Lilian Hellström

lilian.hellstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

14-åriga Alva Thors redo för NJM – redan taggad för nästa säsong

BACKHOPPNING Nu är det dags för Alva Thors huvudmål med säsongen: Nordiska juniormästerskapen i Falun. Det är redan tredje gången som den 14-åriga Vöråtjejen deltar.

Nyhetsbild

Skid-FM har nu tillräckligt med snö: "Allt annat är hemåt"

LÄNGDSKIDOR Ett par minusgrader gjorde att sju snökanoner kunde jobba 16 timmar i sträck mellan onsdag och torsdag. Det gjorde att arrangörerna – en vecka på förhand – har all snö som behövs för FM i Vörå.

Nyhetsbild

Finlands bästa biljardspelare tävlar i Vasa – Arrangör: "Det blir väldigt spännande"

BILJARD Biljard-FM i dubbla grenar ordnades i Vasa förra året. Det blev en succé – och därför får staden stå värd i år också. Mästerskapen börjar i dag.

Nyhetsbild

VPS har gjort klart med en 18-årig målvakt – en till ansluter inom kort

FOTBOLL Målvakten debuterade med U18-landslaget i fjol och har skrivit under ett kontrakt med VPS av modellen 1+1.

Nyhetsbild

VPS-fostrad mittfältare återvänder – efter en säsong med VIFK

FOTBOLL Mittfältaren lämnade VPS säsongen 2016 men hade hela tiden en önskan om att återvända – och nu har drömmen blivit verklighet för 23-åringen. Kontraktet sträcker sig över kommande säsong.

Nyhetsbild

Ståhlberg tre sekunder från medalj i ungdoms-OS

LÄNGDSKIDOR Alexander Ståhlberg var inblandad i medaljfajten hela tiokilometersloppet – men Oravaissonen stannade utanför prispallen och tog den försmädliga fjärdeplatsen.

Nyhetsbild

Tillverkning av snö i foderfrys inför skid-FM misslyckades: "För hög luftfuktighet"

LÄNGDSKIDOR Arrangörerna för skid-FM i Vörå hade stora förhoppningar om att tillverka snö i ett fryseri i Oravais. Men försöket misslyckades.

Nyhetsbild

Niklas Enlund är eftertraktad på idrottsevenemang: "Jag är lite här som där"

ELDSJÄLAR Karperöbon Niklas Enlund har jobbat i kulisserna på många stora idrottsevenemang både regionalt och nationellt. Att arrangemangen lyckas är belöningen för allt jobb som krävs.

Nyhetsbild

Nytt gäng B-flickor i Vasa IFK står inför tufft FM-kval: "Spelet är mer fysiskt och tempot högre"

FOTBOLL Förra året blev Vasa IFK:s B-flickor fjärde i FM-serien. Sex av spelarna är kvar i laget som till stora delar ersatts med tre år yngre spelare. Målsättningen är klar: Laget ska kvala in till FM-serien i år också.

Nyhetsbild

61 idrottare premierades i Korsholm – Jens Heinonen årets eldsjäl

IDROTT Sju VM-medaljer, fyra EM-medaljer, tre NM-medaljer, sjuttioåtta FM-medaljer och femton landslagsuppdrag. Totalt premierades 61 korsholmare för sina idrottsprestationer under 2019.

Nyhetsbild

Mäki ledde stafettlaget till brons i Finlands Cup: "Vi tar nog en ädlare valör ännu"

LÄNGDSKIDOR Pohti Ski Team var en av förhandsfavoriterna i herrstafetten i Finlands Cup. Till slut blev det en tredjeplats för Juuso Haarala, Joni Mäki och Juuso Mäkelä. IF Åsarna tog en fin åttonde plats.

Nyhetsbild

VPS-fostrade Gatambiye fortsätter i VPS – hoppas på sitt stora genombrott i år

FOTBOLL Fabrice Gatambiye har spelat tiotalet ligamatcher de två senaste säsongerna. Det har ändå inte riktigt lossnat för den 19-åriga mittfältaren, men tränaren tror "Fabu" kan få sitt stora genombrott i år.

Nyhetsbild

Nina Lindahl har svårt att tacka nej till gymnastik och dans – hon har det i generna

ELDSJÄLAR Nina Lindahl är ett bekant namn för de som haft att göra med Vasa Gymnastikförening de senaste åren. Att sluta ta sig an uppdrag passar henne inte – att bara vara aktiv gymnast skulle hon inte ha ro med.

Nyhetsbild

Santeri Haarala glänste för Sport A i våldsam match

ISHOCKEY Det gick våldsamt till när Sports A-juniorer tog sin första seger i nedre slutserien. Två matchstraff blev det i matchen mot TUTO Hockey.

Nyhetsbild

Tung dag, dåligt spelöga – Mäki hoppas på bättre feelis i lagsprinten

LÄNGDSKIDOR Joni Mäki hade en tung stadssprint i Dresden. Att bli utslagen i kvartsfinal och få 23:e som slutplacering gläder inte det minsta. I morgon hoppas han på en bättre dag – oberoende av vem han har med sig i lagsprinten.

Nyhetsbild

Suhonens fina sprintinsats väcker frågan: Vem tävlar med Joni Mäki i morgon?

LÄNGDSKIDOR Varken Joni Mäki eller Verneri Suhonen tog sig vidare från kvartsfinal under världscupsprinten i Dresden. Ännu sämre gick det för Ristomatti Hakola.

Nyhetsbild

Lylynperä starkaste finländska i sprinten – Sverige etta och trea

LÄNGDSKIDOR Krista Pärmäkoski föll i sitt kvartsfinalheat och därmed var det upp till Katri Lylynperä att försvara Finlands färger i tyska Dresden. Och det gjorde 26-åringen med stil.

Nyhetsbild

Erholtz tillbaka i Sports trupp – Seigo och Stéen spelar årets första match

ISHOCKEY Tränaren Risto Dufva gör en hel del ändringar inför veckans andra av tre matcher. I kväll är det Ilves som står för motståndet på bortais.

Nyhetsbild

46-åriga Lundell fick en ligaminut – hyllades högt av hemmapubliken

ISHOCKEY HIFK:s målvaktstränare Jan Lundell hoppade in i rollen som andremålvakt när Atte Engren blev sjuk. Och han fick också spela en minut, framför en euforisk hemmapublik.

Nyhetsbild

VPS har skrivit kontrakt med en löpstark anfallare från England

FOTBOLL VPS har plitat på ett kontrakt på 1+1 med en 23-årig anfallare. Han är hemma från London och har såväl brittiskt som nigerianskt pass.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet