Mona Söderman

mona.soderman@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Säkrare trafik i Näsby och Finby

Ett par trafiksäkerhetsåtgärder är aktuella i Närpes. Säkrare trafik behövs vid Närpes servicecenter och vid Bågvägen i Finby.

Tre i Närpes får 500 euro för sitt examensarbete

Tre studerande i Närpes får stöd för sina examensarbeten för i fjol. Stadsstyrelsen höjde stödet från 300 till 500 euro.

Nyhetsbild

Nu öppnade hon sin andra bybutik

För två och en halv månader sedan tog Sofia Björklund över Nybo´s i Töjby. På onsdagen var det nyöppning av bybutiken i Norrnäs med henne som ny köpman också i hembyn.

Nyhetsbild

Stor åtgång på privata bostadstomter i Kalax – "Roligt att alla med byggrätt gick åt"

Snart börjar det byggas hus på fyra nya bostadstomter i Kalax. Säljaren Stig-Johan Westergård konstaterar att de högt belägna tomterna gick snabbt åt.

Audas-Willman torde tillträda i Närpes från mars

Om allt går enligt planerna tillträder Ann-Mari Audas-Willman som kaplan i Närpes församling från mars. Besvärstiden rörande valet av kaplan har ännu inte gått ut.

Nyhetsbild

Ny förvaltningssekreterare behövs i Närpes

En ny innehavare behövs till tjänsten som förvaltningssekreterare i Närpes. Markus Norrback, som nu innehar tjänsten, har flyttats över till en ny tjänst.

Nyhetsbild

Besvikelse över att skogsvårdsföreningen stänger kontor: "Medlemsantalet kommer att minska"

Från mars drar skogsvårdsföreningen in sina kontor i Pörtom och Övermark. Pörtombon Thomas Ekman är inte bara besviken över att orten blir utan kontor. Han är minst lika besviken över tillvägagångssättet.

Nyhetsbild

Nya hvc-köket snart klart för inflyttning

Efter en rejäl försening börjar det nya hvc-köket i Närpes vara klart för inflyttning. I februari är det meningen att det splitternya storköket ska kunna tas i bruk.

Nyhetsbild

Ännu inget behov av nattvård i daghem i Närpes

I 1,5 års tid har det varit möjligt att även få nattvård i Skogsdungens daghem i Kalax. Men ännu har man inte haft något barn som haft behov av vård på natten.

Nyhetsbild

Sydösterbotten med och betalar nytt patientdatasystem

Ett nytt patientdatasystem är aktuellt inom Vasa sjukvårdsdistrikt. Också de sydösterbottniska kommunerna satsar i systemet. För patienterna betyder det förhoppningsvis att de snabbare får rätt utvärdering och behandling.

Nyhetsbild

Nya staden kan få tillfälligt fullmäktige med hela 52 ledamöter

Närpes och Kaskö kan komma att styras av en stor stadsstyrelse och ett stort fullmäktige. Det gäller under en övergångsperiod om en fusion blir verklighet. Det tillfälliga fullmäktige skulle ha hela 52 ledamöter.

Nyhetsbild

Inga gratis halkskydd till seniorer i Närpes

I Närpes går man inte in för att avgiftsfritt dela ut halkskydd till de äldre. I äldrerådet, som är initiativtagare i frågan, är man besviken över utgången.

Nyhetsbild

Elstolpe byggdes in i väntan på flyttning

Ända sedan maj har Närpes stad väntat på att en elstolpe ska flyttas bort vid Västra Närpes skola i Norrnäs som byggs till. Stolpen står fortfarande kvar och nu har den byggts in i nybygget. Nu lovas flyttning inom ett par veckor.

Nyhetsbild

Han befarar att vargen kommer igen

KORSNÄS Inne i pälsningshuset ligger flera rivna och döda rävar i en hög. En bit längre bort på golvet ligger ytterligare två döda djur, som är om möjligt ännu mera tilltygade. Det här är resultatet av vargens framfart på Norrmans rävfarm i Harrström.

Nyhetsbild

Driftchef vid Vasa Elnät: Omöjligt ta el från annat håll nu

I bland annat Rangsby i Närpes var ett 30-tal hushåll utan el ännu vid middagstid på torsdagen. Där undrar kunder varför Vasa Elnät inte matar ström från annat håll i dylika fall.

Nyhetsbild

Uthustak skadades då granar knäcktes i stormen

Förödelsen var stor hos Carola och Stig Rosendahl i Finby efter stormens framfart. Den hårda nordliga vinden fällde ett stort antal granar. Bland annat uthuset, hundgården och lekstugan var i vägen för de fallande träden.

Nyhetsbild

Allt från Trump till bygdeoriginal utlovas i årets Pörtomrevy

Nu övas det för fullt. Snart ska texter, steg, sång och låtar sitta i huvudet. Snart är det premiär på årets revy i Pörtom.

Nyhetsbild

Han fick hederstitel i Pörtom - uppmärksammas för engagemang i hjälpsändningar

Årets förmåga i Pörtom heter Jarl Erik Nordlund. Han fick utmärkelsen för sitt engagemang med hjälpsändningar.

Nyhetsbild

Lättare tömma ekopunkternas nya, större kärl

Botniarosks ekopunkter förnyas. De nya insamlingskärlen är större och rymmer större mängder glas- och metallavfall än tidigare. De är ändå lättare att tömma.

Nyhetsbild

Nyvalda kaplanen kommer "med öppet sinne till Närpes"

Ann-Mari Audas-Willman är glad över att ha blivit vald till ny kaplan i Närpes församling. Hon ser fram emot att börja jobba i Närpes en bit in på det nya året.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet