Patrik Back

patrik.back@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Alexandra Mangs fick internationellt filmpris – "Vilken överraskning"

Rollen som 33 i österbottniska dystopin "2028" gav Alexandra Mangs ett internationellt filmpris. "Redan på audition kände jag att det var en roll som jag skulle spela", säger Mangs.

Nyhetsbild

Här är första videosingeln med Tobias Tågs nya band

Tobias Tåg är mest känd från instrumentalbandet Thoby loth, men nu har han ett nytt band. Dessutom har Tåg börjat sjunga. Temple of the stars första singel är "Nightspirit"

Nyhetsbild

Patrick Linman om succékvällarna: "Vi håller på tills vi floppar"

"Old school reunion", med åldersgräns 30 år, hade premiär på Oliver's Inn i Vasa hösten 2015. Det blev en publiksuccé. VBL ställde fem frågor till artisten och idékläckaren Patrick Linman inför nostalgifesten den 15 februari.

Nyhetsbild

Efter Akademi-stormen blåser en mild välkomnande vind från väster

Det är ett historiskt val – och Svenska Akademien behöver Tua Forsström betydligt mer än vad hon behöver den.

Nyhetsbild

Klas är solist då stadsorkestern förvandlas till tangoorkester

VASA Välbekanta och dansanta toner är på agendan då två orkestrar samarbetar. Vasa stadsorkester spelar tango med kollegorna från tangonästet Seinäjoki.

Nyhetsbild

LEDARE: En folklig historia om en tragisk folksjukdom

En pjäs om alzheimer är aktuell både i Vasa och på Svenska teatern i Helsingfors. Det är symptomatiskt i vår tid – vårdskandalens tid.

Nyhetsbild

Publiksuccén som skildrar alzheimer har snart premiär i Vasa

Tragiken och komiken går hand i hand i Florian Zellers pjäs om alzheimer. Snart har den finskspråkiga versionen, "Isä", premiär på Vasa stadsteater.

Nyhetsbild

Vasaaktuella tungviktaren Ebbot gillar motståndet i gränslandet

Ebbot Lundberg har lagt ned två hyllade band – Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives. Men den svenska rockikonen gör ännu gruppernas låtar live.

Nyhetsbild

Punkläraren: Låten jag vill ta bort är den som folk gillar

Det blir garanterat punkös då De lyckliga kompisarna intar Brödfabriken i Vasa på fredag. VBL ringde sångaren Mart Hällgren, som skrivit klassikern "Ishockeyfrisyr".

Nyhetsbild

Landkrabban vid båtmuseet och KAJ:s producent prisas

Den ena har hitlåtar i Japan och den andra har utvecklat Kvarkens båtmuseum i Malax. Janne Hyöty och Göran Strömfors får kulturpris av Svensk-Österbottniska Samfundet.

Nyhetsbild

Österbotten-aktuell komiker: Jag skäms om jag vinner priset

Nisse Hallberg är en konflikträdd ståuppkomiker. Snart återkommer han till Österbotten för att uttrycka åsikter han inte haft tidigare.

Nyhetsbild

Det har dröjt – men nu har Jerry Lindqvist något att berätta

"No news is good news" är titeln på en Jerry and the Outlaws-låt. Men nu levererar Jerry Lindqvist en nyhet – albumet "The Devil's cut" släpps på fredag.

Nyhetsbild

Gyllene Tider tar avsked med turné och nytt album

Popgruppen Gyllene Tider, med Per Gessle som frontfigur, firar 40 och tackar för sig. Avskedsturnén innehåller inga konserter i Finland.

Nyhetsbild

Så här skapas en klassisk musikalisk konserttårta

VASA Det blir "Sachertårta med körsbär" i Vasa stadshus på torsdag. Solisterna berättar vad som är konsertens tårtbotten, fyllning och körsbär.

Nyhetsbild

Massiva Lucifer levde upp till förväntningarna

RECENSION Johanna Sadonis hade total kontroll då hon och Lucifer tog publiken på en hård musikalisk tidsresa till 1970-talet.

Nyhetsbild

Konflikträdd svensk komiker tar populär soloshow till Österbotten

Nisse Hallberg gör en kort Finlandsturné med sin populära soloföreställning "Trött". Han gör två föreställningar i Österbotten i mars.

Nyhetsbild

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild

Erik Kiviniemi är chefen som ritat om den mentala kartan

Erik Kiviniemi har haft ett stort inflytande på kulturlivet i Österbotten. En omvälvande chefsperiod tar slut då han går i pension, skriver Patrik Back.

Nyhetsbild

Livskampen i Vasa centrum kräver lördagsgodis

En färsk rapport visar att Vasas livskraft sjönk en aning under 2018. Vasa ligger bra till jämfört med många andra städer, men det krävs återkommande kraftinjektioner.

Nyhetsbild

Marcus Rosenlund skildrar vädrets makt att förändra världen

"Varje klimatförändring leder till något ont" säger vetenskapsjournalisten Marcus Rosenlund som är aktuell med boken "Väder som förändrade världen".

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet