Mayvor Stagnäs

mayvor.stagnas@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Första PET-bilden tas i januari på Vasa centralsjukhus

Den första PET-CT undersökningen görs den sista januari nästa år på Vasa centralsjukhus. Under en inkörstid undersöks sex patienter varje torsdag.

Nyhetsbild

Marias stamceller renades och återanvänds – "Jag har fått livet tillbaka"

Vasabon Maria Lindell har fått sitt liv tillbaka. Så känner hon det efter att ha genomgått stamcellsbehandling i Sheffield, England. Här kan du läsa om resultatet efter den tuffa behandlingen.

Nyhetsbild

Yrkeshögskolan Novia gav fel information till studerande

Lina Sjöskog får upprättelse. Yrkeshögskolan Novia gav fel information om rätten till studieledighet. Det visar skolans interna utredning.

Nyhetsbild

Lina tog en paus i studierna – förlorade nästan studieplatsen på kuppen

Vasa Lina Sjöskog var väldigt nära att förlora sin studieplats på Yrkeshögskolan Novia i Vasa. Orsaken är den information skolan har gett henne om frånvaro. Rektor har begärt en intern utredning i brådskande ordning.

Nyhetsbild

Ledande överläkare: Vaccinera dig mot mässling – risken att insjukna är inget skämt

Risken för att någon insjuknar i mässling också i Sydösterbotten är påtaglig. Ledande läkaren Peter Riddar uppmanar ovaccinerade att göra det nu. Rådgivningsbyråerna har vaccin.

Nyhetsbild

Marlene blev pensionär och öppnade egen mottagning

VASA Små droppar urin kan verka harmlöst men läckaget kan vara nog så besvärande för både män och kvinnor. Marlene Matikainen ger hjälp som gör musklerna starkare och dropparna färre.

Nyhetsbild

Lohmann: Elever behöver lärare som lär ut kunskap

Vasa Elever lär sig dåligt när de söker kunskap själva. Det stressar deras hjärnor och en stressad hjärna kan inte ta in ny kunskap. De behöver lärare.

Nyhetsbild

Kyrkoskatten är den hetaste frågan för församlingarna i Vasa och Korsholm

En eventuell kommunfusion får följder också för kyrkoskatten om församlingarna i Vasa och Korsholm bildar en gemensam kyrklig samfällighet. Ska Vasa höja eller Korsholm sänka? Eller blir det en kompromiss?

Nyhetsbild

19 personer vill bli förvaltningschef – här är alla namn

VASA Tjänsten som förvaltningschef i Vasa kyrkliga samfälligheter har fått 19 sökande. Här är alla namn.

Nyhetsbild

Audas-Willman vill bli förvaltningschef i Vasa

VASA Ann-Mari Audas-Willman, kyrkoherde i Solf församling, vill bli förvaltningschef i Vasa kyrkliga samfälligheter. Sammanlagt 19 personer konkurrerar om tjänsten.

Nyhetsbild

Nytt callcenter i Åbo ska ge svar på svenska vårdfrågor

Ett svenskt callcenter som är öppet dygnet runt i Åbo. Med det vill Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt bli bättre på att bemöta svenskspråkiga i vården. Fler verktyg plockas fram.

Nyhetsbild

Blixten slog familjen Lundströms vardag i spillror

KORSHOLM Christer och Henna Lundström samt deras sex söner i Smedsby har åter ganska bra struktur på vardagen. Det är tre månader sedan deras hem förstördes i en brand. Nu väntar föräldrarna sitt sjunde barn och på ett nytt hus som ska stå klart i augusti nästa år.

Nyhetsbild

Kim Eriksson fortsätter i Korsholms kommunstyrelse

KORSHOLM Kim Eriksson fortsätter som Socialdemokraternas representant i kommunstyrelsen i Korsholm. Det känns bra att ha fortsatt förtroende, säger Eriksson.

Nyhetsbild

Stökigt när ungdomar samlas vid församlingshemmet

MALAX Malax församling behöver hjälp av föräldrar när ungdomar samlas vid församlingshemmet i Yttermalax på fredagskvällar. Det blir lätt stökigt när hundratalet ungdomar samlas.

Nyhetsbild

Pellfolk ny utvecklingschef på Vasa centralsjukhus

VASA Medicine doktor Tony Pellfolk tillträder tjänsten som utvecklingschef på Vasa centralsjukhus i början av december. Han lämnar då tjänsten som enhetschef för Novia i Vasa.

Nyhetsbild

Salon Peter o Jina blir Mimo

VASA Ekologiska produkter lyfts fram när frisörsalongen i Wasaborg byter namn till Mimo vid nyår.

Nyhetsbild

Jukka Mäkynen provocerar om mental ohälsa på FB

Vasa Jukka Mäkynen, Sannf, andra viceordförande i Vasa stadsfullmäktige, väcker starka reaktioner på sin Facebook-sida. Mäkynen gör narr av Touko Aalto för att han avgår som ordförande för De gröna på grund av depression.

Nyhetsbild

Ingen diskriminering i Vasas gymnasier – Självklart, tycker elever

VASA Här råder en fri zon utan all form av diskriminering. Vasa gymnasium och Vaasan Lyseon Lukio deklararade sig som ett sådant område på FN-dagen.

Nyhetsbild

Ishallen blir dyrare än beräknat – 607.656 euro saknas

VASA Ishallens renovering och tillbyggnad behöver mera pengar. Väldig olyckligt, säger Lars-Erik Wägar, (SFP), ordförande för Vasa stads koncernsektion.

Nyhetsbild

Siv hade en olidlig resa med bårtaxi från Åbo till Dagsmark – FPA: Resan ska omfatta god service

KRISTINESTAD Siv Lindfors i Dagsmark hoppas att ingen ska behöva uppleva en sådan taxiresa som hon gjorde från sjukhuset i Åbo i somras. Nej, det ska ingen behöva, säger Susanna Bruun förmånschef på FPA.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet