Patrick Sjöholm

patrick.sjoholm@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Matleverantören Wolt växer kraftigt – öppnar nu i Vasa

VASA Från och med i dag levererar finländska matleverantören Wolt mat från 17 olika restauranger och kaféer till kunder i centrum av Vasa. Rekordmånga ville bli kurir för Wolt i Vasa.

Nyhetsbild

Soptunnor brann mitt på gatan i Gamla Vasa senaste natt

VASA Natten till torsdagen hade någon tänt på innehållet i två stora avfallskärl och lät dem sedan stå och brinna mitt på Köpmansgatan i Gamla Vasa.

Nyhetsbild

JK: Soinis deltagande i abortkritiskt evenemang problematiskt

Justitiekansler Tuomas Pöysti ser det som problematiskt att utrikesminister Timo Soini deltog i ett abortkritiskt evenemang under sin tjänsteresa till Kanada i maj. Soini agerade inte lagstridigt.

Nyhetsbild

Vargar dödade farmrävar i Sorvist och Purmo

Natten mellan lördagen och söndagen attackerade vargar rävfarmer i Nykarleby och Pedersöre. Två rävar dog och fyra skadades svårt i vargattackerna.

Nyhetsbild

Poststrul i Vasa centrum – dagsposten uteblev flera dagar

VASA Flera läsare som hört av sig till VBL meddelar att de inte fått någon dagspost förra veckan. Postens regionchef i Österbotten Reijo Uusihauta säger att den försenade posten kommer att delas ut senast i dag.

Nyhetsbild

Falsklarm om brand i Dagsmark

KRISTINESTAD Räddningsverket i Kristinestad larmades tidigt på tisdagsmorgonen om en medelstor brand på Dagsmarksvägen. En förbipasserande hade sett rök intill en växthusanläggning.

Nyhetsbild

Tropisk storm för med sig sommarvärme till Finland

Orkanen Helene har nedgraderats till storm när den når Irland i kväll. I mitten av veckan bildar den tropiska stormen ett lågtrycksområde som tillfälligt får temperaturen i Finland att nå sommarvärme.

Nyhetsbild

Så mycket förtjänar förtroendevalda – se mötesarvodena i din kommun

Mötesarvodena för de österbottniska kommunernas fullmäktigeledamöter varierar mellan 38 och 150 euro. Ju större kommun desto högre är i allmänhet mötesarvodet.

Nyhetsbild

Viltcentralen: Risken för älgkollision är störst under hösten

Brunst, vandring och jakt gör att hjortdjuren rör sig mera. Uppmärksamhet och lägre körhastighet hjälper bilisten att undvika kollisionen, uppmanar Finlands viltcentral.

Nyhetsbild

Tre fall av rattfylleri i Vasa och Korsholm

Rattfyllerier sysselsatte polisen i Vasa och Korsholm i går. Samtliga chaufförer är misstänkta för straffbart bruk av narkotika.

Nyhetsbild

Prognos: Årets spannmålsskörd mindre än konsumtionen

Enligt den senaste prognosen uppgår spannmålsskörden hösten 2018 till 2,7 miljarder kilogram. Det räcker inte till den inhemska spannmålskonsumtionen.

Nyhetsbild

VIDEO: Se orkanen Florence från rymden

Den enorma orkanen Florence syns tydligt från rymden. NASA:s videoklipp är filmat från den internationella rymdstationen ISS.

Nyhetsbild

Vasa häver badförbud vid Sandö och Smulterö

VASA Hälsoskyddsmyndigheten i Vasa har bedömt att man kan bada vid Sandö och Smulterö badstränder igen.

Nyhetsbild

Pohjalainen: Harry Wallin ställer inte upp riksdagsvalet

Lokföraren och kommunalrådet Harry Wallin (SDP) säger i en intervju till Pohjalainen att han inte kommer att kandidera i riksdagsvalet 2019. – Jag har tröttnat på resandet, säger Wallin.

Nyhetsbild

Österbottning fick internationellt toppjobb inom EU

Sofie From-Emmesberger lämnar ambassadörsuppdraget och är från och med nu ordförande för EU:s kommitté för utrikes- och säkerhetspolitik. – Ett erkännande för Finlands arbete i utvecklandet av EU:s utrikes- och säkerhetspolitik, säger hon.

Nyhetsbild

Positivt kreditregister kan bli verklighet - Strand nöjd med utredning

Ett ökat kreditutbud och hushållens skuldsättning öppnar upp för ett positivt kreditregister i Finland. Joakim Strand (SFP) är glad över justitieminister Antti Häkkänens (Saml) initiativ.

Nyhetsbild

Förbund: Potatis ett miljövänligare val än pasta och ris

Allt fler äter pasta och ris i stället för potatis. Men kan potatisen återfå sitt rykte med hjälp av ökad miljömedvetenhet? Det tror man åtminstone på Livsmedelsindustriförbundet.

Nyhetsbild

Potatisodlarnas framtid i vågskålen – "Gränsen är nådd"

PETALAX Potatisodlarna i Finland går mot ett av de sämsta skördeåren under hela 2000-talet. Låga odlarpriser får många att ifrågasätta om det finns en framtid för de finländska potatisodlarna.

Nyhetsbild

Mera pengar till uppföljning av vargstammen i västra Finland

I samband med budgetbehandlingen utlovades extra anslag för uppföljning av vargstammen i västra Finland. I år ställer Jord- och skogsbruksministeriet inget övre tak för antalet undantagslov för varg.

Nyhetsbild

Ljusning för bybutikerna – nytt projekt ska bromsa butiksdöden

Butikernas roll på landsbygden måste stärkas via nya stödformer och service. Regeringen vill satsa en miljon euro för att bromsa minskningen av antalet bybutiker i Finland.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet