Lotta Lappinen

lotta.lappinen@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Leija var lite hängig på dagliga cykelturen – nästa dag var Åkes hund död i norska sjukan

LARSMO Åke Palmunens finska spets Leija dog på vägen till veterinären i slutet av augusti. Obduktionen visar att hunden hade drabbats av den så kallade norska hundsjukan.

Nyhetsbild

Rektor: Jag hoppas på bättre drogsiffror för Oxhamns i dag

JAKOBSTAD Det har inte gjorts fler drogtester på Oxhamns efter att man slog larm för två år sedan. Då hade fyra Oxhamnselever fastnat i polisens drograzzia.

Nyhetsbild

Regionens högstadierektorer hoppas drogförebyggandet syns i statistik

Rektorerna på gymnasierna i Jakobstadsregionen hoppas att THL-statistiken inte ska visa på någon ökning i elevernas droganvändning. De skolvisa siffrorna kommer snart.

Nyhetsbild

Polishunden Pomo räddade en kvinnas liv efter flera timmars eftersökningar

KRONOBY En äldre kvinna försvann i skogen i Kaustby en fredag i augusti. Hade inte polishunden Pomo hittat kvinnan hade hennes liv troligen inte gått att rädda.

Nyhetsbild

Här lär sig polishunden Kaos hitta knark – och strunta i godbitar

KRONOBY Träningsburkarna innehåller allt från bark och smörpaket till tuggben och knark. Här finslipar regionens polishundar sina nosar.

Nyhetsbild

Nykarlebybo dömd – Stal snus på jobbet på Eckerölinjen

I RÄTTEN En drygt 30-årig man från Nykarleby dömdes till tre månader villkorligt fängelse för att ha stulit snus på Eckerölinjen där han jobbade.

Nyhetsbild

Optima: Det behövs inga väktare just nu

JAKOBSTAD På Optima i Jakobstad hade man väktare som patrullerade efter en incident för 1,5 år sedan. Men just nu har man relativt välfungerande ungdomar, enligt rektorn.

Nyhetsbild

15-årig pojke våldtog sovande 16-åring – får inget straff

I RÄTTEN En 15-årig pojke och en 16-årig flicka låg och sov tillsammans i en bostad i Jakobstad för fyra år sedan. Pojken våldtog flickan medan hon sov.

Nyhetsbild

Jakobstadsdådet: Dråpmisstänkta männen släpps inte ur fängelset

JAKOBSTAD Det blir fortsatt fängelsevistelse för de två männen som anhållits misstänkta för dråpet av en 20-årig kvinna på Storgatan i Jakobstad. Männen häktades på onsdagen.

Nyhetsbild

Grannen till offret i Jakobstadsdådet: "Det känns otryggt att gå tillbaka till huset"

JAKOBSTAD En person som bor på Storgatan 17 vaknade av oljud och höjda röster i trappuppgången på söndagsmorgonen. Hen trodde först att det var bråk utanför grannlägenheterna, men förstod sedan att det var polisen.

Nyhetsbild

Ung kvinna skjuten till döds – droger inblandade i dråpet på Storgatan

JAKOBSTAD Den ena av de misstänkta gärningsmännen ringde 112. Den svårt skottskadade kvinnan hämtades med ambulans, men var död när man anlände till sjukhuset.

Nyhetsbild

Mobil-app för överblivna lunchportioner vinner terräng i Jakobstad

JAKOBSTAD Nu finns det fyra restauranger i Jakobstad som säljer överbliven lunchmat via appen Resq Club. After Eight anslöt sig till appen förra veckan.

Nyhetsbild

Kvinnan som omkom i trafikolycka i Alahärmä var Nykarlebybo

NYKARLEBY En 32-årig kvinna omkom i en trafikolycka i Alahärmä i Kauhava på tisdag eftermiddag. Polisen bekräftar att kvinnan var bosatt i Nykarleby.

Nyhetsbild

Fyra österbottniska designers tar med Annaliisa till Japan

JAKOBSTAD För sex år sedan inledde fyra formgivare i Österbotten samarbete med en japansk agentur. Nu presenterar de Annaliisa, hyllningen till Österbotten, i Tokyo.

Nyhetsbild

Man fastnade i skylift - räddades av brandkåren

JAKOBSTAD Räddningsverket ryckte ut med två enheter till en fastighet på Fäbodavägen strax före klockan 20 på fredagskvällen.

Nyhetsbild

Nykarlebys sparförslag: Minskade förmåner, ledigt utan lön, vikariestopp

NYKARLEBY Det blir främst personalen som drabbas av besparingarna om stadsdirektören Mats Brandts förslag vinner gehör i stadsstyrelsen i Nykarleby på måndag.

Nyhetsbild

Gjorde våldsamt motstånd mot poliser - döms till ovillkorligt fängelse

VASA. En man uppförde sig hotfullt och aggressivt i en studiebostad i Sunnanvik en söndagskväll i slutet av juni. När polisen försökte gripa honom rusade han mot dem med dragen kniv.

Nyhetsbild

Matkavekka ställer in charterresor från Kronoby och Vasa

Researrangören Matkavekka har ställt in alla charterresor från Kronoby och Vasa flygfält i april och maj nästa år. Orsaken är för dålig förhandsförsäljning.

Nyhetsbild

Mellandom i Maringaisfallet: Mannen döms för mord och sinnesundersöks

I RÄTTEN Mannen som sköt ihjäl sin svåger i Maringais i Karleby i juni 2019 konstateras av tingsrätten ha gjort sig skyldig till mord. Nu ska han sinnesundersökas mot sin vilja.

Nyhetsbild

Nykarlebyman dömd till villkorligt straff för misshandel

I RÄTTEN Tio månader villkorligt fängelse blev straffet för den man från Nykarleby som vid flera tillfällen misshandlade sin särbo.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet