Sport I går 18.30

Poänghajen fortsätter i Hermes

ISHOCKEY Poänghajen fortsätter i Hermes nästa säsong. Anfallaren Erik Ahopelto var laget effektivaste spelare i grundserien under säsongen med 25 poäng (9+16).

Sport 5.5.2021

Terräng-FM avgörs på söndag – Nathalie Blomqvist startar i damklassen

FRIIDROTT I höstas vann Falkens Nathalie Blomqvist FM-guld i D19 i terräng-FM. I säsongsdebuten på söndag väljer hon att maximera motståndet och går därför upp i damklassen.

Sport 4.5.2021

Robert Gleisner tvingas vänta – det blir inga FM-lyft i vår

STYRKELYFT Styrkelyftaren Robert Gleisner tvingas vila på hanen. De blir inga FM-tävlingar i maj. Nu blir det kamp om FM-medaljerna tidigast på sensommaren.

Sport 4.5.2021

Maraton får vänta – FM i terräng nästa för Björn Sandler

FRIIDROTT Björn Sandler ställer sig på startlinjen i terräng-FM i helgen. Däremot är det lite oklart när han ska löpa favoritdistansen maraton. Det kan dröja åtskilliga månader.

Sport 2.5.2021

Landsvägs-DM har gått i mål – här hittar du resultaten

FRIIDROTT ÖID:s friidrottare inledde säsongen på hemmaplan med distriktsmästerskapen på landsväg i Jakobstad. Här hittar du resultaten från mästerskapen.

Sport 2.5.2021

Lilja stark på slutet – Häger tröttnade på återresan

FRIIDROTT Vid vändningen i Edsevö såg Emely Häger ut att kunna greja mästerskapet. Andrea Lilja ville annorlunda och tog DM-guldet efter en urstark avslutning.

Sport 2.5.2021

Sandlers grill inte tillräckligt het – Kronqvist spurtade hem guldet på landsväg

FRIIDROTT Luckan växte till några meter på återresan från Edsevö, men det var inte tillräckligt. Unge Robin Kronqvist spurtade ner Björn Sandler i landsvägs-DM.

Sport 2.5.2021

Komarov och New York Islanders klara för slutspel

ISHOCKEY New York Islanders nollade grannen Rangers natten till söndag. Segern innebär att Leo Komarov & Co är klara för slutspelet i NHL.

Sport 1.5.2021

Sandell och Lilja ska försvara mästerskapet på landsväg

FRIIDROTT I fjol försvann landsvägs-DM i coronadimman. Men på söndag blir det kamp om medaljerna i Jakobstad. Andrea Lilja och Kevin Sandell har chansen att försvara sina titlar från 2019.

Sport 30.4.2021

Herrtvåan börjar nästa vecka – damtvåan först i juni

FOTBOLL Herrtvåans zon C sparkar i gång nästa vecka. Damerna får däremot vänta till juni.

Sport 30.4.2021

Komarov öppnade målkontot och tränaren snackade vackert om "Onkel Leo"

ISHOCKEY Äntligen – Leo Komarov har öppnat målkontot i NHL. Hockeyproffset från Nykarleby visade vägen genom att göra första struten mot Rangers.

Sport 29.4.2021

Svart start för Hermes – Joel Blomqvist utbytt

ISHOCKEY Tre mål på 3.08! Ketterä chockade Hermes direkt i början av den femte och avgörande finalmatchen i Mestis. Men det var nerv i matchen innan period ett var till ända.

Sport 21.4.2021

Emil är nöjd med andraplatsen – och att det blev bara några blåmärken

MOTORSPORT Säsongen är över och snowcrossföraren Emil Hertén kan kasta en belåten blick i backspegeln. Han slutade tvåa i Finlands Cup och grejade tävlingscirkusen utan motgångar.

Sport 21.4.2021

Jaro spikade lagbygget – målvakt sista pusselbiten

FOTBOLL Jaro hittade den sista pusselbiten i sitt lagbygge innan transferfönstret stängdes. Det blev som väntat en målvakt som kontrakterades för säsongen 2021.

Sport 20.4.2021

Efter bubblan i Vierumäki – lång hotellkarantän väntar Jenniina Nylund innan VM

ISHOCKEY På torsdag lyfter VM-flyget till Kanada. Just nu "bubbeltränar" Jenniina Nylund i Vierumäki och efter ankomsten till Halifax väntar en lång isolering på hotellrummet.

Sport 17.4.2021

I vår ringer han inte, Bo–Erik Isakas

FRIIDROTT Den här årstiden brukar Bo-Erik Isakas använda telefonen synnerligen flitigt. Men i vår ringer han inte. Eldsjälen har beslutat tacka för sig i Ärevarvet.

Sport 16.4.2021

Aaron Häggman: Det känns så jäkla bra

LÄNGDSKIDOR Vörå IF fick en medalj i 18-årsklassen under den första FM-dagen. Det var Aaron Häggman som fick kliva upp på bronspallen på 10 kilometer klassiskt.

Sport 16.4.2021

Ärevarvet förskjuts mot hösten – ÖID:s mål ligger betydligt över fjolårsresultatet

FRIIDROTT Ärevarvet utgör en grundbult i ÖID-föreningarnas ekonomi. I fjol gav jippot mindre än vanligt. Genom att senarelägga evenemanget försöker klubbarna gardera sig mot pandemins härjningar.

Sport 16.4.2021

Sylvass spurt Ståhlbergs segervapen i sekundstrid

LÄNGDSKIDOR Några hundra meter före mål var han "bara" silvermedaljör. Men en frän finish förde upp Alexander Ståhlberg på guldpallen i FM – med en marginal på 9 tiondelar.

Sport 16.4.2021

Nina Chydenius går för personligt rekord i landsvägs-FM: "Jag är supertaggad"

FRIIDROTT Landsvägs-FM inleder friidrottssäsongen på lördag. Nina Chydenius kan räknas till de heta namnen på halvmaran, men hon är inte ensam i den kategorin.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet