Lilian Hellström

lilian.hellstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Vasa IFK tog kämpaseger trots fortsatt förkylningsvåg

FOTBOLL Under förra helgens match mot PK-35 var halva startelvan borta på grund av den förkylningsvåg som drabbat VIFK. Fortfarande har flunssan ett hårt grepp om laget som igen fick möblera om i laguppställningen. Trots det blev det en kämpaseger på bortaplan mot PKKU.

Nyhetsbild

Sport åkte på storförlust: "Vi hade inte en chans"

ISHOCKEY Ilves vann med 13–0 mot KJT Haukat och 1–11 mot TPS förra helgen. Och målformen höll i sig mot Sport på lördagseftermiddagen. Slutsiffrorna skrevs 10–1 (5–0, 2–0, 3–1).

Yngre i fokus i truppen till världscupfinalen i Prag

ORIENTERING Finlands trupp till världscup­finalen i Prag, Tjeckien, den 4–7 oktober är vald. Fokus ligger den här gången på yngre förmågor. Sprint, knock-out-sprint, sprintstafett och medeldistans står på programmet.

Patrik Kuuttinen tog FM-silver i rullskidskytte

SKIDSKYTTE Patrik och Heidi Kuuttinen deltog båda i FM i skidskytte på rullskidor i helgen. För Patrik blev det medalj i dagens sprint.

Närhi och Lundanes i topp i FM-sprinten

ORIENTERING Paimion Rasti segrade i herrstafetten i lördags och tog även två av pallplaceringarna i sprinten på söndagen. På damsidan blev Femmans Alexandra Enlund tionde.

Nyhetsbild

Tre oerhört viktiga poäng för VIFK – vann stort mot PK-37

FOTBOLL Vasa IFK tog sin största seger den här säsongen och höll samtidigt nollan mot PK-37. Vasalaget åker hem från Idensalmi med tre ytterst viktiga poäng i bagaget. Samtidigt vann JBK mot TamU, så nu är det Tammerfors mot Vasa i kampen om att stanna i tvåan.

Nyhetsbild

Nukala tog andra guldet i skol-FM

FRIIDROTT Det blev fyra medaljer för idrottare från österbottniska skolor under söndagens skol-FM i Tavastehus. Jimi Nukala, Vaasan lyceon lukio, knep helgens andra guldmedalj och Närpes högstadieskolas Johanna Tikkanen tog ett brons.

Sport lärde sig mycket av ligavinnarna – varje match ger mer rutin

ISHOCKEY Kärpät, de regerande mästarna, tog emot liganykomlingarna Sport i går. - Under de riktigt hårda matcherna måste vi ta lärdom av allt som händer, säger tränaren Mika Nummi.

Paimion Rasti vann och Solf IK tog FM-brons

ORIENTERING Förhandsfavoriterna höll för trycket. Fredric Portins Paimion Rasti tog hem segern under dagens FM-stafett. Medalj blev det också för Solf IK när Fia Snickars, Olivia Hahn och Ines Tuohimaa knep brons i 18-årsklassen.

Nyhetsbild

Sellberg uppnådde målsättningen i säsongsöppningen

BILJARD För tio år sedan hörde Stefan Sellberg till den finländska eliten i biljard. Efter en paus på flera år började han tävla igen 2015 och i somras återupptog han också träningen. Och det gav utdelning direkt - i söndags vann han den första deltävlingen i Finnish Pool Tour och slog samtidigt många som han kallar heltidsproffs.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Har du inget snällt att säga – säg inget alls

Det finns många hobbyserier i Vasaregionen. I dessa spelar människor som främst håller på med fotboll för att det är roligt och en bra källa till motion. Ingen kommer till matcherna för att få höra spydiga kommentarer om ens bollkontroll eller snabbhet, men tyvärr förekommer det mycket sådant. Till och med när publiken består av 25 personer.

Nyhetsbild

Portin slutar orientera på elitnivå – lämnar inte idrotten

ORIENTERING I somras tog Fredric Portin beslutet. Han lämnar landslaget och elitsatsningen på orientering efter denna säsong. Nu vill han prioritera familjen och tränaruppdraget i FSO.

Nyhetsbild

Ny bansträckning uppskattades i Vasa Maraton

LÖPNING Som komplement till småbarnslivet, för motionen och välmåendet skull eller som utmaning. Det finns många orsaker till att hålla på med löpning och delta i Vasa Maraton som ordnades för 34:e gången på lördagen.

Nyhetsbild

Portin 18:e och Nurmi diskad i världscupens långdistans

ORIENTERING Det blev inga finländska framgångar i världscupens långdistans i Norge. I stället var det Sverige och värdnationen som dominerade.

Nyhetsbild

Ylätupa och Källman i U21-truppen

FOTBOLL Landslagstränaren Juha Malinen har utsett truppen till EM-kvalmatcherna mot Danmark och Polen i september.

Nyhetsbild

Korsnäs FF, FC Kiisto och VPS-j Akatemia i het toppfajt i division 3

FOTBOLL En handfull matcher återstår i division 3. FC Kiisto, VPS-J Akatemia och Korsnäs FF har dragit ifrån och är de lag som kämpar om segern och avancemang till tvåan. VBL hörde sig för med föreningarna om deras tankar om säsongen och chansen till avancemang.

Nyhetsbild

Positivt tänk ska ge resultat för Sport A

ISHOCKEY Förra säsongen var tuff för Sports A-juniorer. Inför stundande säsong, som inleds onsdag kväll, har nygamla tränaren Olli Hällfors inga resultatmässiga mål. I stället vill han att laget ska trivas med ishockeyn och med varandra – för det ger framgångar på träningar och matcher, säger han.

Nyhetsbild

Kärpät hade inga problem med Sport

ISHOCKEY Kärpäts Tino Metsävainios mål med sex sekunder kvar av matchen var spiken i kistan. Hemmalaget var klart bättre i torsdagskvällens drabbning.

Nyhetsbild

Utklassning senast – VPS tar sig an IFK Mariehamn

FOTBOLL Det är tredje gången för säsongen som VPS och IFK Mariehamn möts. I juni blev det storseger med 4–1 för VPS. Nu vill Vasalaget ha revansch efter bottennappet mot TPS förra veckan.

Nyhetsbild

Waasa Wombats har säkrat medalj – men vill ha guld

AUSTRALIENSISK FOTBOLL Det finns tre australiensiska fotbollslag i Finland. På lördag möts Waasa Wombats, Turku Dockers och Helsinki Heatseekers på Karlsplan för att göra upp om finalplatserna.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet