Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@vasabladet.fi

Nyhetsbild

"Heja mamma, heja, mamma, jobba, jobba"

LÄNGDSKIDOR IK Falkens brons i damklassen var rena familjeföretaget. Lillasyster Hanna, 18, startade och växlade sedan till storasyrran Sara, 24. Sedan avslutade mamma Lena Ray, 54, genom att skära mållinjen som bronsmedaljör.

Nyhetsbild

Minkens herrar höll i taktpinnen i stafetten

LÄNGDSKIDOR I fjol blev det dubbelt IF Minken i herrstafetten i FSSM. I Pargas fick minkarna nöja sig med en medalj, men första laget var också helt ohotat i guldkampen.

Nyhetsbild

Femmans damer överlägsna i stafetten

LÄNGDSKIDOR IF Femmans damer lät ingen sticka upp i stafetten. Linnea Halonen, Linnea Henriksson och Jennifer Antell tog en komfortabel seger i Pargas.

Nyhetsbild

Stafettguld för IF Åsarna i FSSM

LÄNGDSKIDOR IF Åsarnas flickor åkte hem guldet i 12-åringarnas stafett när den tredje och sista dagen av förbundsmästerskapen började i Pargas.

Nyhetsbild

Lukas Kuuttinen förkrossande överlägsen

LÄNGDSKIDOR Krafts Lukas Kuuttinen var förkrossande överlägsen när han tog sitt andra mästerskapsguld på lördagen.

Nyhetsbild

Mästaren Lindholm tackade Gustafsson för halva jobbet

LÄNGDSKIDOR Remi Lindholm gick ut sist och hade därmed god kontroll på det övriga fältet på herrarnas 15 kilometer fritt. Han var också odiskutabel etta i FSSM.

Nyhetsbild

Hanna Ray körde med Icke Picke Pö

LÄNGDSKIDOR Hanna Ray kom till FSSM, som klar favorit i 20-årsklassen. Favoritskapet höll hela vägen in i mål på skidstadion i Pargas.

Nyhetsbild

Små marginaler då Jennifer Antell knep tredje raka

LÄNGDSKIDOR Borgå, Larsmo, Pargas. Jennifer Antell behärskar normaldistansen i FSSM. Guldet på 10 km fritt på lördagen var hennes tredje raka.

Nyhetsbild

Jennie Lindvall tog sprintguldet i FSSM

LÄNGDSKIDOR Jennie Lindvall är tillbaka på tronen i sprint. Hon vann i Borgå för två år sedan och tog ett nytt guld i FSSM när kvällsmörkret hade belägrat Pargas på fredagen.

Nyhetsbild

Kraftigt övertag för Kraft i juniorsprinten

LÄNGDSKIDOR Närpesföreningen Kraft knep direkt två juniormästerskap då FSSM började i Pargas. Såväl Lukas Kuuttinen som Frida Häggkvist fick kliva upp på guldpallen i sprint.

Nyhetsbild

FSSM i Pargas har börjat

LÄNGDSKIDOR FSS-mästerskapen på skidor har börjat i Pargas. Under fredagens lopp tävlar de finlandssvenska längdåkarna om medaljerna i sprint.

Nyhetsbild

Ärkerivalerna Jeppis och IFK möts i tvåans derby

ISHOCKEY Ärkerivalerna är tillbaka på isen på lördag. Jeppis Hockey är storfavorit i mötet med IFK Lepplax. Jakobstadslaget har inte förlorat en enda derbymatch i vinter.

Nyhetsbild

Ingen snökris för FSSM – sprinten inleder i Pargas

LÄNGDSKIDOR Finlands Svenska Skidförbunds mästerskap avgörs programenligt i helgen. Trots hotande "värmebölja" är det ingen kris på snöfronten i Pargas.

Nyhetsbild

Bröderna Björkgren i rekordtagen

FRIIDROTT Alexander Björkgren tangerade SFI-rekordet på 60 meter häck i söndagens halltävlingar i Kuortane. Hans 7,95 är den tredje bästa genom tiderna i landet i 17-årsklassen

"Bröderna" bättre än Los Bombers

ISHOCKEY Los Bombers hade två bra perioder borta mot Kiekko-Veljet i söndagens sena match, men ibland räcker det inte att vara bra i två av tre akter.

Nyhetsbild

Axel Nyfors bromsade Jeppis Hockey i derbymötet

ISHOCKEY IK Kronan hade Jeppis Hockey på gaffeln i derbyt, men det räckte inte till poäng trots storspel av målvakten Axel Nyfors.

Nyhetsbild

Ski Team Mäenpää på prispallen i Jizerská

LÄNGDSKIDOR Ari Luusua knep tredjeplatsen efter en rasande jämn spurtuppgörelse i långloppet Jizerská 50. Viktor Mäenpää grejade samtidigt sin bästa placering någonsin.

Muik Hockey II jagade men förlorade

ISHOCKEY Muik Hockey II låg under med 3–0 när laget fick fart på rören borta mot Järviseudun Pallokerho. Gästerna hade ändå inte den bästa jaktlyckan utan föll med uddamålet.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey mosade Malax IF

ISHOCKEY Malax IF tvingades axla rollen som statist i hemmarinken på lördag. Jeppis Hockey kom, skrinnade och körde över hemmalaget så det sjöng om i sargen.

Lite snöpligt för IK Kronan II

ISHOCKEY IK Kronan II steg från 1–4 till 4–4 i hemmarinken mot S-Kiekko Retrot, men föll ändå med 4–5 (0–2, 2–2, 2–1) i lördagens division tre-match.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet