Lilian Hellström

lilian.hellstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

U23-EM är över – inga finländska framgångar sista tävlingsdagen

FRIIDROTT En medalj blev saldot för Finland i U23-EM i Gävle. Söndagen blev en besvikelse när flera finländska medaljhopp floppade.

Nyhetsbild

Otur för Bottas – Hamilton utnyttjade krasch och vann

FORMEL 1 Valtteri Bottas låg i täten i Storbritanniens GP. Men en krasch gynnade stallkamraten Lewis Hamilton som tog ett lägligt depåstopp och efter det kunde hålla ledningen in i mål.

Nyhetsbild

En försvarsmiss avgjorde – VPS fortsatt utan ligasegrar: "Vi kommer lyfta oss"

FOTBOLL Defensivt stod VPS för en nästintill fläckfri insats – men offensivt finns det mycket att jobba med. Det är lagets kommentarer efter derbyt mot SJK som fick ett mardrömsavslut.

Nyhetsbild

Mardrömsslut för VPS i derbyt – Oliynyk avgjorde i 90+5

FOTBOLL Efter en blek start jobbade VPS sig in i bortaderbyt. Men trots en stark insats, speciellt försvarsmässigt, fick laget inte ens en poäng med sig när SJK avgjorde på tilläggstid.

Nyhetsbild

Första prövningen för VPS med Sund vid rodret – bortaderby mot SJK väntar

FOTBOLL SJK:s tränare Alexei Eremenko tror på säsongens största publiksiffror när VPS gästar i kväll. För Vasalaget väntar den första prövningen efter mindre än en vecka med ny tränare. Och inget annat än tre poäng duger.

Nyhetsbild

Manfall när Royals föll mot jumbon – en touchdown avgjorde

AMERIKANSK FOTBOLL Starkt försvarsspel av båda lagen satte tonen för bottenmötet, men Saints gjorde det bättre. Royals dröm om slutspel blir allt mer avlägsen.

Nyhetsbild

Finland förlorade bronset med en sekund – Tuomisto om sitt JVM: Katastrof

ORIENTERING Anu Tuomisto förde upp Finland till fjärde plats på sin etapp i JVM-stafetten. Och det blev också slutplaceringen i ett mästerskap som orienteraren från Vaasan Suunnistajat är allt annat än nöjd med.

Nyhetsbild

Richardsson klar för VM – underskred gränsen med marginal

FRIIDROTT Camilla Richardsson klarade VM-gränsen på 3000 meter hinder i en tävling i franska Saint-Maur-des-Fossés.

Nyhetsbild

Vinden påverkade tävling i Seinäjoki – Nygård: Jag fick jobba lite extra på slutet

FRIIDROTT Stjärntävlingarna i Seinäjoki avgjordes i blåsiga förhållanden. Även om det för många inte blev statistikdugliga tider så visade resultaten ändå att flera ÖID:are är på rätt väg.

Nyhetsbild

Tuomisto tog sig inte till final på medeldistans i JVM

ORIENTERING Vaasan Suunnistajats Anu Tuomisto skulle behövt en 40 sekunder snabbare tid för att ta sig till medeldistansfinalen i junior-VM.

Nyhetsbild

Tre centimeter fattades för Pullola – blev ingen final i Universiaden

FRIIDROTT Under hoppkarnevalen i Jämsä för några veckor sedan slog Emma Pullola nytt personbästa i tresteg. Samma resultat skulle med marginal räckt till final i Universiaden i Neapel. Men det ville sig inte för Vasahopparen.

Nyhetsbild

Kvartsfinalerna i Regions Cup lottade – Kraft och SIF möts inte än

FOTBOLL Matchparen för kvartsfinalerna i Regions Cup har lottats. Det blir inget österbottniskt derby – än. Sundom IF och Närpes Kraft möter båda topplag i Helsingforsdistriktets division 3.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Många bäckar små lyfter damfotbollen till en ny nivå

Chans att ändra attityder och öka jämställdheten. Sommarens VM förutspåddes bli det viktigaste hittills – och med facit i hand har det blivit en succé. Nu gäller det att fortsätta rida på vågen.

Nyhetsbild

Sundom IF:s flickor glömmer aldrig sin tränare – hedrar Hannu Määttä på speltröjorna

WASA FOOTBALL CUP Hannu Määttä och Sundom IF:s flickor födda 2008 och 2009 fick två säsonger tillsammans. Under den tiden kom han att skapa ett stort avtryck och han lever kvar – i flickornas minnen, på varje match och på deras speltröjor.

Nyhetsbild

Nya tränaren i FC Sport: "Vi har alla möjligheter att vända trenden"

FOTBOLL Sanna Keromaa har stigit åt sidan och den tidigare hjälptränaren Roland Björkqvist har tagit över. Hans första match i rollen som chefstränare för FC Sport blev dock tuff.

Nyhetsbild

Femteplatsen i EM i cheerleading motiverar: "En jättebra upplevelse"

CHEERLEADING West Coast Vikings lag Iron kom till tävlingsplatsen strax före sitt finalframträdande. Trots det lyckades Vasatjejerna ta en femteplats i EM i cheerleading. Nu är de ivriga på mer.

Nyhetsbild

FC Sports Netta Hanhimäki debuterade i landslagströjan

FOTBOLL FC Sports anfallare Netta Hanhimäki, född 2003, är med i U16-truppen som deltar i en öppen nordisk turnering i Sverige den här veckan.

Nyhetsbild

Efter missfallet och mardrömsgraviditeten kom tvillingarna: "Vi är privilegierade"

Det har varit sex turbulenta år för Solfborna Carola och Jonas Lindell. Ett missfall, en mardrömsgraviditet och en riskfylld, oplanerad tvillinggraviditet. Men glädjen hittar de ändå alltid i att ha varandra.

Nyhetsbild

Vasabon Terhi Teräväinen med och försvarar EM-titeln i ultimate – "Skulle ångra mig ifall jag inte försöker"

ULTIMATE Finland skickar tre landslag till EM i ultimate. Damerna är regerande Europamästare sedan fyra år tillbaka och ska nu försvara titeln. Terhi Teräväinen från Vasa är med i år och kommer gärna hem från Ungern med en guldmedalj kring halsen.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Om vi tänker på annat än ishockey och fotboll

Fotboll är världens populäraste sport. I Finland är det ishockey och friidrott som toppar listorna. Men om vi nu i stället skulle titta på de idrotter i Vasatrakten som är små men naggande goda.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet