Lilian Hellström

lilian.hellstrom@vasabladet.fi

Sancho, Lafont och Foden hör till de största namnen i U19 EM

U19-EM Fotbollstalanger från åtta länder kommer nöta konstgräset i Vasa och Seinäjoki de kommande veckorna. Men vem spelar egentligen i landslagen? Det finns killar som redan har kontrakt med storklubbar och nått genombrott i karriären, till exempel Jadon Sancho, Alban Lafont och Phil Foden.

Nyhetsbild

FM i minigolf avgörs på Vasklot i helgen – en sport mer än bara klubba och boll

MINIGOLF. Att tävla i minigolf är mer än att bara ta klubba och boll och bege sig ut på banorna för att testa lyckan. De flesta som deltar i helgens FM-tävlingar på Vasklot har kommit till Vasa två dagar på förhand för att lära sig banornas hemligheter och vilken av de tjugotals bollarna som passar bäst att användas var.

Nyhetsbild

Framtidens stjärnor visar upp sig i Vasa: "Det finns runt 400-800 talangscouter på plats"

U19-EM U19-EM i fotboll har aldrig arrangerats så långt norrut som nu. Mästerskapet har aldrig heller spelats helt på konstgräs. Vasa och Seinäjoki är alltså unika värdstäder, där publiken kommer att få se spelare som ska försöka ta hem segern och samtidigt imponera på talangscouter.

Nyhetsbild

Anu Tuomisto inledde JVM med 12:e plats

ORIENTERING Junior-VM pågår som bäst i Ungern. Vaasan Suunnistajats Anu Tuomisto inledde mästerskapet med en 12:e plats på långdistansen. - Placeringen var överraskande bra men prestationen var jättedålig, säger Tuomisto.

Nyhetsbild

Målet nått - men resan viktigast för Team Rynkeby

CYKLING. De gula cyklisterna har nått målet Paris. - Det var ju känslosamt på sitt sätt, men det är egentligen inte målet som är det viktiga, utan hela resan som varit fantastisk och som man kommer bära med sig, säger en av Vasadeltagarna, Anki Virkama.

Nyhetsbild

Förlust för VIFK: "Vi kan vända kälken än"

FOTBOLL Vasa IFK höll emot och skapade lägen matchen igenom, men Hercules kunde ändå dra det längsta strået i slutminutrarna. Vasa IFK prenumererar tills vidare på en plats i botten av tabellen.

Nyhetsbild

Vasas egna fotbollsfest har startat

WASA FOOTBALLCUP Samma dag som kvartsfinalerna i fotbolls-VM körde i gång var det också dags för fotbollsfest i Vasa. Men här är resultatet inte det viktigaste.

Nyhetsbild

Resultatet inte det viktiga under Wasa Football Cup

FOTBOLL Jubileumsturneringen är i gång. Spelglädje, hejarop, samhörighet. Wasa Football Cup har inletts och fotbollsglädjen är påtaglig i Vasa.

Nyhetsbild

Fina finländska framgångar i Joensuu

FRIIDROTT Det blev många nya personliga rekord och EM-gränser som underskreds under GP-tävlingen i Joensuu i kväll. Dessvärre uteblev framgångarna för Vasa IS-hopparna Sanna Nygård och Kristian Bäck.

Nyhetsbild

Totalt 1000 kilometer för Team Rynkeby Vasa

CYKLING Mätaren tickar mot totalt 1000 kilometer, 400 sedan Team Rynkeby Vasa rullade av färjan i Tyskland i lördags. I dag väntar resans största uppförsbacke - Mur de huy - en stigning på 1,2 kilometer.

Nyhetsbild

Många tillgängliga spelare när VPS möter TPS

FOTBOLL Flera av VPS skadade spelare börjar vara redo för match. Det gör att konkurrensen tätnar om spelplatserna - en situation som både tränare och spelare gillar. På onsdag står TPS för motståndet. Ett lag som, enligt VPS-tränaren, spelat bättre än vad ligatabellen visar.

Nyhetsbild

Kontraster när VGF dansar i Åbo

GYMNASTIK Nästa vecka åker 30 dansare från Vasa Gymnastikförening till Åbo. Orsaken? Suomi Gymnaestrada. En barngala och en halluppvisning står på programmet - och kontrasterna är stora mellan föreningens olika dansprogram.

Nyhetsbild

Jämnt spel gav jämna poäng

FOTBOLL Värmebölja och böljande spel med turvisa anfall. En första halvlek utan riktigt vassa målchanser - och en andra med desto fler lägen. Det beskriver matchen mellan FC Lahti och VPS i dag.

Nyhetsbild

VIFK kom i gång för sent

FOTBOLL Två mål i frisparkssituationer i den första halvleken tog musten ur Vasa IFK under matchen mot Kufu98. Laget hittade glöden igen mot slutet, men då var det för sent och laget inkasserade sin andra förlust för säsongen.

Nyhetsbild

Medaljer till lågstadier i Korsnäs och Vasa

STAFETTKARNEVAL Under lördagens lågstadiefinaler lyckades Vasa övningsskola och Korsnäs kyrkoby skola knipa varsin medalj i varsin stafett.

Nyhetsbild

Vöråguld och Korsholmbrons efter tajt kamp i gatustafetten

STAFETTKARNEVALEN Högstadiekillarna fajtades hårt om medaljerna i gatustafetten. För Korsholms högstadium blev det brons med minsta möjliga marginal, medan Tegengrenskolan på slutet kunde dra ifrån och ta en klar seger.

Nyhetsbild

Ett riktigt drama – Från guld till diskning till silver

STAFETTKARNEVALEN I en masstafett kan allting hända. Det bevisades under högstadiekillarnas 18 x 80 meter. Korsholms högstadium ledde klart, tappade pinnen, blev tvåa, diskades men fick senare tillbaka sin silvermedalj.

Nyhetsbild

Bastkjolar och blommor i Petalaxklack

STAFETTKARNEVAL

”Paradiset i Petalax” kallar högstadieklacken sig. Med bastkjolar, vita toppar och blommor i håret och runt halsen syns det tydligt varifrån inspirationen till årets hejarklackstema har kommit.

Nyhetsbild

Seger i karnevalen – seger för livet

I fjol blev Solf skola sjunde i gatustafetten med laget Anton Sabel, Zacke Storback, Adam Nyholm och Kevin Paulin. I år blev det seger med samma lag, med en lagmedlem som under året kämpat sig tillbaka från en svår olycka.

Nyhetsbild

Rörelse och vänner det bästa med karneval

Att få röra på sig och vara med kompisar, det är det bästa med Stafettkarnevalen om man frågar Frida Holmberg och hennes lagkamrater. Att få stiga högst upp på prispallen är inte heller fel, vilket Haga skola fick göra.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet