Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Vidjeskog inför KTP-matchen: Nu gäller det att njuta

FOTBOLL Stormatcherna avlöser varandra i Jakobstad. Jaros seger över AC Oulu är redan historia. På lördag gäller det att sänka KTP för att vägen till ligan inte ska bli för krokig.

Mycket NHL i Marcus Fagerudds Vita Hästen

ISHOCKEY Marcus Fagerudd flyttade i början av året från Södertälje till Vita Hästen. Han förlängde kontraktet med klubben i augusti och spelar nu i ett lag med stark NHL-prägel.

Nyhetsbild

Takamäki saknas när Jaro möter SJK Akatemia

Fotboll Toni Takamäki tvingades utgå när Jaro mötte AC Kajaani och han missar tisdagens möte med SJK Akatemia. I den offensiva lagdelen finns det åtminstone ett frågetecken.

Jeppis FBC tog full pott i Toholampi

INNEBANDY Jeppis FBC återhämtade sig snabbt efter nederlaget mot Konnat. Det blev en klar seger i division 2-matchen borta mot Toholammin Urheilijat.

Nyhetsbild

Serieledarna höll Muik Hockey på mattan

ISHOCKEY Det är skillnad på toppen och botten. Det fick Muik Hockey erfara i Brahestad på lördagen.

Nyhetsbild

Myran var inte med på noterna från avspark

FOTBOLL Två snabba mål tog udden av IK Myran innan spelarna ens hann bli varma i kläderna. Lördagens match spelades inför tomma läktare på konstgräset i Kronoby.

Nyhetsbild

Björn Sandler avancerar i alla tiders maratonstatistik

Friidrott Falkens Björn Sandler fortsätter röra om i alla tiders ÖID-statistik på maraton. Hans FM-tid 2.22.01 – som dessutom inbringade en silvermedalj – gjorde att han avancerade till sjätte plats.

Nyhetsbild

Chefens brandtal ska väcka AC Kajaani inför Jaromatchen

Fotboll Jaro har all orsak att vara på tårna då AC Kajaani gästar på lördag. Laget är i skriande behov av poäng och nu har klubbens ordförande Arvo Toivainen dessutom eggat upp spelarna med ett brandtal.

Nyhetsbild

Utvilat Jaro tar sig an AC Kaajani – inför tomma läktare

FOTBOLL Sommarens publiklag Jaro står inför en ny situation på lördag. Hemmapublikens stöd saknas på Centralplan eftersom matchen mot AC Kaajani måste spelas inför tomma läktare.

Nyhetsbild

Emrans och Sundells i elden i Helsingfors

BADMINTON Badmintonfamiljerna Emran och Sundell tävlade flitigt i helgens elittävlingar i Helsingfors. I mixedklassen tog sig Frida Sundell och Safin Emran till final.

Nyhetsbild

FC United börjar kvala 24 oktober

FOTBOLL Nu har det klarnat när FC United ska kvalspela om en plats i division ett. Jakobstadslaget börjar på bortaplan.

Nyhetsbild

Oväntat snabb ligadebut för Anton Kronqvist: "Någonting som jag drömt om"

INNEBANDY Idrottslivet sviktar åter betänkligt under trycket från covid-19. Anton Kronqvist svajar däremot inte. Han har istället överraskat med att göra ligadebut i Seinäjokilaget SPV.

Nyhetsbild

Ingen derbydrabbning i Nykarleby på lördag

INNEBANDY Det blir inget derbymöte mellan Blue Fox och SB Vaasa på lördag. Lagen väljer att ta det säkra för det osäkra och skjuter matchen på framtiden.

Nyhetsbild

SSJ har en livlig jubileumssäsong bakom sig

SEGLING Ett växande tävlingsintresse och många gästbåtar i hamnen präglade SSJ:s säsong 2020. Coronapandemin drabbade inte den jubilerande segelföreningen i någon större utsträckning.

Nyhetsbild

En tävlingssugen Robert Gleisner får tävla i tufft sällskap: "Känns otroligt bra"

STYRKELYFT En inbjudningstävling för enbart ett fåtal starka män och kvinnor. Det är vad en rejält tävlingssugen Robert Gleisner kan se fram emot just nu.

Nyhetsbild

Hattrick på fyra minuter – Highsticks HT frossade i mål

ISHOCKEY Maxim Valkov inledde målfyrverkeriet genom att göra ett hattrick på 4 minuter och 4 sekunder. Det skulle komma mera. Highsticks HT gjorde tolv mål i lagets första seriematch någonsin.

Nyhetsbild

Knapp förlust i hemmarinken för Muik Hockey

ISHOCKEY Muik Hockey gick på en ny, knapp förlust i Finlandsserien på fredagskvällen. S-Kiekko brägade full pott i en jämn match i Komarov Arena.

Nyhetsbild

Hemmapremiär med derbystuk för Centers Hockey

ISHOCKEY Centers Hockey är tillbaka i hetluften. Denna gång i Kristallen. Klubben begår sin hemmapremiär i division två på lördag.

Nyhetsbild

IF Åsarnas veteraner rullade hem medaljer

LÄNGDSKIDOR Åsarnas rullande veteraner plockade medaljer på löpande band i SAUL:s mästerskap på rullskidor. Det blev segrar både i lag och individuellt.

Nyhetsbild

Niklas Käcko: Vi har egentligen inte råd att förlora

FOTBOLL Kampen om en plats i ligan avgörs inte på fredag, men ord som seriefinal och revansch finns definitivt på schemat, då Jaro tar emot AC Oulu på Centralplan. Uleåborgarna vann första mötet med 2–1.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet