Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Tung och skadedrabbad förlust för Myran i Kuopio

FOTBOLL Två skador i samma situation skapade kaos i Myranlägret och innan gästerna hade lyckats bringa ordning i spelarledet hade KuPS ryckt åt sig en ledning, som det inte gick att rubba.

Nyhetsbild

Komfortabel seger för JBK

FOTBOLL Avgörandet föll först i andra halvlek, men JBK tog ändå en rätt komfortabel seger över FC Vaajakoski på lördagen.

Nyhetsbild

Christoffer Envall löpte rekord – 47,63 på 400 meter i Ilmola

FRIIDROTT Christoffer Envall har hittat formen. Han löpte rekordsnabbt i Ilmola på lördagen. Banvarvet gick på 47,63 i ett lopp där Falkenlöparen fick hårt motstånd av Eljas Aalto.

Nyhetsbild

Elizabeth Fogde kampade nytt distriktsrekord i knatte-DM

FRIIDROTT Elizabeth Fogde vann femkampen överlägset i 14-årsklassen, när knattarnas distriktsmästerskap avgjordes i Jakobstad. Hennes resultat, 2.509 poäng, är samtidigt nytt ÖID-rekord i F15.

KPV förlorade derbyt mot SJK

FOTBOLL KPV blev utan ligapoäng på hemmaplan på lördagen. SJK for iväg med tre poäng efter mål av Arthur och dos Santos. Simo Roiha stod för hemmalagets mål i den 59:e minuten, men det blev ändå förlust med 1–2 (0–1).

Nyhetsbild

Envall och Johansson höll bra fart på löparbanan

FRIIDROTT Filiph Johansson underskred för första gången 11 sekunder på 100 meter i tisdags. Samtidigt noterades Christoffer Envall för personligt årsbästa på sträckan.

Nyhetsbild

Fyra personer i Jeppis Hockeys styrelse – Tom Enlund leder arbetet

ISHOCKEY Jeppis Hockeys nya ordförande heter Tom Enlund. Han valdes vid det ajournerade årsmötet förra veckan och jobbar i en styrelse som består av fyra personer.

Nyhetsbild

Tommy From historisk på varmansbanan i Pello

VARMANSRALLY Tommy From vet fortfarande var gasen sitter. Den 54-årige Bennäsbon gjorde succé i klassiska Poikkinainti-ajot i Pello. Tre A-finalplatser är snarast en historisk bedrift.

Nyhetsbild

Ny uppvisning av Penttinen på Spa-Francorchamps

BANRACING Rory Penttinen rörde åter om i grytan på Spa-Francorchamps i helgen genom att i varvtiderna spöa sin teamkompis, den tidigare formel 1-föraren Roberto Merhi.

Nyhetsbild

IS Söderby rodde och svettades i Sulkava

RODD IS Söderby rodde rekordsnabbt i Sulkavan Suursoudut, men nådde inte riktigt den målsättning som laget hade spikat före tävlingen.

Franska färger i Hermes – Gabin Ville förstärker anfallet

ISHOCKEY Hermes plockar in lite franska färger i sin spelartrupp i Mestis. Gabin Ville heter det 21-åriga nyförvärvet, som förväntas gå in i anfallet.

Nyhetsbild

Emely Hägers andra FM-medalj i sommar

TRIATHLON Emely Häger satsar i dag mer på triathlon än på löpning och det ger också utslag i resultatlistorna. I lördags tog hon sommarens andra FM-medalj.

Ingen utdelning för KPV – förlorade mot IFK Mariehamn

FOTBOLL IFK Mariehamn lät inte KPV sticka upp i söndagens ligamatch. Ålänningarna vann komfortabelt.

Nyhetsbild

Åsarna starka i knatte-DM på hemmaplan

FRIIDROTT IF Åsarna plockade medaljer på löpande band då stafett-DM för juniorer avgjordes i Nedervetil.

Nyhetsbild

Niklas Käcko: Ett bra lag som har medgång gör mål på sina chanser

FOTBOLL Jaro hade svårt mot Haka i fjol och den trenden håller i sig också i sommar. I lördags såg det ändå länge ut att kunna bli en poäng, men det hoppet släckte motståndarnas inhoppare på slutet.

Nyhetsbild

Hakas inhoppare gjorde livet surt för Jaro

FOTBOLL Det har inte gått att rubba Haka i seriespelet denna sommar. Det gick inte på lördagen heller. Två sena mål sänkte Jaro i Valkeakoski.

Nyhetsbild

Jobbig dag för Myran – TiPS klart bättre

FOTBOLL IK Myrans damer fick ringa utdelning i lördagens ligamatch i Dickursby. Behållningen var ett tröstmål av Amanda Kass i slutminuterna, men då hade TiPS redan rymt.

Nyhetsbild

Miia Sillman närmar sig Tina Rättyä i sjukamp

FRIIDROTT Miia Sillman slog till i Universiaden i Napoli med ett riktigt vasst resultat i sjukamp. Med 6209 poäng överträffade hon allt som presterats av en blåvit friidrottare på 2000-talet.

Nyhetsbild

Samuel Uusitalo in som mittback mot Haka

FOTBOLL Samuel Uusitalo ingår i Jaros preliminära startelva mot starka Haka och bildar mittbackspar tillsammans med Johan Brunell.

Nyhetsbild

Minna Hollanti åker till junior-EM med finalplats som mål

FRIIDROTT GIF:aren Minna Hollanti blickar ut över Kyrkbackens idrottsplan och låter spjutet flyga. Om mindre än en vecka, på torsdag, gäller det att hitta de rätta bågarna. Då avgörs kvalet i junior-EM.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet