Lilian Hellström

lilian.hellstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Blomqvist om fjärdeplatsen i U20-EM: Känner mig som en förlorare

FRIIDROTT Fjärdeplatsen på 3000 meter i U20-EM är den bästa placeringen i Nathalie Blomqvists karriär. Men hon har svårt att glädjas över det när hon var två hundradelar ifrån bronset.

Nyhetsbild

Blomqvist fjärde i U20-EM – två hundradelar från brons

FRIIDROTT Nathalie Blomqvist gick en hård spurtstrid med italienska Elisa Ducoli och målfotot kom att få avgöra vem som tog hand om bronset. Och det var Falkenlöparen som fick den förargliga fjärdeplatsen.

Nyhetsbild

FC Sport siktar på sex poäng på tre matcher – vann den första mot Ilves II

FOTBOLL Efter storförluster mot Vasa IFK, FC Hertta och PK-35 vände FC Sport nu skutan och tog säsongens andra seger. "Äntligen börjar träningarna ge resultat", säger tränaren Roland Björkqvist.

Nyhetsbild

En poäng efter ett misstag av VPS: "Vi förstår varför vi är där vi är i tabellen"

FOTBOLL En illa slagen frispark ledde till den kontring som FC Lahti gjorde sitt enda mål i matchen på. Ett ödesdigert misstag i en annars stark match för VPS.

Nyhetsbild

Krysset mot FC Lahti känns som förlust – ett mål på kontring avgjorde

FOTBOLL Oavgjort var allt annat än vad VPS förtjänade och ville ha mot FC Lahti. Poäng är alltid poäng, men i VPS situation är det inte konstigt att slutresultatet känns som förlust.

Nyhetsbild

VPS fortsätter jaga första ligasegern – ska det lossna i dag mot FC Lahti?

FOTBOLL 20 juli 2017 spelades Europa League-kval på Elisastadion. Exakt två år senare är läget helt annorlunda då VPS fortsätter jaga sin första ligaseger.

Nyhetsbild

VM-medaljören kom till Finland för kärleken till orientering – stannade för kärleken till Saara

ORIENTERING Fransmannen Frédéric "Fredo" Tranchand skulle stanna ett år i Finland. Nu är han inne på sjätte året och bor på Brändö i Vasa tillsammans med Närpesbördiga Saara Norrgrann. Men just är han mest på träningsläger – och siktar hårt på VM i Norge om mindre än en månad.

Nyhetsbild

VPS inför FC Lahti: "Vi går inte in för att vinna – vi vinner"

FOTBOLL VPS fortsätter jaga säsongens första ligaseger när tabellåttan FC Lahti gästar Sandviken på lördagseftermiddagen. "Såklart finns det press men spelarna ska inte känna det", säger tränaren Christian Sund.

Nyhetsbild

Kryss mot tabelltvåan efter kämpainsats – VIFK:s tränare: Man kan vara lite nöjd

FOTBOLL Från storförlust till kryss. Vasa IFK:s tränare Max Peltonen lyfter upp spelarnas engagemang som den stora orsaken till att laget den här gången lyckades plocka med sig en poäng mot RoPS II.

Nyhetsbild

U23-EM är över – inga finländska framgångar sista tävlingsdagen

FRIIDROTT En medalj blev saldot för Finland i U23-EM i Gävle. Söndagen blev en besvikelse när flera finländska medaljhopp floppade.

Nyhetsbild

Otur för Bottas – Hamilton utnyttjade krasch och vann

FORMEL 1 Valtteri Bottas låg i täten i Storbritanniens GP. Men en krasch gynnade stallkamraten Lewis Hamilton som tog ett lägligt depåstopp och efter det kunde hålla ledningen in i mål.

Nyhetsbild

En försvarsmiss avgjorde – VPS fortsatt utan ligasegrar: "Vi kommer lyfta oss"

FOTBOLL Defensivt stod VPS för en nästintill fläckfri insats – men offensivt finns det mycket att jobba med. Det är lagets kommentarer efter derbyt mot SJK som fick ett mardrömsavslut.

Nyhetsbild

Mardrömsslut för VPS i derbyt – Oliynyk avgjorde i 90+5

FOTBOLL Efter en blek start jobbade VPS sig in i bortaderbyt. Men trots en stark insats, speciellt försvarsmässigt, fick laget inte ens en poäng med sig när SJK avgjorde på tilläggstid.

Nyhetsbild

Första prövningen för VPS med Sund vid rodret – bortaderby mot SJK väntar

FOTBOLL SJK:s tränare Alexei Eremenko tror på säsongens största publiksiffror när VPS gästar i kväll. För Vasalaget väntar den första prövningen efter mindre än en vecka med ny tränare. Och inget annat än tre poäng duger.

Nyhetsbild

Manfall när Royals föll mot jumbon – en touchdown avgjorde

AMERIKANSK FOTBOLL Starkt försvarsspel av båda lagen satte tonen för bottenmötet, men Saints gjorde det bättre. Royals dröm om slutspel blir allt mer avlägsen.

Nyhetsbild

Finland förlorade bronset med en sekund – Tuomisto om sitt JVM: Katastrof

ORIENTERING Anu Tuomisto förde upp Finland till fjärde plats på sin etapp i JVM-stafetten. Och det blev också slutplaceringen i ett mästerskap som orienteraren från Vaasan Suunnistajat är allt annat än nöjd med.

Nyhetsbild

Richardsson klar för VM – underskred gränsen med marginal

FRIIDROTT Camilla Richardsson klarade VM-gränsen på 3000 meter hinder i en tävling i franska Saint-Maur-des-Fossés.

Nyhetsbild

Vinden påverkade tävling i Seinäjoki – Nygård: Jag fick jobba lite extra på slutet

FRIIDROTT Stjärntävlingarna i Seinäjoki avgjordes i blåsiga förhållanden. Även om det för många inte blev statistikdugliga tider så visade resultaten ändå att flera ÖID:are är på rätt väg.

Nyhetsbild

Tuomisto tog sig inte till final på medeldistans i JVM

ORIENTERING Vaasan Suunnistajats Anu Tuomisto skulle behövt en 40 sekunder snabbare tid för att ta sig till medeldistansfinalen i junior-VM.

Nyhetsbild

Tre centimeter fattades för Pullola – blev ingen final i Universiaden

FRIIDROTT Under hoppkarnevalen i Jämsä för några veckor sedan slog Emma Pullola nytt personbästa i tresteg. Samma resultat skulle med marginal räckt till final i Universiaden i Neapel. Men det ville sig inte för Vasahopparen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet