och Martin Norrgård.

Nyhetsbild

Alla tre skolor i Korsnäs får fler elever nästa år

De tre skolorna i Korsnäs kommer nästa läsår att ha fler elever än vad man nu har. Bildningsnämnden ökar därför det totala antalet undervisningstimmar.

Nyhetsbild

Scoutledare i Korsnäs överväger ställa in hajk på grund av vargförekomsten

Scoutledarna i Korsnäs är bekymrade. Den senaste tidens vargattacker och observationer kan komma att stoppa en inplanerad utehajk för ett trettiotal unga scouter.

Nyhetsbild

Att få utveckla biblioteken har varit Christina Flemmings främsta drivkraft

Utvecklingsarbete och samarbete. Det är vad Christina Flemming trivts allra bäst med under sina 45 år i biblioteksvärlden.

Nyhetsbild

Nu fattas de officiella besluten om Lärknäs och Annahemmet

KORSNÄS Tre sektioner av Lärknäs och Annahemmet ska rivas och ersättas med ett nybygge. Det nya huset byggs i sin tur ihop med två sektioner som bevaras och renoveras.

Nyhetsbild

Finska namn på 296 Korsnäsvägar klara för fullmäktige

Förslagen till finska namn på Korsnäsvägarna behandlas på kommunfullmäktiges februarimöte. Totalt är det  296 vägar som en namnkommitté  gett finska namn.

Nyhetsbild

Andelsbanken i Yttermalax har flyttat hem efter tillfällig evakuering

Andelsbanken i Malax firade på tisdagen nyöppningen av sin renoverade lokal. I drygt fyra månader har banken varit utlokaliserad på grund av en vattenskada.

Nyhetsbild

Korsnäs firar både festdag och världsarvsdag i sommar

Korsnäs firar en festdag den tionde augusti och en världsarvsdag några dagar tidigare, den fjärde augusti. Det slog kommunstyrelsen fast på sitt senaste möte.

Nyhetsbild

"Viktigt både med stark tro på företaget och noggrann analys"

Det gäller att tro starkt på  företaget och att analysera det noggrant. De råden ger vd Ronny Hellström dem som överväger att köpa ett företag.

Nyhetsbild

Ägarbyte aktuellt i många företag – ofta resultat av gamla ägarens ålder och verksamhetens livskraft

Ägarbytena i Vasaregionens företag ökar. Främsta orsaken är, enligt Kjell Nydahl, Vaseks direktör för företagstjänster, att många företagare nu går i pension.

Malaxstyrelsen tackade nej till att planera nytt bostadsområde norr om Åminne

Malax sätter inte i gång en detaljplanering för havsnära boende norr om Åminne. Det beslöt kommunstyrelsen efter en omröstning som slutade tio – ett.

Nyhetsbild

Malax-Korsnäs MI ska flytta sitt kansli till Malax kommungård

Malax-Korsnäs medborgarinstitut flyttar nästa år sitt kansli till kommungården i Malax. Det beslöt Malax kommunstyrelse med röstsiffrorna sju–fyra.

Också Hammarland kommer med i samarbetet kring Pixnekliniken

Hammarland på Åland är den artonde kommunen som vill gå med i värdkommunssamarbetet kring Pixnekliniken.

Nyhetsbild

Malax väljer ingen svart häst

Malax kommunstyrelse rekommenderar att fullmäktige väljer kommundirektör bland de sökande. Enligt styrelseordförande Håkan Knip kommer någon svart häst inte på fråga.

Nyhetsbild

I stödgruppen får barnen prata ut efter föräldrarnas separation

När föräldrar separerar hamnar barnens tankar och känslor ibland i bakgrunden. Bland annat i Malax finns nu stödgrupper som fokuserar på barnens upplevelser av skilsmässan.

Nyhetsbild

Masoods dröm uppfylldes – öppnade affär med orientaliska kläder

VASA Masood Abdulkadr Ahmad fyller sin nya butik i Vasa med  kläder, mattor och prydnadsföremål i österländsk stil. En av hans drömmar håller på att bli verklighet.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet