Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Mathias Hertén kör för medalj då FM i Legends kulminerar

MOTORSPORT Legendsförarnas FM avgörs i Alastaro i helgen. Philip Miemois från Korsholm toppar tabellen inför de avslutande tre heaten medan Mathias Hertén skuggar på en andraplats.

Nyhetsbild

Hemmaförarna Ahlnäs och Hertén favorittippade i Rapakungen

MOTORSPORT Lägg namnen Fredrik Hertén och Robin Ahlnäs på minnet. Bägge tillhör kategorin favoriter när förarna trampar gasen i botten på Måtarsberget på söndag.

Nyhetsbild

Ski Team Mäenpää krympte truppen men tävlar som i vintras

LÄNGDSKIDOR Ski Team Mäenpää har krympt såväl budgeten som truppen, men kommer ändå att delta i lika många deltävlingar i Visma Ski Classics som förra säsongen.

Nyhetsbild

Segerrikt Halex värd för nästa turnering på hemmaplan

BORDTENNIS Det har gått närmare tjugo år sedan sist, men i november är BTK Halex tillbaka på kartan med besked. Då står föreningen värd för en turnering i division två.

Nyhetsbild

Haka kommer till Jakobstad för att fira ligaavancemang

FOTBOLL FC Haka föll ur ligan hösten 2012. På lördag är det meningen att Valkeakoskilaget ska kliva tillbaka in i fotbollens finrum. Nu är det Jaro som har möjlighet att se till att den festen senareläggs.

Nyhetsbild

FSSM avgörs i slutet av februari på Tössbacken

LÄNGDSKIDOR Förbundsmästerskapen i skidåkning (FSSM) avgörs 21–23 februari 2020 på Tössbacken i Kronoby.

Stefan Storvall gjorde rent hus i veteran-FM

LÄNGDSKIDOR Kronobybon Stefan Storvall kom hem med tre guldmedaljer från veteranernas FM på rullskidor i Nokia i lördags.

Nyhetsbild

Drygt sjuttio anmälda till helgens Gold Coast Ski Marathon

LÄNGDSKIDOR En ny rutt väntar dem som deltar i Gold Coast Ski Marathon på lördag. Start- och målområdet finns som tidigare vid Sportis, men bansträckningen skiljer sig i allra högsta grad från förra årets upplaga.

Nyhetsbild

Granlund glad över att vara del av ett team

LÄNGDSKIDOR Förra vintern var Jonas Granlund något av en ensamvarg i långloppscirkusen. Nu är det slut med det. Nybildade Team Minken ger 21-åringen en fast adress i Visma Ski Classics.

Nyhetsbild

Team Minken från Nykarleby startar i Visma Ski Classics

LÄNGDSKIDOR Två österbottniska team ställer sig på startlinjen i Visma Ski Classics i vinter.  Team Minken med Nykarleby som bas gör redan etablerade Ski Team Mäenpää sällskap.

Nyhetsbild

Björn Sandler & Co kopierade fjolårets resultatlista i Fäboda Outdoor

LÖPNING Fäboda Outdoor Trail bjöd sannerligen inte på några överraskningar. På herrsidan var resultatlistan en direkt kopia av fjolårets. I damklassen for Emely Häger i väg med segern.

Nyhetsbild

Peter Johanssons spurt bet bra i Fäboda Outdoor

MOUNTAINBIKE Rutinen vägde tungt i Fäboda Outdoors MTB på söndagen. Hemmaplansfördelen saknade säkert inte heller betydelse, då 49-årige Peter Johansson spurtade ner 20-årige Teemu Kaksonen.

Poängen stannade i Rovaniemi trots att JBK gjorde två mål

FOTBOLL JBK:arna fick en bra start på division två-mötet i Rovaniemi, men tvingades ändå åka hem tomhänta efter lördagens match.

Nyhetsbild

Ilves chockade både Myran och lagets tränare

FOTBOLL 1–6 är stygga siffror i fotboll. Ilves uppvisning i Nedervetil gjorde att den normalt så pratglade tränaren Magnus Slotte nästan tappade målföret.

Nyhetsbild

Efter en trög start i Eremenko Cup hittade Jaros pojkar vinnarspåret

FOTBOLL Den åttonde upplagan av Eremenko Cup sparkade igång tidigt på lördagsmorgonen. Då hade som tur morgonnattens regn redan fått ge vika för en höstglad sol.

Ilves krossade Myran i Nedervetil

FOTBOLL IK Myran gick på en riktig mina i den första matchen i nedre slutserien. Ilves formligen krossade hemmalaget på lördagen.

Nyhetsbild

Avancera bäst i onsdagsseglingarna

SEGLING Ben-Ole Asplunds Avancera tog hem slutsegern i sommarens onsdagskappseglingar i Jakobstad med tretton poäng i sammandraget.

Nyhetsbild

Gudrun höll på att kosta Kent livet, men hon gav också hans företag en kick

Födelsedag Purmobon Kent Stenman var bara fyra år gammal när hans pappa dog. Men han har alltid klarat av att stå på egna ben och är i högsta grad en self-made man. I dag fyller den driftige entreprenören i skogsbranschen 60 år.

Nyhetsbild

Framgångar för Larsmo IF i orienteringsskytte

ORIENTERINGSSKYTTE Larsmo IF:s rutinerade herrgarde visade sig på styva linan när VM i orienteringsskytte avgjordes i helgen.

Nyhetsbild

Kamp in över mållinjen i knattefinalen på Skogsvallen

FRIIDROTT ÖID:s knattefinal fortsatte på söndagen bjuda på såväl jämna duster som överlägsna segrar.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet