Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Marcus Lillkvist

marcus.lillkvist@vasabladet.fi

Nyhetsbild

SE VIDEO: VBL testar "gröna vågen" i Vasa centrum – "Trafikljusen ett ständigt återkommande problem"

VASA VBL har tagit en biltur genom Vasa centrum med trafikplaneraren Pertti Hällilä för att testa trafikljusen. Inte ens Hällila lyckas surfa på den gröna vågen.

Nyhetsbild

Dolt PM om skarven avslöjar varför inget händer: Ministeriekäbbel bakom

Miljöministeriet gör gärna hanteringen av skarven mer flexibel och flyttar fågeln till jaktlagen. Men jord- och skogsbruksministeriet bromsar. Det visar ett PM från ett möte.

Nyhetsbild

Överraskande vändning för Vasas gigaområde – nu är elbilar inte längre i fokus

VASA Inom Gigavasa-projektet har man släppt tanken på batterier till elbilar. Nya given är jättebatterier för fartyg, arbetsmaskiner och ellagring.

Nyhetsbild

Migris Kaj Swanljung om kritiken: "Vi tar alltid hänsyn till Barnkonventionen"

Nykarleby Vi tar alltid hänsyn till barnets bästa när vi fattar beslut med barn inblandade. Det säger Kaj Swanljung på Migri.

Nyhetsbild

Souhail är Nykarlebypappan som ska skiljas från dottern i tre år: "Det är tufft för oss alla"

Nykarleby Han kärade ned sig i Lina från Nykarleby. De blev föräldrar till urgulliga Amina. Nu kan Souhail tvingas lämna landet före hennes ettårsdag.

Nyhetsbild

Expert på Unicef i Finland: "Beskedet väcker frågor kring barnets rätt till pappan"

Nykarleby Det kan finnas skäl att undersöka om Migri har brutit mot barnkonventionen i fallet med pappan i Nykarleby. Det säger man på Unicef.

Nyhetsbild

Kvarkenrådet om Finavia-kritik: "Elflygen kommer, förr förlöjligades också elbilen"

ÖSTERBOTTEN Österbottniska visioner om elflyg går vidare då EU ger 30 000 euro till förstudie. Kvarkenrådets Mathias Lindström besvarar Finavias dubier.

Nyhetsbild

Polisen vill ha fler tips om Kyösti Stenroth, 34: "Han är inte farlig för allmänheten"

Nu berättar polisen mer om Stenroth som är efterlyst, misstänkt för allvarliga brott mot liv och hälsa, men ändå inte farlig för utomstående.

Nyhetsbild

Presidentfrun Haukios utspel för mycket för pälsfolket: "Måttet rågat med henne"

ÖSTERBOTTEN Häromdagen beklagade Haukio offentligt att 70 miljoner produktionsdjur dödas i Finland varje år. "Klumpigt", säger till och med statsvetare.

Nyhetsbild

Företagsrådgivaren Johan Säll i Vasa högt på inkomstlistan: "Det gick bra för oss i fjol"

VASA Ett nytt namn på tio-i-topplistan över de österbottniska förvärvsinkomsterna är Johan Säll som bor i Vasa men har jobbet kvar i Stockholm.

Nyhetsbild

Duell Bike-affär gav bröderna Nylund miljoner: "Nu ska jag göra sånt jag inte hunnit med"

KORSHOLM I fjol sålde Tom och Stefan Nylund största delen av sitt grossistföretag på Fågelberget i Korsholm. Nu får de mer tid för resor och familj.

Nyhetsbild

Försäljning av företaget i Kristinestad gav Pauli Ojala störst kapitalinkomst

Med en kapitalinkomst på nästan fem miljoner euro toppar Pauli Ojala österbottniska listan. Orsaken var en företagsförsäljning i fjol.

Nyhetsbild

Kritiker om ny skarvrapport: "En dyr cirkus som innebär ett enormt kliv tillbaka"

ÖSTERBOTTEN Efter trettio möten kom gruppen med en rapport som inte alls förändrar skarvläget. Stefan Thölix är kritisk: "Ännu ett år har slösats bort".

Nyhetsbild

Vasklots LNG-terminal blir inte klar i tid – så ska nya Kvarkenfärjan tankas

VASA Om ett och ett halvt år kommer nya färjan. Den ska gå på miljövänligare gas, men tankstationen blir inte klar i tid. Det finns en lösning.

Nyhetsbild

Per Hellman kommenterar psykneddragningen: "Gör att kommunerna kan spara"

ÖSTERBOTTEN Inga bäddplatser försvinner från psykiatrin den första januari. När det väl händer sker det i samarbete med kommunerna. Det säger Per Hellman (SDP).

Nyhetsbild

Nu är nya skarvrapporten klar – men sex av medlemmarna föreslår extraåtgärder

ÖSTERBOTTEN Nationell skarvarbetsgrupp föreslår att regional skarvkunskap ska utnyttjas bättre. Men sex av de sjutton medlemmarna är missnöjda.

Nyhetsbild

Tio bäddplatser försvinner från psykiatrin i Roparnäs – men utan att informera kommunerna

VASA Vasa stad fick inget veta om sjukvårdsdistriktets planer på att minska bäddplatserna med tio. I stället fick man läsa om det i tidningen.

Nyhetsbild

Söfuks ordförande om YA och Wasa Teater: "Fortsatt utmanande men viss lättnad "

De senaste åren har inneburit nedskärningar i bildningen och storsatsning på ny teater. "Visst har det varit kämpigt", säger ordförande Anders Norrback (SFP).

Nyhetsbild

Rainer Bystedt vill ha timeout med sjukhuskonst vid VCS – oklart om motionen tas upp

Bystedt vill att konstsatsningen på nära 400 000 euro stryks tills nybygget vid Vasa centralsjukhus är klart. Men just nu är det oklart om hans motion kan tas upp.

Nyhetsbild

Sjukvårdsdistriktet drar åt svångremmen – minus sex miljoner på kostnadssidan

ÖSTERBOTTEN Tio bäddplatser tas bort från psykiatrin. Och satsningen på vård i Jakobstad väntas minska svinnet till Karleby. Så minskas utgifterna.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet