Patrik Sundqvist

patrik.sundqvist@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Hanna Ray åker gärna alla distanser i junior-VM

LÄNGDSKIDOR I fjol när JVM gick på hemmaplan var hon debutant. Nu då mästerskapen avgörs i Oberwiesenthal kan Hanna Ray räkna med fler starter och mer ansvar än i Lahtis.

Nyhetsbild

Starka armar från bygden pressade klassiskt i FM

BÄNKPRESS FM i klassisk bänkpress avgjordes i helgen och bygdens föreningar hade medaljer av alla valörer med sig hem i bagaget från Salo.

Nyhetsbild

Ryhti ingen drömmotståndare för IK Kronan i playoff

ISHOCKEY IK Kronan avslutade hockeytvåans grundserie på halvfart med två förluster. I slutspelets första omgång väntar Kurikan Ryhti, som varit en oväntat svår nöt att knäcka i vinter.

Derby direkt i treans slutspel – Muik mot Bombers

ISHOCKEY I slutspelet i division tre får de lokala storheterna sannerligen inte vila på hanen. Det bjuds på ett lokalderby genast i kvartsfinalskedet.

Nyhetsbild

Historisk helg för Muik Hockey i Finlandsserien

ISHOCKEY Muik Hockey har hittat skärpan. Det blev en ny, glädjande seger på söndagskvällen mot Riemu i Jyväskylä.

Nyhetsbild

Svag avslutning på grundserien för IK Kronan

ISHOCKEY IK Kronan avslutade grundserien med förlust i hemmahallen i söndags. Det var andra förlusten på lika många dagar.

Nyhetsbild

Tvåsiffrigt pucknederlag när KoMu HT pucklade på IFKL

ISHOCKEY IFK  Lepplax återvände med svansen mellan benen från Vasa på söndagen. Den sista matchen i grundserien slutade i ett braknederlag för IFK:arna.

Nyhetsbild

Drotts Adrian Björkgren klippte häckarna bäst

FRIIDROTT Adrian Björkgren "värmde upp" med att hoppa upp på bronspallen i längd i lördags. På söndagen klippte 16-åringen hem FM-guldet på 60 meter häck.

Nyhetsbild

Dubbla guld för Blomqvist och dubbla silver för Kronqvist

FRIIDROTT Två FM-guld förra helgen – två FM-guld den här helgen. Nathalie Blomqvist har en komplett hallsäsong bakom sig och får till på köpet inleda vårvinterns träningsperiod frisk och hel.

Nyhetsbild

Uddamålsförlust för Jaros B-juniorer i Tellushallen

FOTBOLL Jaros B-juniorer tog ledningen på straff, men lyckades inte hålla undan för serieledande RoPS i Tellushallen.

Nyhetsbild

Jeppis Hockey satsar på B-juniorerna – som kan trimma med replaget

ISHOCKEY Bättre kvalitet i träningarna och samtidigt flera träningspass. Det ska ge Jeppis Hockeys B-juniorer en solidare grund och kanske locka hem spelare från förskingringen.

Nyhetsbild

Falken laddade kanonen för FSSM – Häggman tror på tävlingar i mars

LÄNGDSKIDOR Köldknäppen natten till torsdag fick ett varmt välkomnande i Lappfors. Falkarna startade upp snökanonen för att trygga snötillgången under förbundsmästerskapen.

Nyhetsbild

Mera grönt än vitt kring Tössbacken – nu hoppas IF Åsarna på Lappfors

LÄNGDSKIDOR Stefan Storvall åkte skidor på Tössbacken i november. Det är inte läge för det nu. För lite snö i kombination med för mycket gräs tvingar IF Åsarna att flytta FSSM till Lappfors.

Nyhetsbild

Ingen tur med Onnis runda

LÄNGDSKIDOR Skidtävling efter skidtävling ställs in. Nu drabbas också det traditionella barnevenemanget Onnis runda i Nykarleby.

Nyhetsbild

Starten bromskloss för Emil Hertén i snösprutet

SNÖSKOTERCROSS En bra start är oftast ett trumfkort. Emil Hertén fick ingen kanonstart i Torneå och hade sedan svårt att avancera i fältet när snöskotrarna framför honom agerade snösprutor i ovädret.

Nyhetsbild

Minkens guldankare – 19-årige Johannes från Ylistaro

LÄNGDSKIDOR Vem är Johannes Vuorela, undrade en läsare? Vi passar frågan vidare till Johannes, guldankaret i Minkens lag i FM-stafetten i söndags.

Nyhetsbild

Malaysia bjöd Penttinen på värdefull erfarenhet och en mindre krock i racet

MOTORSPORT Rory Penttinen är som bäst på väg hem från helgens race på Sepang i Malaysia. Då bilen, stallet och banan var ny bjöd den asiatiska Le Mans-serien på en spännande cocktail.

Nyhetsbild

Kallvik: Blue Fox bästa sextio minuter den här säsongen

INNEBANDY Blue Fox var bra över hela linjen när laget utklassade SB Paapat med 16–1 i söndags. Men Anton Kallvik var ändå med sina 4+3 i protokollet snäppet hetare än de övriga i rävgrytet.

Nyhetsbild

Fyra från FSS till juniorernas VM i Tyskland

LÄNGDSKIDOR FSS och då alldeles specifikt ÖID kommer att vara synnerligen välrepresenterat när juniorernas VM-tävlingar avgörs i tyska Oberwiesenthal. Mästerskapen börjar 28 februari.

Nyhetsbild

Kallvik & Co öppnade målslussarna i Stjärnhallen

INNEBANDY Om det var målsnålt i början blev det en ketchupeffekt av sällan skådat slag när Blue Fox öppnade målkranarna i den andra akten. Då bjöds publiken på tio mål på knappt femton minuter.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet