Lilian Hellström

lilian.hellstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Sport vann efter stark inledning – två mål på tjugo sekunder

ISHOCKEY Sport tog hand om sjätteplatsen och är nu första lag under slutspelsstrecket efter att ha tvålat till HPK på hemmais på lördagseftermiddagen. Två snabba mål i första perioden bäddade för segern.

Nyhetsbild

Hungrigt Sport fällde GBK

FOTBOLL FC Sport krigar vidare om att få spela i ettan även nästa säsong. I går tog de en ytterst viktig och nödvändig seger.

Nyhetsbild

FC Sport levererade när det krävdes – tog säker seger mot GBK

FOTBOLL FC Sport krigar vidare om att få spela i ettan även nästa säsong. På lördagen tog laget en viktig och nödvändig seger. "Det var säsongens bästa match", säger tränaren Sanna Keromaa.

Nyhetsbild

Vasa IFK faller till division 3

FOTBOLL Vasa IFK var snabbare, starkare och ettrigare än JBK i säsongens sista match. Men stora segersiffror räckte inte då Tampere United samtidigt knep en avgörande poäng.

Nyhetsbild

VIFK leder i paus – degraderas ändå om TamU inte förlorar

FOTBOLL Vasa IFK har stått för en verkligt stark första halvlek mot JBK och leder 0–3 i paus. Men allt är inte i Vasalagets händer. Mellan TamU och Kufu98 är det 1–1. Om resultatet står sig är det alltså VIFK som degraderas till division 3.

Nyhetsbild

Kemppainen avgår – ny elitchef ska utses under hösten

FRIIDROTT Strax efter Finlands historiskt dåliga resultat i EM i Berlin sa Jorma Kemppainen att han inte hade några planer på att avgå. Nu står det klart att han inte fortsätter som elitchef.

Vörå ger oroliga familjer två möjligheter vid risk för möte med varg

VÖRÅ Morgon- och eftermiddagsverksamhet eller förlängd skolskjuts är möjligheterna att undvika vargen – beroende på om barnet är berättigat till skolskjuts eller inte, säger Vörå kommuns bildningschef Helena Emaus.

Nyhetsbild

Helmi Andersson är ÅAS kandidat till FSF

Åbo Akademis Studentkår (ÅAS) nominerar Helmi Andersson till styrelsen för Finlands studentkårers förbund (FSF) 2019. Andersson säger att ett centralt mål för 2019 är att få ett regeringsprogram där studerande syns och hörs.

Nyhetsbild

Vasa IFK tog kämpaseger trots fortsatt förkylningsvåg

FOTBOLL Under förra helgens match mot PK-35 var halva startelvan borta på grund av den förkylningsvåg som drabbat VIFK. Fortfarande har flunssan ett hårt grepp om laget som igen fick möblera om i laguppställningen. Trots det blev det en kämpaseger på bortaplan mot PKKU.

Nyhetsbild

Sport åkte på storförlust: "Vi hade inte en chans"

ISHOCKEY Ilves vann med 13–0 mot KJT Haukat och 1–11 mot TPS förra helgen. Och målformen höll i sig mot Sport på lördagseftermiddagen. Slutsiffrorna skrevs 10–1 (5–0, 2–0, 3–1).

Yngre i fokus i truppen till världscupfinalen i Prag

ORIENTERING Finlands trupp till världscup­finalen i Prag, Tjeckien, den 4–7 oktober är vald. Fokus ligger den här gången på yngre förmågor. Sprint, knock-out-sprint, sprintstafett och medeldistans står på programmet.

Patrik Kuuttinen tog FM-silver i rullskidskytte

SKIDSKYTTE Patrik och Heidi Kuuttinen deltog båda i FM i skidskytte på rullskidor i helgen. För Patrik blev det medalj i dagens sprint.

Närhi och Lundanes i topp i FM-sprinten

ORIENTERING Paimion Rasti segrade i herrstafetten i lördags och tog även två av pallplaceringarna i sprinten på söndagen. På damsidan blev Femmans Alexandra Enlund tionde.

Nyhetsbild

Tre oerhört viktiga poäng för VIFK – vann stort mot PK-37

FOTBOLL Vasa IFK tog sin största seger den här säsongen och höll samtidigt nollan mot PK-37. Vasalaget åker hem från Idensalmi med tre ytterst viktiga poäng i bagaget. Samtidigt vann JBK mot TamU, så nu är det Tammerfors mot Vasa i kampen om att stanna i tvåan.

Nyhetsbild

Nukala tog andra guldet i skol-FM

FRIIDROTT Det blev fyra medaljer för idrottare från österbottniska skolor under söndagens skol-FM i Tavastehus. Jimi Nukala, Vaasan lyceon lukio, knep helgens andra guldmedalj och Närpes högstadieskolas Johanna Tikkanen tog ett brons.

Sport lärde sig mycket av ligavinnarna – varje match ger mer rutin

ISHOCKEY Kärpät, de regerande mästarna, tog emot liganykomlingarna Sport i går. - Under de riktigt hårda matcherna måste vi ta lärdom av allt som händer, säger tränaren Mika Nummi.

Paimion Rasti vann och Solf IK tog FM-brons

ORIENTERING Förhandsfavoriterna höll för trycket. Fredric Portins Paimion Rasti tog hem segern under dagens FM-stafett. Medalj blev det också för Solf IK när Fia Snickars, Olivia Hahn och Ines Tuohimaa knep brons i 18-årsklassen.

Nyhetsbild

Sellberg uppnådde målsättningen i säsongsöppningen

BILJARD För tio år sedan hörde Stefan Sellberg till den finländska eliten i biljard. Efter en paus på flera år började han tävla igen 2015 och i somras återupptog han också träningen. Och det gav utdelning direkt - i söndags vann han den första deltävlingen i Finnish Pool Tour och slog samtidigt många som han kallar heltidsproffs.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Har du inget snällt att säga – säg inget alls

Det finns många hobbyserier i Vasaregionen. I dessa spelar människor som främst håller på med fotboll för att det är roligt och en bra källa till motion. Ingen kommer till matcherna för att få höra spydiga kommentarer om ens bollkontroll eller snabbhet, men tyvärr förekommer det mycket sådant. Till och med när publiken består av 25 personer.

Nyhetsbild

Portin slutar orientera på elitnivå – lämnar inte idrotten

ORIENTERING I somras tog Fredric Portin beslutet. Han lämnar landslaget och elitsatsningen på orientering efter denna säsong. Nu vill han prioritera familjen och tränaruppdraget i FSO.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet