Lilian Hellström

lilian.hellstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

FC Sport kämpade och jagade – kunde inte rå på serieledarna

FOTBOLL Om det skulle delas ut tröstpoäng för att ha kämpat hårt en hel match skulle FC Sport ha fått det mot PK-35 Vantaa. Men det blev noll poäng mot serieledarna i en match där Vasalaget stod emot i en timme.

Nyhetsbild

Två i rad för Victor Lövdal – vann Toughest i Esbo

HINDERBANELOPP Ingen kan rå på Vasabon Victor Lövdal just nu. Han vann den första deltävlingen av Toughest med en och en halv minut. I dag i Esbo var han två minuter före tvåan i mål.

Nyhetsbild

Seger i premiären för Royals – stark insats av försvaret

AMERIKANSK FOTBOLL Flera nya spelare som inte ännu hunnit komma in i laget är en utmaning för Wasa Royals. Trots det blev det en klar seger i premiären mot Butchers.

Spelare av NFL-kaliber förstärker Royals

AMERIKANSK FOTBOLL När Joey Bradley, drygt en vecka innan säsongsstart, plötsligt lämnade Royals blev det bråttom att hitta en ny quarterback. Och det står nu klart att det är Diondre Borel som förstärker laget.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Vasa får stora evenemang – men publik behövs också

Förra veckan offentliggjordes att Vasa kommer stå som värdort för tre stora idrottsevenemang i höst och nästa vår.

Nyhetsbild

Korsholms högstadium etta i grässtafetten: "Skönt med revansch"

STAFETTKARNEVALEN I år tappade Korsholms högstadiums flickor inte pinnen. Skolan for i väg med segern i Stafettkarnevalens sista stafett.

Nyhetsbild

Två medaljer till Yttermark skola: "Vi kämpar och tränar hårt"

STAFETTKARNEVALEN Yttermark skola har haft en finfin karnevalhelg. I alla fall om man tittar på framgångar i stafetterna. Skolan följde upp silvret i fredagens gatustafett med guld i 5x80 meter mixed för små lågstadier.

Nyhetsbild

Spurtdrama för Närpes – silvermedaljörerna diskades

STAFETTKARNEVALEN Närpes högstadieskola och Lagstads skola gick en tajt spurtduell i dubbel svensk stafett mixed. Lite för tajt eftersom Esboskolan kom att bli diskade för att ha stört Närpes på upploppet.

Nyhetsbild

"Va, blev vi andra?" – Korsholms högstadietjejer är överraskade medaljörer

STAFETTKARNEVALEN I gatustafetten låg Korsholms högstadieflickor i täten hela loppet, medan pojkarna i masstafetten plockade placeringar under loppets gång.

Nyhetsbild

Pizzapaus mitt i karnevalen: "Vi behövde mer än korv och bröd"

STAFETTKARNEVALEN Solf skola hade inte beställt någon mat under karnevalen. Vad gjorde de då? Jo, beställde mat till karnevalen.

Nyhetsbild

Ballerinor i topp – Vörå Idrottsgymnasium vann gatustafetten

STAFETTKARNEVALEN I fjol tog Vörå Idrottsgymnasium en dubbelseger i flickornas gatustafett. I år fick skolan nöja sig med en medalj, men den är av den ädlaste valören.

Nyhetsbild

Guld förra året och guld nu – Tegengrenskolan fenomenal på gatustafett

STAFETTKARNEVALEN Tegengrenskolan i Vörå upprepade fjolårets bedrift i gatustafetten för högstadiepojkar. Det blev guld igen, och det med total överlägsenhet.

Nyhetsbild

Korsholm vill sprida kärlek och glädje – BGS satsar på laganda

STAFETTKARNEVALEN Allez, allez, allez! Röda baskrar, randiga tröjor. Det är lätt att lista ut vad Korsholms högstadium har för tema i sin hejarklack i år. Borgaregatans skola satsar i stället på lagandan som behövs i Finlands nationalsport.

Nyhetsbild

Tjejer från Petalax: Med lite socker klarar man en lång dag

STAFETTKARNEVALEN Miira Björklund, Izabelle Uotinen, Jennie Nylund och Elin Viklund har många timmar i buss och en hel karnevalsdag bakom sig. Trots det är humöret på topp.

Nyhetsbild

Korsholms högstadiums buss gick sönder – ändå inga större förseningar

STAFETTKARNEVALEN Bussen som Korsholms högstadium tagit till Stafettkarnevalen började plötsligt sakta ner – och stannade precis vid en uttänkt rastplats. "Vi skulle ändå ha matpaus och fick en ny buss under tiden", säger läraren Robert Bergkulla.

Nyhetsbild

Korsholms högstadiums buss gick sönder – ändå inga större förseningar

STAFETTKARNEVALEN Bussen som Korsholms högstadium tagit till Stafettkarnevalen började plötsligt sakta ner – och stannade precis vid en uttänkt rastplats. "Vi skulle ändå ha matpaus och fick en ny buss under tiden", säger läraren Robert Bergkulla.

Nyhetsbild

Silver för Yttermark skola i historisk gatustafett – dans och fotboll vinnande koncept

STAFETTKARNEVALEN Det är första gången som gatustafett för både flickor och pojkar ordnas. I stafetten för små lågstadier blev det medalj för Yttermark skola – och träningen har mest bestått av dans och fotboll.

Nyhetsbild

Elever fick testa rullstolar – "Vi vill öka förståelsen"

STAFETTKARNEVALEN Alla kan inte springa i Stafettkarnevalen. För vissa är det rullstol som är färdmedlet och det ville VAU och Soveli öka förståelsen för.

Nyhetsbild

Hjältar från Kaskö redo för Stafettkarnevalen

STAFETTKARNEVALEN När man har chansen att klä ut sig till sin favoritsuperhjälte ska man ta den. I alla fall om man frågar Albert Öhman, Eirik och Eyolf Pettersson samt Natalia Koskimaa.

Nyhetsbild

Snart dags för semifinal i Finlands cup – här är VPS startelva

FOTBOLL Det är mycket på spel för VPS i kvällens semifinal mot IFK Mariehamn. Vid seger spelas finalen troligtvis i Vasa – men först gäller det att ta sig dit.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet