Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Johan Storbjörk – trött men nöjd och stolt tävlingsledare

Friidrott Den sista tävlingsprestationen är protokollförd och lugnet har lagt sig över FM-arenan när tävlingsledaren Johan Storbjörk får bänka sig för att sammanfatta den bråda helgen.

Nyhetsbild

Adrian Björkgren utan medalj i bonusgrenen tresteg

Friidrott Dubble guldmedaljören Adrian Björkgren avslutade sitt FM-äventyr i Bennäs med en fjärdeplats i tresteg på söndagseftermiddagen.

Nyhetsbild

Tre från Vasa IS i final – ny bronsmedalj för Ntumba

Friidrott Vasa IS hade tre man i finalen på 200 meter i H16. En av dem fick kliva upp på bronspallen. Det var – precis som på 100 meter – Ive Ntumba.

Nyhetsbild

Finlands snabbaste kock fixar till maten under FM

Friidrott Smakade FM-soppan bra? Tacka Finlands snabbaste kock för det. Det är Christoffer Envall som kockat i Sursikköket under FM-tävlingarna i Bennäs.

Nyhetsbild

Leonard Markén förlorade guldduellen på 1500 meter

Friidrott Leonard Markén lyckades inte upprepa fjolårsbravaden och knipa två FM-guld på medeldistans. Markus Serenius vann söndagens spurtduell på 1500 meter.

Nyhetsbild

Mentaltränare nyhet för SFI under säsongens tävlingar

Friidrott Man kan springa på dem i vimlet på FM-arenan i Bennäs. Mentalcoach står det på deras jackor. Det är en nyhet som SFI introducerat under tävlingarna den här säsongen.

Nyhetsbild

Tikkala femma, Rönnskär sjua

Friidrott Krafts Johanna Tikkala knep en femteplats i kulringen i 17-årsklassen. I längdgropen hoppade Andrea Rönnskär personligt och slutade sjua.

Nyhetsbild

Adrian Björkgren suverän dubbelmästare i Bennäs

Friidrott Löftet Adrian Björkgren infriade förväntningarna under den andra FM-dagen. Drottaren knep mästerskapet i både längdhopp och 110 meter häck och var suveränt överlägsen i båda.

Nyhetsbild

Hoppmedaljer för Vasa IS – Siegfrids i höjd och Olli i längd

Friidrott Hopparna från Vasa IS trivdes på pallen i lördagshettan. Benjamin Olli hoppade hem FM-bronset i längd medan Janna Siegfrids drygade ut klubbens medaljskörd med silver i höjd.

Nyhetsbild

Charlotta Sandkulla: Silver är alltid silver

Friidrott Leendet är inte så brett när hon kommer ut från innerplan. Det är lite blandade känslor för Charlotta Sandkulla fastän hon grejade en FM-medalj i slägga.

Nyhetsbild

Adrian Björkgren spräckte drömgränsen – 7,19 och guld

Friidrott Nerver av stål är guld värda. Fråga bara Adrian Björkgren – han vet. I den sista omgången i längd flög han hem mästartiteln med resultatet 7,19.

Nyhetsbild

Guld till Länkens Emmanuela Koomson i dramatisk släggfinal

Friidrott Lördagens första FM-guld i Bennäs togs av Länkens Emmanuela Koomson efter en mycket dramatisk upplösning på släggfinalen.

Nyhetsbild

Fanny Östman putsade sitt rekord – liksom Isak Höglund

Friidrott Fanny Östman lyckades inte ta sig till final på 100 meter i 16-årsklassen, men kunde istället glädjas över en rejäl förbättring av det egna rekordet.

Nyhetsbild

Sprintduon från Vasa IS trea och fyra i finalen

Friidrott Ive Ntumba och Benjamin Olli höll VIS-fanan högt i finalen på 100 meter. Ntumba sprang hem bronset medan Olli belade fjärdeplatsen.

Nyhetsbild

Leonard Markén höll för trycket – guldmedaljör på 3000 meter

Friidrott Leonard Markén är favoriten som inte bangar ur. Fredagens taktiklopp på 3000 meter i FM passade honom perfekt. En grann långspurt knäckte den sista konkurrenten.

Drottaren Isak Höglund snabbast i försöken

Friidrott IF Drotts Isak Höglund var snabbast i försöken på 16-åringarnas 400 meter i Bennäs. Han sprang banvarvet på 53,97 och var den enda som underskred 54 sekunder.

Nyhetsbild

Max Lampinen trivdes i släggringen i Bennäs

Friidrott Max Lampinen var en av de mest överlägsna mästarna under den första FM-dagen i Bennäs. Konkurrenterna tappade över tio meter mot honom i släggringen.

Nyhetsbild

FM i Bennäs har börjat – första mästaren korad

FRIIDROTT Finländska mästerskapen för juniorer har kört i gång i Bennäs. Landseliten under 16 respektive 17 år tävlar i dagarna tre och den första mästaren är redan korad.

Nyhetsbild

Bröderna Björkgren är landets bästa häckklippare

FRIIDROTT Bröderna Björkgren har tävlat flitigt i sommar och på sin resa har de också gjort avtryck i statistiken. Båda är landsetta på korta häcken, Alexander i H19 och Adrian i H17.

Nyhetsbild

Stockgrillen får med talkokraft nytt tak över huvudet

FOTBOLL Korvgrillaren ska inte behöva grilla i regn. Därför har FF Jaros talkogubbar i veckan försett Stockgrillen på Centralplan med nytt tak.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet