Linn Övergaard

linn.overgaard@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Mopedist körde påverkad på gågata i Vasa – misstänks för grovt rattfylleri

VASA En man född 2000 misstänks bland annat för grovt rattfylleri och trafikförseelse efter att ha kört moped på en gågata i Vasa centrum i natt.

Nyhetsbild

Rekordmånga vill doktorera vid Vasa universitet

VASA Nästan 90 personer sökte plats för doktorandstudier vid Vasa universitet i vårens ansökningsomgång. Det är en ökning med 80 procent jämfört med fjolårets siffra.

Nyhetsbild

Bilist stoppad på Strandgatan i Vasa – blåste 2,59 promille

VASA En man född 1962 misstänks för grovt rattfylleri efter att stoppats på Strandgatan i Vasa på söndag eftermiddag.

Nyhetsbild

Polisen: Över 90 fall av misstänkta narkotikabrott under Provinssi

SEINÄJOKI Polisen utförde en intensiv övervakning av narkotika under Provinssi i Seinäjoki i helgen. Resultatet blev över 90 fall av narkotikabrott, varav 10 fall berörde en minderårig person. Polisen beslagtog bland annat kokain och amfetamin under festivalen.

Brand i bilverkstad i Laihela

LAIHELA En brand uppstod i en bilverkstad på Tammerforsvägen i centrum av Laihela tidigt på måndagsmorgonen. Flera enheter ryckte ut för att släcka branden.

Österbottens medlingsbyrå hade över 300 medlingsfall i fjol

Antalet brotts- och tvistemål som hänvisas till medling steg i fjol med 16 procent, visar statistik från Institutet för hälsa och välfärd. Vid Österbottens medlingsbyrå ingicks närmare 350 medlingsfall i fjol.

Nyhetsbild

Tre misstänkta fall av rattfylla under samma dag i Vasa – mopedist blåste 1,37 promille

VASA Misstänkta rattfyllerister sysselsatte polisen i Vasa i onsdags. Två unga kvinnor stoppades när de körde under påverkan av narkotika.

Nyhetsbild

Viria donerar 40 000 euro till Vasa yrkeshögskola – "Högskolan är viktigt för regionens företag"

VASA Med donationen vill Viria särskilt stärka Vasa yrkeshögskolas utbildningar i teknik och ekonomi. – Vasa yrkeshögskola utbildar viktiga experter för vår bransch, säger Virias styrelseordförande Vesa Routamaa.

Nyhetsbild

Se bilder från hamnen

Turistmassorna ombord på M/S Birka anlände på torsdagsmorgonen till hamnen i Vasa. Se bilder från resenärernas ankomst!

Tomas Holmström ny rektor för Kuula-institutet

VASA Tomas Holmström har valts till ny rektor för Kuula-institutet i Vasa. Han tillträder posten den första september i höst.

Nyhetsbild

Allt fler har jobb i Österbotten – antalet lediga jobb ökar

Österbotten fortsätter att uppvisa sjunkande arbetslöshetssiffror. Samtidigt som allt fler unga i regionen får arbete, ökar också antalet lediga jobb.

Nyhetsbild

I sommar repareras landfästena för Bergöfärjans bryggklaffar – påverkar inte färjetrafiken

BERGÖ Med start i juli kommer Närings-, trafik, och miljöcentralen att reparera landfästena för Bergöfärjan. Arbetet ska inte påverka färjans tidtabeller utan utförs stegvis fram till oktober.

Nyhetsbild

Planen för fyrfilig väg på riksväg 3 mellan Helsingby och Laihela ett steg framåt

Nu görs de första förberedelserna för planeringen av riksväg 3 mellan Helsingby och Laihela. I sommar görs mätningar i terrängen i området. Enligt planerna kan vägsträckan bli fyrfilig.

Nyhetsbild

Jordbruksutskottet: Förbättrade möjligheter till skyddsjakt på skarv måste påskyndas

Riksdagens jordbruksutskott anser att skyddsjakt på vitkindad gås och skarv ska kunna bedrivas inom ramen för naturvårdslagen. Utskottet anser att en reglering bör genomföras så fort som möjligt. – Jag hoppas verkligen att regeringen så snabbt som möjligt skrider till åtgärder så att bestämmelserna om fridlysning av skarv kan upphävas, säger riksdagsledamot Joakim Strand (SFP).

Vasabo körde i diket med lastbil i Seinäjoki

SEINÄJOKI En lastbilsförare tappade kontrollen över sitt fordon vid en omkörning på Vasavägen i Seinäjoki på onsdagsmorgonen och körde i diket. Tre personer fördes till sjukhus för granskning efter olyckan.

Nyhetsbild

Byggarbete ändrar på trafiken vid VCS – nya direktiv vid parkeringshuset

VASA I och med byggandet av det nya H-huset vid Vasa centralsjukhus sker förändringar i trafiken vid sjukhusets parkeringshus. Tidigare har det varit möjligt att ta sig direkt från parkeringshuset ut på sjukhusgården men den möjligheten ändras nu.

Nyhetsbild

Vasa stad satsar på fler skolpsykologer och kuratorer i skolorna

VASA Vasa stad inrättar åtta nya tjänster och befattningar som skolpsykolog och kurator till Vasa stads grundläggande utbildning, förskoleundervisning och läroanstalter på andra stadiet.

Kasköbo körde påverkad av amfetamin i Vasa

VASA En 34-årig man från Kaskö misstänks för rattfylleri och narkotikabrott efter att ha framfört en personbil påverkad av amfetamin i Vasa i onsdags.

Körkortslös kvinna stoppad i Vasa centrum – körde påverkad av amfetamin och cannabis

VASA Natten till torsdag stoppade polisen en personbil på Formansgatan i Vasa centrum. Polisen hade tidigare mottagit tips om att bilisten framförde fordonet på ett vårdslöst sätt. Det visade sig att kvinnan som satt bakom ratten var påverkad av amfetamin och cannabis.

Nyhetsbild

Tre älgkrockar under samma dag – inga personer skadades

I onsdags inträffade tre älgkrockar, en i Vasa och två i Malax. Inga personer skadades i kollisionerna.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet