Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@vasabladet.fi

Simmare från JS-PU tävlade i Umeå

SIMNING JS-PU:arna Viktor Thodin och Ivar Eklund tävlade i bassängen i Umeå och hade såväl medaljer som personliga rekord med sig hem i bagaget.

Nyhetsbild

IF Drott nådde målet i ärevarvet – över 30 000 euro

ÄREVARVET IF Drott spräckte drömgränsen på 30 000 euro samtidigt som Jan-Erik "Kak" Nyman bidrog med drygt 6 000 euro i onsdagens ärevarv på Centralplan.

Nyhetsbild

Sursiks hejarklack diskades – nu vill rektorn ha bort djungelns lag

STAFETTKARNEVALEN Sursiks hejarklack fick ingen belöning för sitt slit i Stafettkarnevalen. I stället blev klacken diskad, en diskvalificering som gjorde att elverna grät ännu på den nya veckans första skoldag.

Nyhetsbild

Terjärvs ankare Andrei Ciornei nöjd med sjundeplatsen

Stafettkarnevalen Terjärv skolas pojkar tog sig till final på 5x80 meter. Någon medalj blev det inte, men ankaret Andrei Ciornei är mer än nöjd med lagets insats.

Nyhetsbild

Kyrkobys silverlag hoppas det vankas glass i skolan

STAFETTKARNEVALEN En premiär kan ge handsvett, men Kyrkobyeleverna höll hårt i pinnen och skakade av sig nervositeten. Det – och en massa spring i benen – räckte för att föra upp laget på prispallen i Alberga.

Nyhetsbild

Succé med trippel i brons för Jakobstads gymnasium

Stafettkarnevalen Lördagen blev en jubeldag för Jakobstads gymnasium i Alberga. Det blev två bronsmedaljer inom en dryg timme och sedan ytterligare en tredje på kvällskvisten.

Nyhetsbild

Kompisarna och stämningen smäller högt i Stafettkarnevalen

Stafettkarnevalen De tusentals barnen från Svenskfinland skapar en karnevalsstämning som alla borde få uppleva minst en gång i livet. Vi gjorde en gallup med några elever för att få veta hur de lever och upplever sin stafetthelg i Alberga.

Nyhetsbild

Stark insats av Socklot skola i gatustafetten

STAFETTKARNEVALEN Eleverna från Socklot skola stod för en rasande grann insats i gatustafetten för små grundskolor. Den mixade sextetten från Socklot slutade femma på fredagen.

Nyhetsbild

Stafettkarnevalen är också köernas och bussarnas karneval

STAFETTKARNEVALEN Stafettkarnevalen är inte bara löpning – och solsken. Den är också köernas och bussarnas karneval. Lakritsen är grej som många köar för intill stadion i Alberga.

Kokkola Ultra Run avgörs i helgen

FRIIDROTT Det är skillnad på långdistans och långdistans. Den som löper riktigt långt får alla gånger sitt lystmäte i Kokkola Ultra Run i helgen.

Nyhetsbild

Nu blir det ligapremiär på riktigt – i Nedervetil

FOTBOLL IK Myrans har hittills tvingats nöja sig med surrogat på hemmaplan, men på lördag blir det hemmapremiär med stort H – det vill säga på gräsplanen i Nedervetil.

Nyhetsbild

Trampa PP-runt på ped

MOTION Det är dags att torka bort det vintriga snoret, olja kedjan, kolla styret, damma av cykelhjälmen och ställa sitsen på bekväm åkhöjd. På lördag arrangeras PP-runt på ped.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey fortsätter spela i hockeytvåan

ISHOCKEY Mycket av den ovisshet som präglat Jeppis Hockey framtid skingrades på onsdagen. Klubbens representationslag kommer att spela i division två också nästa säsong.

Nyhetsbild

Tommi Nyvall gasglad i svenska Legends Cup

MOTORSPORT Tommi Nyvall trivs på bortaplan och säsongspremiären i svenska Legends Cup blev snudd på succé. Han gasade upp på podiet i båda starterna i helgen.

Nyhetsbild

Nico Joki hittade nytt hem i Mestis – flyttar till Joensuu

ISHOCKEY Nico Joki har en ny klubbadress. Och det är en adress som sitter som hand i handske för den 23-årige backen. Joki ska nämligen lira i Jokipojat.

Nyhetsbild

Tusen-gruppen ska ge IF Drott klirr i kassan i Ärevarvet

ÄREVARVET Ärevarvet är kon som fortfarande mjölkar och i vår förväntar sig IF Drott att den ska mjölka och klirra mer än vanligt. Målet är jippot ska ge föreningen 30.000 euro.

Nyhetsbild

Sandnäs och Lönnqvist snabbast på femman

FRIIDROTT Det var hugget som stucket i herrklassen, men betydligt klarare marginaler i damklassen när deltagarna gjorde upp på Bastucupens sprintdistans på tisdagskvällen.

Nyhetsbild

Oviss framtid för Jeppis Hockey då inget årsmöte utlysts

ISHOCKEY Jeppis Hockey har fortfarande inte haft sitt årsmöte och det råder stor ovisshet kring representationslagets existens. På onsdag ska anmälan till hockeytvåan vara inlämnad.

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Hermes och Sport borde värna och vårda de lokala förmågorna

ISHOCKEY Vad betyder en spelare med lokal förankring för ett lag? Oftast större intresse rent publikt samtidigt som klubben får en spelare som lirar med större hjärta än en främlingslegionär.

Nyhetsbild

Natalia Nylund överlägsen i Kokkola City Run

FRIIDROTT Kokkola City Run lockade närmare 2 000 löpare till start på fredagskvällen. De flesta var motionärer, men det fanns också elitlöpare som Natalia Nylund, som höll högt tempo hela vägen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet