Mayvor Stagnäs

mayvor.stagnas@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Specialister på jordbruk slipade strategier i Vasa

Rådgivare som är specialiserade på jordbruk och landsbygd vill hjälpa företagarna att bygga bättre strategier för framtiden. På onsdagen arbetade de med sina egna strategier i Vasa.

Nyhetsbild

Vasa centralsjukhus satsar på ett nationellt center som ska ge ännu bättre patientsäkerhet

Vasa centralsjukhus grundar ett forskningscenter som ska utveckla patientsäkerheten i hela landet. Nu söker sjukhuset en professor i samarbete med Åbo universitet.

Nyhetsbild

Salvesen är nöjd med restaurerade teaterhuset – Restaurang Ernst öppnar på nytt

VASA Ljusare och öppnare foajé, restaurerade stolar, ny läktare och bättre ljudupplevelse i teatersalongen. Det är några av de förändringar som gjorts på Wasa Teater. Dessutom slår Restaurang Ernst åter upp sina dörrar.

Nyhetsbild

Målet: solpaneler på campustaket om några år

VASA Campus Kungsgården i Gamla Vasa kan få solpaneler på taket om några år. Beslutsfattarna får ta ställning till en investering i solpaneler när de behandlar ekonomiplanen i höst.

Nyhetsbild

Karita har stuckit sin sista nål på hälsostationen i Vörå – har sett 100 läkare komma och gå

Vöråbon Karita Ohlis har gjort sitt sista nålstick på hälsocentralen. Första september blir hon pensionär. Här blickar hon tillbaka på tiden när hon bland annat räknade ut blodvärdet för hand.

Nyhetsbild

Familjen Lundström har flyttat in i nya huset – det gamla brann ner i fjol

Familjen Christer och Henna Lundström och deras sju barn har flyttat in i sitt nya hus i Smedsby. Kaoset som slog ner med blixten i deras liv förra sommaren har övergått i glädje och lycka.

Nyhetsbild

Hjärninfarkten förändrade Kaj Kunnas värderingar

En hjärninfarkt förändrade sportjournalisten Kaj Kunnas liv för några år sedan. Det kunde ha gått väldigt illa, men nu är han på banan igen som programvärd, konferencier och guide.

Nyhetsbild

I Kvevlax lärcenter förbereds skolstarten med full styrka – 370 elever ska få undervisning i den nya skolan

KORSHOLM Lärarna Sonja Häggblom och Annica Svarvar plastar in skolböcker på löpande band. Personalen förbereder just nu skolstarten för 450 elever och anställda i Kvevlax lärcenter.

Nyhetsbild

Lärarfacket till föräldrar: Ta del av barnens skolgång

VASA Lärarna Kari Nieminen, Pia Latomäki och Heli Katajamäki, som representerar lärarfacket OAJ i Österbotten hoppas att föräldrarna intresserar sig om sina barns skolgång. Här ger de några goda råd.

Nyhetsbild

Företagshälsovård under större hatt i Österbotten

Ett nytt bolag bildas för företagshälsovården i Österbotten och Södra Österbotten. Drygt tio kommuner i de båda landskapen väntas gå med i det nya Botnia Företagshälsovård AB.

Nyhetsbild

De vill göra Nya torget i Gamla Vasa till marknadsplats igen

VASA Torget som är mer än 200 år gammalt har väckt guiden Eva Reinikainens förtjusning. Nu efterlyser hon idéer hur det kan användas.

Nyhetsbild

Ridhästar och ponnyer bedömdes på Rasmusbacken

Solfbon Tove Söderholm kom till Vörånejdens ridklubbs föl- och stoutställning på tisdagen. Ett fyrtiotal hästar bedömdes av Hippos domare Annu Stenqvist och Heidi Sihvo.

Nyhetsbild

Svårt att få tag på vanliga mediciner – apotek i Vasa saknar minst ett hundratal

Listan över läkemedel som saknas i apoteken blir allt längre. Finrexin har varit slut i flera månader men nu är det brist på hundratals andra läkemedel, exempelvis blodtrycksmediciner.

Nyhetsbild

Båten som samlar skrot och avfall trafikerar i helgen

En oöppnad moderskapslåda från 1976 och bildäck är de största överraskningarna som kaptenen Göran Ahlstrand på M/S Roope-Botnia tagit hand om bland avfallet från sommarstugorna. I helgen är det dags för sommarens skrotinsamling.

Nyhetsbild

Prisbelönade företagaren Jenni varnar efter ett halvt år som utbränd: Se upp med tröttheten

Jenni Parpala var bara 26 år när hon blev utbränd. Hon var länge trött men förstod inte hur allvarligt det var innan hon föll ihop. Hon vill varna andra för långvarig trötthet.

Nyhetsbild

Många problem i cykelstaden Vasa – Dragnäsbäckbon Mikael Törnroos vill se fler cykelfiler: "Inget helhetstänk"

Mikael Törnroos cyklar ofta och gärna i Vasa, men blir förvirrad av att cyklisterna ibland hänvisas till trottoarerna och ibland till gatorna. Här identifierar han några besvärliga ställen.

Nyhetsbild

Företagare i Vasa ger studieförmåner via ny tjänst

Studerande i Vasa får i höst tillgång till förmåner via tjänsten Slice. Via tjänsten ger närmare hundra företag i Vasa rabatter till studerande. "En fördel att man binder sig för ett år i taget", säger företagaren Ingeborg Sjöblom-Kakkuri.

Nyhetsbild

Nu kan Maria gå igen – efter fem år i rullstol

VIDEO Äntligen! Maria Lindell kan gå, till och med i trappor. Efter fem år i rullstol känns det overkligt både för henne och hennes närmaste. I augusti fyller hon 50 år och då ska hon fira med dans i Nämpnäs paviljong.

Nyhetsbild

Elisa tar bort trådtelefoner på vissa orter – men inte överallt

Elisa fortsätter upprätthålla sitt nät för trådtelefoner, men på vissa områden tas de bort. Elisas regiondirektör Niklas Granholm förklarar varför.

Nyhetsbild

Skottet i Sunnanvik var polisens första i år i Österbotten

Polisen använder skjutvapen i snitt tio gånger under ett år. I Österbotten använde polisen skjutvapen endast en gång i fjol. Förra veckans skott mot den aggressiva Sunnanviksbon var det första i år.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet