Sport Igår 18:35

Sommarlov för hockeylagen – Centers har redan tecknat tungt kontrakt för nästa säsong

ISHOCKEY Spelarna i hockeytvåan får hänga in i skridskorna i garderoben. Vinterns utropstecken i trean, Highsticks HT, har också fått sätta lapp på luckan för säsongen 2020–2021.

Sport Igår 7:15

Tony Sund hade VM i tankarna när han flyttade till Schweiz

ISHOCKEY I lördags spelade Tony Sund säsongens sista match i KHL med Dinamo Riga. I kväll kan han få debutera i den schweiziska ligan med HC Davos. Det är snabba ryck i hockeyproffsens värld.

Sport 3.3.2021

Onödig straffrunda kostade Rebecca Sandnäs sekunder

Mästerskapens hittills bästa skytte gjorde att Rebecca Sandnäs kunde avancera elva pinnhål i jaktstarten i junior-VM. Det kunde ha blivit ännu bättre – om hon inte hade åkt en straffrunda i onödan.

Sport 1.3.2021

Kant ut för Rebecca Sandnäs på vallen i VM-sprinten

SKIDSKYTTE Det blev onödigt många bommar för Rebecca Sandnäs i de två skjutmomenten i VM-sprinten. Hon missade tre svarta prickar. Det knuffade ner henne till 49:e plats i måndagens tävling.

Sport 1.3.2021

Muik åkte på ny kyss i Finlandsserien – "Vi borde bli effektivare i powerplay"

ISHOCKEY Marcus Wik var den enda Muikspelaren som hittade målet i söndagens match mot D-Kiekko. Det räckte inte långt då gästerna matade in sex puckar bakom Elias Lindvall.

Sport 28.2.2021

Dubbelseger för Björkgrens på häcken – Strömberg på silverpallen på 200 meter

FRIIDROTT Bröderna Björkgren från IF Drott var kvickast över häckarna på 60 meter i hall-FM. Storbror Alexander var överlägsen mästare i 19-årsklassen på 8,02 medan Adrian klippte hem silvret.

Sport 28.2.2021

Ingen Corona i laget och inga poäng för Muik

ISHOCKEY Muik Hockey hängde med i två perioder, men rasade i den sista hemma mot D-Kiekko på söndagen. Motståndarna bjöd flera gånger in Muik i matchen, men spelet i powerplay var ineffektivt.

Sport 27.2.2021

Michael Ringberg: Total katastrof – ingenting stämde i dag

ISHOCKEY Muik Hockey lyckades inte dryga ut sin magra poängskörd i Seinäjoki på lördagen. Efter en jämn första period rymde S-Kiekko i den andra akten.

Sport 27.2.2021

Alexander Björkgren slaktade rekorden i junior-FM

FRIIDROTT Alexander Björkgren jobbar inte på Snellmans, men slaktartakterna sitter alla gånger i kroppen. På lördagen raderade drottaren ut två ÖID-rekord på 60 meter.

Sport 27.2.2021

Rebecca Sandnäs bästa finländska i junior-VM: "Hade kanske varit bra om jag varit lite nervösare"

SKIDSKYTTE – Jag är inte missnöjd, men jag är inte nöjd heller. Det säger Rebecca Sandnäs efter debuten i junior-VM i skidskytte.

Sport 26.2.2021

Mäenpääs får tung norsk förstärkning till Vasaloppet

LÄNGDSKIDOR Team Nordic Athlete, det stall som släkten Mäenpää representerar i skidspåret, förstärker tävlingsledet med en etablerad norsk långloppsåkare.

Sport 25.2.2021

Puckens Andreas Björkskog: Det känns uppgivet, tur våren kommer snart

ISHOCKEY IF Pucken har hundratalet juniorer som lirar ishockey. Klubbens tränarbas Andreas Björkskog upplever den nedstängning som blir aktuell i mars som orättvis och tycker att barnen drabbas oskäligt hårt.

Sport 25.2.2021

Backen Tony Sund skrev kontrakt med ny klubb

ISHOCKEY Tony Sund är en eftertraktad man i de internationella hockeykretsarna. Efter fullgjort värv i KHL kommer han att avsluta säsongen i en annan europeisk liga.

Sport 25.2.2021

Hannes Mäenpää stakar på igen efter krocken i Jizerska

LÄNGDSKIDOR Kollisionen efter målgången i Jizerska såg våldsam ut och gav Hannes Mäenpää en rejäl smäll i bröstkorgen. Men trots det stakar han nu på mot Vasaloppet.

Sport 25.2.2021

Löftet Rebecca Sandnäs debuterar i VM på lördag

SKIDSKYTTE Obertilliach och Untertilliach är plötsligt orter att lägga på minnet. Ja, åtminstone om man är skidskytt och heter Rebecca Sandnäs. Hon debuterar i junior-VM i Obertilliach på lördag.

Sport 20.2.2021

Rory Penttinen lovordas av Richard Dean – delägare i United Autosports

MOTORSPORT "Rory Penttinen är väldigt fokuserad och mycket professionell. Hans dubbelstint från pole position i Dubai var perfekt." Det säger Richard Dean, delägare i United Autosports vars LMP3-bil Penttinen rattar i ALMS.

Sport 20.2.2021

Unge Emil Hertén inleder säsongen i Uleåborg

SNÖSKOTERCROSS Nu är det äntligen dags. Säsongen i snöskotercross inleds i Uleåborg i dag. För unge Emil Hertén liksom för det stora flertalet av förarna handlar det om premiär.

Sport 20.2.2021

Ingen FM-start i helgen – Hanna Ray drog till Denver

LÄNGDSKIDOR Många saknade Hanna Ray i Pyhäjärvi förra helgen. Hennes namn finns inte heller i startlistan då juniorerna tävlar i Jyväskylä-FM. Varför? Jo, hon har dragit till Denver.

Sport 19.2.2021

Penttinen: Jag svor fina ramsor – tekniska bekymmer stoppade teamet

MOTORSPORT Den tredje deltävlingen i Asian Le Mans Series gick åt skogen för Rory Penttinen & Co. Teamet kom aldrig i mål – trots start från pole position.

Sport 19.2.2021

Brahe tog strid för klassiskt på vandringsleden – åter två spår från Torsviken

LÄNGDSKIDOR När det ena klassiska spåret slopades för att ge fristilsåkarna mera utrymme på vandringsleden rörde det upp känslorna. Efter en kompromiss finns det åter två klassiska spår från Torsviken.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet