Lilian Hellström

lilian.hellstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Kollektiv kollaps för Sport: "game over efter nio minuter"

ISHOCKEY Sju skott på mål i första perioden och Sport släppte in fyra av dem. En sådan mardrömsperiod inledde örnarna med och de lyckades inte reda upp situationen.

Nyhetsbild

Torsti attackerade bra i andra åket – misstag förstörde hans tävling

ALPINT Torstis första och enda VM-start blev till slut en besvikelse. "En tom och skit känsla", säger Torsti efter sin tävling i storslalom.

Nyhetsbild

Torsti inledde VM – tog sig vidare till andra åket

ALPINT Vasaåkaren Samu Torsti har en start i VM på schemat och det är storslalom i dag. Och det gick vägen – han får ladda om inför andra åket senare i kväll. För storfavoriten Marcel Hirscher satte förkylningen inte några käppar i hjulet utan han tog sig lätt vidare.

Nyhetsbild

Ståhlberg avslutade EYOF med stafett – stod för stabil inledning

LÄNGDSKIDOR Alexander Ståhlberg fick hoppa in och vara startman under mixedstafetten i den europeiska olympiska ungdomsfestivalen i Sarajevo.

Nyhetsbild

Romars VM är över – blev en besvikelse

ALPINT Andreas Romar avslutade VM i Åre med kombination. Där blev det en 20:e plats som inte väger upp det faktum att resten av mästerskapen inte alls gick som han hoppats på.

Nyhetsbild

Närmare 600 genomförde Botniavasan: "En passande utmaning"

LÄNGDSKIDOR Att delta i långlopp är så mycket mer än resultat, och det är så mycket roligare att genomföra det tillsammans. Det kunde många konstatera efter Botniavasan – som genomfördes i riktigt snöslask. Se bildspel.

Nyhetsbild

Korpela vann Botniavasan efter tuff spurtstrid

LÄNGDSKIDOR Heikki Korpela och Isac Holmström följdes åt hela loppet och turades om att dra. På upploppet kopplade Korpela greppet och kunde med en skidlängds marginal ta hem segern i herrtävlingen.

Nyhetsbild

Kainulainen etta – kom från världscupen till Vörå

LÄNGDSKIDOR Anni Kainulainen är välkänd i skidsammanhang, men inte när det kommer till långlopp. På lördagen kom hon på att hon skulle delta i Botniavasan, så hon åkte till Vörå och vann.

Nyhetsbild

Botniavasan är i gång – skidas på förändrad bana i år

LÄNGDSKIDOR Årets upplaga av Botniavasan avgörs i något vingklippta förhållanden när tövädret gjorde att det inte går att skida hela distansen.

Nyhetsbild

Sport åkte på storstryk mot ligaledarna

ISHOCKEY För ett par veckor sedan vann Sport över Kärpät i en fullsatt hemmahall. I kväll tog Kärpät revansch med besked när Jussi Jokinen gjorde comeback i sin fostrarklubb och välkomnades inför 6200 åskådare.

Nyhetsbild

Heidi Kuuttinen med 50 bästa – avslutar JVM med jaktstart på söndag

SKIDSKYTTE Närpestjejen Heidi Kuuttinen fortsatte sin JVM-resa med sprint. Hon säger att dagens tävling var en besvikelse, men placeringen räckte ändå till att få köra jaktstart på söndag.

Nyhetsbild

Sport förlorade mot serieledarna – behöver poäng i de två sista matcherna

ISHOCKEY Sport fick inga poäng under helgens två matcher. Därför är nästa helg nu ännu viktigare för Vasalaget. Då avgörs det nämligen om de får stanna i ligan eller tvingas till kvalspel.

Nyhetsbild

Storartad upphämtning av Norge – Finland fick nöja sig med fjärdeplats

LÄNGDSKIDOR Finland stod för en hoppingivande prestation under världscupstafetten i Ulricehamn. Samtidigt stod Norge för en lysande upphämtning medan Ryssland visade sin enorma bredd.

Nyhetsbild

Mäkäräinens sista bom blev ödesdiger – kom i mål som sjätte

SKIDSKYTTE Kaisa Mäkäräinen låg bra till i världscupmasstarten – fram till det sista skyttet. När hon men inga andra ur täten bommade fick  finländskan släppa drömmen om en topplacering.

Nyhetsbild

Patrik Kuuttinen inledde JVM – hade problem med skyttet

SKIDSKYTTE Skidåkningen fungerade men skyttet krånglade under Patrik Kuuttinens första start i junior-VM. "Bättre kunde det ha gått", säger Närpeskillen om sin prestation.

Nyhetsbild

Piippo hjälte för Finland – tog brons efter duell med Sverige

LÄNGDSKIDOR Det hände mycket under sista sträckan i damernas världscupstafett i Ulricehamn. 20-åriga Eveliina Piippo imponerande och utmanade Sveriges Jonna Sundling om silverpengen.

Nyhetsbild

Tuomisto tog medalj i NJM: "Farten räcker till"

SKIDORIENTERING En femte, elfte och ... medalj. Vaasan Suunnistajats Satu Tuomisto avslutade nordiska juniorlandskampen på prispallen.

Nyhetsbild

NM-silver i stafett för Finland – Ståhlberg föll 200 meter före mål

LÄNGDSKIDOR Alexander Ståhlberg hade ankaretappen under söndagens stafett i nordiska juniormästerskapen. Det blev silver – men kunde ha blivit guld om inte olyckan varit framme.

Nyhetsbild

Pärmäkoski femte – Johaug överlägsen som vanligt

LÄNGDSKIDOR Det blev en placering som Krista Pärmäkoski uppnått många gånger den här säsongen – en plats bland de fem-sex främsta. En femteplats blev det nämligen för henne under världscuploppet i svenska Ulricehamn.

Nyhetsbild

Tuomisto elfte – Finland tog dubbelseger

SKIDORIENTERING I medeldistansen i nordiska juniorlandskampen blev Vaasan Suunnistajats Satu Tuomisto elfte. I 20-årsklassen blev det finländsk dubbelseger både i dam- och herrklassen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet