Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Den förnyade arenan för skidskytte i Larsmo invigs

SKIDSKYTTE Larsmo fortsätter utveckla idrottsparken i Holm. Nu är också skede två, anläggningen för skidskytte, klar för användning. Den invigs på lördag.

Nyhetsbild

André Smulter: Vi är inte i kris – ännu

ISHOCKEY IFK Lepplax har krackelerat riktigt rejält i hockeytvåan på sistone. André Smulters gäng har inte vunnit en match sedan den 10 november – och då mot strykpojken Hela-Kiekko.

Nyhetsbild

Mandiangu skrev på för KPV

FOTBOLL I somras stänkte Christopher Mandiangu in åtta bollar iklädd Jaros röda spelartröja. Nu, så där lämpligt i juletid, byter han till grannens gröna.

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Tyvärr behövs Tero Pitkämäki fortfarande

FRIIDROTT Tero Pitkämäki har meddelat att han fortsätter sin elitsatsning. Tack och lov för det. Det råkar nämligen vara så att vår friidrott alltjämt behöver den framgångsrike spjutkastaren.

Nyhetsbild

Högnäs poängglad i derbyt – IK Kronan sänkte IFK Lepplax

ISHOCKEY IK Kronan tog sin fjärde raka seger i derbymötet med IFK Lepplax. Motståndarnas formkurva pekar i helt motsatt riktning. Det var IFK:s femte nederlag i följd.

Nyhetsbild

Blue Fox B vann efter straffar

INNEBANDY Det började dåligt, men slutade bra för Blue Fox B-flickor på söndagen. Matchen mot PSS gick till straffläggning och det kapitlet behärskade hemmalaget bäst.

Nyhetsbild

Blue Fox B-flickor gjorde bara ett mål

INNEBANDY Blue Fox B-flickor hade svårt att få hål på sina motståndare i lördags. Lagets enda mål kom i tredje perioden och då hade Eräviikingit redan rymt sin kos.

Storbacka storspelade mot Kiva i Karstula

ISHOCKEY Andreas Storbacka gjorde sig stor i målet när Muik II gästade Kiva i Karstula. Storbacka motade inte mindre än 59 puckar i kryssmatchen.

Nyhetsbild

Blue Fox på mina i Toholampi

INNEBANDY Blue Fox herrar gick på en mina mot Toholammin Urheilijat i lördags. Hemmalaget vann med klara siffror.

Team IFK fick stryk i Närpes

ISHOCKEY Team IFK Lepplax hängde med i en period i Närpes, men sedan visade Kraft sin styrka.

Muik Hockey vann jumbomötet

ISHOCKEY Muik Hockey jobbade hem en fullpoängare i lördagens jumbomöte i Komarov Arena.

Nyhetsbild

Kronan tar sig an IFK Lepplax

ISHOCKEY IK Kronan har fått på tafsen i derbymatcherna i höst. På söndag kan spelarna korrigera den fadäsen. Då är nämligen IFK Lepplax gäst på isen i Cronehov.

Nyhetsbild

Ingvar Kulla leder IF Pedersöre Pojkarna

MOTION IF Pedersöre Pojkarna har valt ny ordförande. Årsmötet valde Ingvar Kulla till "långköraren" Rune Wärnmans efterträdare.

Nyhetsbild

Långloppen är Eric Storvalls melodi i vinter

LÄNGDSKIDOR Landskapsstafetten i Haapajärvi lär han inte missa, men i vinter satsar Eric Storvall i första hand på långlopp. Det blir fyra lopp nere på kontinenten.

Nyhetsbild

Robin Holländer lägger klubban på hyllan

INNEBANDY Robin Holländer avslutar sin karriär. Blåräven slog upp sin gamla vadskada i söndags och det blev droppen. Nu hamnar klubban på hyllan.

Nyhetsbild

Patrik Sundqvist: Komarov en tillgång i lag som lag

Leo Komarovs långa kontrakt med New York Islanders var en snackis i somras. Vissa experter ifrågasatte det vettiga i avtalet, men Komarov har åter en gång bevisat att han är en tillgång i lag som lag.

Nyhetsbild

Rune Wärnman kliver av efter nitton år på ordförandeposten

MOTIONSIDROTT Nu tackar Rune Wärnman för sig och lämnar över ordförandeklubban i IF Pedersöre Pojkarna. Detta efter nitton år på posten.

Nyhetsbild

Bra start av Viktor Mäenpää i Visma Ski Classics

LÄNGDSKIDOR Viktor Mäenpää fick en bra start i Visma Ski Classics. Lagprologen gick ändå inte som planerat för Ski Team Mäenpää.

Nyhetsbild

Staden/Lärarna och NCE mästare i bolagsfotboll

FOTBOLL Bolagsmästarna i fotboll modell 2018 korades på torsdagskvällen. Staden/Lärarna tog hem bucklan i A-klassen medan NCE knep en komfortabel seger i B-klassen.

Nyhetsbild

ÖID Friidrott firade 20-årsjubileum

FRIIDROTT ÖID Friidrott firade sitt 20-årsjubileum i onsdags utan pompa, men med valbestyr, premieringar, utdelning av förtjänsttecken och en debatt om hur friidrotten egentligen mår.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet