Lokalt 2.8.2021

Mycket stökigt i Jakobstad under veckoslutet igen – bråk, fylleslagsmål och rattfyllerier

JAKOBSTAD Det blev ytterligare ett stökigt veckoslut i Jakobstad med många uppdrag för polisen, mycket bråk, fylleslagsmål och drogpåverkade rattfyllerister.

Lokalt 26.7.2021

Flera rattfyllerister och narkotikapåverkade personer togs av polisen under veckoslutet

JAKOBSTAD/KRONOBY Polisen tvingades ingripa i ett stort antal trafikförseelser under Jakobs dagar-veckoslutet. Både rattfyllerister och narkotikapåverkade förare förekom i trafiken.

Lokalt 25.7.2021

Polisen: Langning till minderåriga, alkoholbeslag, barnskyddsanmälningar, misshandlar

JAKOBSTAD Jakobs dagar-veckoslutet blev stökigt, vilket polisen hade förberett sig på. Det var väldigt mycket folk på stan och polisen hade extra-insatta patruller i centrum.

Lokalt 21.7.2021

Den häktade är en man i knappa 40-årsåldern – polisen förtegen om mordförsöket

PEDERSÖRE Den man som sitter häktad misstänkt för mordförsök på en polis i Pedersöre är knappa 40 år gammal. Mannen greps sent på kvällen efter att han försökt köra på en civilklädd polis.

Lokalt 21.7.2021

Rattfull försökte köra på polis – häktad för försök till mord

PEDERSÖRE En polis försökte hindra en alkoholpåverkad person från att köra iväg med bilen i Pedersöre i tisdags för en vecka sedan. Då styrde personen rakt på polisen.

Lokalt 15.7.2021

Brandorsaken svårutredd i Nedervetil – det här är polisens teori

NEDERVETIL Brandorsaksutredningen efter den förödande branden i Nedervetil i tisdags ger inga definitiva svar. Ett egnahemshus totalförstördes i branden.

Lokalt 15.7.2021

Inbrott i egnahemshus i centrum av Nykarleby

NYKARLEBY Någon gång under de senaste tre dagarna har någon brutit sig in i ett egnahemshus i centrum av Nykarleby. Inbrottet utreds som grov stöld.

Lokalt 12.7.2021

Centrumföretagarna kämpar hopplös kamp – Därför ska du inte mata fåglarna

JAKOBSTAD Visst kan det vara underhållande att slänga överblivna pommes frites åt kajan som frimodigt plirar på dig från grannbordet på uteserveringen. Men det är ingen bra idé.

Lokalt 10.7.2021

Rånade mannen i Jakobstad får högre skadestånd – Rånarnas besvär förkastades i hovrätten

I RÄTTEN Mannen som utsattes för grovt rån av två kriminellt belastade män i Jakobstad fick högre ersättning för sina skador i hovrätten. De båda dömda fick inte sina domar ändrade.

Lokalt 7.7.2021

Svartsjukedrama? – Allt tyder på att det var mannen som slog offret i huvudet med spade

JAKOBSTAD Det är sannolikt den 40-årige mannen som utreds för dråpförsöket som slog den andra mannen blodig med en spade. Förundersökningen har avancerat och kvinnan är släppt på fri fot.

Lokalt 5.7.2021

Dödskrocken till sjöss i Karleby: Den större båten körde rätt in i aktern på den mindre

KARLEBY Den större båten körde rakt på den 65-åriga mannen där han satt i aktern och höll i rodret. Förundersökningen av dödskrocken utanför Magasinholmen i Karleby fortsatte under måndagen.

Lokalt 5.7.2021

Älgkrockar och rattfylleri – körkortslös drogpåverkad förare backade på personbil

JAKOBSTAD/NYKARLEBY Två älgkrockar inträffade i Nykarleby under veckoslutet. I Jakobstad togs en rattfyllerist som hade backat på en annan personbil.

Lokalt 2.7.2021

Jakobstadsföretag misstänks för grovt skattebedrägeri – tullen fryser tillgångar

I RÄTTEN Drygt 333 000 euro av tillgångarna för ett Jakobstadsföretag i IT-branschen har av Österbottens tingsrätt satts i kvarstad. Företaget och delägarna utreds av tullen.

Lokalt 2.7.2021

Man i Kronoby dömd för sexuellt utnyttjande av barn

I RÄTTEN En man i Kronoby förmådde ett barn som vid händelsetidpunkten var under 10 år att vidröra hans könsorgan. Barnet är hans släkting.

Lokalt 2.7.2021

Johan Candelin och Martyrkyrkans vänner frias också av hovrätten

I RÄTTEN Johan Candelin och Martyrkyrkans vänner har inte gjort något olagligt. Deras verksamhet behöver inte insamlingstillstånd. Det slog Vasa hovrätt fast i sin dom på fredagen.

Lokalt 2.7.2021

Knarkare i personbil flydde undan polisen i hög hastighet genom Skata i Jakobstad

JAKOBSTAD En polispatrull råkade på en personbilist som körde vårdslöst i centrum av Jakobstad på torsdagskvällen. Föraren var narkotikapåverkad.

Lokalt 1.7.2021

Sekretess kring häktningen av mannen och kvinnan efter våldsdådet i Björnholmen

JAKOBSTAD Förundersökningen efter det blodiga våldsdådet  i Jakobstad fortsätter. Både misstänkta mannen och kvinnan har häktats under sekretessbelagd förhandling.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande